Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja właśnie wróciłam z zakupów, wściekła 😠 jak zwykle jak ważne zakupy to mm ma "chwile" i wszystko w biegu i jeszcze złość, jakby to była moja wina, już mu powiedziałam że ja sie wczoraj pytałam czy idzie do pracy i wszystko zaplanowałam a że on ciagle na żywioł nie moja wina, przed swietami biore auto i zosie i jade sama :/
Co do butów, my kupiliśmy z cocodrilo, zapłaciłam 103zł:/, mam ten sam problem Zosia ma eh chyba moje stopy bo na mnie tez wiecznie buty za wąskie, w każdym razie one sa podobnoż chłopięce, bo czarne, no i są na rzepy, ale rzepy chol... mocne bo zosia jak próbuje na czworaka to sie do dywanu przyczepia i nie może odczepić 🤪, kupiłam takie bo mają sztywny tył, po 2 sa ciepłe wypełnione wełną owczą (sprawdziła mi się w śpiworku do wózka), zosi ciepło w nóżke a się nie poci, dla dziewczynek rece mi opadały, po 1 wąskie, po 2 cienkie jak fix, nic nie usztywniane i wiecznie jakieś różowe futerka, do samego siedzenia w wózku to mogą być ale moja mała chodzi sama po "ziemi" i potrzebuje porządnych butów 🙂

naylaaa napisał(a):
Iza, ponoć w Smyku są buty dla dzieci z wysokim podbiciem, ale Ty w Niemczech mieszkasz 🙃 🙃
A może spróbuj butów emu?? one na pewno będą dobre.

Emu -to firma?
a Twoj Maly jaka ma nozke ? - bo on taki sam slicznie zdrowy jak moja widze 🙂

• Mamusie
HEJ 🙂 MOJE DZIECKO JUZ POJECHAŁO DO DZIADKÓW NA NOC :d Ola fryzura świetna!!! Bardzo mi się podoba serio 🙂 Gosia nie przejmuj sie cyckami tarzan Cie kocha taka jaka jestes 😁 ja juz przestalam narzekac, że mam mały biust bo Paweł taki we mnie kocha 🤪 😜 hehe dzieciaczki sie rozgaladly Domi też lata i woła titata titata i inne swoje bzdury jedyne co wiem to jak wola daaa i pokzuje palcem co chce hihi Gosiu tez złoto- czerwowa choineczke bede miala oczywiscie zywa 🙂 ale my mamy taka tradycje, że ubieramy 23 grudnia wieczorem 🙂 Iza moj Domi tez ma wysokie i szerokie podbicie, po kilku próbach znalałam dla niego buciki zimowe w zwykłym obuwniczym sklepie- butki wysokie na rzep i skórzane wydałam troche kasy ale bardzo sie cieszylam, że nareszcie mi sie udalo cos znlezc 🙂 życze powodzenia w szukaniu napewno ci sie uda 🙂 a i ja mam juz dla małego buty rozmiar 22 🤪 ciut wieksze sa no ale tak musza byc podobno ... Lece sprzatac bo to ostatni dzien kiedy moge cs zrobic po niedzieli zakupy ostatnie i zacznie sie w garach siedzenie 🤢

Sylwia... no mojej tez trzeba 22 , zmierzyla mi wczoraj sklepowa .... + numer ........
oki...poswiece jeszcze jakis dzien na szukanie czegos, chociaz na sama mysl mi sie goraco robi ....
z mojej taki wierciol, ze wczoraj ja ja trzymalam do przymiarki, jedna sprzedawczyni zabawiala i odwracala uwage, a druga jej buty probowala wsuwac heh....

a jaki rozmiar ubranek kupujecie swoim maluchom? ....
wczoraj kupilam sukienke i pizame na 92 ...no i jedno i drugie delikatnie dluzsze ,ale dobre
bo ja juz nie wiem, czy ta moja lalka taka dorodna 😁 , czy ci co metki naszywaja nie znaja sie .... wszedzie pisza , ze 92rozmiar jest na 1,5 do 2 latek

• Mamusie
Iza rozmiar rozmiarowi nie równy, np cocodrillo ma dużą rozmiarówke, wziełam Zosi rozm 20 i jest z zapasem, a mam inne na rozmiar 20 i już dawno za małe, ciuszki tak samo, np mam rozmiar 86 za mały a np z ff jest wieksza rozmiarówka i kupuje na rozmiar 80 i sa ok, mam ciuchy z francji od ciotki gdzie rozmiar np 80 jest mniejszy niż 74, a dostałam od koleżanki komplecik rozmiar z metki 74 a zosia mają 3,5 miesiąca już się nie mieściła w niego, każde ubranie u mnie ma inny rozmiar 🤪

• Mamusie
Ja mam kilka butów na zimę dla małego, ale nawet mu nie mierzyłam, bo na spacer zakładam mu kapcie 😜 Bo buty zawsze zdejmuje 😜 a wysokie podbicie też ma.
Emu to te buty: http://allegro.pl/ukala-by-emu-australia-buty-sniegowce-kozaki-r-38-i1984110795.html
Rozmiar rozmiarowi nierówny, to fakt.
Sylwia, to dzisiaj szaleństwo 😉

• Mamusie
My buty kupiliśmy w CCC i kosztowały 90 zł także nie mało ale w środku jakaś wełna no i na rzepy i zamek- zresztą na zdjęciu z zakupów widać je w całej okazałości haha 😁 No i rozmiar 20 jest ok bo ponoć jeden palec jeszcze musi wejść i jest wtedy dobrze 🙂 Cocco mają rzeczywiście rozmiarówkę większą bo Gabi teraz nosi kurtkę nr 74 od 6-9 miesięcy a jest dobra a nawet bym powiedziała że ciut za duża. Na zdjęciach jest widoczne 🙂

No i wiadomość... GABRSYSIA PRZESZŁA SAMA DZISIAJ PRAWIE 2 METRY 🤪 🤪 🤪 Ależ się ucieszyłam hehe 😜 No tak znienacka bo do tej pory udało się jej zrobić max 3 kroki i bęc 🙃

My dopiero na zakupy bo czekałam jak kurtka wyschnie bo wczoraj włożyłam do pralki na pranie ręczne więc schnie dłużej 🙂

• Mamusie
Nie wiem jak dla dzieci, ale dla dorosłych podobno zajebiście ciepłe, ja już drugi rok sie przymierzam, ale nie ma u nas w żadnym sklepie, a na allegro w ciemno boje sie kupić, a teraz chodze sobie w takich sportowych z lesty, mm mi kupił w bieszczady, nie są ocieplane ale chyba w nich przechodze zime bo w ciąży mam wieczny problem że czuje na stopach a dokładnie pietach cieżar i mam wrażenie odbicia a w tych nie czuje, może mi noga nie umarznie 🙂

hej laski ja mam buty z pepko 😁 😁 za 19 zł
😁
dziekuje za komplementy hehehe 😁 😁 moje dziecko spi 🙂
a ja zaraz obiad robie moj ma dzisiaj dyzur w pracy ma raz w miesiacu sobte dzyzurowa 😁 😁
i polazł cos tam zrobic 🙃

ale okropna pogoda ;/

• Mamusie
Ola88 napisał(a):
😁
a ja zaraz obiad robie moj ma dzisiaj dyzur w pracy ma raz w miesiacu sobte dzyzurowa 😁 😁

ale okropna pogoda ;/

a te buty dla małej czy dla siebie ? 🤪

• Mamusie
zgadza sie szalenstwo 🤪wieczorem do szwagra chyba na drinka pojdziemy sobie a w nocy.... 😉 😜 moze po tym wyjdzie nam jakis maly szkrabek 🤪 😁 Ola ja w pepco widziałam buciki świetne tylko kurcze moj nawet nogi nie mogl wlozyc 🤢 no, ale sie ciesze że juz mam 🙂 okna juz pomyte mam wszystkie (no zostalo mi jedno male w wiatrołapie ale to w tygodniu bo Pawel tam szafe teraz bedzie chyba robil) pokoje posprzatane, kuchnia oczywiscie na koniec bo juz jest sprzatnieta no ale jak bede robila jedzonko to i tak znow wybrudzi sie, no i w tygodniu łazienke jeszcze raz 🙂 i jestem gotowa na Świeta tylko ich nie czuje bo nie ma ŚNIEGU!!!!

aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
😁

ale okropna pogoda ;/

dla małej 😁 😁 i sa fajowe 😁

a te buty dla małej czy dla siebie ? 🤪

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Ja dzisiaj siedze w domu z potężną migreną- mędzy mnie już od nocy 😞
Miały być zakupy, ale jutro wyskocze sama a Mariusz zostanie z Alusią to szybciej mi pójdzie 🙂
My mamy kozaczki z Dihmana czy jak to się tam pisze 😉 Nie pamiętam już nawet ile za nie dałam, ale są cieplutkie dość wysokie no i oczywiście różowe hahaha z fioletowymi kwiatkami 🙂 Nie lubie jak dziecko ubrane jest jak choinka- za kolorowo, ale na dorosłe ubrania też będzie mieć jeszcze czas a więc żywe i jasne kolory u mnie to podstawa 🙂
Ala chodzi dzisiaj i robi tylko bałagan a nie mam siły na nic a więc mam rozpierdziel na mieszkaniu !! 🙃 😮 ☺️ 🙃

• Mamusie
Ala ma identyczne tylko widzę, że teraz są tańsze hahaha
http://www.deichmann.com/GB/en/shop/home-girls/home-girls-shoes/00009001062329/Calf%20Boot.prod?r=6&c=6&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=home-girls/home-girls-shoes

• Mamusie
aisak_89 napisał(a):
http://www.deichmann.com/GB/en/shop/home-girls/home-girls-shoes/00009001062329/Calf%20Boot.prod?r=6&c=6&filter_brand=all&filter_color=all&filter_padding=all&filter_size=all&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=home-girls/home-girls-shoes

no te są pożądne, a nie to co widziałam u nas w sklepach 🙂

• Mamusie
aga_ta napisał(a):
aisak_89 napisał(a):

no te są pożądne, a nie to co widziałam u nas w sklepach 🙂

Agata a zobacz na stronie internetowej polskiego dichmana może będą te same bo to niemiecka firma a więc może na cały świat dają te same produkty 😉

• Mamusie
Kasia pewnie i ma, ale najbliższy w lublinie wiec kicha 🙂
Sylwia nie za dobrze Ci?
Mnie kręgosłup naparza, mała po południu śpiąca jak fix ale katar jej nie dawał spać, ciagle płacz, w końcu zaczęłam ją nosić i potem padła, ale ja już siły nie mam, a nic nie zrobione, tylko 2 pokoje ogarnełam, masa 😞