Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ola88 napisał(a):
Hey Laseczki 🙂
mam newsa 🙂
u nas wybudowali mieszkania cos jak tbs i sa wolne jeszcze chyba 🙂
wpłata jest 60 tys wykonczone sa pod klucz 700zł czynsz...
i chyba musze zaczac kmbinowac kase 🙂 iprace 🙂
nowe bloki a w czynszu spłaca kredyt sie potem za grosze można odkupic 🙂
wiec musze myślec intensywnie 🙂
🙂

szczerze mówiąc to dużo Ola....
bo 60 tysięcy będzie trzeba spłacić,a czynsz 700zł to do niskich też się nie zalicza,czyli chcąc nie chcąc będziecie musieli płacić i czynsz i jeszcze kredyt to już wynajem taniej wychodzi bo płacisz sam czynsz....
no ale ja się nie znam jak to później jest z tbs ☺️ ☺️

mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Hey Laseczki 🙂
mam newsa 🙂
🙂

bo 60 tysięcy będzie trzeba spłacić,a czynsz 700zł to do niskich też się nie zalicza,czyli chcąc nie chcąc będziecie musieli płacić i czynsz i jeszcze kredyt to już wynajem taniej wychodzi bo płacisz sam czynsz....

w tych 700 jest kredyt spółdzielni za budowe bloku... a mieszkanie po spłacie tego kredytu mozna wykupic na własnosc jak to w tbs niewiem jak jest Czita wie 😁 a u nas to RENAWA JEST a wynajmowac całe życie ja nie chce ;/ niestety...;/
niewiem musze pogadac z mamą...

mini23 napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Hey Laseczki 🙂
mam newsa 🙂
🙂

w tych 700 jest kredyt spółdzielni za budowe bloku... a mieszkanie po spłacie tego kredytu mozna wykupic na własnosc jak to w tbs niewiem jak jest Czita wie 😁 a u nas to RENAWA JEST a wynajmowac całe życie ja nie chce ;/ niestety...;/
niewiem musze pogadac z mamą...

• Mamusie
Mini DZIĘKI za instrukcję!! 🤪

Zaraz założę konto i wrzucę jakiś tam filmik 🙂

Wpierw obejrzę pierwszy odcinek JULII na tvnplayer chyba pilotażowy żeby zobaczyć czy warto oglądać dalej 🙂 Zwiastun mnie zainteresował więc zobaczymy 🙂

Sylwia, zazdroszczę tylu imprez na raz hehe, super- młodzi jesteście więc się bawcie 🤪! 🙂
Ola, ja Ci nei doradzę bo się nie znam... Ale warto zagłębić się w temat na pewno bo jak można w przyszłości wykupić na własność za grosze to zawsze jakieś zabezpieczenie dla dziecka będziesz mieć 🙂

SylwiaC napisał(a):
Marta fajnie ale my juz mamy dosyc tych imprez 😮 bo i po kieszeni sie dostaje i checi juz brak hehe 😉

ha ha moge iśc za ciebie P 😁
u nas próby mleka sztucznego to klapa,Maja wrzeszczy wyrzuca butelke wylewa na prawo i lewo i dałam spokój za to nie biore jej do łóżka a jak biore i zaczyna płakać to nie daje piersi tylko głaskam i zasypia 🙂

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
nie, czystej wogóle nie toleruje, ale gin mówiła że herbata, mleko, sok jest ok i pije sok 🙂

pytam bo u nas w szpitalu kazali dziewczynie pić tylko samą czystą wode żadnej innej ewentualnie smakową

hehe a co to za różnica? chodzi o wode która jest we wszytskim, a woda smakowa to nic innego jak napój na bazie wody źródlanej 🙂
kiedyś czytałam artykuł jakiś naukowców, że picie 2 litrów to mit, bo te 2 litry to wlicza sie i zupy i inne jedzenie i sie okazało że nawet suche jedzenie zawiera wode i to było odnośnie odchudzania że wcale nic nie wypłukuje i pomaga schudnać bo niezależnie od ilości wody skład moczu jest ten sam 🙂

aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
nie, czystej wogóle nie toleruje, ale gin mówiła że herbata, mleko, sok jest ok i pije sok 🙂

pytam bo u nas w szpitalu kazali dziewczynie pić tylko samą czystą wode żadnej innej ewentualnie smakową

hehe a co to za różnica? chodzi o wode która jest we wszytskim, a woda smakowa to nic innego jak napój na bazie wody źródlanej 🙂
kiedyś czytałam artykuł jakiś naukowców, że picie 2 litrów to mit, bo te 2 litry to wlicza sie i zupy i inne jedzenie i sie okazało że nawet suche jedzenie zawiera wode i to było odnośnie odchudzania że wcale nic nie wypłukuje i pomaga schudnać bo niezależnie od ilości wody skład moczu jest ten sam 🙂
nie wiem ale u nas było 2 litry mineralnej 🙂
a różnica pewnie jakaś tam jest tak samo jak np w smaku 😉

• Mamusie
Nie mam zgranych filmów aktualnych bo Rafi miał to zrobić ale oczywiście dla niego wszystko jest "jutro" 😠 Wieczorem dam na pewno filmik 🙂

Właśnie, gdzie Kura ?????? Od przedwczoraj nie odpisała mi na smsa 🤔 Mąż miał jechać do Belgii chyba po Świętach od razu... A razem pojechali 🤪

Moja śpi od prawie półtora godziny więc zaraz się obudzi. O chyba ją słyszę... To lecę 😉

mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

nie wiem ale u nas było 2 litry mineralnej 🙂
a różnica pewnie jakaś tam jest tak samo jak np w smaku 😉

jesli chodzi o wode przy odchudzaniu to jest tak że liczy sie zwykła woda mineralna plus herbaty ziołowe nic innego sie nie liczy a pijesz 2 litry by szybsza filtracja nerek była co z tym idzie szybciej spalasz materie czyl nie odkłada sie w tłuszczyk.... coś niecos wiem o tym 🙂

Majuchna nosi złote kolczyki już z chrzcin 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/213/img0026ij.jpg/][IMG]http://img213.imageshack.us/img213/208/img0026ij.jpg[/IMG][/URL]

aga_ta napisał(a):
Ola poczytaj: http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Woda-sprzyja-odchudzaniu-To-mit,wid,13636876,wiadomosc.html to akurat nie jest ten artykuł co czytałam bo mój był na jakimś portalu medycznym i był pełen liczb ale coś niecoś o to chodzi

no ja niewiem ja w szkole inaczej sie uczyłam... wiec nie wypowiadam sie mam skwoje zdanie na ten temat... 🙂 i wiele schudłam pijac 3 litry wody dziennnie

popieram mój tez chudł pijąc wode 🙂
ale zawsze jest tak że każdy wierzy w to co chce wierzyć 😁
cherbata jest inna niż woda bo wysusza kości ponoć,
mleko bo później zastoje mogą się robić w nerkach.....
więc woda jednak chyba lepsza 😁

• Mamusie
Hej hej hej !!!!!!!!!!!!!!!! Czita ŻYJE !!!!!!!!!!!! To jakies ploty . Ja mam się dobrze 🤪, no poza przeziębieniem 😠, ostro mnie rozkłada choróbsko 😠 😠 😠
A więc Ola , ja się wpieprzyłam w TBS. bo opłaty mnie zżerają . Miesięcznie mam prawie 2500 🤢 Czynszu płacę w okresie grzewczym 940 zł chyba , a latem ok. 150 mniej. I ja też spłacam kredyt w czynszu za który TBS postawił blok. I też słyszałam że za jakiś czas bedzie można wykupić te mieszkania. Okaże się. No ale mieszkam sama i jestem jedyną pania w tym domu 🤪 🤪 🤪. Nie ukrywam że brak mi mojej mamy, choćby do pomocy przy Oli. No ale zadowolona jestem. Więc Olu ja nie radzę, porozmawiaj z mamą , mężem i najpierw znjajdz pracę , aby były dwie wypłaty.
Agata pij duzo bo tu chodzi o maleństwo Twoje. I fajnie gdyby okazała sie dziewczynką 🤪
Mini Majulka jaka pyzata jest hahahahaha, fajniutki ma profil 🤪
Ja też chce tak ja Sylwia na wesele sylwestrowe pójść.
Kaffi jak maluchy , zdowsze już ????????
Marta Gabi jest mądrą dziewczynką 🙂
No to ide odpocząć troszkę bo Ola spi 😉

mini23 napisał(a):
popieram mój tez chudł pijąc wode 🙂
ale zawsze jest tak że każdy wierzy w to co chce wierzyć 😁
cherbata jest inna niż woda bo wysusza kości ponoć,
mleko bo później zastoje mogą się robić w nerkach.....
więc woda jednak chyba lepsza 😁

zgadzam się ale mi chodziło o herbate zielona bo jest bardzo zdrowa i czerwona bo oczyszcza 🙂czarna najgorsza!!

no mi o czarną chodziło 😁
i czita z tym mieszkaniem też o to mi chodziło płacić czynsz i raty....a i nie wiadomo co później z tym wykupem....
Majki profil podrapany szponami 🤢

• Mamusie
Kura ma się w miarę dobrze, tylko ma w domu małego terrorystę i nic nie może zrobić 😉 a tak na serio to mu zęby mu wychodzą i jest ciężko 🤢 dlatego nie odpisze na każdy temat 😉
wybaczcie.
Marta pisałam do Ciebie młotku, chyba że smsy nie dochodzą, ale nie sądzę 🙃 🙃 Czekamy na video.
Co do tbsów, to zawsze słyszę jak ktoś narzeka na nie. Może lepiej byłoby Ci Ola wziąć mieszkanie za odstępne tak jak Marta? Wg mnie to o wiele korzystniejsze rozwiązanie. Nie postępuj pochopnie.
Ja do Belgii się nie wybrałam 😉 Kogut wraca w sobotę i na razie będzie w domu siedział, chyba że ktoś zadzwoni z propozycją pracy 😁

• Mamusie
A co do wody, to się nie wypowiadam, bo nie jestem ekspertem i wiem tylko tyle, że od zawsze się słyszy, że woda jest najzdrowsza i żeby starać się pić te 2 litry. Ja lubię wodę, ale nie w dużych ilościach. Niestety lubię czarną herbatę. Terrorysta już nie daje napisać 🤢 🤢

• Mamusie
Agata, ciekawe kto tam siedzi 😁 ale jeszcze nie słyszałam, żeby po budowie ciała na usg można było stwierdzić płeć 😮 😮 przecież niemowlęta czy to dziewczynki czy chłopcy wyglądają prawie tak samo.
Jestem złą matką 🤢 🤢 🤨 🤨 podnoszę głos na moje dziecko, bo mnie gryzie 🤢 🤢 nie mogę go wziąć na ręce, bo od razu mnie ugryzie, a ja szału z bólu dostaje ☺️ ☺️ nawet go klepnę po rękach ☺️ ☺️ jak go tego oduczyć?? Mówię: nie, nie wolno, co robisz?! ale on się śmieje, albo się wścieka i w ryk 😲 😲