Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Agata, ciekawe kto tam siedzi 😁 ale jeszcze nie słyszałam, żeby po budowie ciała na usg można było stwierdzić płeć 😮 😮 przecież niemowlęta czy to dziewczynki czy chłopcy wyglądają prawie tak samo.
Jestem złą matką 🤢 🤢 🤨 🤨 podnoszę głos na moje dziecko, bo mnie gryzie 🤢 🤢 nie mogę go wziąć na ręce, bo od razu mnie ugryzie, a ja szału z bólu dostaje ☺️ ☺️ nawet go klepnę po rękach ☺️ ☺️ jak go tego oduczyć?? Mówię: nie, nie wolno, co robisz?! ale on się śmieje, albo się wścieka i w ryk 😲 😲

hehe ja nie wiem sie okaże, ale ona tak samo mi zosie twierdziła od samego początku 🙂
co do wody ja piłam nie chudłam nic a nic, zdarzało mi się za to zatrzymywać wode w dużych ilościach jak jej za dużo spożywałam 🙂 zresztą jak byłam z zosia w ciazy też mnie meczyli i nie piłam bo nie mogłam a potem miałam faze na śliwki jadłam je kg i na którejś wizycie lekarka do mnie że o w koncu pani pije dużo wody w wynikach się dużo pozmieniało, a to tylko owoce 🙂
poza tym woda (przynajmniej jak mnie uczyli w szkole) jest potrzebna tyle o ile chodzi o zaspakajanie minerałami (gdyby ktoś się nie zgadzał polecam picie wody destylowanej), a w sokach są tak samo minerały plus witaminy , zupa też jest gotowana na wodzie, tyle że dochodzą dodatkowe składniki i kcal ale akurat w moim przypadku nie ma przeciwskazań 🙂

• Mamusie
SylwiaC napisał(a):
Mini Maja ma śliczne kolczyki!! A cos sie stalo ze jest podrapana? Dominik juz spi wiec lece cos porobic 🙂 jakie macie spacerowki dla maluchow bo ja mialam nie kupowac, ale jednka kupie tylko tyle tego na allegro ze szok!!!

ja mam graco mirage http://www.bazarek.pl/produkt/1428834/wozek-graco-mirage-plus.html i nie polecam, owszem lekka ma regulacje wysokości pasów ale na tym jej uroki się kończą, ma za płytkie siedzisko i brak regulacji podnóżka, wózek jest niby od pierwszych dni życia ale mojej małej bewładnie wiszą nózki, poza tym zsuwa się i sie denerwuje, a 3 pozycje to pozycja siedząca, leząca i pół leząca która trzyma się na zwykłych takich zapięciach plastikowych jak np szelki w spodniach na sanki, a do samochodu żeby go włożyć trzeba zablokować kółka i do pozycji lezącej rozłożyć, porażka na maksa jak na graco, żałuje że go kupiłam, chciałam kupic joggera ale stwierdziłam ze 1 tys złotych to dużo jeśli za chwile bede musiała kupić wózek rok po roku i wydałam 400zł i żałuje, moja znajoma ma maclarena do 15 kg chyba i super jest, dała za niego 700zł nie ma budki ale super się prowadzi i wysuwa sie takie przedłóżenie jakby podnózek i dziecku nogi nie wiszą, ja myślałam o ty maclarenie co niby do 29 kg jest ale zaczełam czytać i się okazało że3 owszem jest do 29kg ale w wersji dla GB a dla reszty europy tylko do 15
jak kupowałam sugerowałam się wysokością pasów, bo w systemie 3w1 zosia miała pasy poniżej lini ramion i się wyswobodzała i potrafiła wisieć w pół za wózkiem i wagą ze wzgl na moją ciąże, no i żeby koła dawały rade w śniegu (jakby nie to kupiła bym sobie deltima dużego i ciężkiego), teraz dołączyłabym do tego jednak regulacje podnózka i wygodne siedzisko, ja polecam Ci się przejść do dobrego sklepu z dużym wyborem, wziąść małego włożyć spóbować przewieść i jak coś Ci przypadnie do gustu zapytać o model i zamówić a allegro 🙂
ja padam, a brzuch mam wielki jakbym piłke połknęła i napięty od tego picia, mi jednak picie nie służy, mam nadzieje że jutro już bedzie ok i bede mogła wrócić do swojego rytmu i możliwości, a teraz mam zachcianke na jajecznice z boczkiem ☺️ tylko się nie śmiać ☺️

• Mamusie
SylwiaC napisał(a):
dzieki bo o garco wlasnie myslalam i o tym http://allegro.pl/wozek-spacerowy-spacerowka-flash-coneco-bonusy-24h-i2015135076.html

ja Ci polecam jednak przejść się i wypóbować z małym bo wózki na obrazku wyglądają rewelacyjnie a w rzeczywistosci potrafi być porażka, poza tym poczujesz jak ci sie prowadzi 🙂
a i dowiedz się o cene foli przeciwdeszczowej, czasem się przydaje a wiem że np w graco tylko nie wiem czy we wszystkim modelach cena foli wynosiła 100zł:/

aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
Agata ciężarna musi mieć zachcianki 🙂
ja pamietam miałam na snicersy i żelki 😁

hehe skoro tak to popierasz to leć zrób mi jajecznice 🙂

spoko 😁 hahahahahaha bo sama mam ochote 😁

• Mamusie
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):

ale ja chce na swoiskim boczusiu i ze swojskimi jajeczkami 🙂

aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):

posiadam akurat swojski boczuś podwedzany bo miałam świnke na świeta i sami wedzilismy i swojskie jajeczka od mojego dziadziusia 🙂

• Mamusie
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Ola88 napisał(a):

posiadam akurat swojski boczuś podwedzany bo miałam świnke na świeta i sami wedzilismy i swojskie jajeczka od mojego dziadziusia 🙂

W takim razie rób póki kury nie ma !!! bo nas posądzi że jej dzieci zjemy 🙂 🤪

SylwiaC napisał(a):
dzieki bo o garco wlasnie myslalam i o tym http://allegro.pl/wozek-spacerowy-spacerowka-flash-coneco-bonusy-24h-i2015135076.html

Sylwia ja mam taki po Oliwce 😁 🙃
ale chce wymienić bo już ma swoje lata i mnie znudził....
ale powiem ci że jak chcesz kupic to tylko i wyłącznie w sklepie dadzą ci wtedy grarancje na rok,nasz był bo mój zepsuł i naprawili to i jeszcze inną część wymienili którą klejem skleiłam ☺️ 😁
ciężki nie jest bo go biore gdy jade z dziewczynkami do miasta,no i Majce dobrze się w nim siedzi,problem stanowią jednak kółka zimą bo blokują się w śniegu....no ale zimy raczej już nie bedzie 😁
koszyk jest do 2,5 kilo ale wytrzyma i 8 🙃 😁
do bagażnika wejdzie 🙂
materiał jest mocny i nie niszczy się,poza tym wózek jest tak zrobiony że każdą część możesz odkręcić i wyprać w automacie 🙂 a później znów go łatwo złożyć 🙂
jednak ja szukam teraz czegoś innego i jeszcze bardziej lżejszego najlepiej coś co składa się jak parasolka 🙂
Marta mam do ciebie pytanie właśnie twojego mieszkania i Kura mi o tym przypomniała czy sporządziliście umowe notarialną z właścicielem o tym odstępnym??
i czy to jest już na stałe bez możliwości że kiedyś wam powie do widzenia??
agata ja tam pije z cytryną i żyje 😁 ale masz racje wszyscy coś innego myślą o różnych napojach 🙂
Mój każe mi stale w łóżko leżeć bo boi się że na oskrzela mi coś wlazło bo chałasuje gorzej niż nasz pierwszy samochód 🙃 ☺️

• Mamusie
Hej 🙂 jak zaczęłam pisać to Majka wylała mi wodę z podgrzewacza na panele 🤢 musiałam szybko wycierać no i w ogóle zrobiła się bardzo marudna i ciągle na ręce chce nic nie mogę zrobić 😠Gosia Oli trochę kaszle a Majka ma katar, ale jest już lepiej cały czasz dostaje syropy. Agata, czemu piszesz apelację do sadu???? oczywiście, jeśli można wiedzieć.

kafinka napisał(a):
Hej 🙂 jak zaczęłam pisać to Majka wylała mi wodę z podgrzewacza na panele 🤢 musiałam szybko wycierać no i w ogóle zrobiła się bardzo marudna i ciągle na ręce chce nic nie mogę zrobić 😠Gosia Oli trochę kaszle a Majka ma katar, ale jest już lepiej cały czasz dostaje syropy. Agata, czemu piszesz apelację do sadu???? oczywiście, jeśli można wiedzieć.
Aga twoja na ręce a moja stale za noge łapie i trzyma 😁
Moja zaczęła kaszleć mam nadzieje że jej przejdzie 😞
daje jej pulneo w kropelkach ale smak jest ochydny 🤢

• Mamusie
mini23 napisał(a):
kafinka napisał(a):
Aga twoja na ręce a moja stale za noge łapie i trzyma 😁
Moja zaczęła kaszleć mam nadzieje że jej przejdzie 😞
daje jej pulneo w kropelkach ale smak jest ochydny 🤢

ja daje w syropie weźmie tylko jak jest głodna 😁 dostaje przed jedzeniem bo inaczej nic z tego 🤢

• Mamusie
Sieanko 😜

ini, wychodzi na to że nasze dziewczynki mają te same kolczyki hehe tylko moja a biało fioletowe 🤪
Nina, ja pisałam Ci we wtorek i od tamtej pory cisza... Mój telefon panowali chyba terroryści haha. Ostatniego esa mam z 27.12 z rana 😁 🤔
Sylwia, ja mam Baby Design ale nie wie jaki model... chyba Sprint, waży 9 kg także łatwiej mi go dźwigać niż Gabi haha 😁 Raze nie daje rady 😁
Mini, my mamy umowę w której jest adnotacja o możliwościach wymeldowania przez właściciela z określonych powodów oraz okres wypowiedzenia. Jest zameldowanie stałe choć wiadomo, że jako "nie własność". Przypomnij mi to jutro napiszę jak znajdę umowę i napiszę. On jest radcą prawnym i tyle co zapamiętałam to to, że jeśli byśmy zwlekali z czynszem to a prawo nas wysiedlić i mamy na to 3 miesiące.

• Mamusie
Coś mi w laptopie szwankuje litera "m" 🤔 jak widać poniżej haha

Zaraz wrzucam filmik z zakupów w Galerii bo w sumie to jeden sensowny z ostatnich.

Gabi ma katar i chuj. A my na wieś jedziemy na Sylwestra i chcemy ją zostawić z rodzicami Rafał i trochę się obawiam czy się nie będzie budzić częściej a jesteśmy tam rzadko i nie wiem czy to dobry pomysł... W sumie będziemy u kuzyna Rafała który jest Chrzestnym Gabi- oni mają trójkę dzieci ale przyzwyczajone do hałasu bo śpią przy TV itd ale moja nie... amy jakby co 5 minut drogi bo to w tej samej wsi więc spoko ale jakoś i tak będę niespokojna o Gabi że nie jest ze mną. Mąż się nie przejmuje ale co mama to mama a tata to tego nie zrozumie.