Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej. Ja też czytałam z doskoku, tyle piszecie jak mnie nie ma 😠 😠 co to ma znaczyć??
A ja bez kartki i nawet nie wiem co odpisać 🤨 🤨 ☺️ ☺️Kaya to dama i aniołek 😁
Ola jaka duża i śliczna... a Paulinka to jest piękna kobieta 😁 ma to coś po mamie 😁 Gosia, zostajesz z nami??
Sylwia, myślę że Mini miała dobry pomysł. Chodź co miesiąc na nfz, a na usg dodatkowe do prywatnego 😁 Ja chodziłam do prywatnego, ale i tak jeszcze usg na przezierność i połówkowe chodziłam do innych prywatnych, bo mieli lepszy sprzęt.
Mąż już pojechał 😞 nawet nie wiem kiedy to minęło....
Ogólnie to jestem padnięta, a mam bałagan pozostawiony przez niego do sprzątnięcia 😁 muszę wrócić na tor mamuśkowy, bo jestem do tyłu.
Moje dziecko patrzy jak ja myję zęby i nic z tego... nie da sobie włożyć szczoteczki...
I to mnie martwi 🤨

• Mamusie
hej 🙂 Dominik tak jak Gabi myje ząbki razem ze mną- po sniadaniu sadzam go na nocnik i daje szczoteczke z odrobina pasty dla dzieci (troszke bo jest wlaśnie z fluorem i napisane od 2 roku życia) a jakbym mu pozwolła to by z tuby paste jadł 🙂 Gosia dziewczyny śliczne!!! Dominik mi właśnie w bujaczce zasnął jak was nadrabiałam- no trudno będzie dłużej wieczorem siedział hehe w koncu ostatki 😉 ja małemu rano daje kaszke (czasem nie chce wtedy jajecznica albo parowczka) na noc dostaje mleko z kleikiem ryżowym, a na obiad najlepiej zupy najrózniejsze bo ziemniaki to jedynie z sosem i to tez od niechcenia. Szcebelki mam nie wyciągnięte bo kiedys tez wyjełam mu w dzień i przez sen by wypadł hehe ale moze w tym miesiacu jeszcze u niego w pokoju będzie miał tapczanik i już zaczne go przyzwyczajać 😁 Co jeszcze miałąm pisać, Gosia ja według @ mam teraz 8 tydzień ( tzn. 7 tyg. 1 d.) ale lekarz mi jeszcze nie powiedział hehe ide jeszcze raz 7 marca mam nadzieje, ze bede wiedziałą więcej 😁 a teraz foto dla Was bedzie tylko załąduje się 😁

• Mamusie
aaa sprzatać też go uczę, tzn. pomagam mu po zabawie sprzątać, ale i samemu też czasem karzę klocki do skrzyni powchować, albo magnesy na lodówkę odwiesić 😉
narazie jedno zdjecie bo cos mi muli net
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/855/sam1130j.jpg/][IMG]http://img855.imageshack.us/img855/7419/sam1130j.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Sylwia ale on słodki an tej bujawce 😁 i bardzo się zmienił od czasu jak był malutki i jest do ciebie podobny wg mnie 🙂
a ja mimo że 16 idę kąpać łobuzy bo dziś o 19:30 mają iść spać,bo chcemy mieć z mężem coś z wieczora dla siebie 🙂

• Mamusie
Masz hydromasaż?? 😁 Haha huśtawka go... znużyła 😉 mina świetna 😁 Dominik bardziej do Sylwii, choć w sumie to trudno mi ocenić 😁

Mini, będziecie robić trzecie?? hahaha 😁
Dziewczyny, pomocy... mam już dość tabletek anty, spiralę chciałam, ale boję się efektów ubocznych, a założenie kosztowne jest... gumki odpadają... już sama nie wiem jaką metodę stosować. Może jakiś pomysł?? Tylko bez pomysłów, że robić drugie, to się nie trzeba będzie 9 miesięcy zabezpieczać hahah bo wiem co w waszych pustych głowach siedzi, dlategoo was wyprzedziłam 😎 😎

naylaaa napisał(a):
Masz hydromasaż?? 😁 Haha huśtawka go... znużyła 😉 mina świetna 😁 Dominik bardziej do Sylwii, choć w sumie to trudno mi ocenić 😁

Mini, będziecie robić trzecie?? hahaha 😁
Dziewczyny, pomocy... mam już dość tabletek anty, spiralę chciałam, ale boję się efektów ubocznych, a założenie kosztowne jest... gumki odpadają... już sama nie wiem jaką metodę stosować. Może jakiś pomysł?? Tylko bez pomysłów, że robić drugie, to się nie trzeba będzie 9 miesięcy zabezpieczać hahah bo wiem co w waszych pustych głowach siedzi, dlategoo was wyprzedziłam 😎 😎

ja idę po ostatnim na zastrzyki 🙂 raz na 3 miesiące koszt ok 40-60 zł podobno u nas 🙂
3 nie chcemy....nie teraz.... mamy za dużo na głowie by jeszcze komplikować wszystko,musimy odchować dwie czarownice 😁

• Mamusie
hehe no tbletki, zstrzyki i plstry to hormony, spirala może być hormonalna lub bez, gumki to barierowa antykoncepcja, są też globulki, pianki żele i kremy, hehe do wyboru do koloru, zależy co Ci w antykach przeszkadza, ja np nie moge hormonów bo wymioty często mam, spirala bez hormonu odpada bo zbyt obfite @, gumki mam uczulenie, kremy żele odpadają bo j ciagle stany zapalne mi zostało tylko NPR, tylko że w czasie karmienia to kicha jest bo nie radze sobie z interpretacja i troche sie boje że nie powstrzymam sie w pewnym momencie mimo ze bede wiedziała że to czas w którym prawdiopodobienstwo jest duże wiec ja Ci nie doradze, sama mam ten problem, jeszcze niby nie ale za chwile...
jakie macie foteliki, bo u nas straszny problem zapiąc pasy, wyciągneliśmy je na maksa i dalej Zosia w kurtce i spodniach ledwo sie mieści, bez ciuchów spoks idealnie ale z odpada 😞

• Mamusie
Mini...napisałaś nie teraz, więc nie mówisz nie 😁 chłopiec by się przydał, by byk nie został w babińcu hahah. Spirala hormonalna za dużo minusów i niepewność, a niehormonalna to nie przekonuje mnie za wysoki wskaźnik Pearla... u nas npr odpada 😁 nie chcę więcej dzieci, a poza tym mam nieregularne cykle.
Mi przeszkadza w anty niższe libido i przybieranie na wadze. Chyba, że wypróbuję tą asequrellę..tylko czy to nie pic na wodę? 😉

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Mini...napisałaś nie teraz, więc nie mówisz nie 😁 chłopiec by się przydał, by byk nie został w babińcu hahah. Spirala hormonalna za dużo minusów i niepewność, a niehormonalna to nie przekonuje mnie za wysoki wskaźnik Pearla... u nas npr odpada 😁 nie chcę więcej dzieci, a poza tym mam nieregularne cykle.
Mi przeszkadza w anty niższe libido i przybieranie na wadze. Chyba, że wypróbuję tą asequrellę..tylko czy to nie pic na wodę? 😉

nieregularnosć nie jest zadna przeszkoda, mało tego zawsze bedziesz wiedzieć kilka dni wczesnije kiedy @ bedzie ale na doskoku jak jesteście bo praca taka to odpada, bo co on przyjedzie a tu te dni płodne i nic z tego
ja nie wiem, a może mąż niech je tabletki antykoncepcyjne dla mężczyzn 🤪 mm chciał je brać 🤪

naylaaa napisał(a):

małe wredne wiedźmy dopiero poszły spać 🤪
Co do dziecka...to na pewno nie przez najbliższe 5 lat,ale nie mówię że w ogóle bo bym chciała przeżyć jeszcze poród zwłaszcza taki jak miałam z Mają cudowne uczucie nawet te bóle były teraz spoko 😁
ale podejrzewam że po tych 5 latach i tak nie zdecydowalibyśmy się na dziecko bo wiadomo wygoda swoje zrobi,a prędzej nie chcemy....nie możemy.... i NIE i NIE i NIE 😁

• Mamusie
hej! No ja mysle, że po drugim może zastrzyki Nina bo podobno to jest całkiem ok, no ale narazie jeszcze duzo czasu mam na myslenie 🙂 i nie pamietam co mialam jeszcze pisac ... a ja cierpie w nocy na bezsennosc 😠 budze sie po 3 i spac nie moge normalnie jestem wsciekla bo wieczorem padam nie wiem czy to tak przez ciaze czy co 🤢 lece sie ogarnac

No właśnie zastrzyki mają dużą skuteczność 🙂
i matka karmiąca też ponoć może je brać ja ruszam zaraz po okresie czyli po ostatnim....
zawsze spokój i nie trzeba myśleć czy się zapomni tabletki,czy spirala się wysunie itp....

• Mamusie
SylwiaC napisał(a):
hej! No ja mysle, że po drugim może zastrzyki Nina bo podobno to jest całkiem ok, no ale narazie jeszcze duzo czasu mam na myslenie 🙂 i nie pamietam co mialam jeszcze pisac ... a ja cierpie w nocy na bezsennosc 😠 budze sie po 3 i spac nie moge normalnie jestem wsciekla bo wieczorem padam nie wiem czy to tak przez ciaze czy co 🤢 lece sie ogarnac

miałam dokładnie ten sam problem ale od jakiegoś miesiąca minęło i śpie
co do zastrzyków moja kuzynka na nich dużooo utyła ale to pewnie kwestia predyspozycji, ja na antykach tylam dużo a moje znajome nic
my chyba jak się uda dzisiaj podjedziemy po fotelik bo masakra z tym naszym

Nasza Majusia jeździ w takim foteliku : http://www.moje-zabawki.yoyo.pl/fot/fotel_sam01.htm
i chyba jej w nim dobrze bo jest wysoko osadzony i widzi co za oknem 😁
wychodzą jej dolne ząbki kolejne i jest straszna 🥴

• Mamusie
kasiak napisał(a):
my mamy ten fotelik i jestem z niego baaardzo zadowolona. super jakosc materialu, plastiku, porzadna firma, spelnia swoja role...
http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_761727_langId_-1_categoryId_165763

no u nas za britax to tak z 800zł trzeba dac...
kupiliśmy taki zielony http://allegro.pl/coneco-zenith-side-armor-9-25kg-organizer-olsztyn-i2111180619.html ma dużooo pasa wiec super się wkłada, jest mięciutki i wygodny, wysoki, Zosia, która zawsze wyrywa sie z fotelika jak tylko samochód stanie ani myślała wysidać z niego 🙂 i wiem że super się czyści bo i baba w sklepie mówiła i Aśka ma taki sam tylko starszy model i to samo mówiła 🙂