Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Agata ja mam podobny tylko z 4 baby i tez jestem bardzo zadowolona z niego 🙂 ja sie odmeldowuje bo rozlicze jeszcze chociaz PIT dla siostry a jutro musze rodzicom, no i czekam kiedy zus mi wkoncu przysle to i nasz rozlicze. Dobrej nocki mam nadzieje, że mi bezsennosc tez minie 😉

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sylwia ja miałam Alto z 4baby i porażka za krótkie pasy, Zosie w kurtce zimowej na chama zapinaliśmy bo brakowało pasa, ale to starsza wersja nowsze może już nie mają takich problemów, wczoraj jak wybieraliśmy to sprawdzaliśmy długość i był fotelik 9-36 i też miał króciutkie pasy, aż sie sprzedawczyni zdziwiła że dużo krótsze niż 9-25
Chciałam powiedzieć że metoda mycia zębów z mamą działa !!!! 🤪 Zosia po dwóch dniach sama próbuje zęby myć, czasem szczoteczka po zębach czasem zebami po szczoteczce ale próbuje a jaka dumna 🙂
teraz prosze o sposób na nocnik, tylko równie bezstresowy 🙂

• Mamusie
hej 🙂 ja mam dosyc dlugie pasy- tzn nie ma zadnych problemow. No to fajnie, ze Zosia zalapala, a co do nocnika nie mam sposobu ja po prostu kiedys malego posadzilam i tak sie juz przyzwyczail 🙂 teraz juz kilka nocy z rzędu wstaje z suchym pampersem i chwile po obudzeniu idziemy do łazienki i siusiu robi na nocnik i z reguły w tym pampersie do południa chodzi 🤪 Kaya jak zwykle wygląda na aniołka!!!! LEce robic obiad bo mam dzis duzo roboty, musze pity recznie poprzepisywac bo progarmy maja gotowce z tym 1% a my na Olkę oddajemy wszyscy więc mam co robić 🙃 a i jeszcze prasowania mam sporo i musze zapłacić za kino domowe bo moj maz kupil 🤪 http://allegro.pl/pioneer-vsx-421-bdp-140-wharfedale-vardus-250-i2113340956.html teraz będziemy mogli szaleć hehe zajrze napewno pozniej 😘

• Mamusie
krowa nie spadaj bo wymiona zmażdzysz 🙂
jak u Was pogoda? u nas leje 😞 a tak chciałam z Zosia na dwór, rano wietrzyłam wiatr był starsznie silny ale takie powietrze lekkie jak na wiosne, a tu kicha
właśnie ofutrowałam całą miske sałatki z owoców, rodzynek i jogurtu naturalnego, musze wepchnać w siebie dużo owoców bo magnez mi leci a tabletki zwracam, pamiętacie nasz grudniowy nalot na mandarynki, ehh chyba wszystkie się nimi zajadałyśmy 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Ja zajęta, nawet nie mam kiedy wejść, bo gości mam codziennie, jakoś tak wyszło, a jutro muszę kilka spraw załatwić. I tak nie mam czasu wchodzić 😞
W Realu są świetne promocje na kaszki, pampersy, jedzonko 😁
Agata gratuluję mycia ząbków, muszę próbować z moim, może się przemoże po 50 razie 😉
szykuję kąpiel, a mały jęczy i nie da popisać.
Kaya czyta i ja wiem, że ona rozumie 😁 HK wszędzie 😁
A jej mama ma w sobotę urodziny 🙂 uuuu prezent już dostała zresztą 😁

• Mamusie
No u nas nie ma reala w pobliżu 😞
Zosia uczyniła następujące postępy:
pokazuje na swój język i język psa maskotki
pokazuje piłkę w książce i na żywo
pokazuje buty kota w butach i swoje
do wszystkich tych pokazywanek stęka aaa bo dalej nie mówi nowych słów, tylko te co się nauczyła ok 8-9 mies 😞 za to nowy dzwięk wydaje jak widzi krowe krzyczy buuu (hehe nie da się wytłumaczyć że muu i dlatego obawiam się tego słuchu, pytałam u nas w słuchmedzie ale nie robią badań, wiec musze do lublina)

aaaaaaaaaaaaaaaaa Agata ale piłeczkę toczysz 😁 🤪 i Zosia ząbki myje 🙂
co do muuuuuuuuu i buuuuuuuu to wg mnie nie ma powodu do niepokoju to małe dziecko a nie małpka w cyrku i nie umie wszystkiego perfekt naśladować 😁
Moja jest non stop ze mną w łazience gdy ja myje ale ona nie chce za to po kryjomu szczoteczkę do buzi wsadzi i gryzie 🙃
właśnie cyca i idzie luli już trochę ciężka jest w tej pozycji 😁

• Mamusie
hehe bo ja kalafior połknęłam 🤪
dzisiaj Zosia po śniadaniu sama mnie za ręke wzięła i do łazienki i pokazuje żeby ją posadzić na blacie i po szczoteczke sięga 🤪 normalnie aż nie wierze że tak jej się to spodobało 🙂
dzisiaj piątek więc mam w planach kluski śląskie z sosem cebulowym, ale nie wiem czy mi wyjdą bo nasze ziemniaki bardzo wodniste 🤪 a i zabieram Zosie na droge krzyżową dla dzieci, pewnie nawet nie drgnie w kościele bo tyle ludzi, ona będzie się wstydzić ☺️ będę mieć takie spokojne dziecko 🤪
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/829/dscn3066p.jpg/][IMG]http://img829.imageshack.us/img829/8510/dscn3066p.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
bry 🙂
Zosia pieknie myje zeby siedzac w jednym miejscu, Kaya biega ze szczoteczka, a blat w lazience mam za maly na jej siedzenie. czasem ja stawiam, ale wtedy nogi podtyka do mycia 😁
co do postepow, to kazde dziecko ma swoj rytm i nie dajmy sie zwariowac.
Kaya co prawda mowi jak krowka, piesek, kotek, kura, konik i osiolek, na patryka wola papi, na daisy di, na dzieci dzidzia, i takie jak mama i tata,papa, dada,nie, lala, la-la, a na buty mowi bejbi ale czesto mowi mi mi mi, mima mima i za cholere nie wiem o co jej chodzi 😁
poza tym nie mowi nic i tez palcem pokazuje. zdaniami tez nie mowi 😉

• Mamusie
hej 🙂 Agata Dominik tez nie mowi, że krowa robi muu tylko jakies swoje buu, a widok naprawde miły masz spory brzuszek ale ładniutki 😁 a Zosia jaka słodka hehe. Kuro wracaj do zdrowia!!! Ja czuje sie dobrze tylko nie moge jesc bo jak cos zjem to czuje sie jakbym zjadla niw wiadomo ile taka pelna i ciezka, no i chyba przez to mam mniejszy apetyt 🤔 Dominika zaraz na drzemke poloze a sama musze pomyc podlogi i jeszcze naszego pita rozliczyc a po 13 jade na chwile do miasta odbiore moja siostre i zabiore do nas 🙂 Dominik bardzo duzo rozumie tak mi sie wydaje mowi niewiele, ale ma czas- najlepsze jego słowo to ka a oznacza to śnieg heheh lece zajrze jeszcze za jakis czas 🙃

• Mamusie
hej dziewczyny, ja to wszystko rozumiem tylko ja nie wiem czy Zosia nie odziedziczyła wady i dlatego tak się boje, w marcu albo kwietniu jedziemy na badania, jedziemy prywatnie, ale niestety chyba nie jesteśmy ubezpieczeni, już prawie 2 miesiace Paweł nie dostaje druku rum'a wiec watpie czy szef odprowadza składki...
ale mi sie nic niechce, a psuje coś posprzątać, a ja takiego lenia mam,
Sylwia staraj się jeść zeby cie nie zaczeło mulic

• Mamusie
wczoraj bylam w clarks-u zmierzyc malej noge, bo cos ostatnio czesto sie przewracala. okazalo sie ze ma juz rozmiar 3,5 f a ciagle jeszcze chodzila 3. tak wiec zmienilismy buciki juz na 4 ( sprzedawczyni powiedziala, ze moga byc pol rozmiaru wieksze.) ale miala radoche, jak ubralismy jej wczoraj po domu nowe buciki 🤪 od pazdziernika noga urosla jej o 1 rozmiar 🙂

Helllllllllllllo 😁
Kasia u nas mierzenie butka polega tylko na tym że sprawdzam gdzie ma paluszki w bucikach ☺️
Agata nie martw się na zapas musi być dobrze 🙂
Koko zaraziłaś się ode mnie?? 😲 😁 zdrówka 😘
Sylwia ty miałaś przy Dominiku piłeczkę giganta to teraz będzie kolos pewnie 😁 🙃
chociaż nie mówione 🙂 ja akurat przy Majce miałam większy brzuszek niż przy Oliwce 🙂

• Mamusie
Agata, ja akurat w tym temacie sie nie wypowiem, bo kosciol to dla mnie temat - rzeka 🤔
ale na pewno pojdziemy z mala swiecic jajeczka na wielkanoc, bo z ukrainy przywiozla swoj osobisty koszyczek i serwetke wyszywana przez chrzestna i jajeczka drewniane z ukrainskim motywem 🙃 tak wiec - chcac - nie chcac - do kosciola trzeba bedzie pojsc.

• Mamusie
kasiak napisał(a):
Agata, ja akurat w tym temacie sie nie wypowiem, bo kosciol to dla mnie temat - rzeka 🤔
ale na pewno pojdziemy z mala swiecic jajeczka na wielkanoc, bo z ukrainy przywiozla swoj osobisty koszyczek i serwetke wyszywana przez chrzestna i jajeczka drewniane z ukrainskim motywem 🙃 tak wiec - chcac - nie chcac - do kosciola trzeba bedzie pojsc.

ale tu nie chodzi o czyjąś wiare czy nie wiare, jakbym chciała wyjsć do sklepu też by takie argumenty były, skoro brzydka pogoda to mam siedzieć w domu, nie ważne że jade autem, mam siedzieć i już a ja mam dosć tych 4 ścian, ile można w domu...