Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Sylwia, czy wy robicie dzieci przez kalkę? 😉 hihi. Identyczni są! 😉 piękne zdjęcia. Jesteście naprawdę szczesliwa rodziną 😁
Pigi, tu ciągle pada i jest wilgotny klimat, to i w domach pewnie dlatego często wilgoć 😞 ze sklepów najbardziej lubię Asdę. Pewnie dlatego, że mam 4min do niej. Wydaje mi się zresztą, że jest najtaniej. Tesco msm niedaleko, Co-operativa tez. Morissonsa, czy jak mu tam, nie ma u mnie w mieście. I jeszcze Primarkiem się nie mogę nacieszyc haha 🙂 a swoja drogą- jak to się wymawia? Ja myślałam, że Prajmark, a Szkotka w kolejce dzwonila do kogos i mowila Primark. Ale oni i tak inaczej mówią niz Anglicy.

Nina powiedz jak to może i Mai się popsuje ten dźwięk ha ha 🙂 ona lubi zapieprzac po domu z tym hałasem.

Sylwia chłopcy faktycznie bardzo podobni a o córce myślicie ?? ha ha 🙂

Kasia ja wczoraj też wpieprzylam do piekarnika kurczaka pozniej zrobiłam ciasto,bo dziś gości mam.

• Mamusie
hej 🙂 Nina też bym się nie mogła nacieszyć hehe 😉 Mini ja już więcej dzieci nie chcę mieć hehe starczy tych dwóch łobuzów 😉 poza tym jakbym miała z kolejnym dzieckiem jeżdzić tyle po lekarzach co z Adasiem to już nie na moje nerwy 😉 Adas w nocy marudził... wczoraj miał temperaturę tak 38 więc nie wiadomo czy coś dawac czy nie no i kaszel go męczył, dziś jest trochę lepiej więc myślę,że to przeziębienie

• Mamusie
Hej 🙂
U mnie pierwszy dzień w pracy już za mną i było dobrze 🙂
Ninka ja mam tylko w łazience wilgoć i tam dodatkowo grzejemy ale i tak wychodzi niestety ale dzięki Bogu tylko w jednym miejscu pod oknem.

U nas mówi się w mieście PRAJMARK 🙂 A co do supermarketów to wszystkie są drogie Asda hmm sama tam robię duże zakupy ale jest drogo chyba, że jest jakaś promocją. Ja mam swoje sklepy ulubione gdzie kupuję wszystko taniej niż w supermarkecie. Chemie najlepiej kupować w Wilkinsonie nie wiem czy macie jest jest duży wybór I super promocje zawsze na coś 🙂 Jedzenie w Farmfood a słodycze w Home Bargains itd. haha ja mam wszędzie daleko także zawsze jade do centrum na zakupy a tam mam wszystkie te sklepy 🙂 Co do primarka to już zrobił się drogi :/ Ceny sa porownywalne z H&M a to jednak leszpa marka.

• Mamusie
Hej. Moi chłopcy już śpią, a ja mam chwilę dla siebie 🙂 dzisiaj mały dał w kość 😉 przy nim trzeba mieć nerwy ze stali 🤢 pochwaliłam go za bardzo heheh 😁
jest taki uparty i niedobry, że już brak mi sił i pomysłów na wychowanie takiego charakternego dziecka 😁
Sylwia, jak tam Adaś ?:*
Mini, Łukasz jakimś sposobem go zepsuł. On szanuje zabawki, ale co z tym autem wyprawia, to ... może dlatego przestał działać 😉 wyjmij baterie hahahah.
U nas rano był przymrozek po nocy.. biała trawa, białe dachy 😉 przynajmniej nie pada 😁
Dziś nareszcie przyszedł mój NIN. Dziewczyny, pomożcie, bo nie mogę znaleźć info. Jak mam ten numer, to wiadomo, mogę zacząć legalnie pracę, ale jak to jest z ubezpieczeniem? Wystarczy, że mam ten numer i mogę iść do lekarza, czy muszę być zarejestrowanna w jobcentre jako bezrobotna lub pracować, żeby mieć ubezpieczenie? Czy z Mirka ubezpieczenia?
Pigi, Primark, wiadomo... różna jakość 😉 czasem kupisz coś fajnego, a czasem szmata. Ja H&M jakoś nie lubię, tylko dla małego lubię tam kupować. W Farmfood kupuję ryby 🙂 a Wilkinsona chyba nie mam. Mam Superdrug, Savers i jeszcze akieś tam, ale nazw nie pamiętam 😁

• Mamusie
Nina, żeby podjąć prace nie musiałaś czekać na nn, wystarczyłoby ze mialas umówione spotkanie 😉
Wszędzie gdzie bedą chcieli od ciebie nn, podajesz swój , możesz do lekarza iść ...cokolwiek .... Nie musisz sie nigdzie rejestrować żeby szukać pracy , a jak chcesz iść do job centre plus to chyba tylko po to, żeby poszukać jakie maja oferty pracy a i po to iść noe trzeba bo maja swoją stronę 😉
Cześć z was juz wie z FB - mamy maltanczyka , sunie Molly 🙂

Kasiu mi się bardzo podobają maltańczyki 🙂 o ile się nie mylę to właśnie taki piesek był w filmie z sandra bulock :-p
ale trochę byłam w szoku że po deisy nowego pieska teraz będziecie mieć no ale mniejszy napewno mniej kłopotu sprawi 🙂

Maja od niedzieli źle się czuła ,całą wymiotowala i gorączkowała w nocy to samo nad ranem poniedziałek bez zmian 😞 lekarka mówi ze to wirus :/ dziś nie wymiotuje ale nadal temp rzędu 39,4 najgorsze że od niedzieli nic nie je zupełnie nic 😞

• Mamusie
Z pieskiem to był mój pomysł , kłóciliśmy sie z M bo on nie chciał , a ja uparcie od 2 tyg wiercilam dziurę w brzuchu . A teraz strasznie ja polubił 🙂 jest taka malutka 🙂 nie gubi sierści (bo ma włosy) i o to właśnie chodziło , Kaya ja bardzo lubi a panicznie boi sie wszystkich psów . Takiego malucha wszędzie można zabrać ze sobą , śpi tez z nami 😁

• Mamusie
hej 🙂 Kasiu maltańczyki są fajne ja akurat pieska do domu nie chce,ale jakbym miala miec to wlasnie takiego 😉 KAya napewno uwielbia Molly bo takie małe psiaki przyciągają dzieci 😉
Nina a bedziesz szła do pracy? A Lukaszek jak to chłopak musi mieć charakterek 😉
Mini niedawno Domi miał wirusa ale on mi dwa razy zwymiotował i bez gorączki tylko biegunke miał, no ale różnie przechodzą dzieci jelitówkę. Mam nadzieję,że szybko przejdzie Majce no i że Oliwka jakimś cudem się nie zarazi...
Adaś jest przeziębiony, więc marudny i albo śpi albo mi na rękach siedzi... ma syropy oby mu szybko przeszło bo najgorszy jest katar u takiego malucha...

• Mamusie
hej 🙂 Kasiu maltańczyki są fajne ja akurat pieska do domu nie chce,ale jakbym miala miec to wlasnie takiego 😉 KAya napewno uwielbia Molly bo takie małe psiaki przyciągają dzieci 😉
Nina a bedziesz szła do pracy? A Lukaszek jak to chłopak musi mieć charakterek 😉
Mini niedawno Domi miał wirusa ale on mi dwa razy zwymiotował i bez gorączki tylko biegunke miał, no ale różnie przechodzą dzieci jelitówkę. Mam nadzieję,że szybko przejdzie Majce no i że Oliwka jakimś cudem się nie zarazi...
Adaś jest przeziębiony, więc marudny i albo śpi albo mi na rękach siedzi... ma syropy oby mu szybko przeszło bo najgorszy jest katar u takiego malucha...

rzecz w tym że zeszły tydzień oliwia spędziła w domu na antybiotyku bo miała zapalenie gardła w tym tyg miała iść do pRzedszkola ale nie pójdzie bi Majka coś złapała podejrzewam że coś od oliwki pewnie _/

hej jako że Maja nadal gorączkuje w nocy ciężko oddycha byłam z nią u innej pani doktor tej jej,bo ostatnio jej pani doktor nie było i ma zapisaną serię 12 zastrzyków 😞 ma ropne zapalenie gardła pierwszy zastrzyk w przychodni jej podali każdy następny będą do domu przyjeżdżać ,po 17 przyjadą 😞
pani doktor mówiła że tak źle że nawet przeswit do oddechu prawie nie widoczny 😞