Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak rozumiem ci czujesz bo ja też była bym zła jak Mai gościa nie pasowała by jej impreza urodzinowa ale jestem w stanie zrozumieć że mogą być jakieś powody dla których 24 nie pasuje znajomym mimo że to przykre dla ciebie i małej ,ja wiem że mi dużo czasu zajmują niej które sprawy my nawet przed wyjściem do przedszkola musimy szykować sie półtora godziny wcześniej 🙂
nie wiem jak znajomi wytlumaczyli nie obecność czy ich powód jest istotny czy nie.

i nie napisałam że ściśle trzymam się godziny 18, po prostu zazwyczaj ok 18 jest już ciemno i dziewczynki szukają wtedy gwiazdki na niebie,w tym roku wyjeżdżamy bądź co bądź na święta 🙂

No i fakt faktem każdy święta obchodzi inaczej jedni przed tv,inni w kuchni a jeszcze inni...

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej. Na razie moja krótka odpoweidź 😁 Kasiu, cieszę się, że metody działają na Kayę 😁 wyobrażam sobie ile was to nerwów kosztuje 😘 😘 a Twoje dzieci też nie przyjdą? Na pewno bardzo Ci przykro, bo liczyłaś na obecność bliskich ci ludzi... Ja też uznaję, że urodziny są w tym danym dniu, ale jak ktoś chce przekładać, to jest jego sprawa 😁 ja nie przekładam 😁
Ja też zawsze byłam zła, jak w rodzinie gotowało się jak dla 50 osób, wszystko w biegu, było się zmęczonym,a potem przejedznym. Dla mnie są ważne radosne chwile przy choince, z rodziną. W tym roku będzie po mojemu heheh chociaż nie powiem, bo wolałabym być z rodziną 🙂 będzie barszcz z torebki hahhah uszka, bigos prawdziwy zamrożony mamy. Pierogi też kupne. Akurat ja potraw wigilijnych nie umiem robić, choć dobrze gotuję. W tym roku sama to chyba ciasto upiekę 🙂 albo babeczki.
Kasiu, teraz jesteś zła, ale ochłoniesz za kilka dni i zrozumiesz, że nie warto się stresować i psuć sobie świąt przez ludzi, którzy na to nie zasługują.

Nina ja pierogow nigdy sama nie robię ale lubię inne rzeczy robić w kuchni 🙂 lubię zapach choinki ale w tym roku namowilam k na sztuczną bo rok temu dzieci igły nosiły pod skarpetkami lubię też ich ciasteczka dla mikołaja twarde jak podeszwa ha ha no ale ich radość że robią 🙂 a w zeszłym roku maja szukając mikołaja na niebie ponoć konia widziała ha ha wołała mamo koń ha ha

• Mamusie
Moje dzieci bedą , ale to Kayi urodziny i zależało mi na obecności dzieci , a nie dorosłych. To maja być jej urodziny , a nie posiadowka dorosłych .
Będą Pauliny chłopcy tylko, czyli dla Kayi nic niezwykłego .
Aga, a tak poza tym nie chodziło mi o to, ze akurat Ty siadasz o tej godz do stołu , w ogóle o ciebie mi nie chodziło . Tak robi po prostu 90% społeczeństwa polskiego , to było napisane ogólnie , takie podsumowanie myśli 😉

Hej ostatnio tu taka cisza że nawet przykro wchodzić 😞
w niedzielę wraca K więc pewnie zairze po jego przyjeździe dopiero po świętach ...
Sylwia jak dzieciaczki??
Nina i jak nowi znajomi ??

• Mamusie
Hej. Na razie cisza Mini. Sama chciała mój numer i nei dzwoni 😉 Póki co i tak nie mam czasu, bo urodziny Mirka, małego. Od dzisiaj zaczęliśmy remont salonu. Pomalowaliśmy częściowo ściany, jutro dalej robota 🙂 potem położymy nową wykładzinę i zasłony. Od razu przyjemniej 😁 Sylwia może w szpitalu jest?
Uuuu Mini znowu nóg nie złączysz 😉 nacieszcie się sobą 😁

ha ha Nina a jakby będziecie malować?? 🙂
tak dziecko na święta chore to totalny niewypał marudzi ,i płacze o byle g... :/
K ostro mi pomaga tzn ja siedzę on myje okna ha ha

Nina zdrowia dla mojego zięcia 🙂

a reszta pewnie na full ogarnia święta wogóle to wszystkiego najlepszego dla malcow kończących 3 latka 🙂

Sylwia jak chłopcy ?

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Ja ostatnio wiecznie coś. Ciągle coś robimy w domu z remontów, dzisiaj skończyłam szykować jedzenie a do tego w każdej wolnej chwili wychodzimy wieczorami z M na miasto ponieważ korzystamy póki jest moja Mama i ja na urlopie. Jakoś tak wszystko się powoli układa na spokojnie 🙂
Zdrówka dla chorujących 😘

• 2 tygodnie później...
  • Mamusie
Bry 🙂
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 🙂
Jak minął sylwester? U nas nic specjalnego , Kaya chora , byliśmy z nią przedwczoraj w Londynie prywatnie u lekarza , bo jest chora od 3 tygodni, GP - ze to wirus i samo przejdzie 😠 a ona czuła się coraz gorzej i co się okazało ? Zapalenie oskrzeli, antybiotyk.
Zrobiliśmy tez jej pełna morfologia i czekamy na wyniki. 3 razy ja kloli bo nie mogła wbić się w żyłę , już za 3 cim razem płakała i nie chciała 🤨.
Miała ze sobą skrzyneczke z zestawem lekarskim Dr Dosi i dostała do kolekcji patyczki lekarskie i jakieś naklejki 😉

• Mamusie
Hej Mamuśki w tym nowym roku 🙂
U nas Święta i Sylwester były tak wspaniałe, aż żałujemy, że jest już po wszystkim. To był czas imprez w mieście, gości w domu, dobrego jedzenia i mnóstwa humoru także jak najbardziej udany czas.
Co u Was ? Gdzie Wy wszystkie jesteście ? 🙂
Ja już wróciłam do pracy ehhh lekko nie jest po takiej przerwie ale teraz martwy sezon a więc i dni wolnych mam dużo.

http://imageshack.com/a/img546/4601/9gy7.jpg

• Mamusie
Cześć 🙂 U nas Święta pierwsze za granicą i było super 😁 ale bardzo szybko minęły. Sylwester też super, tańczyliśmy, wygłupialiśmy się, tylko fajerwerków nie było na niebie i to było dziwne, bo tylko my puszczaliśmy a wokoł cisza.
W Sylwester już chora byłam i zakonczyło się pierwszą wizytą u lekarza :P Tyle się nasłuchałam, ze antybiotyków nie dają tu, a ja dostałam 😉 infekcja dróg oddechowych. Kaszlę jak gruźlik, 3 noce nie spałam, ledwo żyłam. teraz dochodzę do siebie, to małego w piatek wzielo i dzis bylismy u lekarza i tez dostal... antybiotyk 😉 Goraczkowal, kaszlal, smarkal... Lekarz stwierdzil, że zapalenie ucha, ale ja tam się nie znam... na ucho nie narzeka, by go bolało 😁
Pigi, jaka z Was urocza świńska rodzinka 😁 A Ala jaka duża panienka 😁
Kasiu, to obie mamy chore dzieci 😞 Biedna Kaya, pobieranie krwi jest okropne 😞 i jeszcze tyle razy 😞

• 2 tygodnie później...