Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Mniejsza z wszystkim mi chodzi głównie o to że Sylwia jest bardzo szczera i bez konfliktowa taka owieczka typowa 🙂

tak samo podziwiam Gosie i jej związek z Tarzanem 🙂

Wogóle o każdej mogła bym coś powiedzieć 😁

np

Pigi nie chciała bym mieć za wroga bo ma tak cięty charakter jak ja 🙂

Kasia wiedzie opanowane i stabilne życie rodzinne 🙂

kaffi na forum jest bardziej skryta ale po prostu ona jest ostrożna jeśli chodzi o ludzi 🙂

Nina to panikara 🙂 typowa mama która ma dużo obaw bo uczy się cały czas roli mamy 🙂

Bynajmniej ja mam takie wyobrażenie o was 😁

• Mamusie
Hahaha Mini strzał w dziesiątkę oczywiście mówię o sobie hahaha Sylwia traktorek świetny Mai by się na pewno spodobał, bo widzę jak Oliwierowi podbiera samochodziki i inne takie męskie zabawki 😁 Do lekarza idę, ale muszę prywatnie, bo oczywiście nie mam szans żeby się w tym roku dostać do przychodni 😠 Z mają idę w piątek na testy zobaczymy, na co ma uczulenie i może dowiem się skąd ma te białe plamki na rączkach i plecach bardzo mnie to niepokoi, bo ma to już długo. U lekarza byłam i to nie jednego i żaden jak na razie niczego mądrego nie powiedział 🤢

• Mamusie
hej meldunek 🙂 Mini ale ujęłaś każdą z nas hehe dzieki za komentarze takie miłe 🙂 Aż Wam dam chyba dziś jakiś filmik z moimi lujami tylko coś nagram jak znajdę czas. Na 10 mam do lekarza wiec bede pewnie po obiedzie dopiero wolniejsza. Wogole wydaje mi sie,że mam coraz mniej pokarmu bo Adaś w dzień chce co chwila jesc a teraz spróbowałam ściągnąć to malutko tego było 😞 narazie nie bede dokarmiala butelką tylko chyba w dzień będę go do obu piersi na karmienie przykładała i poszukam jakichś sposobów na zwiększenie laktacji bo chciałam go chociaż jeszcze ze dwa miesiące pokarmić. Przy Dominiku nie miałam problemów takich przez pierwsze prawie 4 miesiące był na cycku rzadko dostawał butle no chyba,że Paweł z nim zostawał jak na studia jezdziłam i mu zabrakło mojego mleka ale to rzadko...

Witam w środowy poranek 🙂

moje dzieci śpią więc pewnie i ja jeszcze pójdę spać 😁
Sylwia nic się nie martw najwięcej pokarmu ściąga dziecko nie laktator itp częściej go przystawiaj a napewno będzie dobrze 🙂

Pigi Pamiętaj że ja też chce zdjęcia 🙂

w carrefour jak coś jest promocja na zabawki i nawet 50% taniej można dostać 🙂

• Mamusie
Bry!
Dziewczyny u mnie mróz biała trawa i słonko !!
Jadę dzisiaj Ali po kozaki albo jutro w końcu.
Krowa ma rację Sylwia - przystawiaj Adasia do piersi i laktacja się wyrówna a pierś zacznie produkować tyle ile trzeba 😘 Pij dużo herbaty z mlekiem 😘 Ja po tym miałam cycki jak u krowy hahahaha tyle pokarmu aż bolały 😮

• Mamusie
no poczytałam sobie trochę i narazie kupilam tez karmi i bede wiecej kawy zbozowej pila i w nocy chyba bede musiala sciagac bo maly jak zasypia po kapieli okolo 20 to spi do 1 w nocy juz dwie noce a w nocy ponoc wazne jest karmienie wiec chyba sie postaram wstawac i sciagac. Nie poddam się bo chcę go jeszcze karmić 😉 Kasiu zazdroszcze mrozu 😜 Byłam u lekarza ale na kase chorych i nie u mojego tylko jakiegos innego (do mojego w tym roku juz nie bylo szansy) no i nawet mnie nie badał tylko dał recepte na tabletki ... w sumie na tym mi zalezało ale chcialam żeby mnie też zbadał ... no ale ważne ze się dobrze czuje w razie co po nowym roku do mojego sie wybiore 😉

• Mamusie
Przywieźli łóżeczko Alicji 😁 Później je złożymy bo teraz obiad i jedziemy na zakupy spożywcze czego nie lubię ale trzeba niestety. Wieczorem może wstawię zdjęcie.
Sylwia dziwny lekarz chociaż miałam z takimi styczność w Polsce. Żaden lekarz nie powinien przepisać Ci tabletek bez przebadania i pobrania krwi na próby hormonalne. Wiadomo czemu dał Ci takie a nie inne leki bez badania - ma podpisaną umowę na daną ilość recept na te tabletki z koncernem produkującym je i ma za to zapłacone.

• Mamusie
Dobry wieczór 🙂
Sylwia, prezent świetny, wy macie miejsce w domu na takie bajery 🙂 Dominik na pewno będzie zachwycony.
Kaffi, to na pewno nie od lakieru, tylko jakaś przypadłość. Czytałaś coś na ten temat w internecie? Ja Łukasza sama maszynką obcinam, akurat dziś to zrobiłam, ale wolę jak Mirek to robi 😜 mi jakoś nie idzie heheh.
Kasiu, ja nawet nie odczułam, by to o Tobie było,że wyolbrzymiasz, jak widzimy i same się zachwycamy jaka Kaya jest bystra 😁 ja jak bym o tym pisała, to bym miała w głowie moją koleżankę, która twierdziła, że jej 3-miesięczne dziecko samo się podnosi do siadania 🙃 🙃 a jak prosiłam o zdjęcie, to "potem ci wyślę" 😜 sa takie matki po prostu.
hahahah Krowa z tą panikarą to chyba pisałaś o sobie 😉 to Ty od razu lecisz do lekarza, jak coś się dzieje, a ja nie zawsze lecę 🙃 🙃 ale na pewno coś w tym jest 🙂 uczę się i pewne rzeczy mnie przytłaczają 😉
Jak my napiszemy o Tobie psychoanalizę, to Ci mleko w cyckach wróci z wrażenia 🙃 🙃
A co do pokarmu, to ja go zawsze miałam duzo, znikał mi jak mój tata zmarł, więc ogromny stres, ale wbiłam sobie w głowę, że muszę karmić i piłam herbatkę na laktację i jakoś powoli, powoli się udało.

• Mamusie
Pigi, ja chodziłam do wielu ginekologów i żaden, nawet po mojej sugestii o próby hormonalne, mi tego nie zrobił. A teraz biorę drugi miesiąc anty i widzę, że tyję 🤢 🤢 chyba będę musiała wrócić do Cerazette, ale jakoś boję się ich brać.
Ty zanim zrobisz zdjęcie salonu i łóżeczka, to nas lepiej zaproś wszystkie do siebie jhahahah będzie szybciej 😁 my byliśmy dziś w Madagaskarze, jutro też mały pójdzie z kuzynką, a ja na zakupy do galerii 🙂 Coraz odważniejszy jest, tylko trampoliny się bał, ale z czasem się przekona.

• Mamusie
Ninka ja brałam Yasminelle a teraz Yasim bo Yasminelle nie ma w UK po obydwu się nie tyje bo mają bardzo małą dawkę hormonów a działają anty jak najbardziej 😉 A więc polecam poza tym cera, cycki i włosy ładniejsze 😉
Łukasz na pewno będzie się stawał coraz bardziej odważniejsze a jeszcze trochę ciężko będzie dzieciaki z podwórka ściągnąć na obiad do domu 😉
Ninka ja bym chętnie dała Wam fotki wszystkich pomieszczeń ale niestety narazie nie ma się czym chwalić za bardzo 😞
My byliśmy na zakupach 🙂 Kupiłam Ali kozaczki Hello Kitty, podusie Hello Kitty, prześcieradło - sama wybrała białe w różowe motylki na nowe łózko i do tego dostała czapkę pilotkę 😁 Mama dostała papcie w kształcie stół jakiegoś kota bo maja pazury haha a Tata dostał koszule z ociepleniem od spodu a więc każdy zadowolony wrócił do domu 😁

• Mamusie
Ali buty:
http://direct.asda.com/george/girls/shoes-boots/hello-kitty-snow-boots/G003922193,default,pd.html
I czapka:
http://direct.asda.com/george/older-girls-accessories/quilted-trapper-hat/G004017390,default,pd.html

Kurcze w czapkach i kompletach był taki wybór, że myślałam, że tam oszaleje 🙃 Nie wiedziałam co wybrać haha Butki fajne są takie masywne i baaaaaaaaaaaaaardzo cieplutkie w środku a do tego Ala je kocha bo są z Hello Kitty haha

A to moje nowe papcie hahahahahahaha

http://direct.asda.com/george/mens-nightwear/3d-monster-claw-slippers/G003933698,default,pd.html

• Mamusie
Hej 🙂 Nina nie czytałam za dużo, bo wtedy bardzo się denerwuje i wmawiam sobie, że to mam i tamto też także idę do dermatologa 6 ,a jutro z Mają na testy zobaczymy, co wyjdzie. Kasia, ale się uśmiałam z twoich papci 😁 są zajebiste 😁 do tego sexi koszulka i jesteś boska 🙃 komplecik Alusi bardzo fajny 🙂

• Mamusie
O kurcze jaszczurki w domu bym nie zniosła hahaha bleeeeeeee tym bardziej, że sprzatanie gekonowi spadnie na Ciebie a ja bym tego dziadostwa nie dotknęła hahaha

Hahaha Kafi papcie, skarpetki i satynowa koszulka ! 🙃 🤪 maniek już jest mój hahahaha

Zastanawiam się nad kupieniem Ali jeszcze jednych kozaczków takich bardziej eleganckich bo te są takie do traperów podobne i są dość masywne, ale na nodze wyglądają ładniej niż na zdjęciu na zdjęciu wydaja się takie wielkie i bezkształtne a na żywo jest inaczej 🙂