Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej! Nadrabiam 🙂 na poczatku Agata spoznione, ale szczere zyczenia dla Zosi!!! Duzo usmiechu i zdrowka!!! Gosiu śliczne fotki z urodzin Oli 🙂 Nina gratulacje i powodzenia w dalszym odstawianiu 🙂 Nina brat Lukaszka troszke podobny jest 😉 a Łukaszek jest uroczy!!!!! 🙃 Zosia jaki piekny motylek i gratulacje zabkow 🙂 Dominik ma 6 i teraz dwa nastepne mu zaczely wychodzic 🤢 Gosiu super że Ola chodzi hihi 🤪 Kafinka śliczny domek, no i wy tez, ale sie nie dziwie, ze sie umeczylas ja mam na 20 osob impreze i wiem ile to roboty znowu 🤢 Agata fajny filmik 🙂 szkoda, że Ty się nie pokazałas 😉 Domi śpi różnie ubrany czasem body na dlugi rekaw i do tego półśpiochy, a czasem pizamka dwuczesciowa a czasem pajac jakis 😉

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
dziewczyny ja nie mogłam się pokazać, eh w obiektywie się z brzuchem nie mieścimy 🙂
a tak serio to po prostu nikt poza mną nie widzi sensu robienia zdjęć i dodam więcej moim aparatem trzeba umieć robić zdjecia, mi nauczenie sie zajęło pół roku, mm jak robi to rozmazany raczej obraz więc aparatu nawet do rąk nie bierze 🤪

• Mamusie
Ostatnie tygodnie grudnia będą ciepłe. Na termometrach zobaczymy nawet 7 st. C, a w najcieplejszych miejscach kraju do końca roku maksymalna dzienna temperatura nie spadnie nawet poniżej zera. W Wigilię i Nowy Rok również nie ma co liczyć na mróz. - opadł mi humor po przeczytaniu tego...

aga_ta napisał(a):
hehe w tesco były dwa pajace za 20 zł z disneya tylko rozmiar 1-1,5 roku to masakrycznie duży 🙂
w czym śpią Wasze dzieciaczki? bo mm ostatnio kupił komplet dwuczesciowy do spania ale jakoś mi się to nie widzi bo mała się wierci rozkopuje bluzka ciągle w górze będzie i plecki gołe, a u mnie w nocy za ciepło nie jest i tak w sumie dalej w pajacach ją ubieram

Agata a ty nie zakładasz body pod pieżamke?? Majka spi w 2 częściowej zazwyczaj 🙂 ma łącznie 6 par 🙂 a pod spodem zawsze body,Oliwka w sumie do prawie 2 lat nosiła zawsze body by plecki i nerki mieć osłonięte 🙂
ale też są dni kiedy wole jej na body pajacyka ubrać 🙂

aga_ta napisał(a):
Ostatnie tygodnie grudnia będą ciepłe. Na termometrach zobaczymy nawet 7 st. C, a w najcieplejszych miejscach kraju do końca roku maksymalna dzienna temperatura nie spadnie nawet poniżej zera. W Wigilię i Nowy Rok również nie ma co liczyć na mróz. - opadł mi humor po przeczytaniu tego...

a mi się prognoza podoba 😁
nie będzie mrozu,będzie mi ciepło i mniej opału pójdzie 😁
tylko szkoda że nię będzie chociaż białej wigilii ☺️

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
hehe w tesco były dwa pajace za 20 zł z disneya tylko rozmiar 1-1,5 roku to masakrycznie duży 🙂
w czym śpią Wasze dzieciaczki? bo mm ostatnio kupił komplet dwuczesciowy do spania ale jakoś mi się to nie widzi bo mała się wierci rozkopuje bluzka ciągle w górze będzie i plecki gołe, a u mnie w nocy za ciepło nie jest i tak w sumie dalej w pajacach ją ubieram

Agata a ty nie zakładasz body pod pieżamke?? Majka spi w 2 częściowej zazwyczaj 🙂 ma łącznie 6 par 🙂 a pod spodem zawsze body,Oliwka w sumie do prawie 2 lat nosiła zawsze body by plecki i nerki mieć osłonięte 🙂 ale też są dni kiedy wole jej na body pajacyka ubrać 🙂
nie, kiedyś próbowaliśmy ale się bardzo pociła, najlepiej mi w pajacu samym, ona ma bardzo dobre krążenie jak mm ale boje sie tych dwóczęsciówek bo jednak gołe ciało to o przeziebienie łatwo, dzisiaj dzwoniła pani z konsylium małą do szczepienia, ale że katar ma to na 30 grudnia, oj już się boje, tak po szczepieniu ją w chuste i był spokój a tak może być krzyk

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
U mnie paskudna pogoda... Muszę na popołudnie rejestrować się do lekarza bo M zadzownił 5 minut po 8 rano i już miejsc nie było !! 😠
Agata ja też Ali też śpiochy zakładam bo bym się bała, że w dwuczęściowej by ciagle z gołym brzuchem i plecami spała 🙃 🤪
Ja jednak po cichutku mam nadzieje, że w Świeta będzie biało 😁 Jestem niepoprawna optymistka 😁
Ola co do mnieszkania mówiłam Ci już, że WARTO czekać do nowego roku z wynajmem mieszkania. Cena mieszkań do kupna ma spaść o nawet 4 % na metrze a więc i wynajęcie będzie tańsze jeśli kupno też spadnie z ceny. Wiadomo to nic pewnego, ale takie są prognozy na przyszły rok a więc warto czekać 🙂 🙂 🙂
Co do ciuszków z NIBY Disneya z tesco to jednak wielka lipa !!!!! Kupiłam Ali body jak byłam w PL w tesco niby Disneya i naprasowanka kotka odeszła po jednym praniu 😠 A dałam za nie chyba jakoś około 25zł za jedną pare !! Poz tym to nie jest orginalny Disney po pierwsze ma nie R tylko C w kułeczku a po drugie prawdziwy Disney nie ma naklejek na ciuszkach tylko wzory są wyszyte nitką i te z tesco to nawet koło orginału nie stały.
A sklep C&A otowrzyli w moim mieście niedawno 🙂 Byłam tam raz i ciuszki mi się podobały, ale te ceny ! Oni chyba poszaleli w pl z tymi cenami za ciuszki dziecięce 😮 🤨
Agata no i śliczny filmiki jak mam taki z ciąży zrobiony- tydzień po tygodniu 🙂 Ale go jeszcze nie skończyłam bo nie mam jakoś teraz weny a muszę jeszcze chyba 3 tygodnie dodać i poród 🙂

• Mamusie
no wiesz napewno w UK jest z ciuszkami i cenami lepiej, ale w PL nie ma za dobrze, u mnie miasto nieduże 27 tys mieszkańców i dopóki nie było tesco można było kupować ciuchy w dziecinnym czy na staraganch, polskie niezłe jakościowo ale cena za śpioszki 20 zł:/ albo w pepco, co szerze sama sobie bym takiej bawełny nie zalożyła z jakiej np bodziaki są zrobione, teraz mamy tesco, słyszałam ze ciuchy się niewypały zdarzają bo sąsiadka trafiła, mi się jeszcze nie zdazyło, kupuje zwykle z ff pajace i body i jestem jak narazie odpukać zadowolona, a co do disneya, to nie jest podróbka to jest albo disney specjalnie dla marketu (co może iść z gorszą jakością w parze, chociaż nie musi) albo po prostu tesco na licencji disneya, jak to zwał tak zwał ale sie nie oszukujmy towary dla ueropy wschodniej (w tym min dla PL) są w 2 gatunku i sprzedawane po cenie wyższej niż 1 więc interes się kreci

• Mamusie
Tutaj w Uk ciuszki też są drogie zalezy w yakich sklepach. Są sklepy jak Primark, że można dostać coś taniego i ładnego ale wchodząc do Next czy Mothercare zastanawiam się skąd oni biorą te cany, ale ciuszki sa boskie i człowiek się kusi kupowac mimo wysokich cen. Ale wiadomo i życie i zarobki w UK są inne a tym samym standart życiowy wyższy. By najmniej w moim przypadku jest wyższy bo w PL pewnie bym tego nie miała.
Takie rzeczy ,,disney,, są tez i tutaj ale to własnie w marketach są takie z naprasowankami gorsze jakości i jakoś nie zakupuje wole iść do sklepu disnyea i tak wydać 2 razy więcej ale ciuszki są boskie a maskotki wyglądają jak żywe i mają specjalnie wyszywane emblematy i wtedy wiadomo, że to na 100% orginał. Ciuszki orginalne w sklepie disneay mają R w kułeczku te z markietów C a więc na pewno po markietach to nie są ciuszki produkowane przez dysnea, ale myśle, że przez firmy posiadające pozwolenia na ,,podrabianie,, orginałów 🙂
U mnie Agata niby miasto duże, ale sklepy lipne i drogo bardzo. Owtorzy galerie i patrzeć jak zamkkną bo ceny jak za zboże 🤪 I kto to im kupi jak we Włocławku biedna i bezrobocie 🤔

• Mamusie
A Ty do gina Pigi śmigasz??
U mnie jest outlet Disneya i można fajne ciuszki znaleźć za 2-3 razy mniejszą cenę 😁 a to, że z zeszłego sezonu, to akurat mam gdzieś jak mi się podoba 😁
Agata, to jaki Ty masz aparat, że pół roku trzeba się uczyć by nim zdjęcia robić?? 😮 😮
A co do ubierania to ja tak samo żadnego body nie ubieram, bo mały by mi się zapocił. A najczęstszy zestaw to body (dł. lub kr. rękaw) i rajstopki lub spodenki typowe do spania. Czasem sam pajac, ale to już rzadko, bo już nawet body mi ciężko znaleźć takie duże, a co dopiero pajaca 😉
A pod dwuczęściową piżamkę bym założyła jednak body na ramiączkach, żeby z gołym brzuszkiem i plecami nie spała Zosia 😁
Zapomniałąm napisać, że od 10 dni mały nie je mleka w dzień, no i od dwóch nocy też 😁 Obraził się na cyca, nawet nieposmarowany musztardą odpycha 🤪 🤪 ale widać, że jeszcze to dla niego trudna sytuacja. A ja chyba muszę isć do lekarza po tabletki na zahamowanie laktacji 🤢 🤢

• Mamusie
Nina mam nikona jakiegoś ale wiecznie sie obraz rozmazywał mimo kardowania, programy są takie eh że się nie pokrywają z rzeczywistością,
co do pajaców ja w tesco nie mam problemu pełna rozmiarówka jest do chyba 24 mies, a jak już pisałam z ff jest wieksza rozmiarówka wiec rozmiary są wieksze w porównaniu do innych marek w tym samym rozmiarze
a leki na zahamowanie laktacji...nie polecałam Ci, to są leki na obniżenie prolaktyny, poniewierają po nich mdłości jak fix, ja wziełam pół tablteki i wymiotowałam 2 dni, znajoma brała 3 dni wiecej nie wytrzymała, na wstrzymanie laktacji dobra jest szałwia

• Mamusie
Ninka byłam u rodzinnego 🙂 Właśnie wróciłam 🙂 Leki odbierze Mariusz przed wyjście do pracy 🙂
Ninka Łukasze jest duży, ale myślę, że body i śpiochy można spokojnie dostać dla dziecka do 3 roku życia 🙂 Bynajmniej u mnie sa bardzo duże rozmiary dla dzieci bodów, śpiochów 🙂 Poza tym tutaj nawet śpiochy bym na siebie dostała !! 🤪 🤪 Są takie duże pajace dla kobiet hahaha jak dla małych dzieci 😁

• Mamusie
Właśnie mam jak armaty i obolałe, na razie odciągam tylko trochę, tak żeby poczuć ulgę. Ciekawe ile trwa proces "wysychania przewodów mlecznych" 😜 pewnie to sprawa indywidualna. Mam nadzieję, że za miesiąc będzie po problemie 🤨 🤨
Właśnie sobie uświadomiłam, że będę się mogła napić wina domowej roboty, które stoi już jakiś czas i czeka na mnie 😉 🤪 🤪 uuu pewnie po lampce padnę 😁