Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justa napisał(a):
Blue mój łapie ale do paszczy nie chce włożyć 😉
Zaczął mi się budzić w nocy i nie uśnie póki go nie wezmę do nas do łózka 😠 😜

O matko 😁 niedługo Ci się zrobi błędne koło z takim spaniem. Moja dzisiaj całą noc przespała, ale wierciła się niemiłosiernie, lata po tym łóżku dosłownie różne pozy przybiera. I jak zwykle przed 6 mam pobudkę 😠

Zresztą ja mam podobnie, ale z wózkiem, kładę ją po jedzeniu zawsze i zapinam, żeby nie szła na brzuch 😁 szkoda, że łóżeczka nie mają funkcji pasów 😁 😁 😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Ja z rana znowu miałam przeboje 🙂 wzięłam wit. D i jak ona to zobaczyła to zaczęła urządzać sceny z uśmiechem na ustach zaczęła zaciskać wargi i pierdzieć ustami jak tylko zbliżałam kapsułkę lub wciągała dolną wargę do środka. Trochę się tak z nią pobawiłam zanim raczyła lekko przypadkiem otworzyć buzię 😉 potem ledwo zaczęła pić mleko i zrobiła kupsko to już mleka nie ruszyła i wychodzi na to, że wypiła od całej nocy tylko 40ml 🙂 baaaardzo dużo! 😠 😠 😠 😠 😠 😠
moja dzisiaj postanowiła pojeść w nocy i zjadła 130ml o 1.30 i o 6-tej 110 🤪no to już ma 240ml 😜

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
my też już nie śpimy Anastazja śpiewa w łóżeczku piosenki swoim Misiakom na karuzeli 😆
pogoda jak zwykle do d...
a pogoda MASAKRA 😠pada 😠a moje pranie już niedługo zacznie drzwiami z pralni wychodzić a my będziemy chodzić w samych gatkach bo ciuchy sie kończą 😁 😁 😁

• Mamusie
Asia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
my też już nie śpimy Anastazja śpiewa w łóżeczku piosenki swoim Misiakom na karuzeli 😆
pogoda jak zwykle do d...
a pogoda MASAKRA 😠pada 😠a moje pranie już niedługo zacznie drzwiami z pralni wychodzić a my będziemy chodzić w samych gatkach bo ciuchy sie kończą 😁 😁 😁

moje tak samo pościel którą prałam kilka dni temu ściągnęłam z suszarki i znowu do kosza wrzuciłam (na kosz w nim nie ma już miejsca) bo zgniło ☺️
wyprałam wczoraj Anastazji ubranka na 2 razy i powiesiłam na suszarce w pokoju
może wyschnie dziś bo jej się już ubranka kończą

• Mamusie
moje dziecko dostało takiej nowej fazy że wczoraj śmiałam się z niej niemiłosiernie 😁
podczas zmiany pieluchy wystarczy wyjąć jej spod tyłka starą pieluchę nie zdąży się położyć nowej a ona już sika sobie gdzie popadnie 😁 😁 😁
wczoraj 2 razy zrobiła tak mężowi że nie zdążył podłożyć drugiej i już miała całe plecy i ubranie osikane a najlepsze jest to że po otwarciu starej pieluchy specjalnie ją mąż przetrzymał żeby właśnie w nią zrobiła a ona sobie odczekała i nasikała gdy zabrał jej starą pieluchę 😁
mi dziś wykręciła ten sam numer ale byłam szybsza i od razu podłożyłam nowego pampera i nasikała już na niego 🙃

HONORATKA napisał(a):
moje dziecko dostało takiej nowej fazy że wczoraj śmiałam się z niej niemiłosiernie 😁
podczas zmiany pieluchy wystarczy wyjąć jej spod tyłka starą pieluchę nie zdąży się położyć nowej a ona już sika sobie gdzie popadnie 😁 😁 😁
wczoraj 2 razy zrobiła tak mężowi że nie zdążył podłożyć drugiej i już miała całe plecy i ubranie osikane a najlepsze jest to że po otwarciu starej pieluchy specjalnie ją mąż przetrzymał żeby właśnie w nią zrobiła a ona sobie odczekała i nasikała gdy zabrał jej starą pieluchę 😁
mi dziś wykręciła ten sam numer ale byłam szybsza i od razu podłożyłam nowego pampera i nasikała już na niego 🙃

Heheh dobre 🙂 moja też czeka na taki moment, ale za to dzisiaj przebiła samą siebie 🙂

Moja dzisiaj 1 raz w życiu zdjęła sobie rękaw i nie mam pojęcia jak, bo to bluzka z długim rękawem i jest taka bardziej wąska dociska do ciała 😮

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Ja z rana znowu miałam przeboje 🙂 wzięłam wit. D i jak ona to zobaczyła to zaczęła urządzać sceny z uśmiechem na ustach zaczęła zaciskać wargi i pierdzieć ustami jak tylko zbliżałam kapsułkę lub wciągała dolną wargę do środka. Trochę się tak z nią pobawiłam zanim raczyła lekko przypadkiem otworzyć buzię 😉 potem ledwo zaczęła pić mleko i zrobiła kupsko to już mleka nie ruszyła i wychodzi na to, że wypiła od całej nocy tylko 40ml 🙂 baaaardzo dużo! 😠 😠 😠 😠 😠 😠
moja dzisiaj postanowiła pojeść w nocy i zjadła 130ml o 1.30 i o 6-tej 110 🤪no to już ma 240ml 😜

A moja wypiła 40ml i teraz 150 😜 więc blisko 😜

HONORATKA napisał(a):
Anastazja to by najchętniej tylko mleko piła
muszę ją mocno przegłodzić żeby z ochotą zjadła choć pół słoiczka lub 60ml kaszki

U mnie totalnie na odwrót wczoraj miała głód to musiała dostać słoiczek na noc owoc 🙂 bo już w histerię wpadała, obiadki, deserki i jogurty taaaak, MLEKO BE~! 🙃 wczoraj zrobiłam jej koktajl malinowy i zjadła, ale bez szału.

HONORATKA napisał(a):
kupiłam wczoraj zamiast kaszki mleczno ryżowej kaszkę mannę 3 owoce bobovity
ciekawa jestem czym one się różnią i czy młodej posmakuje bo kaszkę to ona najmniej lubi

Pewnie nie posmakuje 😁 ja już kupiłam wszystkie smaki kaszek jakie są dostępne na rynku i żadnej szałowo nie polubiła, a aktualnie ma wstręt do kaszek 🙂

Blue napisał(a):
Wszystkie wasze dzieci już się łapią za stopy i biorą do buzi?

Moja łapie od miesiąca, ale do buzi nie ma zamiaru brać 🤪

Bartek od jakiegoś czasu łapie stopy i pcha sobie do buzi. Ale w zamian za to oduczył się siadać i tylko brzuch i jak go posadzę to jego najlepsze zajęcia.

nusia27 napisał(a):
czesc babole 😁

u nas z rzyganiem sie unormowalo (chyba 😉) stopy trzyma, ale do buzi jej daleko.

Ona by nie była w stanie sobie jej podnieść 😁 od tej wołowiny i wieprzaków co jej serwujecie na śniadanie 🤪 to ja nie pytam co ona je na obiad haha! 🙂

nusia27 napisał(a):
trzymam mala na kolanach a ta robi kupe 🤪

z kupą toja miałam wczoraj lepszy przebój 🙂
Mały zrobił kupę dosłownie pełny pampers, nałożyłam mu świeżego siedzimy w kuchni czuje że znowu kupa, przebrałam go ale żal mi było kolejnego pampersa bo już pora kompania wiec zostawiłam gagatka w samych bodach wzięłam małego na ręce i do łazienki wode nalewać i hop kupa znowu całe body moja ręka i kawałek bluzki. Rozebrałam go umyłam pod kranem i tak z nim gadam mały już normalny wiec kupy nie będzie. Umyłam go położyłam w wannie na gąbce niech se popływa odwróciłam się po ręcznik a tu kupa a Potworzysko w niej umazane. Wiec znowu kąpanie 🙂

SmoczaMama napisał(a):
nusia27 napisał(a):
trzymam mala na kolanach a ta robi kupe 🤪

z kupą toja miałam wczoraj lepszy przebój 🙂
Mały zrobił kupę dosłownie pełny pampers, nałożyłam mu świeżego siedzimy w kuchni czuje że znowu kupa, przebrałam go ale żal mi było kolejnego pampersa bo już pora kompania wiec zostawiłam gagatka w samych bodach wzięłam małego na ręce i do łazienki wode nalewać i hop kupa znowu całe body moja ręka i kawałek bluzki. Rozebrałam go umyłam pod kranem i tak z nim gadam mały już normalny wiec kupy nie będzie. Umyłam go położyłam w wannie na gąbce niech se popływa odwróciłam się po ręcznik a tu kupa a Potworzysko w niej umazane. Wiec znowu kąpanie 🙂

No to jest SZCZYT 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁