Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
wiecie co moja Sonia jak jest na nogach to jest spokojna 😉 mówiłam o tym lekarce a ta wariatka mnie opieprzyła że takie małe dziecko stawiam 🤪no ale ja jej na siłe przecież nie stawiam sama dupke do góry podnosi i nie da sie posadzić 🤪 😮można już stawiac tak troszke czy nie??? 🤨

• Mamusie
Asia napisał(a):
wiecie co moja Sonia jak jest na nogach to jest spokojna 😉 mówiłam o tym lekarce a ta wariatka mnie opieprzyła że takie małe dziecko stawiam 🤪no ale ja jej na siłe przecież nie stawiam sama dupke do góry podnosi i nie da sie posadzić 🤪 😮można już stawiac tak troszke czy nie??? 🤨

Asiu ja tam ufam mojej intuicji 🙂 Ja np nie jestem w stanie utrzymać Tosi leżącej, czy pełzającej. Dziecko dziecku nie równe. Jeśli Sonia sama się podnosi a Ty nie stawiasz Jej na siłę to niby jak masz Ją zatrzymać? Najwyraźniej jest na to gotowa 🙂 Gdyby tak nie było to nie interesowałyby Jej nawet nawet takie 'ćwiczenia'. Błędem byłoby gdybyśmy te nasze skarby same prostowały i 'kazały' stać 😉

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
promyczku dobra agentka z tosi

😉
Joanna2236 napisał(a):
asiu ja swojego na troszke stawiam tez i seba tez stawialam i jakos nic nie ma z kregoslupem wiec mysle ze Soni tez nic nie bedzie 🙂

Zgadzam się 🙂 Karol też mi wcześnie stawał i co? Problemów z kręgosłupem nie ma, nóżki też ma proste 😜

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Asia napisał(a):

Asiu ja tam ufam mojej intuicji 🙂 Ja np nie jestem w stanie utrzymać Tosi leżącej, czy pełzającej. Dziecko dziecku nie równe. Jeśli Sonia sama się podnosi a Ty nie stawiasz Jej na siłę to niby jak masz Ją zatrzymać? Najwyraźniej jest na to gotowa 🙂 Gdyby tak nie było to nie interesowałyby Jej nawet nawet takie 'ćwiczenia'. Błędem byłoby gdybyśmy te nasze skarby same prostowały i 'kazały' stać 😉

uważam tak samo jak Ola 😉

• Mamusie
to mi moja lekarka powiedziała jak Dyśka miała 8 tyg że to już nie jest noworodek i w dzień spać nie musi tylko w nocy 8-10h hahaha tak mi odpowiedziała jak jej powiedziałam że mi Mała nie chce w dzień spać tylko śpi po 1 minut i budzi się z wielkim płaczem.... debilka...

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Zmykam, bo mój żarłoczek już woła, bo pora obiadku wybiła 🙂
O dziwno przebija się słoneczko 🙂 Skorzystam chyba z tego dobrodziejstwa i wybiorę się na jakiś spacerek 😉
Do przeczytania Kochana Wy Moje 😘 😘 😘

miłego dzionka 😉 😘 😘 😘

• Mamusie
Moja też jak tylko poczuje albo widzi oparcie to nogi prostuje. Nie można jej nawet "poprawić" np w wózku bo od razu nogi sztywne i chce stać. Nie da się nad tym zapanować
A jakie ma łaskotki pod paszkami i w tych grubaśnych udkach 🤪 ale ją wyłaskotałam to rechotała się jak szalona 😁

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Moja też jak tylko poczuje albo widzi oparcie to nogi prostuje. Nie można jej nawet "poprawić" np w wózku bo od razu nogi sztywne i chce stać. Nie da się nad tym zapanować

Judyta to samo... tylko stać i stać...jak Ją sadzam to tak żeby nie miała oparcia bo od razu nogi prostuje i wstawać próbuje... i się wygina jak tylko może a jak się Ją posadzi na środku pokoju to siedzi ładnie hehe 😜

• Mamusie
hej hej 🙂
Kacperku Aniu Sto lat dla was 🙂
Wiecie co się stało? Patryk spadł mi dzisiaj z łóżka 😞 popłakał troszkę i się uspokoił na rączkach u mamusi, chwila nieuwagi i już jakieś nieszczęście 😞ale na szczęście wszystko jest ok 🙂
porałam już chodniki w domu i mi ręce opadają, jeszcze muszę pomyć podłogi

• Mamusie
Ja znów musiałam walczyć 😠 Nie wiem co jej dzisiaj się dzieje? Od kiedy wstała może z 15 minut pobawiła się sama bez jęków, pisków albo płaczu 😞 I jak miałam już z nią wyjść na dwór zasnęła
Nie wiem co teraz robić.. połozyć się bo ledwo na oczy patrzę, ogarnąć dom czy zjeść obiad? Takiego kryzysu z dziećmi to jeszcze nie miałam 😞

• Mamusie
Kasia napisał(a):

Wiecie co się stało? Patryk spadł mi dzisiaj z łóżka 😞 popłakał troszkę i się uspokoił na rączkach u mamusi, chwila nieuwagi i już jakieś nieszczęście 😞ale na szczęście wszystko jest ok 🙂
Ja nie zostawiam jej nawet na kilka sekund na łóżku samej. Mi za to wczoraj poleciała razem z leżakiem do przodu. Nie było strasznego płaczu bo tylko ją podniosłam to się uspokoiła ale ja się zdenerwowałam i do leżaka zraziłam już...

• Mamusie
ale Judytka i Tosia stoją, super 🤪
moja to chyba za 2 m-ce zacznie takie rzeczy wyczyniać....taka chuda jest, że czy siedzi czy stoi to się jeszcze trzęsie 🤢 😜 jedynie oparta chwilę posiedzi, ale specjalnie nie chcę tak robić...
znów dziś połaziłam, a teraz chce mi się tak spać że szok. Ta noc też taka sobie, rano budzi się o 7 ehhh. Jeszcze dziś coś humoru nie ma i piszczy...teraz tv ogląda hehe 😎