Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

kolo177 napisał(a):
Blue coś dla Ciebie 😜
http://allegro.pl/szlafrok-hello-kitty-80-cm-bawelniany-kocyk-i1768247538.html

Szlafroki mnie nie kręcą 😜 poza tym mam już dosyć zakupów 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Kurcze Madzia nie wiem co to może być... współczuję 😞 bidulek Mały 😞 a swędzi Go to?

Aga, no wlasnie nie wygladalo na to, zeby go swedzialo, bo w ogole jakby na to nie zwracal uwagi. Posmarowalam mu sudocremem na noc i rano nic nieb bylo, ani sladu 😮 Gdyby go cos ugryzlo, to raczej jakis slad by zostal w miejscu uklucia, ale nie bylo nic - ani na jednej, ani na drugiej nodze. Naprawde nie mam pojecia skad to sie wzielo. To byla taka duza pokrzywa, takie cos, ale z czego? Najwazniejsze, ze mu to zeszlo. Zagdka pozostaje poki co niewyjasniona 🤨

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Kurcze Madzia nie wiem co to może być... współczuję 😞 bidulek Mały 😞 a swędzi Go to?

Aga, no wlasnie nie wygladalo na to, zeby go swedzialo, bo w ogole jakby na to nie zwracal uwagi. Posmarowalam mu sudocremem na noc i rano nic nieb bylo, ani sladu 😮 Gdyby go cos ugryzlo, to raczej jakis slad by zostal w miejscu uklucia, ale nie bylo nic - ani na jednej, ani na drugiej nodze. Naprawde nie mam pojecia skad to sie wzielo. To byla taka duza pokrzywa, takie cos, ale z czego? Najwazniejsze, ze mu to zeszlo. Zagdka pozostaje poki co niewyjasniona 🤨

no to faktycznie dziwne to... skąd takie cholerstwo się bierze? 🤨 ale dobrze że zeszło 😘 😘 😘 buziaczki dla Młodego 😉

• Mamusie
Asia napisał(a):
ja jestem 🙂hej 🙂z rozdarciuchem na kolanach 😠dziewczyny napszcie czy tak cały dzień z ręką na sercu non stop bawicie sie z dziećmi 🙂???bo ja nie moge na krok odejść 😠

też mam czasem taki dzień... czasem przyznam że już mam dość i zostawiam Ją w łóżeczku albo na podłodze i nie zwracam uwagi ale że nie potrafie jej tak zostawić to po sekundzie do niej lece bo nie umiem słuchać jak tak strasznie krzyczy 😞

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Asia napisał(a):
ja jestem 🙂hej 🙂z rozdarciuchem na kolanach 😠dziewczyny napszcie czy tak cały dzień z ręką na sercu non stop bawicie sie z dziećmi 🙂???bo ja nie moge na krok odejść 😠

też mam czasem taki dzień... czasem przyznam że już mam dość i zostawiam Ją w łóżeczku albo na podłodze i nie zwracam uwagi ale że nie potrafie jej tak zostawić to po sekundzie do niej lece bo nie umiem słuchać jak tak strasznie krzyczy 😞
rozumiem cie ale u mnie jest codziennie taka jazda że szok 😠teraz skacze po mnie jak szalona 😠

Ja za dnia mam w sumie 1-2 razy cyrki, że nie mogę nic robić a tak to jest ok. najgorzej jest pod wieczór jak ma iść spać 😮 wykąpana, najedzona i ryk histeria wszystko razem.. ma bunt na spanie normalnie.

A tak to się z nią nie bawię długo, sama się sobą zajmuje.

A w łóżku to jest mały kombinator ciągle na kolana wstaje i próbuje się podnosić, ale nie ma siły albo ręce wyciąga za szczebelki i wszystko dotyka teraz mam krzesło obok jej łóżeczka to je ciągle łapie.

• Mamusie
A Judyta na nogi w łóżeczku wstaje i mi z biurka rzeczy zgarnia 😜 bo mam łóżeczko przy biurku 😜 odsuwa sobie baldachim i buszuje mi po biurku 😜
tak to wyglądało jeszcze w starym łóżeczku 😜 a teraz od soboty mamy już inne 😜
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/26/1004219v.jpg/][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/7454/1004219v.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Judytka to mała cwaniara 🤪 no teraz to trzeba na nie uważać 🙂 bo im łapska tylko chodzą by coś ukraść 😁

ojjjj tak 😜 teraz to nawet w łóżeczku boję się Ją samą zostawić na chwilkę 😜

Każde z naszych maluchów umie co innego, moja np. nie stoi, ale za to sama siada, stoi na kolanach i ćwiczy Titanica bueheh i raczkuje, nigdy nie pełzała 🙂 a Twoja i raczkuje i pełza i stoi 😜 śmieszne to jest.. ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! moja mała cholera włożyła sobie kilka razy stopę do buzi 🙂 ale jakoś jej nie smakuje 😆

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Judytka to mała cwaniara 🤪 no teraz to trzeba na nie uważać 🙂 bo im łapska tylko chodzą by coś ukraść 😁

Każde z naszych maluchów umie co innego, moja np. nie stoi, ale za to sama siada, stoi na kolanach i ćwiczy Titanica bueheh i raczkuje, nigdy nie pełzała 🙂 a Twoja i raczkuje i pełza i stoi 😜 śmieszne to jest.. ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! moja mała cholera włożyła sobie kilka razy stopę do buzi 🙂 ale jakoś jej nie smakuje 😆

bo czasem trzeba stopy umyć 😜 hihi no to fajnie że już chociaż włożyła 😜 no Dyśka to jeszcze z leżenia na pleckach nie usiadła ale z brzuszka też siada no i trzeba przyznać że ślicznie siedzi 😉

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

bo czasem trzeba stopy umyć 😜 hihi no to fajnie że już chociaż włożyła 😜 no Dyśka to jeszcze z leżenia na pleckach nie usiadła ale z brzuszka też siada no i trzeba przyznać że ślicznie siedzi 😉

Moja umie z pleców, ale inaczej nie tak jak my to normalnie robimy. Tylko z pleców lekko na bok się przesuwa i potem siada, no i z brzucha też umie. Wiesz co to chyba dużo później dzieci potrafią, one nie mają mięśni wyćwiczonych, dlatego nie umieją.

Coś takiego o tym znalazłam lekarz się wypowiadał bodajże:

Żadne dziecko poniżej pierwszego roku życia nie ma obowiązku siadania z leżenia na plecach przez dźwignięcie się wprost z tej pozycji.

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

Moja umie z pleców, ale inaczej nie tak jak my to normalnie robimy. Tylko z pleców lekko na bok się przesuwa i potem siada, no i z brzucha też umie. Wiesz co to chyba dużo później dzieci potrafią, one nie mają mięśni wyćwiczonych, dlatego nie umieją.

no to tak że na boczek się przekręca i siada to Dyśka też tak robi... tylko chodziło mi właśnie o takie dźwignięcie główki i pleców żeby usiąść jak my 😜

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

no to tak że na boczek się przekręca i siada to Dyśka też tak robi... tylko chodziło mi właśnie o takie dźwignięcie główki i pleców żeby usiąść jak my 😜

Napisałam o tym poniżej 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asiu kupiłaś tą olejuszkę? bo mojej prawie wszystko zeszło już nie ma żółtej skóry, ale będę robić profilaktycznie 🙂 super działa!
nie bo u mnie w aptece nie mieli 🥴musze poszukać w jakiejś inej a ty codziennie tym smarowałaś?przez ile dni i ile to trzymałaś na główce bo my jesteśmy do wieczora na dworze i nie wiem jak to zrobić??? 🥴a żółtą skóre ma i takie maleńkie łuski....

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asiu kupiłaś tą olejuszkę? bo mojej prawie wszystko zeszło już nie ma żółtej skóry, ale będę robić profilaktycznie 🙂 super działa!
nie bo u mnie w aptece nie mieli 🥴musze poszukać w jakiejś inej a ty codziennie tym smarowałaś?przez ile dni i ile to trzymałaś na główce bo my jesteśmy do wieczora na dworze i nie wiem jak to zrobić??? 🥴a żółtą skóre ma i takie maleńkie łuski....

Ja to robię od kilku dni i trzymam to 24h tak jak mają na instrukcji 🙂 ja już z nią byłam na dworze z tymi tłustymi włosami nawet jak chłodno było po prostu czapkę ubrałam, a jak ciepło to nic nie ubierałam. Ja jej w ogóle tego lata nie ubieram czapek.

Robiłam codziennie pod warunkiem, że nie miała czerwonej skóry, bo jak drapałam szczoteczką taką do zębów dla dzieci to potem skóra była podrażniona, ale niczym innym nie schodzi i robiłam 1 dniową przerwę aż to zeszło i od nowa 🙂 efekty są nieziemskie. No i po tych 24h myjesz głowę szamponem a potem wyczesujesz i od nowa maść kładziesz 🙂