Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas nie pada tylko leje 😞
Wczoraj byłam u dentysty masakra załamałam się siedząc na fotelu, jeszcze 4 wizyty najmniej mnie czekają. Bartka pilnowała teściowa i biedulek zasnął jej na podłodze jak szła mleko odstawić i tak spal aż my wróciliśmy 🙂

Ile razy dziennie pije Ci mleko? bo moja już się buntuje jak chce 3 raz dać 🤢

4-5 mleko 120
11-12 mleko 90
19 mleko 120
czyli trzy więcej mu nie wcisnę chyba że będzie to kasza w przeciwnym razie jest wisk i ucieczka od butelki a kasze zje z chęcią ale tylko łyżeczką. Lekarz nam powiedział że to mało. I musimy jakoś mu przemycać mleko.

Eee to moja gorsza jest 🙂 bo w tych 3 razach jest już kaszka 🙂 a teraz ma bunt i chce tylko 2 😮 ale je podobnie też po 100-120 czasami 150. Jogurty i deserki wtedy jej wciskam, żeby miała więcej wapna. Lekarka powiedziała żeby nie zmuszać, że mam dawać kaszki, ale do kaszek to ona też nie jest przekonana i zawsze muszę dodać dużo owoców co czuje ich smak zamiast kaszki, ja się załamię jak ona rzuci mleko mając rok.. co jej będę dawać 😞 jogurty 2 razy dziennie? ale to i tak będzie tylko 50% zapotrzebowania chyba, że ser będzie mogła jeść w tym wieku? czy to za wcześnie? bo ja sie nie znam na tym.

U nas w mleku też jest kasza 2 miarki czasem 3 🙂 Samego mleka nie trąci 😞
Ser w małych ilościach nie zaszkodzi, twarożki, jogurty, a tak to niewiem co.

Nie, ja daję 2 razy samo mleko i 1 raz kaszkę, bo ona musi pić też same płyny, bo herbata i woda ją gryzie 🙃 w ciągu całego dnia wypije może z 50-100ml jak ma dobry dzień, a powinna wypijać ok. 700ml łącznie z wszystkim co je..

Mój fajnie pije mleko:
6.00cyc
8.00 150ml
15.00cyc
19.30 cyc+120ml

Justa napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
hej
u mnie też pada i też nie mam nic na obiad 🙃 w ogóle nie mam pomysłu 😉
ja też kupiłam malej buciki - te różowe kozaczki z HM i ma takie trampki w kwiatki 😉
moja to kaszy w ogóle nie chce jeść, nie wiem co jej mogę podawać na kolację...
dziś na szczęście ładnie przespała noc, nawet sama wstałam do niej sprawdzić...
teraz se leży na podłodze i wodzi wzrokiem za muchą 😎

Kamila mój za kaszką też nie przepadał, ale dodaje mu do tego trochę deserku owocowego i je 🙂

Moja też je pod warunkiem, że więcej czuje deserku niż kaszki 😁

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
Blue napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas nie pada tylko leje 😞
Wczoraj byłam u dentysty masakra załamałam się siedząc na fotelu, jeszcze 4 wizyty najmniej mnie czekają. Bartka pilnowała teściowa i biedulek zasnął jej na podłodze jak szła mleko odstawić i tak spal aż my wróciliśmy 🙂

Ile razy dziennie pije Ci mleko? bo moja już się buntuje jak chce 3 raz dać 🤢

4-5 mleko 120
11-12 mleko 90
19 mleko 120
czyli trzy więcej mu nie wcisnę chyba że będzie to kasza w przeciwnym razie jest wisk i ucieczka od butelki a kasze zje z chęcią ale tylko łyżeczką. Lekarz nam powiedział że to mało. I musimy jakoś mu przemycać mleko.

Eee to moja gorsza jest 🙂 bo w tych 3 razach jest już kaszka 🙂 a teraz ma bunt i chce tylko 2 😮 ale je podobnie też po 100-120 czasami 150. Jogurty i deserki wtedy jej wciskam, żeby miała więcej wapna. Lekarka powiedziała żeby nie zmuszać, że mam dawać kaszki, ale do kaszek to ona też nie jest przekonana i zawsze muszę dodać dużo owoców co czuje ich smak zamiast kaszki, ja się załamię jak ona rzuci mleko mając rok.. co jej będę dawać 😞 jogurty 2 razy dziennie? ale to i tak będzie tylko 50% zapotrzebowania chyba, że ser będzie mogła jeść w tym wieku? czy to za wcześnie? bo ja sie nie znam na tym.

U nas w mleku też jest kasza 2 miarki czasem 3 🙂 Samego mleka nie trąci 😞
Ser w małych ilościach nie zaszkodzi, twarożki, jogurty, a tak to niewiem co.

Nie, ja daję 2 razy samo mleko i 1 raz kaszkę, bo ona musi pić też same płyny, bo herbata i woda ją gryzie 🙃 w ciągu całego dnia wypije może z 50-100ml jak ma dobry dzień, a powinna wypijać ok. 700ml łącznie z wszystkim co je..

Mój fajnie pije mleko:
6.00cyc
8.00 150ml
15.00cyc
19.30 cyc+120ml

No właśnie, to ma dużo płynów 🙂 więc z tym możesz być spokojna. A my się musimy produkować co tu zrobić.

Justyna zapisałam sobie tą stronę 🙂 żeby wiedzieć jakie buty kupić później. Kiedy idziecie tak apropo na usg bioderek?? jak dzieci zaczną chodzić to kiedy? blisko roku??

• Mamusie
Darek pije mleko zależnie od humoru są dni kiedy nie chce mleka wypije 50ml i jest zadowolony, a czasami nic oprócz mleka nie tkanie. Kaszki jakiś czas temu nie chciał jeść miał odruch wymiotny od razu więc mu nie dawałam ale jakiś czas temu dałam mu znowu i teraz je już normalnie 🙂
A mi dla Darka strasznie trudno dobrać jakieś buty bo ma podbicie takie dziwne, że nie chce mu stópka wejść do buta czasami nawet do sporo za dużego więc kupowanie przez internet opada mi muszę mu mierzyć

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justyna zapisałam sobie tą stronę 🙂 żeby wiedzieć jakie buty kupić później. Kiedy idziecie tak apropo na usg bioderek?? jak dzieci zaczną chodzić to kiedy? blisko roku??

Ja nie wiem, czy jeszcze pójdę. Na ostatnim usg tym w 3m, lekarz powiedział że już nie muszę więcej iść. Ale jeszcze się o to zapytam jego lekarki. We wtorek chcę iść z nim do kontroli. Żeby go pomierzyła, ciemiączko obadała 😉 i ogólnie wszystko pomacała i pooglądała 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):

Bardzo fajne te butki 🙂 Kupiłam używane ale w stanie na prawdę super 🙂 Na pudełku była cena 109 zł 🙂

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

Ja nie wiem, czy jeszcze pójdę. Na ostatnim usg tym w 3m, lekarz powiedział że już nie muszę więcej iść. Ale jeszcze się o to zapytam jego lekarki. We wtorek chcę iść z nim do kontroli. Żeby go pomierzyła, ciemiączko obadała 😉 i ogólnie wszystko pomacała i pooglądała 😉

No właśnie ja też nie wiem czy iść czy nie. To się zapytaj i potem nam powiesz 🙂

• Mamusie
Moja je kaszki najbardziej ryżowo-kukurydziane i same ryżowe 🙂ale najlepiej jej wchodzi zupka i obiadek i dlatego od kilku dni daje jej zupke(same warzywa plus ziemniak i kleik kukurydziany czasem masełko a potem obiadek czyli znowu warzywa plus mięsko i zjada chętnie 🙂nie będe jej wciskała kaszy na siłe dwa razy dziennie 🥴 jak je chetnie warzywa to niech je a mleko pije rano na wieczór i w nocy 🙂ale małe ilości max po 130ml