Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Hej 🙂
Dziewczyny ale mam stresa od samego rana. Nie mogę przestać myśleć o tym, że to już jutro... do pracy 😲

Wesa czy Ty pracujesz w rossmannie? I jak Ci tam? Ja przed ciążą skaładałam tam aplikację na kierownika sklepu i jak przeszłam 2 rozmowy w momencie gdy mnie zaprosili na tą ostatnią to zrobiłam test i wyszło, że jestem w ciąży. Musiałam odmówić i podziękować. Chyba teraz jak coś mi się nie spodoba u mnie to znów spróbuję. Mój adres [email protected]

Asia napisał(a):
dziewczyny stoją wasze maluchy w lóżeczku trzymając sie szczebelek?macie ochraniacze na łóżeczku czy już zdjęte?
😉 😉 😉
ja wyrzuciłam łóżeczko i wstawiłam kkojec

Lecę do CCC kupić sobie jakieś buty i torebkę 🙂 Do później
a ja mam kojec i teraz dostawiłam lóżeczko do pokoju bo w tym kojcu nie chce mi spać 😠a Majeczka śpi w dzień czy w nocy w kojcu? 🙂Ahhh no i napisz potem co kupiłaś 😉

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Ja mam nadal ochraniacz na całe łóżko i jeszcze kocami przykrywam te 2 długie boki, bo ona potrafi się puścić i leci na szczeble.
no moja też właśnie uderza o szczebelki 😞

Biedaki 😜 moja dzisiaj posmakowała słoika z rybą po 9 mieś. smakowało jej. Swoją drogą okropna jest - słoikowe żarcie wpieprza obojętnie w jakiej postaci, a moim własnym gardzi 😁 a przecież źle nie gotuję 😁 CHYBA 😁

Dziecko nie potrafi jeszcze mówić, jednak wydawane przez nie dźwięki coraz bardziej przypominają słowa. Maluch powtarza sylaby, których się nauczył i przyzwyczaja się do brzmienia własnego głosu.

Mniej więcej w dziewiątym miesiącu dziecko odkrywa znaczenie słowa „nie”, co wcale nie znaczy, że zawsze stosuje się do zakazów!

Mówiąc „mama” i „tata” maleństwo zwraca się do dwóch najważniejszych w swoim życiu ludzi, choć nie zawsze jeszcze do każdego z Was dopasuje odpowiednie słowo. Chętnie też wyraża swoją opinię – różnymi dźwiękami, śmiechem, piskiem lub krzykiem!

Moja jak wołam ją po imieniu to się odwraca, ale jeśli jest czymś mocno zainteresowana to jest głucha i nie zwraca na nic uwagi, a jak mówię NIE to się głupkowato śmieje i dalej robi swoje. Jakoś jeszcze ani razu mnie nie posłuchała 🙃 No i mama już mówi całościowo a nie ma-ma. Także wszystko się zmienia 🙂 a tata nie powiedziała ani razu jeszcze.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Ja mam nadal ochraniacz na całe łóżko i jeszcze kocami przykrywam te 2 długie boki, bo ona potrafi się puścić i leci na szczeble.

Biedaki 😜 moja dzisiaj posmakowała słoika z rybą po 9 mieś. smakowało jej. Swoją drogą okropna jest - słoikowe żarcie wpieprza obojętnie w jakiej postaci, a moim własnym gardzi 😁 a przecież źle nie gotuję 😁 CHYBA 😁
Chyba 😁 😁 😁moja za to tylko moje i ewentualnie daje jej hipp-ziemniaczki z marchewką i łososiem 🙂bo sama to nie wiem gdzie rybe śwież kupić??? 🤨a dzisiaj miała kalafiorową z żółtkiem 🙂

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):

Chyba 😁 😁 😁moja za to tylko moje i ewentualnie daje jej hipp-ziemniaczki z marchewką i łososiem 🙂bo sama to nie wiem gdzie rybe śwież kupić??? 🤨a dzisiaj miała kalafiorową z żółtkiem 🙂

No, ale co można spieprzyć w ziemniakach z masłem i koperkiem? 😁 suche ziemniaki w kawałkach zje, a jak się jej pogniecie to ma odruchy wymiotne to jak mam masłem oblać ziemniaki w kawałkach , w dodatku gotuję je w całości w skórce co mają więcej witamin i źle 😁 no ryby to chyba w sklepie rybnym co? 😁 raczej nie dasz rady pójść do rybaka hehehe 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kurcze jakie pajace wg was są cieplejsze? welurowe czy polarowe? bo jakiś chce jej kupić na noc do spania, bo coraz chłodniej się robi.
chyba polarowe 🙂ale ja nawet w zimie ubieram w bawełniane 🙂bo mojej jak za gorąco to nie może spać 😞raz ją przykryłam kolderką to całą noc sie wierciła i rozkopywała 😠i teraz ciągle śpi pod gruby kocykiem 🤪

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kurcze jakie pajace wg was są cieplejsze? welurowe czy polarowe? bo jakiś chce jej kupić na noc do spania, bo coraz chłodniej się robi.
chyba polarowe 🙂ale ja nawet w zimie ubieram w bawełniane 🙂bo mojej jak za gorąco to nie może spać 😞raz ją przykryłam kolderką to całą noc sie wierciła i rozkopywała 😠i teraz ciągle śpi pod gruby kocykiem 🤪

Laurę wczoraj położyłam spać po stronie tej co zawsze a w nocy się obudziłam jak zwykle żeby ją przykryć to spała po drugiej stronie łóżka wbita w róg, także ona musi być grubo ubrana, bo ma nocny tryb wędrowniczy 😁 i wtedy marznie cała zimna jest.

Asia napisał(a):
no chyba że tak 🙂ja jak Sonie położe spać to nad ranem jak sie budzi jeść to dalej prawie w tym samym miejscu i pozycji śpi co ją kładłam wieczorem 🙂

No tak robią normalni dorośli ludzie, że nie wędrują 😁 kiedyś to się jej zmieni, Maja Justyny też to ma. Asiu gotowałaś kiedyś Soni zupę mleczną z ryżem czy coś? albo kluski? - od kiedy je można robić?

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
no chyba że tak 🙂ja jak Sonie położe spać to nad ranem jak sie budzi jeść to dalej prawie w tym samym miejscu i pozycji śpi co ją kładłam wieczorem 🙂

No tak robią normalni dorośli ludzie, że nie wędrują 😁 kiedyś to się jej zmieni, Maja Justyny też to ma. Asiu gotowałaś kiedyś Soni zupę mleczną z ryżem czy coś? albo kluski? - od kiedy je można robić?
a na jakim mleku? 🤨nie robiłam 😞tylko kluski lane na rosole ale to żółtko i mąka 🙂a o zupach mlecznych całkiem zapomniałam bo już tak dawno nie jadłam że szook zresztą nie przepadam 🥴

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

a na jakim mleku? 🤨nie robiłam 😞tylko kluski lane na rosole ale to żółtko i mąka 🙂a o zupach mlecznych całkiem zapomniałam bo już tak dawno nie jadłam że szook zresztą nie przepadam 🥴

Ja lubię zupy mleczne mniam, no najlepiej na mleku modyf., bo ma wit. jednak 😁 ja planuję zrobić jej ryż z mlekiem, ale czy łaskawa Pani to ruszy hmmm..

Asia napisał(a):
a swoją drogą ciekawe co Anastazja dostaje jeść w żłobku?oni chyba mają kuchnie i sami gotują 🙂Honoratka jak będziesz to napisz prosze co maluszki tam jedzą 🙂

No też jestem ciekawa 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

Ja lubię zupy mleczne mniam, no najlepiej na mleku modyf., bo ma wit. jednak 😁 ja planuję zrobić jej ryż z mlekiem, ale czy łaskawa Pani to ruszy hmmm..
ale ryż taki ugotowany i zmiksowany czy nie?i jak jej to dasz łyżeczką??? 😲

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

ale ryż taki ugotowany i zmiksowany czy nie?i jak jej to dasz łyżeczką??? 😲

No normalnie łyżeczką, w tych słoikach po 9mieś. ryż jest w kawałkach takich na pół hmm to co to ja też go pokroję po ugotowaniu 😁 tylko czy to nie będzie za wodniste, bo jednak w obiadku jest zbita masa a tutaj tylko ryż i mleko hmm to może lepiej zmielić 🙂 myślałam o kleiku, ale ona go nienawidzi, więc tylko ten ryż pozostaje. PRzed chwilą czytałam, że niektóre dzieci tak mają, że nie chcą jeść domowego jedzenia a po czasie im to przechodzi.

Asia napisał(a):
no łyżeczką to ciężko dać mleko z ryżem 🤪uciekam na dworek 😘

Haha wezmę łyżkę stołową szerszą niż jej buzia 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 ja też lecę dalej sprzątać 😘

• Mamusie
Jestem 🙂 Kupiłam sobie 2 pary kozaków (szare na teraz i czarne, ocieplane deko na chłodniejsze dni), szarą torebkę, chustę....

Lagoona ja kupiłam kaszkę 7 zbóż z jabłkami i śliwkami w carrefourze (6,99 zł 😲 )

Majka śpi w dzień (niestety coraz częściej tylko 1 raz 😞 ) i w nocy w kojcu. "Lata" po całym więc zamiast ciepłych pajaców ubezwłasnowolniłam ją w śpiworek (ma też odpinane rękawki). Pierwszej nocy była niezadowolona ale już się przyzwyczaiła. Jest jej ciepło i chyba mniej się wierci a raczej tak już po całym łóżku nie lata...

Ależ mam stresa bo do pracy coraz bliżej 😠

JUSTYNA napisał(a):
Jestem 🙂 Kupiłam sobie 2 pary kozaków (szare na teraz i czarne, ocieplane deko na chłodniejsze dni), szarą torebkę, chustę....

Lagoona ja kupiłam kaszkę 7 zbóż z jabłkami i śliwkami w carrefourze (6,99 zł 😲 )

Majka śpi w dzień (niestety coraz częściej tylko 1 raz 😞 ) i w nocy w kojcu. "Lata" po całym więc zamiast ciepłych pajaców ubezwłasnowolniłam ją w śpiworek (ma też odpinane rękawki). Pierwszej nocy była niezadowolona ale już się przyzwyczaiła. Jest jej ciepło i chyba mniej się wierci a raczej tak już po całym łóżku nie lata...

Laura w śpiworku kochana normalnie raczkuje po podłodze 😁 nic ją nie powstrzyma. Nie mam na tym zadupiu Carrfoura 🙂 tylko Biedronki i Tesco i Lidl się szykuje. No, ale nie żałuję, bo kupiłam przy okazji w promocji wit. D za 7 z czymś,. a normalnie kosztuje u mnie w aptece z 13zł 🙂 także jestem na 0 lub lekkim plusie.

JUSTYNA napisał(a):
Majka tego ryżu w kawałkach ze słoików nie chce jeść 😞

Bezzębna Laura wszystko zje co się jej da, byle było ze słoika i żebym ja tego nie gotowała 😎 dobra lecę, bo się zasiedziałam, Justyna no to udały się zakupy 🙂 później tu wpadnę, może wieczorem. A mój jest dzisiaj w pracy, wczoraj też. Super! 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

Laura w śpiworku kochana normalnie raczkuje po podłodze 😁 nic ją nie powstrzyma. Nie mam na tym zadupiu Carrfoura 🙂 tylko Biedronki i Tesco i Lidl się szykuje. No, ale nie żałuję, bo kupiłam przy okazji w promocji wit. D za 7 z czymś,. a normalnie kosztuje u mnie w aptece z 13zł 🙂 także jestem na 0 lub lekkim plusie.
Majka też szaleje w tym śpiworze, wstaje i w ogóle ale jaby mniej w nocy "lata" po całym łóżeczku od kiedy w nim spi...