Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
U mnie zapowiada się 'ciekawa' noc... Karol wymiotuje przez sen... Tosia zakatarzona po raz n-ty w tym miesiącu... Rewelacja 😞 😞 😞

Strasznie Ci współczuję 😞 a Ty albo mąż w dzieciństwie często chorowaliście? może to jest tego przyczyną?

Cześć
Na szczęście Karol uspokoił się po dwóch akcjach...
Ja byłam strasznym chorowitkiem 😞 Podobno do szóstego roku życia średnio dwa razy w miesiącu miałam anginę ropną 😞 Dopiero ultradzwięki i inne cuda zadziałały. Lolek też ma przerośnięty trzeci migdał, co dodatkowo przeszkadza Mu w 'normalnym' funkcjonowaniu ale tutaj nie bardzo chcą usuwać takie sprawy...

• Mamusie
Justa napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
U mnie zapowiada się 'ciekawa' noc... Karol wymiotuje przez sen... Tosia zakatarzona po raz n-ty w tym miesiącu... Rewelacja 😞 😞 😞

masakra jakaś z tymi choróbskami 😞
Miłosz też już zaliczył drugi katar, już ma go 10 dni i w końcu zaczyna przechodzić, ale wczoraj miał robiony wymaz z noska - na wszelki wypadek mu zleciła laryngolog.

To jest fajne w Polsce - wymazy itp. Tutaj bardzo długo męczyliśmy sie z Lolkeim w zeszłym roku zanim zrobili wymaz z gardła i noska. U nas niestety wyszedł paskudny gronkowiec, który bardzo często daje o sobie znać 😞
Mam nadzieję, że u Was wymaz nie wykaże żadnych nieprawidłowości...
Buziaki dla Miłoszka 😘

• Mamusie
Kasia napisał(a):
witam
Sto lat dla Tosiulka 🙂

Justa napisał(a):
Od ciotki Jusi i Miłoszka 1000000000000 buziaków 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘.......................... 😘

Ojoj!! Tosiaczek dziękuje baaaardzo 😘 😘 😘

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
na pewno wolno inhalacje a nawet należy bo pediatra na nas naciskał od pierwszego kataru żebyśmy korzystali z inhalatora z tym że z samej soli fizjologicznej
dopiero teraz przy silnym kaszlu dostała lek

Tośka miała trzy miesiące jak dostaliśmy inhalator(dostaliśmy go za darmo od tutejszej służby zdrowia 😮 ). Mieliśmy inhalować solą fizjologiczną.

• Mamusie
Asia napisał(a):
aha u nas jest tak że jak ktoś nie ma inhalatora w domu to normalnie(w przychodni)robią a jaka tam kolejka zawsze 😲tylko że a bym tam nie zrobiła bo przecież kazdy maluch ma co innego a nie wierze że pielęgniarki tak wszystko wyparzaja czy sterylizują po każdym 🤨

Ja myślę, że w takiej sytuacji maski po każdym pacjencie są zamieniane na nowe. My np dostaliśmy inhalator z sześcioma kompletami masek do wymiany.

Mnie tutaj w domu też już łapało choróbsko, ale przeszło po 2 dniach, a jak pomyślę, że jeszcze raz czy 2 zachoruję to.. 🙃

Dzięki dziewczyny, ja się chyba zdecyduję na nakładkę. Zobaczę jak to pójdzie.
Buziaki dla dzieciaczków 😘 co mają swoje święto.

Muszę się pochwalić, że Lauruna coraz to dłużej sama stoi bez trzymania 🙂 jakoś tak od 2dni zaczęła trenować. Oczywiście nadal nie chce się jej chodzić, tylko raczkować 🙂 może jak opanuje stanie to zacznie.

• Mamusie
u nas w przychodni to nawet wypożyczają inhalatory 🙂
co do spaceru to właśnie wróciliśmy z długiego spaceru, Marcel powiedział że go buty bolą i wróciliśmy 🙂
mój Patryk też już się puszcza i ładną chwilkę potrafi ustać i chodzi już pewniej za jedną rękę(bardzo mu się to podoba 🙂)

• Mamusie
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Dziewczny brałyście udział w konkursie bebiko "jak zwracasz się do swojego dziecka"?

jeśli macie ochotę zagłosować na mojego ŻŁOBKUSIA zapraszam 🙂
http://www.***************

głosik oddany 🙂

my również zagłosowałyśmy 🙂
u nas tak pięknie że Maja spała 2h na spacerku co rzadko jej się zdarza 🙂
chyba sobie okno umyję w sypialni 😜

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Dziewczny brałyście udział w konkursie bebiko "jak zwracasz się do swojego dziecka"?

jeśli macie ochotę zagłosować na mojego ŻŁOBKUSIA zapraszam 🙂
http://www.*****************

głosik oddany 🙂
my również zagłosowałyśmy 🙂
u nas tak pięknie że Maja spała 2h na spacerku co rzadko jej się zdarza 🙂
chyba sobie okno umyję w sypialni 😜
ja umyłam w kuchni 🙂

• Mamusie
Wy tu o porządkach(mycie okien) a ja kombinuję co by tu zrobić żeby w końcu odespać ostatnie noce 🤢 W domu niezły sajgon a ja padam na pysk 😞 Tosia jak dotąd przespała jedynie 20 min 😮 Może niedługo odpłynie na dłużej, ale i tak nie mogę się położyć, bo Karola żadną siłą nie uśpię w dzień 😞 Byle do 21-szej 🙂