Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Promyczek no to ona dojdzie pewnie do prawie 12kg na roczek 😁 grubasek jeden 🙂 ale i tak Ci zazdroszczę, że mała ma taki apetyt 🙂 a jak ją mierzyli? na leżąco czy stojąco? bo jestem ciekawa 🙂 bo mojej nigdy nie mierzono profesjonalnie, że tak powiem. I nigdy nie zmierzą 😁

Dona moja ciągle przytykała ucho do ramienia, przechylała głowę na bok nawet kilka razy dziennie z przerwami np. 1-2dni no i też trochę odczekałam zanim poszłam do lekarza i on włożył to urządzenie do obu uszu i się okazało, że ma dużo woskowiny, że niemowlęta mają wąski przewód słuchowy, a woskowina go oblepia i to przeszkadza dziecku i może swędzieć. Zapisał mi spray dla dorosłych audiospray czy audispray nie pamiętam i kazał używać raz na tydzień do ukończenia roku, tak czy siak ulga była, że to nie jest coś poważnego.

Asia wlałam do garnka 150ml mleka modyf. i rozrobiłam ciasto jak do klusek mąka i jajko na gęsto i mleko będzie już bardzo gorące takie do wrzenia to stopniowo możesz łyżką wlewać i wtedy tworzą się te grudy takie. Tylko soli nie dałam ani cukru. A tu masz taki przepis dla dorosłych osób: http://kotlet.tv/lane-kluski-na-mleku

Tylko dla Laury z 150ml mleka porcja była za duża, raczej żadne dziecko by takiego talerza nie zjadło, bo to było gęste, chyba bym musiała zrobić z połowy mleka i mniejszą ilość mąki wziąć i pół jajka 🤨

Dziewczyny a gdzie wasze dzieci piją mleko? np. na rękach, łóżku, podłodze itd. ?
Moja mleko w 95% pije w swoim łóżku, drugie miejsce - rzadko - zajmuje moje łóżko, a na rękach to mi nie piła mleka od wielu mieś. histerii by dostała, a szkoda, bo to wygodne jest, ostatni raz piła chyba jak miała 3mieś.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Tylko dla Laury z 150ml mleka porcja była za duża, raczej żadne dziecko by takiego talerza nie zjadło, bo to było gęste, chyba bym musiała zrobić z połowy mleka i mniejszą ilość mąki wziąć i pół jajka 🤨

Dziewczyny a gdzie wasze dzieci piją mleko? np. na rękach, łóżku, podłodze itd. ?
Moja mleko w 95% pije w swoim łóżku, drugie miejsce - rzadko - zajmuje moje łóżko, a na rękach to mi nie piła mleka od wielu mieś. histerii by dostała, a szkoda, bo to wygodne jest, ostatni raz piła chyba jak miała 3mieś.
Sonia pije tylko rano i wieczorem aha i raz w nocy to tylko nałożku w sypialni 😎nigdzie więcej nie ruszy 🙃 a jak ją nawet chcę wziąć na ręce w pozycji leżącej no to sie wyrywa he he 😁

• Mamusie
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):

Sonia pije tylko rano i wieczorem aha i raz w nocy to tylko nałożku w sypialni 😎nigdzie więcej nie ruszy 🙃 a jak ją nawet chcę wziąć na ręce w pozycji leżącej no to sie wyrywa he he 😁

Mój cycka i butelkę raczej na leżąco, na rekach nie za bardzo. I jeszcze sam nie trzyma dobrze butelki więc karmie go w naszym łóżku.

• Mamusie
Hej mamusie 🙂

Justa napisał(a):
Dziewczyny któraś kiedyś wrzucała linka do przepisów dla maluszka 🙂 wrzućcie jak coś macie 🙂
ja zaglądam tu http://przepisydladzieci.dla4.pl/

Blue napisał(a):
Majka na rękach jadła jak była malusia a potem to na łóżku. Teraz nie korzystamy już w ogóle z butelki od jakiś 2 miesięcy

• Mamusie
a ja to by chciała na najwięcej obiadkow i zupek 😉 😜bo codziennie jej gotuje no nie codziennie bo na dwa dni 😜ale i tak pomysłow już brak ☺️a jak np.zrobie pulpeciki i sosik to mam je potem zmiksować??? 🤔bez sensu 🤢no a przecież takiego całego nie zje nawet jak widelcem rozdrobnie to sie dławi 🥴