Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
http://allegro.pl/krzeselko-uczydelko-fisher-price-pol-ang-nowosc-i1893101148.html dla Blue 😉

Tak serio warte zakupu? Sonia interesuje się tym? bo coś na pewno Laurze kupię, bo nic ciekawego nie ma.

Macie butelki Aventu z smoczkiem trójprzepływowym? jak wychodzi z tego kaszka? bo chcę kupić tą butelkę i dawać rzadką kaszkę da radę? bo Laura ma wstręt do kaszek z łyżeczki tylko samo mleko pije, to może wcisnę jej trochę przez butelkę?
krzesełko warte 🙂a butelke i smoczek trójprzepł mam i nie umiem z niego jej dawać bo sie krztusi 🥴i nie wiem o co chodzi??? 🥴

Za szybko leci czy co? to z czego dawałaś kaszkę czy kleik jak była malutka? ratujcie mnie!!
ja daję kaszę z butelki nuk i zwykłego smoczka

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
http://allegro.pl/krzeselko-uczydelko-fisher-price-pol-ang-nowosc-i1893101148.html dla Blue 😉

Tak serio warte zakupu? Sonia interesuje się tym? bo coś na pewno Laurze kupię, bo nic ciekawego nie ma.

Macie butelki Aventu z smoczkiem trójprzepływowym? jak wychodzi z tego kaszka? bo chcę kupić tą butelkę i dawać rzadką kaszkę da radę? bo Laura ma wstręt do kaszek z łyżeczki tylko samo mleko pije, to może wcisnę jej trochę przez butelkę?
krzesełko warte 🙂a butelke i smoczek trójprzepł mam i nie umiem z niego jej dawać bo sie krztusi 🥴i nie wiem o co chodzi??? 🥴

Za szybko leci czy co? to z czego dawałaś kaszkę czy kleik jak była malutka? ratujcie mnie!!
za szybko leci 😠kaszke dawałam i też bym chciała wiedzieć jak to jej dawać?pomyśł Blue jak to zrobić 😉 😎i napisz mi 🙂 😉

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

ja daję kaszę z butelki nuk i zwykłego smoczka

A zwykły smoczek jaką ma dziurę?

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):

za szybko leci 😠kaszke dawałam i też bym chciała wiedzieć jak to jej dawać?pomyśł Blue jak to zrobić 😉 😎i napisz mi 🙂 😉

Nie mam pojęcia myślałam, że Ty mnie uratujesz 😁

Kasiu to mam kupić smoczek NUKA i butelkę NUKA tak? i ona będzie mieć dużą dziurę?
Hahahaha napisałam posta o te butelki do kaszek z błędem buahahah 😁 "polececacie" 😁 😁 😁 ja to jestem mózg 😎

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasiu to mam kupić smoczek NUKA i butelkę NUKA tak? i ona będzie mieć dużą dziurę?
Hahahaha napisałam posta o te butelki do kaszek z błędem buahahah 😁 "polececacie" 😁 😁 😁 ja to jestem mózg 😎
tak ja mam butelkę nuka smoczek nuka
powiem ci szczerze że najlepsza kaszka to jest z bobowita bo z nestle robi grudki i słabo potem leci(zapycha się dziurka)rozmiar m

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
tak ja mam butelkę nuka smoczek nuka
powiem ci szczerze że najlepsza kaszka to jest z bobowita bo z nestle robi grudki i słabo potem leci(zapycha się dziurka)

A jaka wielkość jest tej dziurki? i w jakiej proporcji robisz tą kaszkę? ja zawsze kupuje Bobovity kaszki, choć kiedyś tam miałam Nestle i myślałam, że się porzygam śmierdziało i smakowało jak drożdże 🤢

Kasia napisał(a):
rozmiarówki są s,m,l
my mamy m a kaszkę robię tak jak na butelce nuka jest tabelka

Aha to pójdę do sklepu i popatrzę na te dziury 🙂 dzięki 😘
Nic mi się nie chce.. ciekawe kiedy śnieg spadnie 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Dzisiaj zmierzyłam Laurze głowę i wyszło 46cm to od urodzenia głowa urosła jej o 10cm 🙂 a ciemiączka waszym maluchom zarosły, zmniejszyły się czy stoją w miejscu?
mój Patryk też ma duż głowę ale mu nie mierzyłam teraz a ciemiączko chyba jeszcze nie zarosło do końca

• Mamusie
Cześć dzieeewczynyyyy 🙂

Jejciu ale mnie tu nie było. Półtora tygodnia 😲 Kurcze taka zwalona jestem po robocie -moja szefowa był na urlopie i mnie rzuciła na jeszcze głębszą wodę i po 3 tyg. pracy wskazała mnie na swojego zastępcę na ten czas. Wracałam padnięta a jeszcze w domu przy dzieciach trzeba było... I na kopma to już nie miałam siły (i ochoty po 8-9 godz. w pracy)...

Poza tym u nas bez zmian. Majka zębata, chodzi przy meblach i coraz częściej i na dłużej się puszcza ale sama jeszcze nie śmiga. Zasmarkana tylko już 2 tydzień 😞

• Mamusie
Blue ja też mam smoczek z Aventa (taka kreska jest) i w zależności czy chcesz żeby szybko lecialo czy wolniej to ustawiasz na I, II lub III...o ten Ci chodzi? Moja co wieczór wypija 200 ml kaszki i nie krztusi się 🙂 z tym że ja robie w takich proporcjach 150 wody, 5 mleka i 5/6 łyżeczek kaszki i jest git...
a my wczoraj pojechaliśmy na wycieczkę do Ikei bo otworzyli autostradę z Torunia do Gda i jedzie się tylko 1h 20 min. 🙂 żem sobie pokupowała hihi
za to w następnym tyg otwierają u nas galerię Plaza i mnóstwo nowych sklepów więc wybiorę się na ciuszkowe zakupy hłe hłe

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Dzisiaj zmierzyłam Laurze głowę i wyszło 46cm to od urodzenia głowa urosła jej o 10cm 🙂 a ciemiączka waszym maluchom zarosły, zmniejszyły się czy stoją w miejscu?
mój Patryk też ma duż głowę ale mu nie mierzyłam teraz a ciemiączko chyba jeszcze nie zarosło do końca

witajcie 🙂
ciemiaczko zalkowicie zarasta do 18tego mies.zycia maluszka 🙂

• Mamusie
heja 😉
U nas wczoraj taka rodzinna impreza była 😉 Adama brat przyjechał z flaszką urodzinową, do tego przejechała Adama siostra z facetem i dwuletnią córeczką... masakra hehe 😜
dzisiaj wielkie sprzątanie... mycie naczyń itp... nic mi się nie chce, na obiad dostałam od teściowej kotlety z kapusty więc zrobiłam tylko frytki 😜 ale jestem wygodna 😉
Blue cieszę się że Laurka robi już normalne kupki 😜 😘
Judyta dzisiaj rano zrobiła taką zieloną, śmierdzącą i mega dziwną... zobaczymy jaka będzie następna... 🤨

kasiak napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):

witajcie 🙂
ciemiaczko zalkowicie zarasta do 18tego mies.zycia maluszka 🙂

Niby tak, ale każdemu dziecku różnie, przykładem jest Laura miała mikro ciemiączko 0,5x0,5cm a po czasie się rozsunęło i zrobiło większe takie na pewno ponad 1cm albo i z 2cm i teraz się jakby zmniejsza, bo czuję, że jest mniejsze. A się bałam niewyobrażalnie, że zarośnie po 2-3mieś. 😮

• Mamusie
Blue to w takim razie ja robie za rzadką kaszke 🥴bo jak Kamilka pisala to ja daje mniej kaszki....bo Sonia takej gęstej nie wypije a rzadka za szybko leci 🥴a tak w ogóle to ten smoczek ma te kreseczki 1 2 3 ale ja mam wrażenie że jakbym go nie odwróciła to tak samo leci 😲no nie wiem 🥴nie umiem je tym smoczkiem nakarmić 🤨
A ile Laura ci je kaszki lyżeczką?a ile mleka pije na dobe?Sonia je dwa razy po ok.150ml kaszy i mleko pije 3 razy- dwa w nocyi raz rano-razem ok.300-350ml 🙂to dobowo sporo wychodzi bo ok 700ml 🤪 🤨

Asia napisał(a):
Blue to w takim razie ja robie za rzadką kaszke 🥴bo jak Kamilka pisala to ja daje mniej kaszki....bo Sonia takej gęstej nie wypije a rzadka za szybko leci 🥴a tak w ogóle to ten smoczek ma te kreseczki 1 2 3 ale ja mam wrażenie że jakbym go nie odwróciła to tak samo leci 😲no nie wiem 🥴nie umiem je tym smoczkiem nakarmić 🤨
A ile Laura ci je kaszki lyżeczką?a ile mleka pije na dobe?Sonia je dwa razy po ok.150ml kaszy i mleko pije 3 razy- dwa w nocyi raz rano-razem ok.300-350ml 🙂to dobowo sporo wychodzi bo ok 700ml 🤪 🤨

Dobre 🙂 kaszki aktualnie nie je wcale (tej zwykłej od kilku dni) a tej błyskawicznej od kilku tyg. tylko pije samo mleko. Średnio wychodzi gdzieś z 500ml - zależy od dnia raz jest ponad 500 a raz mniej. A powinna jeść po 630ml z kaszą. Liczę na to, że zapomni o kaszy za miesiąc i wróci do łask jako nowe pożywienie 😁

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
musze sie pochwalic Maryla - zrobila dzisiaj mega wielka, smierdzaca kupe do nocnika 🤪 az tatusia wyslalam zeby go umyl bo mnie cofnelo 😜

super GRATULUJEMY
no rzeczywiście my tak samo reagowaliśmy a to dziwne bo chyba to mniej inwazyjne "wysypać" kupę z nocnika niż są ścierać z pupy 😜