Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Moja koleżanka potrafi roczniakowi robić smażone kotlety mielone , posolić itd. i jeszcze zamrozić, a potem się dziwi, że on nie chce tego jeść, bo za słone 🤢

bardzo mądra mama, to jest tak jak dziecku postawić talerz pełen frytek... masakra

Poczytajcie o 8 błędach podczas karmienia 😎

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/dziecko/artykuly/ctl/artykul/mid/704/tytul/8_bledow_ktorych_nalezy_unikac_karmiac_niemowleta1.aspx

już to wklejałaś 😜 w poradniku jest to samo 😜

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Moja koleżanka potrafi roczniakowi robić smażone kotlety mielone , posolić itd. i jeszcze zamrozić, a potem się dziwi, że on nie chce tego jeść, bo za słone 🤢

bardzo mądra mama, to jest tak jak dziecku postawić talerz pełen frytek... masakra

http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/dziecko/artykuly/ctl/artykul/mid/704/tytul/8_bledow_ktorych_nalezy_unikac_karmiac_niemowleta1.aspx

moje dziecko jest karmione idealnie 😁
nie popełniam tych błędów 😜

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
kolo177 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Justa napisał(a):
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/170-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-10-miesiac-zycia.html

fajna tabelka 😉

Bo ja to moje dziecko trochę ograniczałam z tym jedzeniem tylko marchewka, ziemniaczki,pietruszka, makaron, mięsko por i ewentualnie brokuł... teraz już zaczynam mu dawać więcej - w sensie sama mu robię. Bo tak to słoiczki wcina

Ja podobnie robiłam aż wstyd ☺️ ale teraz się biorę za etykiety słoików bobovity i będę robić tak jak oni 😉

no właśnie jak mi ktoś mówi żebym sama gotowała marchewkę ziemniaka i piertruszkę z kurczaczkiem
to ja krytykuje że dieta dziecka nie ma się skłądać tylko z 3-4 warzyw z jednego gatunku mięsa
ja tam może ze względu na brak czasu wolę dać słoiczek
bo nie widzę w nich nic złego
to są warzywa i mięso najwyższej jakości co dziennie świeże a nie po 3 dni w lodówce trzymane smaczne i bez szkodliwych dodatków
jak dla mnie więcej zalet niż domowe

mnie mama krytykuje za dawanie słoiczków a ja przyznam szczerze że mi wygodniej ☺️

nie ma się co wstydzić tylko mówić że to jest dla dziecka LEPSZE 🙂

Ja postanowiłam, że jak będzie bliżej roku to będę gotować i tak jest 🙂 niech się uczy. Poza tym mamy warzywa od rolnika - sąsiad u niego pracuje 🙂

Judycie moja mama bardzo często gotuje przez co już rzadziej dostaje słoik 😜 a mi jest nadal wygonie hahaha 😜 my mamy warzywa od mojej babci jeszcze... ale powoli się kończą 😞

• Mamusie
ja sole tylko tą potrawkę ociupinkę bo jest robiona dla każdego więc smak musi jakiś tam mieć ale sól dla mnie jest śmiercią sama sobie soliłam w ilościach ogromnych mimo że mam problemy z nerami.
Bartek od nas też jak jemy próbuje coś skubnąć i sępi jak widzi że ktoś coś je.
Za tatusiem to szaleje, tatuś go kąpie wiec jak są dni że Adam do późna pracuje lub ma nockę to mały wyje w niebogłosy i upomina się ojca. Wybawieniem jest dziadek 🙂

• Mamusie
Hania napisał(a):
ja sole tylko tą potrawkę ociupinkę bo jest robiona dla każdego więc smak musi jakiś tam mieć ale sól dla mnie jest śmiercią sama sobie soliłam w ilościach ogromnych mimo że mam problemy z nerami.
Za tatusiem to szaleje, tatuś go kąpie wiec jak są dni że Adam do późna pracuje lub ma nockę to mały wyje w niebogłosy i upomina się ojca. Wybawieniem jest dziadek 🙂

Judyta w sumie nie ma dziadka 😞 Adama ojciec umarł już lata telu a mój tato w ogóle prawie dla nas nie idtnieje... nie odwiedza nas i w ogóle... ehh przykro mi przez niego jak cholera... ale cóż, kiedyś to on będzie nas potrzebował... i wtedy ja na Niego wypnę, powoli zapominam że istnieje...

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

już to wklejałaś 😜 w poradniku jest to samo 😜

Femmka może nie widziała, bo rzadko tu bywa.

wiecie, mi sie wydaje, ze moze faktycznie mozna juz te odrobine dosalac,,,,skoro dzieci od 10 miesiaca (skonczonego) moga jesc kapuste i ogorki kiszone .....-a one przeciez sa solone

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

moje dziecko jest karmione idealnie 😁
nie popełniam tych błędów 😜

Moja prawie idealnie haha 1,5mieś. karmienia piersią 😁 i rzeczywiście bardzo często choruje, wręcz codziennie 😁 😁 😁 😁

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Femmka ja czytałam, że kapusta kiszona jest po roku.. to nie wiem kto ma znowu rację.

a ogórki już Malej dawałaś 😜

Kiedy? ja nie dałam nigdy jej do zjedzenia ogórka wariatko 😁

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):
Femmka ja czytałam, że kapusta kiszona jest po roku.. to nie wiem kto ma znowu rację.

jeszcze nie, bo ona umie gryzc,,,i boje sie za duzy kawalek odgryzie i sie zakrztusi, ale bede musiala odrobinke, zetrzec na tarce i dac jej sprobowac

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):

Judyta w sumie nie ma dziadka 😞 Adama ojciec umarł już lata telu a mój tato w ogóle prawie dla nas nie idtnieje... nie odwiedza nas i w ogóle... ehh przykro mi przez niego jak cholera... ale cóż, kiedyś to on będzie nas potrzebował... i wtedy ja na Niego wypnę, powoli zapominam że istnieje...

Mój tata nie żyje wiec Barti też prawdziwego dziadka nie ma ale zastępuje mu go przyjaciel mojej mamy, za to ojciec Adama dałby się pokroić za wnuka.

Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

wg tej tabelki jest ze po 10 miesiacu
http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/170-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-10-miesiac-zycia.html

• Mamusie
Blue napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

a ja Judycie dawałam kiszonego ogórasa 😜 i cmokała i jej smakował 😜