Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
dona sa testy alergiczne w plasterkach. i sa testy krwi na alergeny, tylko trzeba isc prywatnie 🙂
mój Cyprian miał testy z krwi jak miał 6 m-cy i wyszło mu wszystko na co byl uczulony 🥴nabiał,czekolada,orzechy itd...cała lista 🥴 😞także Aldonka idz do normalnego alergologa(prywatnie)bo Gabrysia sie męczy(na pewno Ją to swędzi 😞)i ty sie denerwujesz 😞idz zró Jej testy i wszystko będziesz wiedziała co dawać a co nie...
a jeszcze powinnaś dostać Zyrtec w kropelkach to by odrazu Jej zeszło i przestało swędzieć 🙂
ja przez to wszystko przeszłam i jak Cyprian miał chyba 3 latka to pomału zaczęłam mu dawać te rzeczy których nie mógł jeść wcześniej i nic mu nie było 🙂alergia zniknęła 🙂ale tylko dzięki temu że była szybko wykryta 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
ale Anastazja ma kitaszonki...szok!! 🤪 super 🙂
w sumie w gazecie dziecięcej był przepis na jajecznicę 😉 to że smażona na patelni na masełku...chyba nie trzeba bawić się w zabiegi na parze...nie wiem. Kupię jutro szpinak to nast razem zrobię jej z zieleniną 😉
ja mojej Soni normalnie smaże na maselku 🙂

Dona widzisz pójdziesz zrobisz testy i się dowiedzie wszystkiego, swoją drogą co za lekarz co tak mówi 🤨

Laura znowu się budzi w nocy 😠 przez to, że mało pije mleka za dnia. Dochodzi do tego, że pije ostatnio po 200ml na dzień. I to ma być jej główna dieta nadal 😁 😁 😁 nie mam pojęcia jak to zrobić. Do twarogu dolewam już 60ml mleka i wcina jak oszalała, bo na szczęście twaróg zakłóca smak mleka szczególnie z owocami.

Ale fajnie u mnie w domu z rana jest 17 stopni jak nie palę w kominku 🤪 dobrze, że u Laury piec włączamy elektr. to w nocy mamy od 21-23(przeważnie ta wyższa 😁) bo ta pinda łazi po całym łóżku i tylko przy wysokiej temp. nie jest lodowata, a tak mimo ubrań jest zmarzła przy niższej.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Ale fajnie u mnie w domu z rana jest 17 stopni jak nie palę w kominku 🤪 dobrze, że u Laury piec włączamy elektr. to w nocy mamy od 21-23(przeważnie ta wyższa 😁) bo ta pinda łazi po całym łóżku i tylko przy wysokiej temp. nie jest lodowata, a tak mimo ubrań jest zmarzła przy niższej.

Miłosz też w nocy biega po całym łóżeczko i wali głową w szczeble. Chyba mu jeszcze kupię ochraniacz do okola w Ikei - bo teraz dopiero tak szaleje. I na razie mamy tak 20/21 stopni bo jeszcze nie grzejemy w pokoju

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

Miłosz też w nocy biega po całym łóżeczko i wali głową w szczeble. Chyba mu jeszcze kupię ochraniacz do okola w Ikei - bo teraz dopiero tak szaleje. I na razie mamy tak 20/21 stopni bo jeszcze nie grzejemy w pokoju

No jakbym widziała swoją, też słyszę tylko uderzanie o szczeble, mam ochraniacz na całe łóżko, ale co z tego jak on mało szeroki jest 🤢 nie ma większych ochraniaczy? np. z szerokością na pół łóżka? bo jak ona wstaje i się czasami puszcza to leci na szczeble 😞 aha a mój ochraniacz to wygląda jak wrak 🙂 bo ona starannie wyrywa mi moje wstążeczki z tych sznurków 🙂 już połowy nie mam i ochraniacz się ledwo trzyma 😁 to chyba jej ulubiona zabawa obdzieranie go ze wszystkiego. Laura chodzi po całym łóżku odkąd mogła się poruszyć czyli po 1mieś. życia to już próbowała się obniżać i spać w poprzek., zresztą w brzuchu też była szaleńcem 😉

To jeszcze tak na koniec coś napiszę 😁 a potem lecę robić sobie jedzenie i sprzątać.
Honoratka kupiłam małej ogólnie 2 otulacze i 2 kieszonki z wkładem na próbę, te drugie już się piorą to dam Ci znać czy są ok. znalazłam fajnego sprzedawcę dostałam nawet 10% rabatu na kolejne zakupy 🙂 miła niespodzianka nie powiem. Jeśli się sprawdzą te pieluchy to na pewno tam wrócę. Już się suszą 🤪

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hej 😉
Wasze dzieci też tak mają że jak jedzą to wyciągają jedzonko z buzi, oglądają i wkładają z powrotem?

Darek robi dokładnie tak samo ;p ale gdzieś tam czytałam kiedyś, że dziecko około 10m miesiąca je też rękami w sensie musi wszystko sprawdzić dotknąć obejrzeć i dopiero zjeść 😜

• Mamusie
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hej 😉
Wasze dzieci też tak mają że jak jedzą to wyciągają jedzonko z buzi, oglądają i wkładają z powrotem?

Darek robi dokładnie tak samo ;p ale gdzieś tam czytałam kiedyś, że dziecko około 10m miesiąca je też rękami w sensie musi wszystko sprawdzić dotknąć obejrzeć i dopiero zjeść 😜

no własnie i nie można krzyczeć tylko trzeba pozwalać...
Judyta wczoraj nie bardzo chciała jeść makaron z serem to jej dałam na stolik miskę z jedzeniem to rękami sobie jadła i się cieszyła... a mnie szlag trafiał hahaha 🙃

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hej 😉

Judyta wczoraj nie bardzo chciała jeść makaron z serem to jej dałam na stolik miskę z jedzeniem to rękami sobie jadła i się cieszyła... a mnie szlag trafiał hahaha 🙃

Kolo jakbym czytała o moim Bartki on tak samo ja mu do buzi o wyciągnie oglądnie i zje dopiero. Najbardziej mu się podoba jaj je makaron albo ziemniaki i warzywa,

• Mamusie
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hej 😉

Kolo jakbym czytała o moim Bartki on tak samo ja mu do buzi o wyciągnie oglądnie i zje dopiero. Najbardziej mu się podoba jaj je makaron albo ziemniaki i warzywa,

no własnie Judyta też z makaronem tak wydziwia, z bułką i ziemniaczkami 😠

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hej 😉

no własnie Judyta też z makaronem tak wydziwia, z bułką i ziemniaczkami 😠

Darek ze wszystkim tak robi ;p

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas poprawa temp tylko 37.9 więc mniej niż wczoraj. Kupek było niestety dużo więcej do 1w nocy spędziliśmy z gołym tyłkiem na nocniczku 🙂 a potem było już spanie z nami.

dobrze że temp niższa ale lipa z kupkami 😞 biedny Bartuś 😞

Niestety mam nadzieje że szybko mu przejdzie bo męczy się niesamowicie. Jedno jest dobrze że sam chce pić i to pije dużo

• Mamusie
Hania napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
U nas poprawa temp tylko 37.9 więc mniej niż wczoraj. Kupek było niestety dużo więcej do 1w nocy spędziliśmy z gołym tyłkiem na nocniczku 🙂 a potem było już spanie z nami.

dobrze że temp niższa ale lipa z kupkami 😞 biedny Bartuś 😞

Niestety mam nadzieje że szybko mu przejdzie bo męczy się niesamowicie. Jedno jest dobrze że sam chce pić i to pije dużo

to dobrze... bo Judyta nie lubi zbytnio pić...

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

No jakbym widziała swoją, też słyszę tylko uderzanie o szczeble, mam ochraniacz na całe łóżko, ale co z tego jak on mało szeroki jest 🤢 nie ma większych ochraniaczy? np. z szerokością na pół łóżka? bo jak ona wstaje i się czasami puszcza to leci na szczeble 😞 aha a mój ochraniacz to wygląda jak wrak 🙂 bo ona starannie wyrywa mi moje wstążeczki z tych sznurków 🙂 już połowy nie mam i ochraniacz się ledwo trzyma 😁 to chyba jej ulubiona zabawa obdzieranie go ze wszystkiego. Laura chodzi po całym łóżku odkąd mogła się poruszyć czyli po 1mieś. życia to już próbowała się obniżać i spać w poprzek., zresztą w brzuchu też była szaleńcem 😉

To jeszcze tak na koniec coś napiszę 😁 a potem lecę robić sobie jedzenie i sprzątać.
Honoratka kupiłam małej ogólnie 2 otulacze i 2 kieszonki z wkładem na próbę, te drugie już się piorą to dam Ci znać czy są ok. znalazłam fajnego sprzedawcę dostałam nawet 10% rabatu na kolejne zakupy 🙂 miła niespodzianka nie powiem. Jeśli się sprawdzą te pieluchy to na pewno tam wrócę. Już się suszą 🤪

Blue, ja mialam takie wlasnie na cale lozeczko i baardzo szeroki, bo lozeczko bylo w pozycji srodkowej, to bamber byl do samej gory wtedy. zdjelam go juz jakis tydzien temu, bo Kaya na tyle stabilnie stoi, ze wlasciewie nie byl juz potrzebny. 😉 tez wedruje po lozku w trakcie zasypiania. zawsze musze ja przekladac, jak juz zasnie 😁

• Mamusie
hej
a moja kataru dostala, ale jakos dziwnie, bo np wczoraj nie miala, ani kropelki a dzis znowu ma

Asiu dzieki za informacje, chyba naprawde wybiore sie z nią do prywatnego alergologa bo ci lekarze na nfz to .........szkoda słów 😠

a ten katar to mam nadzieje ze chociaz nie alergiczny bo bedzie masakra

Dona moja miała coś takiego kiedyś przez 2 dni jedną mokrą dziurkę, ale nic nie leciało tylko przy dotyku jak ściskałam to było widać mokre i samo znikło, też nie wiem co to było.

Iza jak rozwolnienie? Laurze po wyjściu ząbka biegunka znikła i robi kupę już tylko raz dziennie 🙂

Blue napisał(a):
Dona moja miała coś takiego kiedyś przez 2 dni jedną mokrą dziurkę, ale nic nie leciało tylko przy dotyku jak ściskałam to było widać mokre i samo znikło, też nie wiem co to było.

Iza jak rozwolnienie? Laurze po wyjściu ząbka biegunka znikła i robi kupę już tylko raz dziennie 🙂

obiadkami i deserkami pogonilam potwora 🙂 albo tez faktycznie po calkowitym przebiciu sie piatego zabka przeszlo .....
smiesznie wyglada z 5-oma zabkami...ani to cztery ,ani szesc 🙂)