Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asia napisał(a):
Hej 🙂Honoratka to ci sie śpioszek trafil 😘 😘 😘
a nas cala noc placz i krzyk 🥴i temp.do 38st(to jeszcze nie tak żle) i sama nie wiem czy to z kaszlu czy z zębów 🥴
Blue czekaj cierpliwie potem sie zacznie 😉

No zacznie się, że wyjdzie za kolejne 2 mieś. jedynka, po mieś. druga i cisza będzie znowu na kilka mieś. więc tak jak mówię 7 zębów hihi! Zazdroszczę wam noo! Wasze dzieci będą jadły niedługo normalnie kanapki, a moja to będzie musiała dostawać wszystko pokrojone w kosteczkę.

• Mamusie
zabki sie w koncu rusza i moze byc, ze wiecej niz 1 na raz 😉
Kayi szly najpierw 2 dolne jedynki jednoczesnie, po 2 m-cach wybila sie gorna 1tka a teraz wybija sie druga gorna jedynka i dwie gorne dwojki i dziasla od 3jek sa niezle napuchniete - wszystko hurtem teraz 😜 moze zeby maja ambicje wybic sie przed roczkiem? 😜 😉 😁

kasiak napisał(a):
zabki sie w koncu rusza i moze byc, ze wiecej niz 1 na raz 😉
Kayi szly najpierw 2 dolne jedynki jednoczesnie, po 2 m-cach wybila sie gorna 1tka a teraz wybija sie druga gorna jedynka i dwie gorne dwojki i dziasla od 3jek sa niezle napuchniete - wszystko hurtem teraz 😜 moze zeby maja ambicje wybic sie przed roczkiem? 😜 😉 😁

No to i tak szybko, bo Laurze wieki się wybijał ten 1 ząb, drugi wybił się po ponad mieś. i teraz jest cisza od miesiąca. I dziąsła jej nie puchną, więc nie wiem czy coś się tam robi. Judyta też ma takie wredne zębiska, bo jej stoją w miejscu już od sierpnia czy września 😁

• Mamusie
moja coś w nocy popłakuje, nie wiem czy to nie na zęby hehe
w ogóle jaka kaszana Maja ma zły pesel 🤢 i od prawie roku nfz jej nie opłaca 🤪
w tym urzędzie to jakieś głąby pracują...a wyszło to przez przypadek w naszej przychodni...musimy jechać do urzędu to wytlumaczyć 😠
przy okazji jak poszliśmy to wytłumaczyć to nasza pediatra nas wzieła na przeglad, zajrzała do paszczy, zważyła - 8300, i powiedziała że takiego śmieszka co się obcych nie boi to nie widziała hehe

• Mamusie
Hej babolce 🤪
Padam na pysk 🤢 Ta robota mnie kiedyś wykończy 😞 Nie mam czasu na nic 😞 Do tego się pochorowaliśmy 😞 Lolkowi tak się pogorszyło z astmą, że nie był w stanie wdychać sterydów(dusił się przy każdym głębszym wdechu). Teraz mamy wszystko w syropie i wychodzimy na prostą(tfu-tfu -żeby nie zapeszyć 😉) Tosia mi też smarczy... Ehhh... Normalnie masakra!!
Nie mam czasu Was nadrobić 😞 Może jutro mi się uda, bo mam wolne...
Za to pochwalę się już dziś 😉
Pojawił się wyczekiwany trzeci ząb 🤪 Mamy kolejną dolną jedynkę 🙂 Na dodatek pcha się górna jedynka -dziąsło jest już tak napuchnięte, że chyba niedługo eksploduje hehe
Na dodatek moja mała ostrożnisia rozchodziła się na maksa 🙂 Jeszcze dwa tygodnie temu stawiała tylko kroczek, dwa i dawała spokój, a od kilku dni chodzi jak poszarpana hehehe A jak mama znajdzie dobry 'motywator' to już w ogóle, aż się grunt pod nogami pali hehehe
Nie mogłam Jej nigdy nagrać, bo jak tylko gwiazda zobaczy aparat to zaraz staje i bije brawo hehehe Ale znalazłam sposób 😎
https://picasaweb.google.com/lh/photo/XzHzpe8ohj1sVaE_rOs9B4vWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink
Uciekam do wyrka, bo pewnie i tak żadnej z Was już nie ma...
Do przeczytania 😘 😘

• Mamusie
Witam w niedzielny poranek 🙂
My dziś same w domu. Nie lubię takich niedziel bez mojego mężusia 😞

Co do zbębów to u nas wyszły szybko ale tylko 2 boczne i tak miała przez parę miesięcy. Dopiero ze 4 tygodnie temu wyszły jej na raz obie dolne jedynki, zaraz potem pojawił się obok nich kolejny a tydzień temu zauważyłam, że jej się wyznęła górna jedyneczka. Jak grzyby po deszczu normalnie 🤪

• Mamusie
Moja Majusia też. I jaka szczęśliwa przy tym jest 🙂
Od kilku dni próbuję nakręcić jak coraz więcej już porafi przejść ale co wezmę aparat albo telefon w ręce to Ona tym zainteresowana bardziej niż chodzeniem 😜 Dzisiaj udało mi się jak chodzi moj mały terminatorek (przepraszam, że nie przekręcone) 🙂 Nie mogę się napatrzeć a Ona siada i wstaje i idzie 🙂 http://tinypic.com/player.php?v=289nr8&s=5

• Mamusie
Ale super dziewczyny śmigają Tosia i Majeczka 😘
Justynka Majka jak idzie to widze nie leci tak bezwładnie tylko upada m na kolanka a moja Sonia to leci jak fisiu i o wszystko sie potyka 🙃 😎
A dzisiaj w szoku jesteśmy bo zaczęła mówić słowo TU 🙂 pytamy gdzie lampa a ona pokazuje jednym paluszkiem i mówi TTTTIIIUUUUUUU 🙂albo gdzie baja a ona TTTTIUUUU 😁 😁 😁
mamy ubaw na całego 😉
a przy tym ślini sie na idące trójki i od piątku ma cały czas temp. 37 do 37.5st 🥴nie podnosi sie ale też nie spada 🥴
a co do nóżek n a spacerku to Sonia ma normalnie bucki(kozaczki)rajtuzki frotte i takie fajne ocieplane sztruksy czarne(są w H&M)na dwór wychodzimy przeważnie koło domu pospacerować to nawet nie bierzemy wózka bo i tak nie wsiądzie do niego 😲

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Tak, Ona już nie leci tylko przewraca się albo siada na pupę lub kolana raczej coraz bardziej świadoma siebie i swojego ciała 🙂

A co na nóźki na wózkowe spacerki?
a chodziło Ci o to czym przykrywamy nózki? 🙂
no to jak musimy iść do miasta to kocyk i tą przykrywke od wózka zapinam i wtedy koc nie spada 😉śpiworka nie mamy 😞

• Mamusie
Asia napisał(a):
aaaa jeszcze zapytam masz jakieś nowe przepisy dla Maji na obiadki?czy je już wszystko to co Wy???

Moja Mycha wczoraj jadła makowiec z jabłkami u mojej mamy na urodzinach 🤪
a dzisiaj dałam Jej spróbować sałatki z tuńczykiem 😜
a tak ogólnie to je już prawie wszystko 😉