Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asia napisał(a):
anka111 napisał(a):
Wow ale wieści Kamila moje gratulacje 🙂
jeszcze trochę i ja jako jedyna styczniówka zostanę z jednym dzieckiem :P

Widzę, że nasz wątek troszkę ożył 🙂 🙂

Buziaki :*
Ania a wy nie planujecie rodzeństwa dla Darusia? 🙂Wiesz może co tam u Koło słychać?

Jak na razie nie planujemy ( w sumie Darek planowany też nie był 🤪 ) 😁
nawet nie wiem gdzie bym upchała w naszym małym domku drugie dziecko 😁

A o Kolo wszystko dobrze, nie za bardzo mam teraz jak się z nią widywać tak często jak kiedyś :P

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
anka111 napisał(a):
Asia napisał(a):
anka111 napisał(a):
Wow ale wieści Kamila moje gratulacje 🙂
jeszcze trochę i ja jako jedyna styczniówka zostanę z jednym dzieckiem :P

Widzę, że nasz wątek troszkę ożył 🙂 🙂

Buziaki :*
Ania a wy nie planujecie rodzeństwa dla Darusia? 🙂Wiesz może co tam u Koło słychać?

Jak na razie nie planujemy ( w sumie Darek planowany też nie był 🤪 ) 😁
nawet nie wiem gdzie bym upchała w naszym małym domku drugie dziecko 😁

A o Kolo wszystko dobrze, nie za bardzo mam teraz jak się z nią widywać tak często jak kiedyś :P
Jak będziecie się widziały to pozdrów Ją 😘

• Mamusie
A my byliśmy dzisiaj na większych zakupach i w CCC jest nowa kolekcja butów z myszką minnie no śliczne butki 🙂kupiłam Soni takie półtrampki z myszką minnie na rzepy zapinane bardzo fajne 🙂Sonia aż piszczała tak jej się podobały mamy teraz faze na wszystko z MIKI 🤪 🤪 🤪Jeszcze planuje kupić jej adidaski z tej serii 🙂ach sama oszalałam na ich punkcie 🤪gorzej niż Sonia 😜 ☺️

Daurs slicznosci 😉
Maryla nie ma jazdy na njeden konkretny motyw, za to z meza siostra musimy kupowac podobne ciuszki dziewczynkom, bo lubia wygladac tak samo 🤪 mam nadzieje, ze jej to przejdzie, bo ja nie cierpie miec tych samych ciuchow co inni 😜

• Mamusie
Cześć Mamusie 🙂
Wieki mnie tu nie było 🤢 Mężydło jakiś czas temu przeinstalowywał system i mi wywiało wszystkie linki 🤔 Dzisiaj sie jednak zawzięłam i odnalazłam mamusiowe forum 🙂
Ale tutaj zmiany!!!
Gratulacje Honoratka i Kamila!!! 🙂 🙂 🙂 Życzę absolutnie bezproblemowych ciąż 😉
A jak nam dzieci porosły 😮 Patrzę na profilówki i z podziwu wyjść nie mogę 🤪 Jeszcze niedawno takie bobo byli a teraz proszę: same panny i kawalerowie 🙂
Pisałyście o 'fazach' na motywy bajkowe. U nas Tośka uwielbia 'Świnkę Peppe', 'Dorę', 'Diego' i (niestety) przegłupiego 'Spongeboba'(to ostatnie 'dzięki' Karolowi). Często sama siebie nazywa Peppą, a nas odpowiednio mamą i tatą świnką 😁 😁 Najczęściej bajki ogląda po angielsku i dzięki temu coraz lepiej dogaduje się z rówieśnikami na osiedlu 😉 Jeśli chodzi o język ojczysty to muszę powiedzieć, ze radzi sobie aż za dobrze 🤪 Gada na okrągło. Karol jest dokłądnie takim samym gadułą, więc czasami można oszaleć od nadmiaru informacji 😁
Teraz mamy fazę na totalną samodzielność. Młoda nie pozwala sobie pomóc w niczym. Ubieranie, rozbieranie, jedzenie, mycie się, toaleta... Kupiłam Jej wieki temu taki mały 'stołeczek' żeby było Jej łatwiej sięgać do zlewu przy porannej, lub wieczornej toalecie. Na początku służył tylko do tego, a teraz ciąga go za sobą wszędzie, bo jak chce coś wszamać to nic nie mówi, tylko pędzi do lodówki i sama się obsługuje. Picie, albo pieczywo z chlebaka też bierze sobie sama. Masakra normalnie, bo jak próbuję Jej pomóc to jest wielka jadka, bo przecież 'Ona jest dorosła' 🤪 😁
Muszę powiedzieć, że trafił się nam niezły charakterek 😁
Cieszę się, że tu trafiłam 🙂 Teraz znowu będę z Wami na bieżąco 🙂
Buziaki dla wszystkich Waszych łobuziaków 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
same artystki i artyści hehe, jak nie śpiewają to gadają, albo malują...moja i gada i spiewa w dodatku upodobała sobie w jęz. angielskim, a to dlatego że małpa wchodzi na you tuba i tam ma te swoje pieśni co nam bokiem wychodzą 😉
jutro idziemy na integrację przedszkolną i tak przez cały tydzień...ciekawe co to bedzie 🙃

• Mamusie
hej mamusie
nie odzywałam się od 14 sierpnia (rocznica ślubu) bo jak mój m. wyskoczył z niespodzianką to aż mnie zatkało
zabrał nas od czwartku do niedzieli na camping nad jeziorko 100km od domu w okolice Czaplinka
było bardzo fajnie
teraz cała moja rodzinka śpi wymęczona a ja jak to co wieczór zaczynam swoją fazę bezsenności - cierpiałam na nią i w ciąży z Anastazją
nie śpię do 3-4 rano wstaje o 7 wyszykować Anastazję do żłobka i później już nie śpię

a ja myslalam, ze tylko moja ma jazde na youtube 🙃 oprocz piosenek upodobala sobie filmiki jak chinczycy/japonczycy? robia miniaturowe jedzenie 😮 np http://www.youtube.com/watch?v=gYxcPUfPxYg

Honorata czyzby twoj organizm nastawial sie na nocne wstawanie do dzidziusia 😉

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
a ja myslalam, ze tylko moja ma jazde na youtube 🙃 oprocz piosenek upodobala sobie filmiki jak chinczycy/japonczycy? robia miniaturowe jedzenie 😮 np http://www.youtube.com/watch?v=gYxcPUfPxYg

Honorata czyzby twoj organizm nastawial sie na nocne wstawanie do dzidziusia 😉

oj chyba tak

• Mamusie
dziś przeżyłam szok
rano było chłodno wiec chciałam założyć Anastazji długie spodnie
zakładam pierwsze, drugie trzecie i wszystkie za małe
masakra dziecko mi w miesiąc ze wszystkich spodni wyrosło po leginsach i spodenkach tego tak nie widziałam
muszę zaraz po wypłacie uzupełnić jej szafę o nowe ubranka

• Mamusie
U nas YouTube też na topie 😎 Młoda to najczęściej bajki ogląda, ale zdarza Jej się poprosić o filmik z Lego City 🤪 Albo jakieś Roblox hehe Mała jest wpatrzona w brata jak w obrazek i chce Go naśladować we wszystkim 🙂
Ja też ostatnio miałam taki szokulec jak Ty Honorata. U nas oboje mieli jakiś zryw i musiałam miesiąc temu powymieniać obojgu wszystkie ubrania 🤢 Najlepszy był Karol, bo NAGLE okazało się, że wszystkie buty są na Niego za małe 😮 I trzeba też było kupować nowe pary 🤢

Toska idzie we wrzesniu nastepnego roku tak jak Maryla?
od dnia 3 urodzin przysluguje nam darmowe 15h w przedszkolu wiec od stycznia bede szukala Maryli przedszkola a na razie idzie do niani (childminderki dla ciebie Olu 😜) na poniedzialki i ja juz mam nerwa jak to bedzie. w przyszlym tygodniu idzie na probe...