Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
daj spokój nie ma czego zazdrościć
przy dużej ilości włosów prawie każda fryzjerka narzeka
nie potrafią nic fajnego nowego z nich zrobić tylko zalecają dłuższe i cieniowane bo wiedzą że duża ilość włosów jest trudna do ułożenia
a ja nie znoszę fryzjerek co narzekają że mam dużo włosów
komentarza (przy mnie) w stylu "o rany ile włosów, masakra ile ich jest , boże jakie grube" opowiadane podczas całego spotkania doprowadzają mnie do szału
dziś tak właśnie miałam i czułam się okropnie
fryzjerka jak mnie strzygła co chwile patrzała na zegarek że za chwilę następna klientka na fryzurę ślubną a jak powiedziałam ze chcę żeby mi je wyprostowała to mało co nie zemdlała haha a co niech się mną zajmą skoro za to płace a one najchętniej to by wzięły garść pianki i wtarły we włosy i tak mnie wypuściły 😠

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2016259159981.2102060.1048901171&l=7b8cff2d5b#!/photo.php?fbid=2047445099610&set=a.2016259159981.2102060.1048901171&type=1&l=7b8cff2d5b&theater Blue ona ma spacerówke i to całkiem fajna

• Mamusie
Anastazja dostała karatek 😞
obudziłam się dziś rano i usłyszałam że ciężko oddycha
wziełam fridę a tam normalny regularny katar ... no i wyszło nam morze bokiem 😞
myślicie że powinnam iść z samym katarem do lekarza?
czy mnie wyśmieje i odeśle do domu tym bardziej że dziś niedziela i jutro też święto to pewnie bedzie siedział tam jakiś spiący niezadowolony z życia lekarz 🥴

• Mamusie
Kasia napisał(a):
właśnie wyprostowałam sobie włosy a do fryzjera też muszę iść bo też mam strasznie duży odrost a na blondzie to strasznie widać 😞

ja jak byłam ostatnio u fryzjera w Szczecinie to proponował mi zabieg "trwałego" prostowania włosów wystarczający na kilka miesięcy z tym że nie było to prostowanie chemiczne a jakąś tam odżywką która dawała taki efekt
zabieg nazywa się kreatynowe prostowanie włosów ale kosztuje ok 500zł

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Anastazja dostała karatek 😞
obudziłam się dziś rano i usłyszałam że ciężko oddycha
wziełam fridę a tam normalny regularny katar ... no i wyszło nam morze bokiem 😞
myślicie że powinnam iść z samym katarem do lekarza?
czy mnie wyśmieje i odeśle do domu tym bardziej że dziś niedziela i jutro też święto to pewnie bedzie siedział tam jakiś spiący niezadowolony z życia lekarz 🥴

Dzień dobry 😉
Honoratka ja bym jeszcze nie szła, bo na sam katar i tak nie dostaniesz żadnych leków. Na razie próbuj sama Jej pomóc. Możesz używać wody morskiej w sprayu, często czyścić nosek fridą, najlepiej byłoby gdyby Anastazja jak najmniej przebywała na pleckach(żeby katarek nie spływał do oskrzeli), w łóżeczku podłóż Jej coś pod materac, ja używam też maści majerankowej pod nosek a jak katar był duży skrapiałam amolem pieluszkę i wieszałam w łóżeczku(bardzo dobrze inhaluje). Dodatkowo zalecane jest zwiększenie wilgotności powietrza dlatego ja zawsze na noc moczę pieluchy i rozwieszam w łóżeczku. Bardzo dobrze też działają inhalacje z wody z solą.
My przerabialiśmy ten temat już wiele razy(Tosia często łapie od Karola 😞) dopóki nie pojawi się kaszel nie ma co panikować 😉
Życzę dużo zdrówka dla maleńkiej 😘

• Mamusie
Cześć dziewczynki 🙂
Ależ jestem wkurzona. Wczoraj wystawiła mnie moja kumpelka i rano odwołała przyjazd do nas a dzisiaj moja mama z bratem. Też coś... Qrwa mać a miałam fajną propozycję wyjechać ze znajomymi na cały ten długi weekend ale odmówiłam bo się wcześniej poumawialiśmy. Szlag by to trafił zwłaszcza, że jedzenia też więcej kupiliśmy 😠

Honoratka nie wiem jak jest z małymi dziećmi, ale jak ja dostaję katar to od razu łapię przeziębienie, nigdy u mnie się nie skończyło na samym katarze. Rób na razie tak jak pisała panna Promyczkowa nasza hhehe 😘 a potem się zobaczy 🙂

I ja się mogę pochwalić, że moja zaczęła raczkować do przodu 🙂 tylko chodzi jeszcze chwiejnie, ale rusza do przodu po kilka kroków bez przystanku, za kilka dni to już chyba będzie szybko chodzić 🙂

• Mamusie
ale tutaj spokój normalnie aż chyba w to nie wieżę 🙂
a Darkowi wyłazi ząbolek widać taką kreskę na dziąśle, a jak się dotyka to czuć takie twarde i ostre 😁 i to może być wytłumaczeniem tego, że w ostatnich dniach był taki nieznośny.
Zobaczymy tylko kiedy wyjdzie już tak, że można będzie nazwać to pierwszym ząbkiem 🙂 Mam nadzieje, że nie będę musiała strasznie długo na to czekać 🙂 🤪

Ja cały czas walczyłam z ubrankami 🙂 w Tesco kupiłam 2 stojaki do bielizny, więc teraz mam 3 suszarki w domu hahah! 🙂 mogę prać ile wlezie 🙂 podnieciłam się tym faktem 🙂 i jak już tak daleko zaszliśmy do sprzątania to wyrzucamy meble z pokoju tam gdzie śpimy z Laurą i później zamówimy tylko jakąś szafkę 🙂