Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Biedna Majeczka 😞 Dobrze, że mama złapała... Kurcze! Niestety bez względu na to jak bardzo sie będziemy starać takich sytuacji nie unikniemy 😞
A moja ostatnio ma siniaki na nogach 😮 Lezie TO wszędzie, obija się o wszystko co napotka na swojej drodze no i mamy efekty 🤔

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Pisałyście o bananie na deser... Ja od kilku dni kroje go w plasterki i kładę Tosi na 'stoliczku'(siedzi w krzesełku do karmienia). Uwielbia tak jeść i potrafi w ten sposób wciągnąć cały owoc 🙂
O dobry sposób. Też tak zacznę Majuśce dawać. Co do upadku to kiedyś Natala wypadła mi z łóżeczka. Pozwijała kołdrę, stanęła na niej i ... Myslałam, że umrę ze starchu ale na szczęście nic jej nie było. A tak w ogóle to oklask dla Ciebie - za pracę i ten powrót, i zmęczenie i w ogóle. Ja też tak będę już za półtora tygodnia i starsznie się boję jak się ogarnę 😜

Laura nadal kicha i ma w jednej dziurce taki jakby mikro katar, więc pewnie to się do jutra rozwinie, chociaż wolałabym nie.. ale ciężko uniknąć zarażenia jak oboje jesteśmy chorzy 😉 zaraz będę ją kąpać. Za dnia chodziła z szalikiem ubranym niech gardzioła wygrzewa 🙂 zresztą ja też mam chustę ubraną.

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
A tak w ogóle to oklask dla Ciebie - za pracę i ten powrót, i zmęczenie i w ogóle. Ja też tak będę już za półtora tygodnia i starsznie się boję jak się ogarnę 😜

Ogarniesz, ogarniesz 😉 Nie taki diabeł straszny 😉 Zobaczysz 🙂
Początek był okropny, bo cały czas myślałam o dzieciach 🙂 A teraz już przywykłam i jest naprawdę super 🙂

JUSTYNA napisał(a):
Majce to hektolitry wody lecą z noska. Już nie daje wycierać. W dodatku po tym jak się uderzyła ma rankę i bolo ją nosek podwójnie. No ale psikam jej do noska Solik, daje wit c i wapno i... aby nic sie nie rozwinelo z tego

A to wapno i wit c to można w aptece kupić dla niemowląt czy jak?

My dopiero zwalczyliśmy katara hehehe Tzn dzieci zwalczyły, a mama wciąż walczy 😎 Tylko u nas był bakteryjny(od razu zielony 🤢) i dawałam im miejscowo antybiotyk i przeszło po tygodniu. Mam nadzieję, że szybko nie wróci 🥴

A my mamy przezroczysty jak woda i też kapał jak woda 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Majce to hektolitry wody lecą z noska. Już nie daje wycierać. W dodatku po tym jak się uderzyła ma rankę i bolo ją nosek podwójnie. No ale psikam jej do noska Solik, daje wit c i wapno i... aby nic sie nie rozwinelo z tego

A to wapno i wit c to można w aptece kupić dla niemowląt czy jak?

Wapno możesz kupić w syropie(są różne smaki 😉) a wit C w kropelkach(chyba Juvit są jednymi z tańszych). Ja moim przy infekcjach daję mutiwitaminę zamiast samej wit.C

• Mamusie
Blue napisał(a):
My dopiero zwalczyliśmy katara hehehe Tzn dzieci zwalczyły, a mama wciąż walczy 😎 Tylko u nas był bakteryjny(od razu zielony 🤢) i dawałam im miejscowo antybiotyk i przeszło po tygodniu. Mam nadzieję, że szybko nie wróci 🥴

A my mamy przezroczysty jak woda i też kapał jak woda 😉

Czyli wirusowy. Nasza lekarka mówi zawsze, że taki jest łagodniejszy 😉

Asiu mam te paputki, zaraz przymierzę je na Laurze są z tej strony co podawałam 🙂
Są ładne, aczkolwiek jeszcze za duże, ale starczą jej na długi czas bynajmniej no i nie spadają jak ma skarpetki. Także będzie nosić do wózka, bo nie mam żadnych butów i jak będzie chciała sobie połazić po domu. Są dobrze zrobione, a to najważniejsze.

JUSTYNA napisał(a):
ja wit c (cebion) daje przy kazdej infekcji. Wapno (w syropku) do tego psikacza polecila w aptece

Czyli jak powiem, że chce wapno dla niemowląt i jakąś wit. c to mi dadzą ok. zapytam się jutro w aptece 🙂 o takie wapno chodzi? http://www.i-apteka.pl/product-pol-1865-SANOSVIT-syrop-150ml.html i to? http://www.aptekaotc.pl/p/pl/321/cebion_krople_-_30_ml.html

• Mamusie
Boziu jak ta moja Maja wyglada. Zasmarkana, oczy malusieńkie i załazawione, nos czerwony... Charyczy i kicha. Jakby była nie wiem jak chora a śmiga po domu z gilochem do pasa bo nie nadąrzam wycierać 😜

Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
ja wit c (cebion) daje przy kazdej infekcji. Wapno (w syropku) do tego psikacza polecila w aptece

Czyli jak powiem, że chce wapno dla niemowląt i jakąś wit. c to mi dadzą ok. zapytam się jutro w aptece 🙂 o takie wapno chodzi? http://www.i-apteka.pl/product-pol-1865-SANOSVIT-syrop-150ml.html i to? http://www.aptekaotc.pl/p/pl/321/cebion_krople_-_30_ml.html

dokładnie to daję Majuśce i Natalii bo obie zasmarkane tyle, że Majka bardziej

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

dokładnie to daję Majuśce i Natalii bo obie zasmarkane tyle, że Majka bardziej

Ok dzięki co ja bym bez was zrobiła 😘

Sporego chłopca urodziła moja szwagierka 15dni przed terminem 3750g i 56cm 🙂 to pewnie jakby doczekała terminu to by ważył ponad 4kg. Chociaż Ty Justyna Majkę też dużą urodziłaś wielką znaczy się hehe ile dni przed terminem? też chyba dużo co nie? :P

Udało mi się w końcu nagrać mojego wędrowniczka 😉
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7G2AHteFU9PZc8_t2nwa_4vWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink

Tosiula dosłownie zapierdziela 🤪 moja jest na etapie robienia przysiadów jakoś sobie to wkręciła i tylko do góry i na dół do góry i na dół 😁 mój się śmieje, że ona chce być jak Dżoana to musi ćwiczyć 🙂 no i przesuwa się może o 1/2kroki krok wzdłuż łóżka. Tosiaczek jest cudowny 🙂 🙂 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Sporego chłopca urodziła moja szwagierka 15dni przed terminem 3750g i 56cm 🙂 to pewnie jakby doczekała terminu to by ważył ponad 4kg. Chociaż Ty Justyna Majkę też dużą urodziłaś wielką znaczy się hehe ile dni przed terminem? też chyba dużo co nie? :P
urodzilam 20-ego grudnia a termin mialam na 7 stycz

JUSTYNA napisał(a):
Blue napisał(a):
urodzilam 20-ego grudnia a termin mialam na 7 stycz

Ooo to ja urodziłam 7 stycznia haha 🙂 ale się wpasowałam 😜 wiadomo, że do tego cukrzyca też się przyłożyła, ale i tak wielka była prawie 4kg co pamiętam szok 🙂 jakbyś doczekała terminu to pewnie by ważyła blisko 5kg 😮