Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Justa napisał(a):
kasiak napisał(a):
ja daje np. owsianke z bobo vity, kasze manna - goracy kubek, budynie rozne.... - to na sniadanie
obiady je 2 - jeden kolo poludnia ze sloiczka i potem 2gi z nami 🙂

od kiedy można dawać budynie? i jak je zrobić?na mleku modyfikowanym?

pierwszy budyn ugotowalam na normalnym mleku jak miala gdzies z 7 mies, nic sie nie dzialo, bylo ok i bardzo jej smakowal. teraz, jako, ze jestem leniwa, kupuje zwykle, takie do kubka, ktore zalewasz wrzatkiem, mleko juz tam jest. mamy juz duze dzieci i czas im jesc jak najwiecej zwyklych rzeczy 😉
powolutku mozna naprawde duzo wprowadzac 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justa napisał(a):
kasiak napisał(a):
ja daje np. owsianke z bobo vity, kasze manna - goracy kubek, budynie rozne.... - to na sniadanie
obiady je 2 - jeden kolo poludnia ze sloiczka i potem 2gi z nami 🙂

od kiedy można dawać budynie? i jak je zrobić?na mleku modyfikowanym?

ja Judycie robiłam na razie zwykły kisiel na wodzie 😉

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
kasiak napisał(a):
Kaya juz smakowala jakis czas temu swieze pomidory, sam miaz - smakowalo 🙂
swiezy ogorek - tez miaz - smakowalo 🙂
ogorek kiszony - uwielbia 😁

ogórki kiszone Judyta też uwielbia 🤪

Mój wczoraj jadł ziemniaczki i jajko w sosie koperkowym 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Judyta własnie weszła pod swoje łóżeczko bo zobaczyła tam smoczek hahaha ale poradziła sobie i okręciła się na brzuszku do wyjścia ale później chciała usiąść i nie mogła i zaczęła stękać hahaha głupol mały 😜

Młody też czasami gdzieś włazi zaklinuje się i jęczy 😉
Kolo jak u Judytki ze smoczkiem? bo mój jak ostatnio był chory to ciągle musiał mieć smoka i teraz jak widzi smoczek to leci i szybko do buzi. Jak go nie widzi to spoko, ale jak zobaczy to jak magnez;0

• Mamusie
Justa napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Judyta własnie weszła pod swoje łóżeczko bo zobaczyła tam smoczek hahaha ale poradziła sobie i okręciła się na brzuszku do wyjścia ale później chciała usiąść i nie mogła i zaczęła stękać hahaha głupol mały 😜

Młody też czasami gdzieś włazi zaklinuje się i jęczy 😉
Kolo jak u Judytki ze smoczkiem? bo mój jak ostatnio był chory to ciągle musiał mieć smoka i teraz jak widzi smoczek to leci i szybko do buzi. Jak go nie widzi to spoko, ale jak zobaczy to jak magnez;0

u nas jest tak samo, jak zobaczy to musi go dopaść 😜

• Mamusie
Kolo ja też mam zamiar popracować nad stosunkami łóżkowymi, doszłam do wniosku że zaniedbuje męża 😞

Wesa Bartoszek śliczny i jak ładnie się bawi.
Kasiak Kaya cudowna i z tego co czytam uwielbia kiszone ogóraski tak samo jak Bartek 🙂

Bartek od rana ćwiczy stanie bez trzymanki, zaliczył już ramę od łóżka i szafkę ale dalej uparcie ćwiczy 😉

• Mamusie
Hania napisał(a):
Bartek od rana ćwiczy stanie bez trzymanki, zaliczył już ramę od łóżka i szafkę ale dalej uparcie ćwiczy 😉

U nas Tośka też już pięknie stoi bez trzymania 🙂 Jak jest mocno zajęta przeglądaniem zabawek i nie zauważy, że stoi nie trzymając się niczego to może tak trwać nawet kilka ładnych minut. Gorzej jak się zorientuje hehehe Zazwyczaj natychmiast szuka podpory 😁

• Mamusie
Właśnie przeglądnęłam książeczkę z moimi zapiskami dotyczącymi rozwoju Karola i wychodzi na to, że jednak Tosik jest większa niż Lolek był w tym samym wieku 🤔 On jak miał 9 m-cy to ważył 10,25kg a Ona kilogram więcej 🤢 Co prawda Tośka urodziła się ponad kilogram większa, ale to pewnie i tak nie ma znaczenia... Za to mój Babolec jest troszkę dłuższy, bo Karol mierzył w tym wieku 75cm...

• Mamusie
Hania napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
U mnie dzisiaj od rana zadyma 🙂 Tośka znalazła flet Karola i gra zawzięcie 🤪
https://picasaweb.google.com/lh/photo/TPB0jwKF2hDJZQPeqYh3nYvWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink

Jaka Tośka słodka 😘 😘 😘

super sobie radzi 🤪 zobaczcie i wie ze trzeba dmuchac 🤪

Promyczek mój wujek miał 69cm jak miał roczek 🙂 a teraz ma ok 180 🙂 kuzynka od początku była o całą głowę wyższa od kuzyna a on później się wyrwał i ma 180cm a ona poniżej 170. jestem bardzo ciekawa ile Laura będzie mieć wzrostu w wieku nastu lat czy będzie wysokiego wzrostu czy średniego, oby tylko nie niska 😉 Ja oboje rodziców mam wysokich, mój miał ojca wysokiego, tylko my oboje jesteśmy średniego wzrostu. Budowę ciała odziedziczyła po jego mamie, jest taka delikatna i koścista.