Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kolo chusteczki są ok, ale jak za mocno pociągnę to się rwą 🙃

Laurze pójdzie za kilka mieś. ząb 🤪 😁 to może na roczek z jej tempem będzie mieć 2 zęby, bo już widzę bladą prześwitującą kreskę, ale jest naprawdę ledwo widoczna,. dolna jedynka obok, a nie wiem co z górnymi zębolami, bo nie chce nic pokazać 🙂

Dziewczyny wasze dzieci też mają wiecznie chorą skórę od pampersów? 😞 moja co rusz coś ma.. aż skórę ma zdartą do krwi 😞 a zakładam już różnymi sposobami, dopóki się nie ruszała to było wszystko ok, a teraz ciągle ma podrażnienia w listopadzie jak dostaniemy pieniądze to postanowiliśmy, że kupujemy małej pieluchy wielorazowe i wkłady, żal mi jej! I najwięcej szkód robią te active baby 🤢

a u nas active baby si.ę spisywały super a dada szwankują ostatnio...
a chusteczki to wystarczy że wyciągnę mocniej i już porwane hahaha i brzydki zapach mają

Ta a Huggisy jej podrażniają skórę brzucha 😉 nie no to jakaś paranoja. Zresztą siedzi już w tetrze, już 2 raz ją przebrałam. Ciekawe ile od rana do wieczora naliczę tych zmian 🤪 i nie chce paskudnik iść spać.

• Mamusie
Blue jak Anastazja jest w żłobku to wiadomo jest tetrowana przze e 9 godzin a jak już wraca do domu to jej pampki zakładam
jak jest chora to mąż z nią siedzi w domu i nie za bardzo chce zakładać jej tetrę
bo mu się nie chce
a ja jak z nią jestem w domku to też te 8 godzin staram sie jej tetrę zakładać

a co do rajstopek to jak założe jej tetrę na to bodziaka to albo rajtki albo pajaca albo spodnie na to

HONORATKA napisał(a):
Blue jak Anastazja jest w żłobku to wiadomo jest tetrowana przze e 9 godzin a jak już wraca do domu to jej pampki zakładam
jak jest chora to mąż z nią siedzi w domu i nie za bardzo chce zakładać jej tetrę
bo mu się nie chce
a ja jak z nią jestem w domku to też te 8 godzin staram sie jej tetrę zakładać

a co do rajstopek to jak założe jej tetrę na to bodziaka to albo rajtki albo pajaca albo spodnie na to

A nie myślałaś o pieluchach wielorazowych w tym wg nich też skóra oddycha? ja właśnie czytam artykuły co kupić, tyle tego jest, że szok, nie myślałam, że tak to się rozwinęło. I można kupić takie, że dziecko czuje, że ma mokro i np. na noc takie co mają bardzo dobrą chłonność i pozostawiają uczucie suchości. Napaliłam się na nie, bo są śliczne, jedyny minus to ten, że trzeba mieć wszystko większe, ale ja od zawsze kupuje bodziaki o roz. większe 🙂 więc chyba by się zmieściła.

• Mamusie
Blue uważam że pieluchy wielorazowe to juz nie to samo
sama widziałaś ile rzeczy należy do nich kupić 😮
poza tym nie pamiętam jak one działają ale chyba mają jakieś tam wkłady chłonne które zawierają oczywiście chemie
no nie wiem chyba ze 2 miesiące temu na nie patrzałam ale zrezygnowałam

HONORATKA napisał(a):
Blue uważam że pieluchy wielorazowe to juz nie to samo
sama widziałaś ile rzeczy należy do nich kupić 😮
poza tym nie pamiętam jak one działają ale chyba mają jakieś tam wkłady chłonne które zawierają oczywiście chemie
no nie wiem chyba ze 2 miesiące temu na nie patrzałam ale zrezygnowałam

No trzeba trzeba, ale myślę, że to gra warta świeczki bynajmniej u mnie, bo zmieniam tetrę co pół godz. !!!!!!!!!!! albo częściej, ja z tym dzieckiem wysiadam.. 🙃 co ją przebiorę w tetrę to ona szcza i płacze od razu, przebranie jej to istna katorga, ona się chyba boi tego uczucia mokrej pieluchy czy coś, no perfidnie mówię ci przebrałam ją puściłam na podłogę patrzę a ta leje znowu. Panie w żłobku by się na pewno cieszyły z takiego dziecka jak ona 😆

Czytałam, że dzieci powyżej 8mieś. sikają już maks 8 razy na dobę taaa to nie ona 😉 nie wiem po co leje takimi partiami, albo sika jak tylko poczuje, że ma coś w pęcherzu nie wiem. Muszę mieć te pieluchy jak najszybciej z chłonnymi wkładami, bo nie wyrobię nerwowo, ale co najważniejsze skóra jest prześliczna!! 🙂 wszystkie zaczerwienienia znikły, a wystarczyło kilka godz. tylko te krosty na pośladkach nadal są i mały strupek nad udem.

Honoratka to mają napisane o pieluchach:
Oznacza to, że produkuje się je z materiałów naturalnych, czyli zdrowszych, bez dodatków środków chemicznych, potencjalnie szkodliwych. Trzeba pamiętać, że gwarantem jakości (przynajmniej teoretycznie) jest atest i cena (oczywiście nie ta najniższa). Pieluchy wielorazowe mogą być wykorzystywane latami, póki się nie zużyją, a wtedy nie zalegają tak, jak jednorazówki zaśmiecając ziemię. Ekologiczność to niewątpliwie ogromny atut tych pieluch, podobnie jak łatwość użycia, estetyka i łagodność dla skóry maluszka. Pampersy ponoć ulegają zniszczeniu nawet po kilkuset latach 😮

PUL – tkanina poliestrowa z laminatem poliuretanowym, zawierającym pory o mikroskopijnej wielkości. Przepuszczają one parę wodną (dzięki czemu pupa dziecka nie ulega odparzeniom jak w przypadku ceraty), ale nie pozwalają na wydostanie się na zewnątrz cieczy.

Wkładka – zwiększająca chłonność pieluchy warstwa, umiejscawiana na środku tetrowej bądź flanelowej pieluchy lub wpinana w napy. Może być wykonana z bawełny, bambusa, konopii lub mikrofibry, ale z powodzeniem można wykorzystać tu też pieluszkę tetrową, flanelową bądź frotę (używane jako wkłady chłonne w pieluszkach wielorazowych).

I to zwykłe pampersy mają chemiczne substancje - mam tu na myśli granulaty.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Oznacza to, że produkuje się je z materiałów naturalnych, czyli zdrowszych, bez dodatków środków chemicznych, potencjalnie szkodliwych. Trzeba pamiętać, że gwarantem jakości (przynajmniej teoretycznie) jest atest i cena (oczywiście nie ta najniższa). Pieluchy wielorazowe mogą być wykorzystywane latami, póki się nie zużyją, a wtedy nie zalegają tak, jak jednorazówki zaśmiecając ziemię. Ekologiczność to niewątpliwie ogromny atut tych pieluch, podobnie jak łatwość użycia, estetyka i łagodność dla skóry maluszka. Pampersy ponoć ulegają zniszczeniu nawet po kilkuset latach 😮

PUL – tkanina poliestrowa z laminatem poliuretanowym, zawierającym pory o mikroskopijnej wielkości. Przepuszczają one parę wodną (dzięki czemu pupa dziecka nie ulega odparzeniom jak w przypadku ceraty), ale nie pozwalają na wydostanie się na zewnątrz cieczy.

Wkładka – zwiększająca chłonność pieluchy warstwa, umiejscawiana na środku tetrowej bądź flanelowej pieluchy lub wpinana w napy. Może być wykonana z bawełny, bambusa, konopii lub mikrofibry, ale z powodzeniem można wykorzystać tu też pieluszkę tetrową, flanelową bądź frotę (używane jako wkłady chłonne w pieluszkach wielorazowych).

jak zwykle oczytana 🙃

kolo177 napisał(a):
Blue napisał(a):

jak zwykle oczytana 🙃

Od wczoraj nad tym ślęczę, tyle tego jest, że nie wiem co wybrać mam mętlik w głowie.

• Mamusie
Blue wiesz ja myślałam że one mają wkłady jak pamper
a co do częstego siusiania no to ja tego rzeczywiście nie odczuwam bo sadzam małą na nocnik co 30-60min i zazwyczaj się wysiusia i kupkę zrobi i później mam spokój
ostatnio przebierałam ją może z 5 razy w ciągu dnia
czasami mała mi się wkurza od tego częstego rozbierania ale dajemy radę
a tak sobie myślałam czy nie zrobić jak w żłobku bo tak jak pisałam to robię jej taką niby podpaskę z tetry i zakładam na to bodziaka a jak mi przesiusia to muszę ją całą rozbierać
a w żłobku nosi koszulkę i śpiochy wiec jak coś to tylko śpiochy zmieniają
i sobie pomyślałam że może bodziaki zastąpiłabym rajstopkami

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Blue wiesz ja myślałam że one mają wkłady jak pamper
a co do częstego siusiania no to ja tego rzeczywiście nie odczuwam bo sadzam małą na nocnik co 30-60min i zazwyczaj się wysiusia i kupkę zrobi i później mam spokój
ostatnio przebierałam ją może z 5 razy w ciągu dnia
czasami mała mi się wkurza od tego częstego rozbierania ale dajemy radę
a tak sobie myślałam czy nie zrobić jak w żłobku bo tak jak pisałam to robię jej taką niby podpaskę z tetry i zakładam na to bodziaka a jak mi przesiusia to muszę ją całą rozbierać
a w żłobku nosi koszulkę i śpiochy wiec jak coś to tylko śpiochy zmieniają
i sobie pomyślałam że może bodziaki zastąpiłabym rajstopkami

ja jak trzymam Judyte w tetrze to zazwyczaj ma koszulkę i majteczki albo spodenki 😉
a często robię tak że zakładam Jej same majteczki i koszulkę albo bodziaka czy sukieneczkę z majteczkami a nie daje tetry 😜 a zdarza się nawet i tak że lata w samej koszulce i jak zrobi siusiu to nie muszę Jej przebierać hahaha tylko podłogę ścieram 😜