Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
?Asiu ile Twoja Sonia aktualnie je i co? bo moja nie chce jeść kaszek to pije samo mleko w marnych ilościach i je moje obiady, lubi przekąski typu biszkopty, jabłko itd.
moja je dużo 😉bo tak:
rano kaszka ok 150ml
okolo12-tej zupka ok.190ml(tak na oko)
14-ta lub 15-ta obiadek ok150-190ml
18-ta kaszka 0k150ml.lub deserek mleczny lub kisiel z bobo fruta(zależy co chce)
20-ta albo 20.30-mleko ok100-120ml.(więcej nie wypije)
i w nocy dwa razy mleko ok 12-tej lub 1-szej 130 i nad ranem 160ml.
a w między czasie chrupki ze dwa biszkopty i jak sie uda troszke skrobanego łyżeczką jabłka 🙂
aha i często rano przed kaszką zje kanapeczke lub jajecznice lub pol paróweczki i pol kromki chleba z masłem 🙂i wtedy już kaszki zje mniej 😉a waży 9200 🤪

Hej 🙂
Tak Was nadrabiam i natknęłam się na Twój post Asiu 🙂 Jestem w szoku 😮 9,2kg i tak ładnie je 🤔 Moja je mniej i waży 11,1kg 😮 Ja nie wiem o co chodzi 🤢
Poza tym 😉
Kamilka Maja absolutnie cudowna w awatarku 🙂 Nasza modelka 😉 😘 😘 😘
Blue i Honoratka podziwiam Was za to pieluchowanie 😎

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Nusia Ja fajowa dynia z Marylki hehehe
U nas dzisiaj też halloween'owo 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/191/dscf4775w.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/8599/dscf4775w.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/707/dscf4783q.jpg/][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/2330/dscf4783q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

To ja tak na sam koniec w jakiej postaci podajecie dzieciom jabłka normalnie do ręki? bo moja wtedy odgryza większe kawałki i je, a czasami lekko się zakrztusi. Nie idzie chyba inaczej podać jabłka niż w kawałku żeby sama jadła?

• Mamusie
Blue napisał(a):
To ja tak na sam koniec w jakiej postaci podajecie dzieciom jabłka normalnie do ręki? bo moja wtedy odgryza większe kawałki i je, a czasami lekko się zakrztusi. Nie idzie chyba inaczej podać jabłka niż w kawałku żeby sama jadła?

Ja daje w kawałku lub obieram i daję Jej całą 'kulkę'. W kawałku faktycznie zdarza sie, ze odgryzie zbyt dużą część, a jak dostanie w całości to sobie leciutko skrobie tym jednym ząbkiem 😉

• Mamusie
kasiak napisał(a):
ja juz poprasowalam, pobawilam sie z K , poodkurzalam, wyrzucilam pieluchy z pojemnika....
swoja droga, wasze dzieci tez wkladaja wszystko z podlogi do buzi? ja kayi musze ciagle cos wyciagac 🤔 niby dopiero odkurzylam, a ona juz jakis smiec przytaszczyla do buzi....:angry

U nas jest dokładnie to samo 😉 Cały czas coś mieli 🙂

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
?Asiu ile Twoja Sonia aktualnie je i co? bo moja nie chce jeść kaszek to pije samo mleko w marnych ilościach i je moje obiady, lubi przekąski typu biszkopty, jabłko itd.
moja je dużo 😉bo tak:
rano kaszka ok 150ml
okolo12-tej zupka ok.190ml(tak na oko)
14-ta lub 15-ta obiadek ok150-190ml
18-ta kaszka 0k150ml.lub deserek mleczny lub kisiel z bobo fruta(zależy co chce)
20-ta albo 20.30-mleko ok100-120ml.(więcej nie wypije)
i w nocy dwa razy mleko ok 12-tej lub 1-szej 130 i nad ranem 160ml.
a w między czasie chrupki ze dwa biszkopty i jak sie uda troszke skrobanego łyżeczką jabłka 🙂
aha i często rano przed kaszką zje kanapeczke lub jajecznice lub pol paróweczki i pol kromki chleba z masłem 🙂i wtedy już kaszki zje mniej 😉a waży 9200 🤪

Hej 🙂
Tak Was nadrabiam i natknęłam się na Twój post Asiu 🙂 Jestem w szoku 😮 9,2kg i tak ładnie je 🤔 Moja je mniej i waży 11,1kg 😮 Ja nie wiem o co chodzi 🤢
Poza tym 😉
Kamilka Maja absolutnie cudowna w awatarku 🙂 Nasza modelka 😉 😘 😘 😘
Blue i Honoratka podziwiam Was za to pieluchowanie 😎
Tak Ola moja Sonia bardzo dużo je ale ja jej daje tyle ile chce 🙂nie trzymam sie że np.słoiczek ma 190ml i tyle jej gotuje...nalewam do miseczki tyle ile akurat mi sie uotowało i ona je tyle ile chce czaem mniej a czasem jej mało 🤪a np.owoców żadnych nie ruszy ani soku 😠dlatego chociaż ten kisiel z bobofruta jej przemycam 😉no i troszke jabłka skrobanego a w kawałku nie daje bo sie krztusi a ja odrazu panikuje 🥴 🤨

honoratka to twoja ma jak moja 🙂 mleczko jest the best, pozniej owocki i przekaski, a obiadki tylko te miazgi od 4-tego miesiaca inne mogly by nie istniec. dzisiaj zrobilam jej klopsiki mielone z brokulami i kalafiorem na parze a mala sie wypiela na nie 😜

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
honoratka to twoja ma jak moja 🙂 mleczko jest the best, pozniej owocki i przekaski, a obiadki tylko te miazgi od 4-tego miesiaca inne mogly by nie istniec. dzisiaj zrobilam jej klopsiki mielone z brokulami i kalafiorem na parze a mala sie wypiela na nie 😜

wybredna 😁
Kaya zje wszystko co jej dasz (w granicach rozsadku oczywiscie) dzis nawet zajadala sie kupnymi pulpetami, ktore na szybko jej dalam z ryzem 🙂
a teaz jak wracalismy ze spaceru, kupilam w polskim sklepie berlinki i pochlonela jedna po drodze 😁

• Mamusie
dziewczyny nie wiem co zrobić z Anastazją
byli u lekarza na kontroli w piątek i dr powiedział że jest dobrze i jest już zdrowa a katarek to katarek wiadomo może się jeszcze utrzymać
ale dziś zaczęła tak dziwnie charczeć przy oddychaniu i sama nie wiem czy to z nosa czy z gardła czy z płuc 🥴
miałyście cos takiego u swoich maluchów?

• Mamusie
ja też daję co raz więcej "naszych" rzeczy do jedzenia... i tak jest o niebo lepiej niż miesiąc temu 🙂 posmakowało jej grudkowe jedzenie 🙃 co raz mniej mam w cyckach więc już niedługo zacznę jej z rana też dawać butlę.
już dziś częściowo odwiedziliśmy groby, a właściwie ja posiedziałam w samochodzie, bo Maja tak się zgrzała że już z nią nie wychodziłam. Niepotrzebnie jechałam bo tylko mała się wkurzala na korki, że jej gorąco, mi było ciasno bo z teściami jechaliśmy i taka masakra...
ale spacerkiem to co innego...
hihih Promyczek super masz przebierańca w domu...Nusiak tak samo - dynia nieziemska 🤪

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
byli u lekarza na kontroli w piątek i dr powiedział że jest dobrze i jest już zdrowa a katarek to katarek wiadomo może się jeszcze utrzymać
ale dziś zaczęła tak dziwnie charczeć przy oddychaniu i sama nie wiem czy to z nosa czy z gardła czy z płuc 🥴

U nas bardzo często słychać takie charczenie... Najczęściej powodowane było spływającym katarem. Dwa razy przechodziliśmy jednak zapalenia oskrzeli 😞
Jeśli jesteś zaniepokojona to lepiej pójść do lekarza. Po co się zamartwiać? Może się okazać, że wizyta była niepotrzebna, ale skoro może to uspokoić rodziców to myślę, że warto 😉
Ja zawsze wolę pójść do specjalisty 😎

• Mamusie
nusia27 napisał(a):

Ja się bałam, że Tosik pogardzi moim jedzeniem, bo baaardzo długo była na samych słoiczkach. Zaczęłam Jej gotować jakieś dwa tygodnie temu dopiero i na szczęście jest ok 😉 Co prawda klopsiki nie bardzo przypadły Jej do gustu, ale dzisiejszy obiadek wciągnęła na bezdechu hehehe Ugotowałam Jej batata, marchewkę, pietruszkę i brokuła a do tego wrzuciłam posiekaną pierś z kurczaka 🙂

• Mamusie
Kupiłam dzisiaj taki wynalazek: http://www.boots.com/en/Nuby-Snack-Catcher_1219951/?cm_mmc=Shopping%20Engines-_-Affiliate%20Window-_---_-Nuby%20Snack%20Catcher&cm_mmc_o=-uubkbzfwlCjCKww5kbELCjCvi%20i9%20niioCjCC
Włożyłam Jej chrupki kukurydziane w to ustrojstwo i powiem Wam, że jestem zachwycona 🙂 Tosik pięknie sobie radzi z obsługą tego sprzętu, i najważniejsze jest to, że chrupolce nie były nigdzie porozrzucane jak zazwyczaj 😎 Wszystkie zostały pięknie zjedzone 😉 Polecam 😁

• Mamusie
Kupiłam dzisiaj taki wynalazek: http://www.boots.com/en/Nuby-Snack-Catcher_1219951/?cm_mmc=Shopping%20Engines-_-Affiliate%20Window-_---_-Nuby%20Snack%20Catcher&cm_mmc_o=-uubkbzfwlCjCKww5kbELCjCvi%20i9%20niioCjCC
Włożyłam Jej chrupki kukurydziane w to ustrojstwo i powiem Wam, że jestem zachwycona 🙂 Tosik pięknie sobie radzi z obsługą tego sprzętu, i najważniejsze jest to, że chrupolce nie były nigdzie porozrzucane jak zazwyczaj 😎 Wszystkie zostały pięknie zjedzone 😉 Polecam 😁
my też z tego korzystamy 😉już latem jak brałam jej na spacerek chrupki i wsypywałam do tego kubeczka to nie fruwały poza wózkiem tylko sprytnie wkładała rączke przez tę gumową przykrywke i wyciągała po jednej 🙂super rzecz 🙂też poleceam 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):

U nas bardzo często słychać takie charczenie... Najczęściej powodowane było spływającym katarem. Dwa razy przechodziliśmy jednak zapalenia oskrzeli 😞
Jeśli jesteś zaniepokojona to lepiej pójść do lekarza. Po co się zamartwiać? Może się okazać, że wizyta była niepotrzebna, ale skoro może to uspokoić rodziców to myślę, że warto 😉
Ja zawsze wolę pójść do specjalisty 😎

Byłam zaraz po tym jak do was napisałam
no i niestety
zapalenie oskrzeli dostałyśmy antybiotyk - a w piątek na kontroli pediatra stwierdził że jest już zdrowa 🥴
musimy tydzień w domu siedzieć
a tak jak wam pisałam mąż wyjeżdża wiec będę musiała wziąć L4 na siebie
szef się mega zdenerwuje bo do końca tego miesiąca mam 3 projekty do oddania

A ja mam kolejny problem 🥴 wczoraj Laura jadła ze smakiem buraczki itd. no i od wczoraj dostawała coraz bardziej luźnych kup, dzisiaj to już są naprawdę wodniste co robić? normalnie się czuje, nic z nią nie jest, ale chcę to zahamować, mam dać ryż z marchewką? chleb? banana? co najbardziej utwardza kupę? 🤨 no i dużo do tego przyczynia się ten drugi ząbek, bo kreska się robi coraz bardziej wyraźna. 😞

Honoratka będzie dobrze 🙂 oby tylko mała szybko wyzdrowiała - zawsze coś...
Laura dodatkowo od tych kup żrących odparzyła sobie piczunę i teraz ciągle to kremuję i siedzi w tetrze 😞 jutro zamawiam te cholerne pieluchy.