Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

nusia27 napisał(a):
femka bylas na tej stronie? osesek.pl tu maja duzo przepisow. ja wlasnie zastanawiam sie co zrobic malej na sniadanie

bylam, ale szczerze powiem, ze przepisow nie przegladalam-chyba nawet nie pomyslalm o tym heheh ,ale masz racje, zerkne 🙂

No i raczej chyba będziesz musiała zmierzyć więcej bucików o różnych konstrukcjach skoro rzepy odchodzą, ja mam w zimowych rzepy i są na zamek i wszystko jest ok. nic nie odchodzi.

Zapomniałam napisać o fasolce 🙂 wczoraj dałam jej na obiad z rybą i ziemniakami, marchewką to jak jadła sama to wybierała głównie fasolkę 😁 Iza jesteś wielka 😜

Blue napisał(a):
Iza to może jakieś półbuty kup?

hahah,,,no wlasnie o takich mowie 🙂 ...o kazaczkach to nawet nie pomarzylysmy 😁 😁 😁
juz mi naprawde do glowy przyszly kapciuszki -typu jak pantofelki , najwyzej moze getry bede do nich ubierac 🙃

Blue napisał(a):
No i raczej chyba będziesz musiała zmierzyć więcej bucików o różnych konstrukcjach skoro rzepy odchodzą, ja mam w zimowych rzepy i są na zamek i wszystko jest ok. nic nie odchodzi.

Zapomniałam napisać o fasolce 🙂 wczoraj dałam jej na obiad z rybą i ziemniakami, marchewką to jak jadła sama to wybierała głównie fasolkę 😁 Iza jesteś wielka 😜

zawsze bylam 😜 nie docenia sie mnie tylko czasami 😎 😎 😎 😎 😁 🙃 😁 🙃

Izabela napisał(a):
Blue napisał(a):
Iza to może jakieś półbuty kup?

hahah,,,no wlasnie o takich mowie 🙂 ...o kazaczkach to nawet nie pomarzylysmy 😁 😁 😁
juz mi naprawde do glowy przyszly kapciuszki -typu jak pantofelki , najwyzej moze getry bede do nich ubierac 🙃

Ja ci mówię przejdź się po kilku sklepach coś znajdziesz na pewno 🙂 ja wybrałam na ślepo i są ok. to Ty po przymiarce tym bardziej no i oczywiście obleciałam kilka sklepów 😁 to jest straszne, że trzeba tyle się naszukać butów, bo ceny zwalają z nóg 🤢

nusia27 napisał(a):
zrobilam malej racuchy z jej mleka, maki bez glutenu i jajka. pokruszylam na to banana i wciela calego 😁 a ze wyszlo 8 to reszta dla mamy 😜

chyba też zrobię pycha! najlepsze są z jabłkiem, jajka sadzone robiłyście? bo myślę czy by nie zrobić albo pastę jajeczną tylko do niej polecają majonez albo jogurt nie wiem czy jogurt by pasował chyba nie 🤨

nusia27 napisał(a):
zrobilam malej racuchy z jej mleka, maki bez glutenu i jajka. pokruszylam na to banana i wciela calego 😁 a ze wyszlo 8 to reszta dla mamy 😜

a jak te racuchy sie robi ?
tez bym zjadla 🤪

nusia27 napisał(a):
ja na oko robilam. rozrobilam jej mleko, dodalam jajko i dodawalam make az ciasto bylo jak gesta smietana 🙂

to jak na nalesniki tyle ze gesciej ,
a co z tym jablkiem ?

nusia27 napisał(a):
blue a sadzone jajo chyba nie, bo zoltko bedzie nie sciete a to niebezpieczne dla maluszka. sarmonella itp

ja zawsze smażę z 2 stron 😁 że wychodzi na twardo.

Wcinam sandwiche a dupsko potem rośnie 😉 i zapijam kawą ze śmietaną hmm..

Iza albo kroisz jabłko w kosteczki malutkie albo trzesz na tarce wg uznania i wrzucasz do rozrobionego ciasta i smażysz 🙂 ja uwielbiam dodać wtedy do nich cukru i śmietany 🤪 placki ziemniaczane też lubię 🙂

Z jakiegoś forum: Kotlety np. mielone a takze placki ziemniaczane możesz też upiec w piekarniku
na 200 stopni.

Chyba zrobię jej takie placki ciekawe czy wyjdą 😜

dobra, spadam na zakupy i po jajka na racuchy 😁
i pomysle co dzis na obiad dla malej,,,chociaz ja zawsze wiecej gotuje zupki,a pozniej mroze i zawsze mam cos w zamrazarce jak mi sie nie chce kucharzyc ,albo nie mam czasu

• Mamusie
Hej Babolce!! 😘
Podziwiam Was, że znajdujecie czas na taaakie pisanie 😉 U mnie jak zwykle z czasem mega krucho 😞 Najgorsze jest to, że wpadłam w wir pracy i dopiero wczoraj zorientowałam sie, że to jeszcze tylko tydzień i będą święta ☺️ A ja mam mieć troche ludzi, więc trzeba naszykować jadła... Ehhh... Teraz mam trzy dni wolnego więc zacznę szykować i mrozić...

Izabela napisał(a):
Blue....to najpierw go wyprobuj, a pozniej powiesz czy cos z niego wyszlo hahahha

jakie masz butki dla Laurki ??? i jaka ma ona stopke,
bo moja Klarcia ma okraglutka nawet bardzo z wysokim podbiciem ..........wlasnie przechodze koszmar w poszukiwaniu dla niej bucikow

Izuś moja gwiazda też ma bardzo wysokie podbicie, ale poszłam do Clarks'a i muszę powiedzieć, ze jestem totalnie zauroczona obsługą w tym sklepie 🙂 Wypytali o wszystko, obmierzyli Tosiaka i na długość i na 'grubość' stopy i dobrali Jej idealne buciki 🙂 Nie kupowałam Jej mocno zabudowanych, bo w wózku jest bardzo opatulona i też szukałam Jej czegoś w czym mogłaby śmigać po sklepach. Buciki z tego sklepu są bossskie - lekkie i wydaja się być mega wygodne, także polecam hehehe Fakt, faktem cena całkiem spora, ale przynajmniej mam pewność, ze buty zostały dobrane idealnie 😉
Tosia ma podobne do tych :
http://www.clarks.ie/products/kids/girls/girls-first/ida-chic-------anthracite-leather
Rozmiar 4 a podbicie G 😉

• Mamusie
Widzę, że pieczecie na całego 🙂
Ja jestem wygodna i oszczędzam czas 😉 Kupiłam gotowe ciasto kruche i będę z Karolem z niego robić ciastka 😉 Wiem... Lenioza na maxa ☺️ Ale, co tam hehehe
Do tego kupiłam też gotowe ciasto francuskie na paszteciki na wigilię 😎 Nadzieję je kapustą z grzybami i będzie ok 😉

Promyczek,,,buciki sliczne i tez juz wlasnie myslalam o tym fasonie...masz racje, w koncu to tylko do latania po sklepie, a zima z wozka nie mam zamiaru malej puszczac na dworze , bo juz wiem , ze bede miala z nia przegwizdane 🙃
smiga jak torpeda 😁 .... ze spacerami na nozkach poczekam do wiosny ,az bede sama lzej sie mogla ubrac 😁 😁

musial mi przy wyjmowaniu zakupow jeden pomidor wypasc.....Mala go zapitolila i kiedy to zauwazylam, juz polowy nie bylo........fuuu brudny i ze skorka wmlucony 😁
mam nadzieje, ze jej skorka nie stanie na zoladeczku 🥴

Motto dnia dzisiejszego
O D K U R Z A N I E -i tak lepsze jak PRASOWANIE

Nusia , a wlasnie szukam chetnych do wyreczenia mnie ...szkoda ze tak daleko mieszkasz , bysmy se dogadaly 😎
u mnie koszule meza leza do prasowania chyba od czerwca .... w szafie juz nie ma zadnej ...i albo sam sobie uprasuje,albo u mnie prawie na kolanach wyprosi, to wtedy ja nie zelazkiem je traktuje, tylko do suszarki wrzucam, wytrzepie-wytrzepie i gotowe 😁
a ja jak maz marudzi, ze niedokladnie wyprasowane -to ja jemu , ze i tak sie przeciez pogniota heheh 🙃 🙃 🙃
nie nawidze prasowania-wszystko , tylko nie to..... dla mnie prasowanie ,to kara 🙃