Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
a mi pediatra mówił że wit D w mleku nie wystarczy
że przy takiej pogodzie, małym nasłonecznieniu jakie jest teraz należy nadal podawać wit D osobno jako dodatkowa ilość
z tym że my podajemy małej tran wiec już tam zawarta jest witaminka rozpuszczona w tłuszczach wiec ponoć lepiej - to rada pediatry

Ja tez daję małemu ciągle witaminę D, lekarka kazała.

• Mamusie
a ja miałam ciężką noc- mały obudził się z takim płaczem(krzykiem), że nie mogliśmy go uspokoić, tylko rączki i bujanie i trochę kołysanek mu śpiewałam aż usnął na chwilkę i od nowa to samo i tak chyba przez1,5 godz a teraz śmieje się bawi jak by nic się nie stało, nie mam pojęcia co mu było 😮

• Mamusie
Kasia napisał(a):
mamuśki macie już ubraną choinkę? żywą czy sztuczną? my się ciągle zastanawiamy

ja sztucznych nie znoszę
a w ostatniech chwili stwierdziliśmy, że odpuszczamy w domu choinkę bo Anastazja jest teraz zbyt ruchliwa ale jeszcze chwiejna i będzie nam co chwile tam grzebać strącać itp
kupujemy taki duży stroik na stół (chyba że w sklepie kupimy fajną małą choinkę w donicy tak żeby na stół się zmieściła)
gdyby Anastazja chodziła do żłobka a w domu była tylko tych kilka godzin to bym kupiła
a że siedzimy w domu cały czas to odpuszczamy

• Mamusie
Wesa - zaproszenie piekne 🙂 ........
my wczoraj z mezem tez siedzielismy do 2 w nocy i robilismy , moze nie sa tak sliczne jak Twoje,ale serce w nie wlozylismy 🙃 🙂
dzis robimy pdziekowania
Kasia..........my kupujemy swieza choinke na 2,5metra,,,do sufitu...doszlam do wniosku, ze to Klaruni pierwsza choinka wiec, musi byc wielka 🤪
a co do nocy,,,chyba mialysmy taka sama....Klara co pol godz sie budzila z placzem, nie mogla miejsca znalezc, w nocy godzina zabawy byla,,,usnela pozniej i od nowa ten sam cyrk,,,,wykonczyla mnie i meza.... maz pojechal dzis do pracy jak zwloki 🤢

Ja wit., D staram się dawać codziennie, ale mam dni, że zapomnę ☺️ ale ogólnie to ciągle daję 🙂 i dzięki niej ciemiączko się sZybciej zrasta, a to raczej ważne,.

Kasia napisał(a):
oj dziewczyny chyba jesteście w wirze pracy i sprzątania więc tu tak dzisiaj cichutko 🙂
Iza mój to schodził do pracy z zamkniętymi oczami z góry

No ja też sprzątam cały czas i piorę i Laurze zupę ogórkową robię, a zamiast mleka modyf, będę musiała dodać trochę zwykłego, bo mam tylko bananowe 😁 po raz 1 jej taką zupę robię mam nadzieję, że jej posmakuje. I dzisiaj dostała od tatuśka batona po 1 roku hippa jeden kosztuje ok. 3zł 😮 wsunęła cały od razu. Dobrze, że miękki był bo by nie miała czym go pogryźć 😜

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
oj dziewczyny chyba jesteście w wirze pracy i sprzątania więc tu tak dzisiaj cichutko 🙂
Iza mój to schodził do pracy z zamkniętymi oczami z góry

No ja też sprzątam cały czas i piorę i Laurze zupę ogórkową robię, a zamiast mleka modyf, będę musiała dodać trochę zwykłego, bo mam tylko bananowe 😁 po raz 1 jej taką zupę robię mam nadzieję, że jej posmakuje. I dzisiaj dostała od tatuśka batona po 1 roku hippa jeden kosztuje ok. 3zł 😮 wsunęła cały od razu. Dobrze, że miękki był bo by nie miała czym go pogryźć 😜
🙂
przypomniałaś mi że muszę pranie rozwiesić 🙂