Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
kasiak gratulacje!
Kasiu to długo musimy czekać na wieści co tam za maleństwo nosisz w brzuszku 🙂...jeszcze pewnie pupą się wypni i nic nie pokaże 😉
u mnie też taka zdechła pogoda, a ciagle zapowiadają 18 stopni i słońce...to ja pytam kieeeedy 🙃

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
kasiak gratulacje!
Kasiu to długo musimy czekać na wieści co tam za maleństwo nosisz w brzuszku 🙂...jeszcze pewnie pupą się wypni i nic nie pokaże 😉
u mnie też taka zdechła pogoda, a ciagle zapowiadają 18 stopni i słońce...to ja pytam kieeeedy 🙃
ja ci dam pupą się wypnie, nie załamuj mnie 😠 😁

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
dziewczyny a kupowała któraś z was meble z sieci sklepów LARIX
bo spodobały nam się takie fajne mebelki jedne z BRW a drugie z LARIXA i te drugie są tańsze o ponad 1500 za te same elementy
ale ja się boję że te z Larixa będą słabej jakości
ja niestety nie ale pokaż jakie ci się spodobały może i mi wpadą w oko 😉 😜

• Mamusie
Kasia napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
dziewczyny a kupowała któraś z was meble z sieci sklepów LARIX
bo spodobały nam się takie fajne mebelki jedne z BRW a drugie z LARIXA i te drugie są tańsze o ponad 1500 za te same elementy
ale ja się boję że te z Larixa będą słabej jakości
ja niestety nie ale pokaż jakie ci się spodobały może i mi wpadą w oko 😉 😜

te z larixa system Aramis
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/72/aramiss.jpg/][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/7548/aramiss.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
i z brw System Natalia
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/18/8144ae565832fbfd967d983l.jpg/][IMG]http://img18.imageshack.us/img18/439/8144ae565832fbfd967d983l.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
Kurczę ja już chcę wyjść z małym a tu ciągle deszczycho, paskudnie 😞
Ostatnio byliśmy w sobotę, to nie umiałam go odciągnąć od dzieciaków na placu zabaw, potem nie chciał iść ze mną/za mną do domu heheh, wywalił się z 3 razy na kolana i był cały umorusany 🙂

• Mamusie
Kasiak gratulacje 😘
Justa -my nawet jak pada(lekko)codziennie wychodzimy nie ma dnia żebyśmy nie były na dworze 🙂
w domu bym nie dała rady 🥴Sonia stoi od rana przy drzwiach i chce na dwór 🤪
ale od jutra ciepło ma być a w sobote i niedziele u nas na dolnym śląsku 20 stopni zapowiadają 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

• Mamusie
helloł
u nas dziś słoneczko, i powoli robi się ciepło 🙂
Honorata nie wiem jak tam Twoje doświadczenia z meblami BRW ale ja odradzam!! Miałam je jak mieszkałam z rodzicami i teraz pokusiłam się tylko o komode do sypialni i zawsze niezadowolona, mijaja 2 lata i zaczyna coś szfankować...

• Mamusie
BRW nie polecam mamy komplet w pokoju mojej mamy i jest fatalny z tego co wiem od znajomych z Gdańska to LARIX jest świetny.

Dziewczyny która z was miała zastryki od zapalenia oskrzeli i ile ich było. U nas dziś7ostatni i wkońcu widać poprawę ale martwiesię bo mały znowu mi nocą gorączkuje 38,2-39,6 😞

• Mamusie
Hania napisał(a):
BRW nie polecam mamy komplet w pokoju mojej mamy i jest fatalny z tego co wiem od znajomych z Gdańska to LARIX jest świetny.

Dziewczyny która z was miała zastryki od zapalenia oskrzeli i ile ich było. U nas dziś7ostatni i wkońcu widać poprawę ale martwiesię bo mały znowu mi nocą gorączkuje 38,2-39,6 😞

moja ANastazja miała teraz serię 10 zastrzyków
bo miała nawrót anginy i zapalenia krtani a że przez 2 dni nie chciała brać antybiotyku - ZINAT - cholernie gorzki i wymiotowała nim to dostała biofuroksym czy jakoś tak - bo doszło jeszcze przez te 2 dni zapalenie oskrzeli
była widoczna poprawa po 5 zastrzyku od tamtej pory ani gorączki kataru kaszlu nic

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
helloł
u nas dziś słoneczko, i powoli robi się ciepło 🙂
Honorata nie wiem jak tam Twoje doświadczenia z meblami BRW ale ja odradzam!! Miałam je jak mieszkałam z rodzicami i teraz pokusiłam się tylko o komode do sypialni i zawsze niezadowolona, mijaja 2 lata i zaczyna coś szfankować...

to prawda rozwiązania w komodach mają fatalne
te zawiasy kulkowe co chwile się sypią i szuflady albo same wyjeżdzają albo np zacinają się i spadają
my już chyba po 2 razy wymienialiśmy je na nowe ale to juz nie to samo

• Mamusie
dziewczny zobaczcie sobie jak pięknie wygląda szczeciński park Kasprowicza o tej porze roku
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=jasne+b%C5%82onia+krokusy&ix=sea&ion=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=685&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=dipiT52zMOTP4QT5ubGSCA
byłyśmy tam dziś na spacerku 🤪
ale dupa ze mnie bo nie wziełam aparatu a telefon zostawiłam w aucie a mąż nim odjechał wiec niestety własnych fotek nie mam
może w weekend pojedziemy jeszcze raz

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
hej 🙂
u nas wiosna pelna para 🙂 siedzimy albo w ogrodzie albo po parkach spacerujemy. od razu humorek mamy lepszy:P
Justyna jak tam z szefowa?

Dzisiaj zostałyśmy w trójkę wezwane na rozmowę w sprawie odpowiedzi na nasze pismo o powód wzmożonej częstotliwości żądań zaświadczeń lekarski poświadczających karmienie piersią. W odpowiedzi na nasze pismo w swoim piśmie użyła sformułowania "oświadczenia pracownika" - a to jest różnica. Kadrowa oczywiście ja poprawiła, że chciała zaświadczenia od lekarzy nie od pracownika. Napisała też, że pracodawca ma prawo chcieć oświadczenia pracownicy o karmieniu jesli dziecko skończy okres niemowlęcy (0-12). Oczywiście tutaj znowu nasza riposta bo ja dałam 2 zaświadczenia lekarskie nim Miłosz skończył 12 miesięcy, a moja koleżanka 3 juz dała a mała jeszcze nie ma roku. Poza tym powiedziałyśmy jej, że nie życzymy sobie obgadywania i obrażania nas matek karmiących "do emerytury", a ciągłe przynoszenie zaświadczeń to mobbing. Stanęło na tym że mamy co 2 miesiące przynosić oświadczenia własne. Zobaczymy co tak na prawdę zrobi, bo jutro może wymyślić coś nowego i pewnie zacznie znowu swój terror. A ja już to mam gdzieś, teraz już będziemy pisały do PIPu albo prezydenta miasta, jak się nic nie poprawi

• Mamusie
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
hej 🙂
u nas wiosna pelna para 🙂 siedzimy albo w ogrodzie albo po parkach spacerujemy. od razu humorek mamy lepszy:P

Dzisiaj zostałyśmy w trójkę wezwane na rozmowę w sprawie odpowiedzi na nasze pismo o powód wzmożonej częstotliwości żądań zaświadczeń lekarski poświadczających karmienie piersią. W odpowiedzi na nasze pismo w swoim piśmie użyła sformułowania "oświadczenia pracownika" - a to jest różnica. Kadrowa oczywiście ja poprawiła, że chciała zaświadczenia od lekarzy nie od pracownika. Napisała też, że pracodawca ma prawo chcieć oświadczenia pracownicy o karmieniu jesli dziecko skończy okres niemowlęcy (0-12). Oczywiście tutaj znowu nasza riposta bo ja dałam 2 zaświadczenia lekarskie nim Miłosz skończył 12 miesięcy, a moja koleżanka 3 juz dała a mała jeszcze nie ma roku. Poza tym powiedziałyśmy jej, że nie życzymy sobie obgadywania i obrażania nas matek karmiących "do emerytury", a ciągłe przynoszenie zaświadczeń to mobbing. Stanęło na tym że mamy co 2 miesiące przynosić oświadczenia własne. Zobaczymy co tak na prawdę zrobi, bo jutro może wymyślić coś nowego i pewnie zacznie znowu swój terror. A ja już to mam gdzieś, teraz już będziemy pisały do PIPu albo prezydenta miasta, jak się nic nie poprawi

dzielne dziewczynki trzymam za was kciuki
oklask dla ciebie 😘

• Mamusie
Asia napisał(a):
Kasiak gratulacje 😘
Justa -my nawet jak pada(lekko)codziennie wychodzimy nie ma dnia żebyśmy nie były na dworze 🙂
w domu bym nie dała rady 🥴Sonia stoi od rana przy drzwiach i chce na dwór 🤪
ale od jutra ciepło ma być a w sobote i niedziele u nas na dolnym śląsku 20 stopni zapowiadają 🤪 🤪 🤪 😁 😁 😁

u nas na dolnym śląsku też tyle hahaa 😉

• Mamusie
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
hej 🙂

Justyna, dobrze, ze zadna z Was sie nie wylamala i nie przestraszyla. macie sile trzymajac sie razem, brawo 😘