Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ojj ja dawno nie pisalam 🙂 jakos teraz nie mam czasu, mama byla w odwiedzinach, 10 dni temu pojechala a ja odliczam jeszcze 13 do wyjazdu do PL 🙂 pierwsza podroz samolotem dla Zuzi 🙂

22.07 mala skonczyla dwa miesiace 🙂 i waga 4,7kg 🙂

Co do nocek to u nas wygladaja one tak : mala dostaje mleczko ok.22:30 i spi do 4-5:30 pozniej dostaje mleczko i spi do 8-9, znow mleczko i znowu spi 🙂 hihi moj spioch a dopiero pozniej sie chce bawic 🙂

Nie placze, kolek jeszcze nie doznalismy, 10.08 kolejne szczepienie 🙂

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
dziewczyny czy ktoras z was uzywa niani elektronicznej? jesli tak jakie sa wrazenia??

ja uzywam i jestem baaardzo zadowolona!! teraz jak bylismy na wyjezdzie, Hania szla spac, niania podlaczona i nie musialam biegac co kilka minut po schodach zeby zobaczyc czy spi (a domek calkiem spory). byla chwila odpoczynku.
na co dzien tez korzystam, w nocy to oczywiste, ale jak Mala spi a ja ide pod prysznic widze czy sie obudzila.dla mnie to komfort i wygoda. polecam zdecydowanie!!
my mamy taka http://allegro.pl/angelcare-ac401-niania-z-monitorem-oddechu-od-sa-i1722621081.html

• Mamusie
Witajcie 🙂 My wróciliśmy z działki musieliśmy uciekać bo strasznie lało a że działka jest w lesie i nad rzeką to droga dojazdowa jest dość kiepska i jak mocniej popada to kiepsko jest z wyjazdem 🙂 Co do niani to my używamy od samego początku i chyba tak mocno się od niej uzależniłam że nie umiałabym teraz bez niej żyć. Niunia śpi a ja nie wchodzę co chwilę do pokoju zobaczyć czy wszystko jest ok. POLECAM!!!

• Mamusie
Aha a co do maty to my mamy 3 🙂 2 w spadku a jedna od mojej siostry. I zauważyłam że Tosia nie interesuje się zwierzaczkami które wiszą jeśli jest więcej niż jeden i to w zasięgu jej wzroku i rączki to wtedy sięga po zabawkę. NA studiach mówiono nam że dziecko nie jest w stanie skupić uwagi na więcej niż 3 zabawkach a co dopiero niemowlę. Dlatego ja wieszam jedną i Tosia się nią interesuje 🙂

• Mamusie
witajcie poweekendowo!
karuzele mam taką:
http://allegro.pl/chicco-71866-karuzela-z-misiami-relax-play-gratis-i1743444159.html

nianie taką:
http://allegro.pl/philips-avent-niania-elektroniczna-scd-535-wtykpl-i1728799943.html

matę taką :
http://allegro.pl/plac-zabaw-interaktywna-mata-edukacyjna-tiny-love-i1747001740.html

No i ikeowską też mamy ale dla mnie ta ikeowska jest fajniejsza bo większa a józek widzę też chyba woli ikeowską , może na razie. I dokupiliśmy zabawki też różne tini loe

No więc tak HUSSI Jaki przystojniak z tego Twojego synka! O ludzie! a w tym ubranku morskim 😜 😜 wygląda bosko! 🙂 🙂 ☺️ ☺️ 😘 😘 Jak on się zmienił!

• Mamusie
hejka u nas spanie jedzenie kupkanie i tak w kólko 🙂
ale zrobil mi si ezastój w piersi i juz walcze z nim drugi dzien mala przystawiam z kazdej strony i nic juz nawet do góry nogami ja karmilam nie wygodnie jak cholera i nic masuje ciepla pielucha na cycku i nic zobacze moze pod prysznicem ruszy ale musze na mame poczekac a laktator tez nie pomaga wogole jak uzywam laktatora to bolia mnie sutki chyba za duze cisnienie wytwarzam 🙂
cos mi sie wydaje ze jutro czeka mnie wizyta w przychodni 🤢

• Mamusie
Hej! dziekuje wszystkim za mile slowa o Piotrusiu, macie racje zmienil sie i wyprzystojnial 🙂
opinie na temat niani i mat juz znam wiec pozostaje mi tylko czekac na pieniazki i kupowac 🙂
my chrzcimy dopiero w pazdzierniku bo tak chrzestna moze wiec uszanuje to i poczekam, dziewuszki a jak wasze wizyty u gina po pologu widze ze zadna nic nie pisze wiec pewnie dobrze u nas niby tez ale mam sie obserwowac bo mam okres ale czesto co 25-26 dni i mocno...ciekawe co z tego wyjdzie. oho moj szkrab wstaje...zatem milego dnia u nas szary i ponury...

• Mamusie
Monalissa, ja tez cierpiałam z powodu zastoju... nie mogłam do piersi się dotknąć taki ból! Robiłam okłady z rozgniecionych liści kapusty, dokładnie ściągałam pokarm i rozmasowywałam pierś i ostatecznie wzięłam antybiotyk (już po pierwszej tabletce było o niebo lepiej) i teraz juz jest ok!

My szczepienie mamy 22.08 a 7.09 usg bioderek. Na szczęście na szczepieniu jedna dawka, więc mam nadzieję, że nie będzie tak źle. Na pierwszym szczepieniu była bardzo dzielna! 🙂 🙂

Joasia, wszystkiego najlepszego!!! 🙂 😘

U nas chrzciny dopiero w październiku lub listopadzie, bo chcę już na naszym mieszkanku zrobić 🙂

Hussi
u mnie po wizycie u gin wszystko ok 🙂 Ale jeszcze nie baraszkowaliśmy z mężem 😮 jakoś tak wychodzi... 🥴 😜 🙃

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie 🙂
Życzę wszystkim miłego dnia a Hanulce, aby była dzielna na szczepieniu! 🙂

oj dzieki . 😘nie bylo tak zle. Kasiar12 na pierwszym szczepieniu tez moge powiedziec ze nie bylo tragedii. jednak podobno im dziecko starsze tym placz bardziej intensywny. u nas sie sprawdzilo. placz byl wielki ale na szczescie krotki.. teraz lezy i odpoczywa.
Hussi ja bylam u ginia w 5 tyg po porodzie. wszystko ok. mialam brac tabletki ale organizm ich nie zaakceptowal. kolejna wizyte mam odbyc w okolicy grudnia - no chyba ze cos sie wczesniej wydarzy. ja jednak wybiore sie wczesniej do medicovera i zrobie sobie cytologie.
co do chrzcin, my sie wogole nie spieszymy. Plany sa na 13 maja 2012 jak Hania bedzie miala skonczony roczek - chcemy polaczyc dwie uroczystosci. No i mam nadzieje ze nasza Pszolka juz bedzie chodzic 😉

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
pozno ten chrzest troche...

my walczymy z katarkiem u Oskarka

moze i pozno ale co to zmienia?
poza tym, tak teraz sobie mysle, chrzest swiety dziecka to bardzo indywidualna sprawa.
Ja bylam chrzczona jak mialam 6 miesiecy. Nie komentuje jesli ktos ma potrzebe ochrzcic swoje dziecko w pierwszych tygodniach jego zycia..

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):
pozno ten chrzest troche...

my walczymy z katarkiem u Oskarka

moze i pozno ale co to zmienia?
poza tym, tak teraz sobie mysle, chrzest swiety dziecka to bardzo indywidualna sprawa.
Ja bylam chrzczona jak mialam 6 miesiecy. Nie komentuje jesli ktos ma potrzebe ochrzcic swoje dziecko w pierwszych tygodniach jego zycia..

w sumie to nic nie zmienia...każdy chrzci kiedy chce...w moich stronach i otoczeniu tak sie przyjelo ze szybko chrzci siew dzieci...na mnie juz gadaja ze pozno...eh...

• Mamusie
Co do chrztu to my chcieliśmy Józka ochrzcic tez po roku jak i ANielkę. Anielka miała rok i 2 mies. i tak samo miał jozek byc ale nasz przyjaciel ksiadz wyjezdza baaaaaaaaaaaaardzo daleko i postanowilismy , ze teraz bo chcielismy zeby jednak on byl. Nam tez mówili , ze pozno bo cos tam itd . Gdzies mam komentarze! to moje dziecko i bede chrzcila wtedy kiedy chce, ja miałam 8 mies 🙂