Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hussi moj jak mial plesniawki to mial caly bialy jezyczek,ale wiem ze plesniawki pojawiaja sie tez na dziaselkach i podniebieniu,mi pediatra powiedziala ze nalot od mleka a plesniawki mozna odroznic dajac dziecku lyzeczka wode przegotowana bo nalot zniknie a plesniawka zostnie...
A co do pieluszek to mi pampersy pasuja ale te biale bo zielonych moj Maly nie toleruje tak jako chusteczek Pampersa,ani tych zielonych nie moze ani sensitive tylko te w pomaranczowych opakowaniach... DADA 3 o dziwo mu pasuja i w dzien zmieniam mu co 2 godz pieluszke i nie robi mu sie kluch bo nie jest zbyt mocno obsikana,wole czesciej bo ma wrzaliwA skore chyba...

A chusteczek jakis uzywacie?ja wlAsnie pomaranczowe pampersa,ale najbardziej pasuja mi nivea soft&cream

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Hussi moj jak mial plesniawki to mial caly bialy jezyczek,ale wiem ze plesniawki pojawiaja sie tez na dziaselkach i podniebieniu,mi pediatra powiedziala ze nalot od mleka a plesniawki mozna odroznic dajac dziecku lyzeczka wode przegotowana bo nalot zniknie a plesniawka zostnie...
A co do pieluszek to mi pampersy pasuja ale te biale bo zielonych moj Maly nie toleruje tak jako chusteczek Pampersa,ani tych zielonych nie moze ani sensitive tylko te w pomaranczowych opakowaniach... DADA 3 o dziwo mu pasuja i w dzien zmieniam mu co 2 godz pieluszke i nie robi mu sie kluch bo nie jest zbyt mocno obsikana,wole czesciej bo ma wrzaliwA skore chyba...

A chusteczek jakis uzywacie?ja wlAsnie pomaranczowe pampersa,ale najbardziej pasuja mi nivea soft&cream

my lecimy na chusteczkach pampersa. chyba wzystkie juz oprocz nivea wyprobowalismy.

• Mamusie
hejka my tez juz ponad tydzien jedzimy na 3 pampersow a chusteczki uzywamy premium care ciagle bo siostra mi w promocji nakupila i wychodzilo op za 4,50 wiec mamy zapas 🙂
ehh szkoda ze troche daleko mam chociaz moze do Piotrkowa bym pewni wyciagnela tego mojego ale dalej to odpada 😠 pozostaje wawa

• Mamusie
hej! pisze jedna reka. chusteczki mamy musteli i hipp. czasami nivei. niestety pampers nas uczula. pieluchy to tylko pampers zielone i biale.
fijolku superasne te zdjecia! a my juz w sobote wyruszammy w gory!!! 🤪 😁 😁 😁 😁 😁 😁
nie moge sie doczekac 🤪 🤪 🤪 🤪

jamargaretka trzymam kciuki

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
ja dzis pierwsza. wogole bez sensu. mamy dzis jechac na dzialke wiec pomyslalam ze sbie chwile pospie.. tjaaa Hania o 6 sie wziela i obudzila i teraz gada tak glosno ze nei ma opcji spac.. 😮 no nic.moze zasnie jeszcze.

Hej Fjolku. My też dziś jedziemy na działkę na tydzień i Tosiula wstała o 6.30 na amciu i potem nie zamierzała już usnąć i gada tak jak Twoja Hania jak najęta 🙂Chyba namawia żeby już wstać i się spakować do końca 🙂

• Mamusie
U nas znowu spanie od 20:30 do po 4 🙂 Aż mi się wierzyć nie chce 🙂 🙂 🙂
Tylko od 4 do 5 - gadanie śmiechy i niechęć do spania, ale w końcu udało się uśpić Gadułę 😉
No i muszę pochwalić moje dziecko, że wczoraj jednak spało ładnie w dzień - ale pewnie dlatego, że cały dzień poza domem - u babci, na zakupach, na spacerze...
Ciekawe jak będzie dzisiaj - na szczęście pogoda dopisuje także wybywamy na spacerki 🙂

Miłego dnia! 🙂

• Mamusie
Witajcie!
No to widzę, że nie tylko ja wojowałam z Hanią od 6 rano... 😜 🙂
Jeszcze u nas taki problem, że ona do 23.00-24.00 to nie chce spać... 😮 Już którąś noc z kolei usypiam ją na rękach leżąc aż w końcu kładę ją z nami w łóżku. A i tak się przebudza ok 3-4 na cycka i ok 5-6 i nie chce już spać 😮 🤢 po 7.00 znowu na rękach leżałyśmy i tak usnęła ale tylko 1,5 godz. spania i się obudziła. Włożyłam ją do fotelika, żeby dać lekarstwo i po lekarstwie mi usnęła 😁 😁 🙂 Więc szybko jem śniadanko i się ogarnę 🙂
Też zaraz śmignę na spacerek! 🙂

Monalisaa
ale z Piotrkowa to już rzut beretem do Bełchatowa 🙂 20min samochodem! 🙂 🙂
Buźka 😘

• Mamusie
Martyna a może to jest tak jak u nas było że Tosia też nam tak usypiała późno w płaczach itd i nic nie pomagało nawet ręce a okazało się że ona po prostu chciała spać w łóżeczku. Teraz po kąpieli jest karmienie i siu do łóżeczka i niekiedy musi się jeszcze pointegrować z karuzelą a niekiedy od razu usypia...?

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie!
No to widzę, że nie tylko ja wojowałam z Hanią od 6 rano... 😜 🙂
Jeszcze u nas taki problem, że ona do 23.00-24.00 to nie chce spać... 😮 Już którąś noc z kolei usypiam ją na rękach leżąc aż w końcu kładę ją z nami w łóżku. A i tak się przebudza ok 3-4 na cycka i ok 5-6 i nie chce już spać 😮 🤢 po 7.00 znowu na rękach leżałyśmy i tak usnęła ale tylko 1,5 godz. spania i się obudziła. Włożyłam ją do fotelika, żeby dać lekarstwo i po lekarstwie mi usnęła 😁 😁 🙂 Więc szybko jem śniadanko i się ogarnę 🙂
Też zaraz śmignę na spacerek! 🙂

Monalisaa
ale z Piotrkowa to już rzut beretem do Bełchatowa 🙂 20min samochodem! 🙂 🙂
Buźka 😘

taaaaaa? no to musze sie usmiechnac do miska bo w poniedzialek przenosimy sie do Radomia 🙂
u nas tez zasypia wieczorem przy cycku po kapieli tylko jak ja odloze do lozeczka to po10 min 5 zł 🙂 wiec dostaje smoka i probuje zasnac czyli nogi w gorze machanie glowa i wogole nerwówka juz nie wiem ale to chyba jednak emocje calego dnia wychodza bo teraz ma drzemke i nieby usnela przy cycku ale po odlozeniu sie przebudzila i dostala smoka i spokojnie zasypia bez wierzgania jak źrebak ooo i spi a po drzemce na spacerek a i moze jednak nie powinna ogladac tv kurcze jak jej nie poloze i jak bym nie trzymala to ciagnie oczy w strone tv normalnie jak hipnotyzer ten tv ale w Radomiu na razie bedziemy bez tv to sie okaze 🙂

• Mamusie
Witajcie nie mam czasu dziś na nic...

Mam gości na 16 więc obiad robię i pakuję się już w góry bo wolę po woli to robić i wszystko spakować...
Dziś Jose super, z reszta nie miałam jeszcze złego dnia 🙂 wie , że mamusia ma strasznie dużo do zrobienia 🙂

co do ciemieniuchy to ja mam mustele i szampon i krem i rewelacja! Oliwka tylko pogorszyła nam wszystko.

Lecę bakłażan mi się smaży, nie chce by się spalił. Kupiłam dziś melona w lidlu i będę robć krem z z bita śmietana i melonem z miętą 🙂 🙂 🙂

Fijolek super fotki i suuuuper miejscówka tzn.domek i okolica tak z klimatem...
Ale to mycie w zlewie to u nas by absolutnie nie przeszło ,Wiktor tak macha nogami i raczkami ze po 1 by sobie wszystkie konczyny połamał a po 2 wstrząs mózgu bo by od razu głową przygrzmocił przy pierwszym odepchnięciu nogami....ale oczywiscie wszystko robi z usmiechem na ustach i chichra sie niesamowicie ale zlew odpada 😜 😉

• Mamusie
No u nas ze spaniem to jest tak, że ja ją kładę do łóżeczka i na wszystkie sposoby próbuję, żeby tam usnęła (smoczuś, pieluszka na twarz, suszarka, karuzela, chociaż karuzela ją pobudza a nie usypia), później jest noszenie na rękach lub na mnie usypia i znowu przekładanie do łóżeczka. Ale wtedy albo ood razu otwiera oczy ale budzi się po 10min... 😮 😮 Już nie wiem co mam robić... :/
Teraz po południu miałyśmy mega płacz 😞 Chyba moja zupa brokułowa jej się nie spodobała 😞 😞 Yhh... Dałam jej lekarstwo i mi w foteliku usnęła...ale zaraz jej muszę dać cyca (po tym leku) więc się wybudzi i nie wiem o której zaśnie. UUUUGHHH.... MASAKRA!

Monalissa
musisz umówić się z Fijolkiem i Antenką na jakiś termin! 🙂 🙂
Jamargaretka Maja to dzielna dziewczyna 🙂 będzie ok! 🙂

Dobra, może jakoś się nachylę nad tym fotelikiem i dam jej cycka 🤢 😮 Buziaki 😘