Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Hej 😁

My od zeszłego piątku jesteśmy w Lubniewicach. Udało nam się zdążyć na ślub 😁 Od kiedy przyjechaliśmy to prowadzimy wieczorne życie towarzyskie a Szymek po kąpieli i cycu zostaje z dziadkami i ładnie śpi do 2 w nocy więc trochę czasu na wspólne wyjścia jest.
Wczoraj mój syn zaliczył swój pierwszy w życiu przystanek Woodstock. Pojechałam zawieźć męża i zabraliśmy ze sobą babcię i Szymka. Młody został zachustowany i poszliśmy na spacer po woodstockowym polu. Ależ mu się podobało 😁 śmiał się cały czas czym wzbudzał nie małą sensację. Pochodziliśmy godzinkę i wróciliśmy do domu. Dzisiaj za to byliśmy nad jeziorem, nad które od teściów z mieszkania mamy aż całe 100m 😉 Mama się poopalała, choć pogoda taka sobie, a Szymek grzecznie spał w cieniu drzew.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

hussi31 napisał(a):
Kasidelko88 wybacz ze pytam ale nie przesadzasz z nazewnictwem nutramigenu? wiem on jest smierdzacy nie fajny w smaku ale po cos jest zrobiony tak? moj synek szybko go przyswoil i wszelakie problemy sie zakonczyly a to ze mi nie ladnie pachnie to sie mowi trudno dla dzieciaczka wszystko jesli jednak twoj syn ma problemy z jego piciem dosladzaj glukoza i tyle,a co do ulewania po nim to owszem czasem jest i to takie na pol wodne ale rozmawialam z moim pediatra i nic mam sie nie przejmowac z czasem minie tymbardziej ze dopajam wiec woda ma prawo sie wrocic....

Nie,nie przesadzam 🤔!!Nie wiem jak Ty ale ja zanim cokolwiek dam mojemu dziecku do jedzenia to najpierw sama tego próbuję i niestety NUTRAMIGENU nie byłam w stanie przełknąć i mam do tej pory chole.. wyrzuty że daje dziecku coś tak okropnego do jedzenia.Ale on cóż bidny nie ma wyboru i wcina to ze smakiem choć widze po ilości że w porównaniu do np. pepti zjada tego mniej.
Zastanawiałam się tyko skąd te wodniste ulewki i niestety u nas jest ich sporo bo kilkanaście jak nie kilkadziesiąt na dobę 🤢 🥴

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
hussi31 napisał(a):
Kasidelko88 wybacz ze pytam ale nie przesadzasz z nazewnictwem nutramigenu? wiem on jest smierdzacy nie fajny w smaku ale po cos jest zrobiony tak? moj synek szybko go przyswoil i wszelakie problemy sie zakonczyly a to ze mi nie ladnie pachnie to sie mowi trudno dla dzieciaczka wszystko jesli jednak twoj syn ma problemy z jego piciem dosladzaj glukoza i tyle,a co do ulewania po nim to owszem czasem jest i to takie na pol wodne ale rozmawialam z moim pediatra i nic mam sie nie przejmowac z czasem minie tymbardziej ze dopajam wiec woda ma prawo sie wrocic....

Nie,nie przesadzam 🤔!!Nie wiem jak Ty ale ja zanim cokolwiek dam mojemu dziecku do jedzenia to najpierw sama tego próbuję i niestety NUTRAMIGENU nie byłam w stanie przełknąć i mam do tej pory chole.. wyrzuty że daje dziecku coś tak okropnego do jedzenia.Ale on cóż bidny nie ma wyboru i wcina to ze smakiem choć widze po ilości że w porównaniu do np. pepti zjada tego mniej.
Zastanawiałam się tyko skąd te wodniste ulewki i niestety u nas jest ich sporo bo kilkanaście jak nie kilkadziesiąt na dobę 🤢 🥴

Owszem probowalam tego nie jest smaczne ale moj synek nie ma problemu z jego jedzeniem wiec uwazam ze jest po klopocie i uwazam ze nie masz co miec wyrzutow sumienia takie dzieciaczki nie maja jeszcze az takiego smaka wiec nie robi im to wiekszej roznicy pozatym jesli cos ma mu pomoc przy jakiejs alergii czy czyms no to sie zniesie wszystko...

• Mamusie
Hello 🙂 Jak sudokrem nie pomogl,to sprobujcie LINOMAG..jest na odparzenia 🙂 Pare lat temu (prawie 20) opalalam sie z siostra lampa kwarcowa,,i troche przesadzilysmy i spalilysmy sie 😲 ...siostra cialo,a ja twarz...plakalam wtedy,bo nic nie pomagalo,a twarz czerwona i opuchnieta...i wtedy mi Linomag pomogl! On jest tez do pupki dzieci.Kolezanka tez mi go ma z Polski przywiezc.

• Mamusie
Witajcie! 🙂
My dzisiaj rodzinny dzionek, bo mąż miał wolne 🙂 więc najpierw pochodziliśmy po sklepie meblowym wybrać kanapę narożną 🙂 Hania w chuście sobie ślicznie spała 🙂 a po południu mieliśmy sesję zdjęciową w plenerze z Haneczką 🙂 Jak tylko będę miała fotki to wrzucę! 🙂

Teraz już wykąpana mam nadzieję, że szybko zaśnie po dniu pełnym wrażeń 🙂

FIJOLKU! Nie mogę się Was doczekać! 🙂 Myślę, że spotkamy się w centrum miasta (jak będziecie jechać od Łodzi, to wjedziecie do Bełchatowa od ul. Pabianickiej i na małym rondzie prosto i przy urzędzie miasta możecie zaparkować, jak coś to dzwońcie do mnie!) przy fontannie, porobimy zdjęcia dla Marinki ( 😉 ) i jeśli będziecie miały ochotę to zapraszam na herbatkę do mnie 🙂 (tzn. do moich teściów...) 🙂 Ale zobaczymy jak to będzie.
Wy wyjeżdżacie o 11.00 w poniedziałek, czy chcecie już w Bełchatowie być o 11.00? 🙂

• Mamusie
wiecie co tam gdzie mialam ten nieszczesny zastój co nie chcial ruszyc dzis na brodawce zobaczylam bialy koreczeka nawet chyba dwa razem i przy dotyku bolalo wiec zaczailam o co chodzi to byly moje zatkane kanaliki i dlatego mialam problemy w tej piersi wiec po kapieli zrobila operacje igła 🤪 i wylazl najpierw taki twardy koreczek a pozniej mniej twarde i w koncu mleczko uhh myslalam ze zemdleje ale w koncu zacznie leciec bo mala wogole nie chciala ciagnac tego cyca
no i nie moglam sie powstrzymac i u mamy zjadlam kawaleczek bloku zobaczymy co bedzie jesli nic to probujemy dalej a jesli bedzie krzyk to glodowka nadal 🤨
no to ja jednak sie zalapie do wawy 🤔

• Mamusie
Hussi, juz jest poprawa. wietrzymy i smarujemy. Mysle ze jeszcze sie wstrzymam z sudocremem.
Martyna o 11 umowilam sie z Aneta ze ich zgarne. wiec o ile dobrze pamietam trase bedziemy po jakiejs godzince (czesto jezdzilam do Kluk).Bedziemy w kontakcie. Oby pogoda byla sprzyjajaca.

• Mamusie
No ok godzinę Wam zejdzie. Czyli ja już około 12.00 będę czatować pod fontanną 😉 🙂 🙂
Pogodę trzeba zamówić, koniecznie!!! 🙂

wiecie co... moja Hania bardzo lubi oglądać tv! Jestem w szoku, bo to już kilka razy tak było, że leżała i się wgapiała albo na rękach ciągnie głową do telewizora... 🙂 🙂
No i też strasznie pcha rączki do buzi 🙂 i ślinotok straszny... 😜

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
No ok godzinę Wam zejdzie. Czyli ja już około 12.00 będę czatować pod fontanną 😉 🙂 🙂
Pogodę trzeba zamówić, koniecznie!!! 🙂

wiecie co... moja Hania bardzo lubi oglądać tv! Jestem w szoku, bo to już kilka razy tak było, że leżała i się wgapiała albo na rękach ciągnie głową do telewizora... 🙂 🙂
No i też strasznie pcha rączki do buzi 🙂 i ślinotok straszny... 😜

he he mam wrazenie ze mowisz o MOJEJ HANI 🙂
nie wlaczamy tv w jej obecnosci bo jest gotowa obkrecic glowe o 18-stopni zeby tylko widziec te kolory i jak sie cos rusza 🙃
raczki tez pcha do pysia. i slini sie na potege.. 🙂 nasze Hanie maja widac wspolne nie tylko imie 😉

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
martyna_czaro napisał(a):
http://www.twojapogoda.pl/polska/lodzkie/belchatow
UPS 🤢 😲

no to moze warto miec plan B i pomyslec o jakiejs kafejce gdzie mozemy wejsc z dziecmi jak zacznie lac, albo jak bedzia lalo 🙂

Hmmm... no u nas jest w centrum jedna ( 😮 ) kafejka, ale miejsce dla wózków nie wiem czy tam będzie... hmmm... myślę, myślę... 😁 🙂

U nas na balkonie...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/zdjcie031yl.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/8822/zdjcie031yl.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Myyyy jaka pyszna rączka...

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/847/zdjcie023v.jpg/][IMG]http://img847.imageshack.us/img847/2764/zdjcie023v.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]