Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
kasiar12 napisał(a):
My za tydzien lecimy do Polski na ponad miesiac i tez sie zastanawiamy czy nie zabrac spacerowki? ale nie wiem - doradzcie dziewczyny

Kasiu, musisz na pewno wziac pod uwage jak duza jest Wasza Corcia.. no i na pewno wczesniej zacznij ja wozic w tej spacerowce zeby nie okazalo sie ze jest po prostu za mala na spacerowke i jest jej nie wygodnie.
i tak sobie mysle, ze miedzy naszymi dziewczynkami jest 12 dni roznicy. i ja dwa tygodnie temu wogole nie myslalam o zmianie gondoli.
Jak duza masz core?

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
kasiar12 napisał(a):
My za tydzien lecimy do Polski na ponad miesiac i tez sie zastanawiamy czy nie zabrac spacerowki? ale nie wiem - doradzcie dziewczyny

Kasiu, musisz na pewno wziac pod uwage jak duza jest Wasza Corcia.. no i na pewno wczesniej zacznij ja wozic w tej spacerowce zeby nie okazalo sie ze jest po prostu za mala na spacerowke i jest jej nie wygodnie.

Nasza Zuzia juz jezdzila w spacerowce po domku - bardzo jej sie podoba i nie jest taka marudna 🙂 bo jest ciekawa wszystkiego 🙂
teraz wazy niecale 5 kg a moze troszke wiecej - w srode mamy szczepienie ( a urodzila sie 2390g- duzo spadla bo lezala na patologii 2,5 tyg ale tez nadrobila szybko i przy wypisie miala 2600), i kolo 60cm 🙂 ale musze tez patrzec na to ze wracamy 21 wrzesnia 🙂

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
Ojojojjj ale pustki,dziewczynki mam pytanko dopajam mojego synka bo jest na sztucznym ale pije dzisiaj bardzo duzo a mniej je czy to powod duchoty czy mam sie obawiac czegos innego???

Hussi moja Hania jest karmiona piersia, ale podczas tak goracych dni czesciej dostawiam ja do piersi i doslownie dwa-trzy lyki i koniec. Wieksze jedzenie jest jakos 2-3 razy dziennie. Mimo iz jest to maly czlowiek, sadze ze ma odczucia podobne do doroslego czlowieka. Zatem, skoro ja mam mniejszy apetyt bo mi goraco, a wypijam jakies 3-4litry dziennie wody to i mojemu dziecku zapewne chce sie pic podczas upalow.

• Mamusie
kasiar12 napisał(a):
Fijolek napisał(a):
kasiar12 napisał(a):

Nasza Zuzia juz jezdzila w spacerowce po domku - bardzo jej sie podoba i nie jest taka marudna 🙂 bo jest ciekawa wszystkiego 🙂
teraz wazy niecale 5 kg a moze troszke wiecej - w srode mamy szczepienie ( a urodzila sie 2390g- duzo spadla bo lezala na patologii 2,5 tyg ale tez nadrobila szybko i przy wypisie miala 2600), i kolo 60cm 🙂 ale musze tez patrzec na to ze wracamy 21 wrzesnia 🙂

ja mam mieszane uczucia. ale oczywiscie to Wasze dziecko i Wy wiecie najlepiej. Moja Hania ma 6300g i 60cm i obecnie sie waham, ale jutro chce sprawdzic jak sie zachowa jak nagle zmienimy wozek.

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
kasiar12 napisał(a):
Fijolek napisał(a):
kasiar12 napisał(a):

ja mam mieszane uczucia. ale oczywiscie to Wasze dziecko i Wy wiecie najlepiej. Moja Hania ma 6300g i 60cm i obecnie sie waham, ale jutro chce sprawdzic jak sie zachowa jak nagle zmienimy wozek.

Nasza Zuzia miala pod pupke podlozona poduszeczke i na to ma skore z owieczki wiec jest bardziej plasko i przez to sa przeciagniete pasy. My jeszcze nie wiemy co zrobic - mamy 6 dni na decyzje 🙂

• Mamusie
Hej

Ale mnie dzisiaj jedna babka wkurzyła. Byłam na spacerze z Szymkiem, była 18:30 on zaczynał być marudny więc pomyślałam, że wezmę go na spacer w chuście na pół godziny i jakoś do kąpieli dotrwamy bez płaczu. Więc spaceruje sobie a tu jakaś babka podjeżdża do nas rowerem i zaczyna wywód: że jak ja tak mogę dziecku kręgosłup w chuście niszczyć, że ona by nigdy swoich dzieci tak nie nosiła, że narażam Szymka na niebezpieczeństwo bo mogę się potknąć itp itd. W sumie to powiedziałam jej, że mam odmienne zdanie co do chustowania i poszłam sobie ale mimo to poczułam się koszmarnie jak wyrodna matka ☺️

I ta babka do mnie jeszcze, że co ja robię o tej godzinie na spacerze, że to już prawie 19ta i powinnam szykować kąpiel a nie spacerować 😲

A tak z całkiem innej beczki to wczoraj wieczorem po karmieniu wyrwałam się na Woodstock na koncert Republiki, księciunio został z dziadkami a mama zaszalała, nawet wypiłam piwo bo wiedziałam, że do rana karmić nie będę, a z obawy przed alkoholem w pokarmie i wzdęciami nie karmiłam do południa.

• Mamusie
zaglądam pierwszy raz od czwartku.

Maja od czwartku nie ma humoru a dziś już przebija samą siebie.
wczoraj bylismy chwilę nad wodą ale niestety komary nas przepędziły.
i niestety u nas nie wchodzi w grę pomoc dziadków bo nasza niunia nie akceptuje nikogo innego niz my. owszem do dziadków się pouśmiecha ale jaką ją biorą na ręce to płacz nie z tej ziemi

• Mamusie
Aniu dziekuje za odpowiedz juz mi jakos lepiej 🙂
Jola nie przejmuj sie ta kobieta chustowanie gdyby bylo w jakis sposob niebezpieczne nie byloby stosowane a to czy kladzuesz dziecko o 19 czy 22 to juz twoja sprawa a nie jakiejs nie wiadomo jakiej kobiety!
Gosiu u mnie tez marudzenie ale ja znam przyczyne otoz moje drogie panie na dolnym dziasle mojego dziecka pojawila sie mala biala kropeczka 🙂 polecam preparat Camilla tak na przyszlosc 🙂

• Mamusie
podczytałam was co do pampkow-to my uzywamy tylko pampersa 3 od wczoraj, miałam w domu kilka sztuk happy ale one mi sie takie sztywne wdaja, i ich nie zakładałam w ogole, jednak pampers jest taki mieciutki no i musze wam powiedziec ze my w ogole nie uzywamy kremu na odparzenia, nie ma tkiej potrzeby.

• Mamusie
A to nasza strojnisia 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/imag0077l.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/647/imag0077l.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

HULA-KULA daje tyle radosci 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/825/imag0073rn.jpg/][IMG]http://img825.imageshack.us/img825/6448/imag0073rn.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]