Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
co do banana to wiem ze potem w kupie sa czarne nitki 😮

Oooo 😮pierwsze słyszę.
Super że Hania chętnie zjada Twoje jedzonko...kiedy będa dzieciaki jeść zupki takie jak my???
Moja sąsiadka od 3 m-ca podawałam swojej Oli zupy takie jak oni jedza tylko miej doprawia 😲
A co sądzicie o chrupkach kukurydzianych?Od kiedy?
Super jest ten leżaczek...widziałam go chyba w tv

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
MONICZKA ja obiecalam sobie ze nie bede podawc malemu sloiczkow ale nie umialam jeszcze sama pzygotowywac i na probe podalam sloikowe jedzonko i Oskar polubil wlasnie tamto a nie moje i du...a.A co do banana to ja podawalam ale jablko-banan ze sloiczka.

zeby te sloiczki byly chociaz tansze to moze i bym sie skusila....bo nie watpie ze one smakuja maluchom....ale jak trza oszczedzac na wszystkim to nie kupuje skoro sama moge cosik zrobic po tanszemu 😉 😘

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):
MONICZKA ja obiecalam sobie ze nie bede podawc malemu sloiczkow ale nie umialam jeszcze sama pzygotowywac i na probe podalam sloikowe jedzonko i Oskar polubil wlasnie tamto a nie moje i du...a.A co do banana to ja podawalam ale jablko-banan ze sloiczka.

zeby te sloiczki byly chociaz tansze to moze i bym sie skusila....bo nie watpie ze one smakuja maluchom....ale jak trza oszczedzac na wszystkim to nie kupuje skoro sama moge cosik zrobic po tanszemu 😉 😘

Masz rację...cena 😞Mysle ze moj Maly z czase polubi moja kuchnie 😜

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
Kasia-Manki napisał(a):

Masz rację...cena 😞Mysle ze moj Maly z czase polubi moja kuchnie 😜

Kaska mysle ze predzej czy pozniej to raczej nie ma wyjscia hehehehehe

• Mamusie
Hello 🙂
Jakas dzis zmeczona jestem chociaz w pracy bylam tylko 3h 😮 chyba to ta pogoda tak na mnie dziala 😞 za chwilke ma detka przyjechac 🤪 i polskie ziemniaczki 😉 😉 😉
Patrys dzis fajny- malo marudzil. Zrobil sie taki szalony, ze szok 🤪 caly czas jakies wygibasy robi 😉 co do obiadkow to jak na razie dajemy ze sloiczkow (u nas cena nie jest az taka zla), nic sie nie marnuje bo 1 dnia zje pol a 2 kolejne pol wiec jest ok. Kupilam ostatnio takie fajowe male pojemniczki do przechowywania jedzonka wiec przymierzam sie do zrobienia samemu. Jak zupka jest za gesta to troszke wiecej wody dodaj.
A co chrupek to wlasnie dzis dalam malemu jedna i wcinal jak szalony 🤪 mam nadzieje, ze nic mu nie bedzie 😮
Lece pod prysznic...

• Mamusie
no troszke mnie rozgrzal ten teraflu....leze se pod kocykiem i paruje....zgrzalam sie ze hohoho....maly gdacze w loziu tez chyba lepiej sie czuje...
a czy wasze maluchy interesuja sie juz nozkami????????????? bo moj jak mu sie pokaze to i owszem ale sam z siebie to nie bardzo.... 🤨

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
no troszke mnie rozgrzal ten teraflu....leze se pod kocykiem i paruje....zgrzalam sie ze hohoho....maly gdacze w loziu tez chyba lepiej sie czuje...
a czy wasze maluchy interesuja sie juz nozkami????????????? bo moj jak mu sie pokaze to i owszem ale sam z siebie to nie bardzo.... 🤨

Moj tak...pcha nozki do buzki ciagle 🙂

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):

Moj tak...pcha nozki do buzki ciagle 🙂

no wlasnie moj tez juz powinien ...sam... 😞
w ogole moj synus jest jakis mniejszy,drobniutki....ma okolo 65cm dopiero...i tylko 7kg....
ile pokarmow dajecie na dobe????i czy w nocy tez karmicie czy juz nie????????
ja karmie malego 6x na dobe,w tym przeciery warzywne,w nocy nie daje juz jesc....po kapieli jak zje okolo 21 i zasnie okolo 22-23 to juz spi do 5-6....moze za malo daje mu jesc???jak jest u was?????

• Mamusie
Moniczka, nie kazde dziecko wklada sobie stopki do buzi - rozmawialam z ortopeda bo sama sie niepokoilam.
co do jedzenia, ostatnio przechodzimy na mleko modyfikowane i wtedy dokladnie widze ile HAnia zjadla. no i rzadko sie zdarza zeby bylo 120ml. na ogol jest 80-100ml. wprowadzam regularne godziny posilkowi i tak: kolo 8 mleko, 10:00-11:00 mleko, 13:30 mleko, 15:30 albo zupka albo jablko, potem kolo 18-19 ostatni posilek mleczny. niestety budzimy sie tez w nocy. ale w roznych porach. bardzo bym chciala zeby Hania spala ciahgiem do 5-6...
no i dzis sie wazylismu.. 7800g 😁

• Mamusie
Fijolek napisał(a):
Moniczka, nie kazde dziecko wklada sobie stopki do buzi - rozmawialam z ortopeda bo sama sie niepokoilam.
co do jedzenia, ostatnio przechodzimy na mleko modyfikowane i wtedy dokladnie widze ile HAnia zjadla. no i rzadko sie zdarza zeby bylo 120ml. na ogol jest 80-100ml. wprowadzam regularne godziny posilkowi i tak: kolo 8 mleko, 10:00-11:00 mleko, 13:30 mleko, 15:30 albo zupka albo jablko, potem kolo 18-19 ostatni posilek mleczny. niestety budzimy sie tez w nocy. ale w roznych porach. bardzo bym chciala zeby Hania spala ciahgiem do 5-6...

No tez slyszalam ze nie kazde dZiecko nozki wklada do buzi,tak samo nie kazde raczkuje...u mnie w domu ani ja ani rodzenstwo nie raczkowalismy...kazde dziecko inne.
Hania duza dziewczynka 🙂
Lece na EMKE potem Przepis na zycie i spac.
Dobrej i przespanej nocy

• Mamusie
Fijolek napisał(a):

oooo jak ladnie Hanulka rosnie 🙂
a co dajesz po 19????na noc i w nocy???

• Mamusie
a jesli chodzi o nozki to nam pani neurolog powiedziala ze juz powinien sie nozkami interesowac i zeby czesto mu pokazywac i podciagac stopki w strone glowki....
a do tego wymyslila ze musimy z malym isc na rehabilitacje bo jej sie wydaje ze Piotrula uklada glowke bardziej w prawa strone....ja tam nie zauwazylam ale juz sie zapisalismy dla swietego spokoju na listopad....

• Mamusie
Co do chrupek to faktycznie sa od pozniejszych miesiecy, wiedzialam o tym....A mialam w szawce (zostaly po ostatniej wyzycie rodzinki) i sprobowalismy 😉
Mam pytanko do mamusiek karmiacych cycusiem- czy wasze maluszki poca sie gdy jedza? Bo Patrys strasznie 😮 😮 😮 nie wiem czy to normalne... czasem ma tak mokra glowke, ze szok 😮

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Fijolek napisał(a):

oooo jak ladnie Hanulka rosnie 🙂
a co dajesz po 19????na noc i w nocy???

nie ma juz na noc. Hania idzie spac o 19. Klade ja do lozeczka i sama zasypia. Potem kolejne karmienie kolo 2 z cysia. no i potem sie budzi ale nie wiem do tej pory czy jest wtedy glodna czy nie. 😮 potem kolo 5-6 znowu jedzenie.

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
Co do chrupek to faktycznie sa od pozniejszych miesiecy, wiedzialam o tym....A mialam w szawce (zostaly po ostatniej wyzycie rodzinki) i sprobowalismy 😉
Mam pytanko do mamusiek karmiacych cycusiem- czy wasze maluszki poca sie gdy jedza? Bo Patrys strasznie 😮 😮 😮 nie wiem czy to normalne... czasem ma tak mokra glowke, ze szok 😮

Hania sie juz mniej poci, ale wczesniej miala cala glowke mokra.

• Mamusie
Wiolis napisał(a):

ja karmie butla,ale tez mojemu synkowi pocila sie glowka z tylu....ale ostatnio mniej...moze dlatego ze mleczko bylo cieple i lato bylo,to tez i w domku cieplo....i moze za duzo tego ciepla mial 😉