Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
no a my juz wrocilysmy. Hania wykapana i do spania 🙂

niestety piekluszki DADA ida natychmiast do kosza!! ich chlonnosc jest beznadziejna. Hania ma takie odparzenia ze normalnie lzy w oczach mi stanely.. pilnie posmarowalismy nivea na odparzenia i mam nadzieje ze szybko sie zagoi.. beznadzieja. Wracamy do Pampersow.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Fijolek napisał(a):

niestety piekluszki DADA ida natychmiast do kosza!! ich chlonnosc jest beznadziejna. Hania ma takie odparzenia ze normalnie lzy w oczach mi stanely.. pilnie posmarowalismy nivea na odparzenia i mam nadzieje ze szybko sie zagoi.. beznadzieja. Wracamy do Pampersow.

oj to nie dobrze...mojemu pasuja od pAmpersow zielonych dostal wysypki no ale kazdy dzidzius inny...to ile Hanusia byla w tej pieluszce ze odparzen dostAla?

• Mamusie
Kasia-Manki napisał(a):
Fijolek napisał(a):

oj to nie dobrze...mojemu pasuja od pAmpersow zielonych dostal wysypki no ale kazdy dzidzius inny...to ile Hanusia byla w tej pieluszce ze odparzen dostAla?

kurcze, nie wiem dokladnie. dzis nie bylo kupki wiec sprawdzalam co jakis czas stan pieluchy i jak widzialam ze jest mokro to zmiana. ale wiesz juz wczoraj byl dziwny placz przy kapieli ale nie ogladalam jej tak dokladnie bo bylo juz pozno. i dzis dupppaaa.. 😮

• Mamusie
kurczaczek przyznam ze wtorek to troche szybko bo my zjedziemy w poniedzialek wieczorem do radomia dopiero a moze sie zdarzyc tak ze z wieczore zrobi sie wtorek rano i wtedy nie dojedziemy 🤢
moja wykapana dzis wczesnie bo o 18.30 bo obudzila sie przed 16 i nie chciala spac ale po kapieli szybki cycek i padla ale o 20 bylo przebudzenie dziwne moze sie cos przysnilo wiec znowu cycek i spi 🙂
a co do odparzen to my mamy takie malutkie przy odbycie a to tylko dlatego ze jej kupa ma kwaśny odczyn bo nawet na kasno pachnie i pomimo tego ze przewijam ja niemalze zaraz po kopie a czasami robi w trakcie przewijania to i tak nie jestem w stanie tego wyeliminowac pomimo sporej warstwy kremu i pampków

cześć mamusie,

mam pytanko do mam dzieci ulewających...bo mój Wiktor ulewa od początku zdarzają sie nam tez wymioty ,zmieniamy mleczka i obecnie jestesmy na nutramigenie(paskuctwo) i chciałam zapytac czym wasez dzieci ulewaja bo mój teraz najczesciej to ulewa wodą... 😮 😮przezroczystym plynem choc zjadl biale mleko(preparat)...czy waszym dzidziom tez sie zdarza ulac woda choc zjadly mleko???

• Mamusie
kasidelko88 napisał(a):
cześć mamusie,

mam pytanko do mam dzieci ulewających...bo mój Wiktor ulewa od początku zdarzają sie nam tez wymioty ,zmieniamy mleczka i obecnie jestesmy na nutramigenie(paskuctwo) i chciałam zapytac czym wasez dzieci ulewaja bo mój teraz najczesciej to ulewa wodą... 😮 😮przezroczystym plynem choc zjadl biale mleko(preparat)...czy waszym dzidziom tez sie zdarza ulac woda choc zjadly mleko???

My mamy tak samo, też po nutramigenie.

• Mamusie
Hej hoooooooooooooooooo!
Ja dziś c.d pakowanie! Uszy mi się trzęsą jak pomyślę , że jutro wyjeżdżamy! Tylko słyszałam , że ma być beznadziejna pogoda.... no trudno. kurtki się założy i będzie się chodziło. Ja już krupniczek mam i super jest. Dziś 2 dania nie będzie! O! Nie mam ochoty. Tzn. mam ochote na placki ziemniaczane ale nie będę robić. Już z Anielką zjadłyśmy melona całego... och jak my lubimy!
Kupiłam bardzo tanio cukinie i bakłażany w lidlu to pokroiłam w kostki i zamroziłam już na zimę 🙂

Józek świetnie przespał nockę teraz też śpi za chwilę idziemy na cały dzień na spacer, biorę obiad dla Anielki i lecimy 🙂

Kasia- Manki może nam się uda jakoś spotkać co?? ☺️ 😁 🙂

• Mamusie
marinka napisał(a):
Hej hoooooooooooooooooo!
Ja dziś c.d pakowanie! Uszy mi się trzęsą jak pomyślę , że jutro wyjeżdżamy! Tylko słyszałam , że ma być beznadziejna pogoda.... no trudno. kurtki się założy i będzie się chodziło. Ja już krupniczek mam i super jest. Dziś 2 dania nie będzie! O! Nie mam ochoty. Tzn. mam ochote na placki ziemniaczane ale nie będę robić. Już z Anielką zjadłyśmy melona całego... och jak my lubimy!
Kupiłam bardzo tanio cukinie i bakłażany w lidlu to pokroiłam w kostki i zamroziłam już na zimę 🙂

Józek świetnie przespał nockę teraz też śpi za chwilę idziemy na cały dzień na spacer, biorę obiad dla Anielki i lecimy 🙂

Kasia- Manki może nam się uda jakoś spotkać co?? ☺️ 😁 🙂

A gdzie chciałabys i kiedy?Ja niemam swojego auta a mieszkam na Zadupiu wiec u mnie to ciezko gdzie kolwiek sie ruszyc jak meza niema...

Anonimosia napisał(a):
kasidelko88 napisał(a):
cześć mamusie,

My mamy tak samo, też po nutramigenie.

No i coś z tym zamierzasz zrobić??
Bo ja już po mału tracę nadzieję najpier pierś-ulewanie i chlustanie potem NAN ProHA-ulewanie i chlustanie + wysypka,ciemieniucha i swedzoce oczka potem Bebilon Pepti-ulewanie przy odbekiwaniu to kałuże na podlodze byly potem Isomil -nie ulewał ale dostał takieo zatwardzenia ze glowa mala nie bylo rady trzeba bylo zmienic no i teraz NUTRAMIGEN szkaradztwo i ochyctwo ....no i ulewania wodą po godz albo 2 albo 3 od jedzenia....

• Mamusie
Kasidelko88 wybacz ze pytam ale nie przesadzasz z nazewnictwem nutramigenu? wiem on jest smierdzacy nie fajny w smaku ale po cos jest zrobiony tak? moj synek szybko go przyswoil i wszelakie problemy sie zakonczyly a to ze mi nie ladnie pachnie to sie mowi trudno dla dzieciaczka wszystko jesli jednak twoj syn ma problemy z jego piciem dosladzaj glukoza i tyle,a co do ulewania po nim to owszem czasem jest i to takie na pol wodne ale rozmawialam z moim pediatra i nic mam sie nie przejmowac z czasem minie tymbardziej ze dopajam wiec woda ma prawo sie wrocic....
Fijolku i jak tam pupka Hani? nivea pomogla? mysmy mieli podobny problem po huggiesach pieluchach mialam wrazenie ze sudocrem tylko nasilil odparzenie a nivea dala rade. trzymam kciuczki i przesylam buziaki dla was!