Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
1 miarke ryzu na 6 miarek wody - gotowac na malym
ogniu 4-6 godzin. Powstaje taka "zupa mocy" - wysokoenergetyczny
kleik. Nastepnie przetrzec przez geste sito i podawac dziecku
lyzeczka lub w butelce (rzadsze). Stopniowo taki kleik mozna laczyc z
osobno ugotowana zupka warzywna

ryż najpierw pluczemy i moczymy noc w wodzie wode rano odlewamy zalewamy swieza i gotujemy ryz brazowy lub basmati dlugi czas gotowania sprawia ze jest lekkostrawny
mozna przechowywac kilka dni w lodowce

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kochaniutkie...ja dzisiaj tak pozno,ale jestem 🙂 Troche Was nadrobilam, a bylo naprawde co 🙂 Monalissa,tez skorzystam z tego przepisu kleiku ryzowego.Zycze Wam i waszym rodzinkom milusinskiej niedzieli.Mozliwe,ze odezwe sie jeszcze wieczorkiem.....i tak na marginesie...juz jest ranek.....jestem pierwsza!!! 🙂)) Czyli .....Dzien doberek i pa pa! Buziaki!

• Mamusie
Dzięki Monalissa 🙂

Witajcie 🙂

Za nami piękna noc... 🙂
Manio spał od 19:45 do 6:45 bez przerwy....uffff 🙂
Może wrócą do nas przespane nocki.... 🙂
Tak więc ja wyspana z energią na cały dzień 🙂
Mąż odsypia nockę, a potem jedziemy do teściów na obiad....

Miłej niedzieli 😘

• Mamusie
Dzien doberek po raz drugi 🙂 Ja juz z Kevinkiem od 7 rano na nogach.Nasz przesypia ostatnio pieknie nocki od ok 20 ej do ok 7 ej rano 🤪 bez karmienia...super!Wczoraj zasnelam z Kevinkiem na lozku bez kolacji,dlatego po 1 ej w nocy buszowalam po kuchni,bo mi zoladek zciskalo.Teraz juz po pierwszym sniadanku...drugie bedzie z mezem ok 10 ej,bo maz jeszcze smacznie spi 🙂 Dzisiaj na obiadek dla Kevinka marchewka+ziemniaczek+losos z Hipppa.Narazie ze sloiczka.Z czasem zaczne sama zupki gotowac 😆
U nas zimno sie zrobilo brrrr...

• Mamusie
Witajcie! 🙂
A moja Hanka zasnęła wczoraj ładnie przed 20.00, mamusia miała czas dla siebie i pierwsza pobudka była ok 1.30, druga o 3.30 (zasnęłam z nią na wersalce w jej pokoiku i tak spałyśmy do 6.30)... przełożyłam ją do łózeczka ale o 7.00 już była pobudka i wzięłam ją do naszego łoża 😁 A tam spałyśmy do 10.00!!! 🙂 🤪
Teraz muszę się szykować na poprawiny (jadę śpiewać gdzieś pod Tomaszów Maz.) a Hania zostaje cały dzień z tatusiem 🙂 🙂 🙂

Antenka, Fijolek, mam nadzieję, że jutro aktualne!!! 🙂 Czekam na Was 😘

MIŁEJ NIEDZIELI DLA WSZYSTKICH 😘

• Mamusie
martyna_czaro napisał(a):
Witajcie! 🙂
A moja Hanka zasnęła wczoraj ładnie przed 20.00, mamusia miała czas dla siebie i pierwsza pobudka była ok 1.30, druga o 3.30 (zasnęłam z nią na wersalce w jej pokoiku i tak spałyśmy do 6.30)... przełożyłam ją do łózeczka ale o 7.00 już była pobudka i wzięłam ją do naszego łoża 😁 A tam spałyśmy do 10.00!!! 🙂 🤪
Teraz muszę się szykować na poprawiny (jadę śpiewać gdzieś pod Tomaszów Maz.) a Hania zostaje cały dzień z tatusiem 🙂 🙂 🙂

Antenka, Fijolek, mam nadzieję, że jutro aktualne!!! 🙂 Czekam na Was 😘

MIŁEJ NIEDZIELI DLA WSZYSTKICH 😘

spotkanko jutro macie?