Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a jeszcze wam napisze a co...
moj maly lozeczko ma juz za male hehehe,..w nocy obraca sie wokol wlasnej osi,wedrowniczek moj malutki hehehe...i zaczepia nozkami,glowka o szczebelki i sie budzi...pozawieszalam koce po bokach ale to i tak sie budzi...i tak myslalam zeby moze zmienic na takie turystyczne...ma ktoras takie?

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
a jeszcze wam napisze a co...
moj maly lozeczko ma juz za male hehehe,..w nocy obraca sie wokol wlasnej osi,wedrowniczek moj malutki hehehe...i zaczepia nozkami,glowka o szczebelki i sie budzi...pozawieszalam koce po bokach ale to i tak sie budzi...i tak myslalam zeby moze zmienic na takie turystyczne...ma ktoras takie?

ja mam turystyczne ale nieuzywane bo malo stabilne, ale jak masz wkladke na podyzszenie i dobry materac to mozesz kupic bo plus taki jest ze nie ma szczebelek i dziecku sie nic nie stanie.

• Mamusie
witamy poniedziałkowo 😜
Mnie głowwa boli i ciśnienie wysokie,moje serduszko wypiło troszku mleczka i "śpiewa" w foteliku 😜
Zaraz zjem sniadanko i za sprzątanie się wezmę.
Moniczko ja mam krzesełko,dostaliśmy...ale nawet niewiem co to za firma ale jestem zadowolona i raz na jakiś czas go sadzam,ale jak Wiolis w pozycji pollezacej...glownie w foteliku samochodowym siedzi.
Wiolis co do mieska to ja juz sama niewiem czy za wczesnie czy jak bo np sloiczki z bobowity po 5 miesiacu sa z mieskiem,np.z indykiem czy kurc zakien,ja juz kupilam ale jeszcze nie dawalam,mysle nie dlugo podac,jutro chce wprowadzic por.
Antenko wwitaj...moi znajomi maja tyrustyczne i tez zadowoleni i Konrad juz 3 lata w nim spi.Ja tez myslalam nad takim bo mimo ochranaicza na szczebelki maly w nocy lezy w poprzek a nozki miedzy szczebelkami...
Jamargaretko co do tego spotkania w wakacje mam nadzieje ze sie uda...pozyjemy zobaczymy.
Wczesniej nie dam rady.
Martyna Hania dalej spi w pokoiku swoim?U Nas kolejna noc w lozeczku,ocZywiscie sie budzil ale zaypial w lozeczku,wzielam go do siebie jakos nad ranem bo jakby sie rozbudzil bylo by po spaniu a tak to go wzielam przytulilam i po 7;30 wstalismy.

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
czesc laski
Kasia to ja pytalam o lozeczko,jedzonko z mieskiem,krzeselko...troche tam pytan wczoraj zadalam hehehe
Krzeselko raczej kupimy,nad lozeczkiem musimy pomyslec a miesko jak juz pisalam wprowadzilam wczoraj...

wiem Ze Ty 😜
I jak Piotruś?Nic mu nie było?
My dzis podajemy jagody 🤪

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
czesc laski
Kasia to ja pytalam o lozeczko,jedzonko z mieskiem,krzeselko...troche tam pytan wczoraj zadalam hehehe
Krzeselko raczej kupimy,nad lozeczkiem musimy pomyslec a miesko jak juz pisalam wprowadzilam wczoraj...
Witajcie 🙂 Monia jak cie dawno nie bylo. wiesz ja tez zostawiam mala z tesciowa i az mnie szlak trafia jak o tym pomysle ale co zrobic dopracy trzeba isc

• Mamusie
jolajcik napisał(a):
Szymek jak tylko wyczuje, że ma szanse usiąść to to robi, w dodatku nauczył się turlać i jest to jego ulubiona zabawa. Ostatnio odkrył też ściąganie obrusa ze stołu 😮

😁
Jeżeli sam siada to chyba powinnaś się cieszyć,ze masz tak mądrego,bystrego i sprytnego syna.
Ja czekam z niecierpliwością aż mój Oskar usiądzie...

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
Jamargaretka napisał(a):
moniczka1979 napisał(a):
dziewczyny????myslalyscie o zakupie krzeselek do karmienia???macie w ogole w planie zakup???jesli tak to jakie ???
co myslicie o tym??
albo takie

Moniczka ja mam prawie identyczne. jestem bardzo zadowolona

http://allegro.pl/praktyczne-wielofunkcyjne-krzeselko-do-karmienia-i1841051413.html to jest nasze

a odbieralas osobiscie czy wysylka???

kurier

• Mamusie
moniczka1979 napisał(a):
100 lat dla Szymusia!!!
Manki nic mu nie jest 🙂bardzo mu kurczaczek smakowal 🙂
Ewelka widze ze sie rozumiemy,a ty juz pracujesz czy masz w planie?

no ja się przymierzam,ale się boję póki co...Twój Piotruś prawie miesiąc starszy...więc ja lepiej poczekam.

Jamargaretko a co Twoja Majusia jada?

• Mamusie
Cześć Dziewczyny... czytam Was ciągle na bieżąco i widzę kolejną dyskusję na temat jedzonka.... może moge posłużyć pomocą i podam Wam schemat jedzonka Milenki... otrzymaliśmy go od Pani która zajmuje się naszą małą właśnie w sprawach żywieniowych... więc tak :

Pierwsza zupka jaką zjadła to było:

Marchew, ziemniak, 2-3 cm pietruszki, zalać to wszystko szklanką wrzącej wody i zagotować do miękkości. Na końcu dodać łyżkę kleiku ryżowego i łyżkę oliwy lub masła bez oleju. Pietruszkę wyjąć i resztę przetrzeć przez sitko.

w kolejnych tygodniach wprowadzać nowe warzywko w takiej kolejności:
por -2,3 cm nie przecierać
groszek 10-15 ziarenek przetrzec
brokuły 2 różyczki przetrzec
burak czerwony 1 krążek nie przecierać
pomidor połówka przetrzeć
dynia 4-5 kosteczek przetrzeć
kalafior 2-3 różyczki przetrzeć
szparagówka 2-3 przetrzeć

ok 5,5 miesiaca mięsko z królika, indyka lub kurczaka:

mięsko zagotować, wylać wodę, opłukać mieso, zagotować woe i dodać 2 marchewki, pietruszkę i pora. Gotować na małym ogniu do miękkości. Mięso zmielić, dodać marchew i dwie łyżki wywaru. Przygotować kulki wielkości zielonego orzecha i zamrozić. Dodawać po jednnej dziennie do zupki.

mieiąc pózniej ryby : Sola, Tilapia lub Łosoś przygotować jak mięso ale gotować na parze.

po 7 miesiącu żółtko przez pierwsze dwa dni dodawać po pół do zupki później po całym.

z deserów Mała je jabłka i banany.

może dodam że Milenka prawie od początku jest karmiona butelką.

pozdrawiamy 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusie
Może dodam jeszcze ze jesteśmy od samego początku pod opieką tej Pani i nie mieliśmy żadnych problemów brzuszkowych, związanych z uczuleniem, kupkami itp 🙂

przez dzień Milena zjada rano około 8:00 150 ml mm, później około 11-11:30 120 ml... o 14 zupkę, później o 17 150mm i na noc 150 mm + 2 łyżki kaszki ryżowej.W między czasie pije wodę lub soki przecierowe : marchew jabłko lub marchew banan jabłko i zjada deserki z tym że jeśli jest deserek to nie dajemy soczków i odwrotnie ... 🙂 Przesypia całe noce bez pobudek 🙂