Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
HEJ
u nas strasznie wieje słonko swieci ale chłodno a miałam wybrac sie na jakies swiateczne zakupy,chyba odpuszcze bo miałam jechac autobusem u nas drogi głowne rozkopane i autem 2 godz bym jechała t.akie korki a komunikacja ma swój osobny pas wiec szybciej sie jedzie Nie mam nawet pomysłu na prezenty a nie lubie robic cos byle jak za to dekoracje domu mnie pochlaniaja bo lubie wszelkie swiece ,anioły serduszka renifery i piekna swieża choinke a jak wspomniała Monalissa za 2 tyg swieta 🙂
A dzis pieczemy razem zcórkami pierniki

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Monalissa zazdroszcze wyjazdu o tej porze roku przepieknie tam no i zakupow zazdraszczam oczywiscie 🙂
Co do glutenu ja naprzykład nie wprowadzam ale za to podałam wczoraj małemu przyprawiony leciutko obiad taki jak my jedlismy bo swoich nie chciał za cholere jesc wiec troche z bezsilnosci podałam mu wczoraj to co my jedlismy i zjadł pieknie i kupa dzis piekna wiec moze on tej papki bezsmaku poprostu nie lubi

• Mamusie
Stas juz po 3 szczepieniu jeszcze zostało nam jedno za 6 -tyg.i pozniej dopiero w 14 miesiacu Zycia
Bilans 7 miesiecznego chłopca :10 ,300 wazy i miezy 72 cm ,dwa zeby na dole nadal cyc na pierwszym miejscu stara sie raczkowac choc bardzo go to wkurza najlepiej mu stanie wychodzi i wtedy jest zadowolony gada ale najlepiej mu wychodzi tatata mama nie zabardzo mu wychodzi chyba ze płacze 🙂

• Mamusie
monalissa napisał(a):
no my szczepienia tez juz na razie mamy za soba ale kazala nam przyjsc na wazenie i mierzenie jak mała skonczy 8 miesiecy 😮 wy tez macie takie zalecenie? czy to moze dlatego ze faktycznie przybrala malo jakies 450g przez prawie 2 miesiace 😮

My szczepienie mamy 22 maja i wtedy kazali Nam sie pojawic...Oskar od 25 pazdziernika do 22 listopada przybral niecale 300 g

• Mamusie
Witajcie! u nas nocka masakra budzenie sie o polnocy,3 rano,7 rano no i potem przed 11.i plaacz ktory jest niczym nie do uspokojenia,a wogole to moj pysiu nie chce jesc, ostatni raz jadl po 7 50ml i nic wiecej....widze ze zab juz coraz wiecej jest widoczny ale sie nie przebil,czyzby to bylo przyczyna?nie wierze do koca,a jeszcze katar mamy ehh...
Kasiu sliczny kolaz a Piotrus je Nutramigen 2 jeszcze,ale proba mleczna sie udala wiec po nowym roku pomyslimy nad zmiana na zwykle mm.
Adka my mamy wizyte bilansowa po 9 miesiacu a nastepne szczepienie dopiero po roku.
no nic to tyle poki co.buziaki

• Mamusie
Bea - rehablitacja ok. są efekty wręcz w centrum zdrowia dziecka powiedzieli że jest ładnie rozwinięta ruchowo, że ma ładne wzorce ruchowe - i oni nie mają zastrzeżeń - mimo wszystko na rehabilitacjach nic nie mówią, że koniec więc widocznie te mięśnie są jeszcze słabe i trzeba je ćwiczyć. choć dziś mówiłam że widzę efekty a rehabilitantka powiedziała "ja też widzę"

Majka ma bardzo silne nogi ale góra jest chyba słabsza. w każdym razie ostro trenuje pozę do raczkowania

• Mamusie
hussi31 napisał(a):
Witajcie! u nas nocka masakra budzenie sie o polnocy,3 rano,7 rano no i potem przed 11.i plaacz ktory jest niczym nie do uspokojenia,a wogole to moj pysiu nie chce jesc, ostatni raz jadl po 7 50ml i nic wiecej....widze ze zab juz coraz wiecej jest widoczny ale sie nie przebil,czyzby to bylo przyczyna?nie wierze do koca,a jeszcze katar mamy ehh...
Kasiu sliczny kolaz a Piotrus je Nutramigen 2 jeszcze,ale proba mleczna sie udala wiec po nowym roku pomyslimy nad zmiana na zwykle mm.
Adka my mamy wizyte bilansowa po 9 miesiacu a nastepne szczepienie dopiero po roku.
no nic to tyle poki co.buziaki

u nas byl najgorszy moment jak sie zab przebijał,wię może i u Was tak.
Ja podaje Bebiko a pediatra przpisała mi Bebilon Ppeti ktorego Oskar nie chce pic...mial katar i stwierdzila ze to alergia,a przeciez przy przeziebieniu to normalne ze sie ma katar,choroba minela i po katarku niema sladu...przeciez wasze dzieci tez maja katarek...musze skonsultowac sie z pediatra ze szpitala,on jest dobry...inny pediatra nie widzi alergi i huk wie.

• Mamusie
Witam 🙂
Paytus obudzil sie prze 24 i byl placz niesamowity 😞 😲 zasnal kolo 1... tak sie chyba wymeczyl tym placzem, ze spal az do 10 😲 🤪 w nocy od czasu do czasu troszke przez sen mruczal 😞 katarek go meczyl 😞 ale teraz jest juz w dobrym hymorku 🙂
Bylismy na kontroli (na 7 miesiac) wiec tak dlugosc 73cm a waga- UWAGA 😉 10,900 🤪 SZOK 🙂 Babeczka mowila, ze nie wie gdzie on te kg chowa bo wogole ich nie widac 😉 ale od ostatniej kontroli za duzo nie przybral wiec ok. Teraz to powinny te kg isc w gore znacznie wolniej, wiec wszystko jest super. Byla bardzo zadowolona z Patrysia- rozwila sie w 100% prawidlowo 🙂 sluch ma rewelacyjny 😉 dala nam kilka ksiazeczek odnosnie jedzonka- musze poczytac. Wiec jestesmy zadowoleni, ze wszystko jest dobrze 🙂 niby widzimy, ze wszystko jest ok ale jak idziemy na taka kontrole to zawsze jakiegos stracha mam 😮

• Mamusie
Wiolis napisał(a):
Witam 🙂
Paytus obudzil sie prze 24 i byl placz niesamowity 😞 😲 zasnal kolo 1... tak sie chyba wymeczyl tym placzem, ze spal az do 10 😲 🤪 w nocy od czasu do czasu troszke przez sen mruczal 😞 katarek go meczyl 😞 ale teraz jest juz w dobrym hymorku 🙂
Bylismy na kontroli (na 7 miesiac) wiec tak dlugosc 73cm a waga- UWAGA 😉 10,900 🤪 SZOK 🙂 Babeczka mowila, ze nie wie gdzie on te kg chowa bo wogole ich nie widac 😉 ale od ostatniej kontroli za duzo nie przybral wiec ok. Teraz to powinny te kg isc w gore znacznie wolniej, wiec wszystko jest super. Byla bardzo zadowolona z Patrysia- rozwila sie w 100% prawidlowo 🙂 sluch ma rewelacyjny 😉 dala nam kilka ksiazeczek odnosnie jedzonka- musze poczytac. Wiec jestesmy zadowoleni, ze wszystko jest dobrze 🙂 niby widzimy, ze wszystko jest ok ale jak idziemy na taka kontrole to zawsze jakiegos stracha mam 😮

🤪WOW 🤪 🤪 🤪
PRZEBIL MOJEGO OSKARA O PONAD 1 KG

• Mamusie
Witajcie 🙂 🙂
Nasza MArtynka spi od 11.30 a ja posprzatałam łacznie z umyciem podug , zrobiłam sobie spa, zebrałam sie i co ona nadal spi 😮 😮 trzyma sie twardo jednej drzemki w ciagu dnia ...
A w nocy obudziła sie o 4 i na głos bababababa a wiecie jak to w nocy wszytsko głosniej słychac smiac mi sie chcialo zasneła po 5 ☺️ 🤨 🤨
Jamargaretka dzieki kochana.
Wiolis pozniej poszcze maila 🙂