Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Wczoraj położyliśmy się spać o 21.30 i spaliśmy do 8.30 choć nie obyło się bez dwóch pobudek Lenki o 1.30 i 5 🙂 ale i tak się wyspaliśmy. Ja wstałam z migrenowym bólem głowy ale poza tym już lepiej. Jeszcze okresu dostałam 😠
Z samego rana posprzątaliśmy mieszkanie a potem pojechaliśmy na cmentarze mamy trzy więc się zeszło a potem do mojej mamy na kawę i w domu byliśmy na 18 😉
Pogoda dzisiaj super 16 stopni i słoneczko świeciło 🙂

emiliaeem no patrz tak o tym nie pomyślałam ale pewnie ze 2kg mi ubyło 😜
Zdjęcia super a drugie zdjęcie mówi "mama daj spokój tylko zrób mi siostrzyczkę"

emilia zdjęcia super bo świetna modelka na nich i te oczka 🤪 no i powiem Ci ze fajna minka na tym ostatnim zdjęciu 😁 a futerko bomba ja wylicytowałam taki kożuszek http://allegro.pl/show_item.php?item=2740607793 mam nadzieję że będzie ładny 😉

McDa jej zazdroszczę Ci że możesz robić Paulince kucyka ja jeszcze nie ale już niedługo bo włosy jej szybko rosną już grzywka jej odrosła 🙂 Co do zdjęć to Lenka na szczęście nie chce aparatu tylko jak jej za długo robię to ona specjalnie się odwraca do mnie tyłem 🙃

Maja super fryzura do twarzy Ci w niej 🙂

wercia no to macie tyle cmentarzy do objechania co my, Lenka na dwóch była grzeczna ale i śpiąca wiec na trzeci podjechaliśmy sami a Lenkę zostawiliśmy u mojej mamy i tam poszła spać 😉 a teściowa no no że jej się chce liczyć znicze 😮

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam,

Wercia jak czytam o twojej teściowej liczącej znicze to ubaw mam po pachy 🙂) przepraszam, ale nie mogę inaczej zareagować. Tam u nich naprawdę "dziwne" relacje panują w rodzinie. A tak w ogóle to odwidzacie się z teściami? przychodzą do małego ? czy tylko oficjalne spotkania zaliczacie?
MajaCh fajnie ci w tej fryzurze, a wogóle to ładna babka z ciebie. Podziwiam ludzi z a taką odwagę, włosy do pasa i ciach....nowa fryzura...........ja co prawda od dawna nosze krótkie włosy (coś a la Zielińska) i wiem, że długie włosy mi nie pasują, ale zawsze po fryzjerze marudzę, że mogłam zapuszczać, bo tak mi się podoba u innych jak mają długie kity, najprościej upięte w koński ogon....i tak jęczę już od paru lat 🙂) ale nic taki mój urok 🙂)
Maja a jużod dawna miaąłm zapytaćcięo to czy mówicie do małej po angielsku też? i czy ona rozumie? bo dzieciaki chwytaj ąnaprawdę szybko.

Kasiu mowimy slowkami po angielsku, zeby wiedziala o co chodzi jak pojdzie do przedszkola. Ale codziennosc to polski w domu. np. jakies zabawki mowie jej po ang i po pl nazwy,zeby lapala. Chociaz jak powtarza to polski zapamietuje.....kotek - kokek itd. Wiem ,ze i tak najwiecej zalapie jak do szkoly pojdzie ..obawiam sie,ze kiedys bedzie tylko po angielsku mowic..

hej, McDa u mnie tez mala od 3ciej u mnei w lozku, maz mial nocke i sie zlitowalam nad soba to nie musialam wstawac tysiac razy tylko spala obok jak sie budzila ,poglaskalam po brzuszku albo po pleckach i spala do 7.30 🙂
Planuje dzis spacerek ale i czekamy na landorda,ma naprawic co nieco w domu ciekawe.....angielskie naprawy to latanie dziur polsrodkami a nie naprawa niestety.....

• Mamusie
Witam 🙂

U mnie nocka bez zmian zasnęła juz przed 19 ta i o 5,30 WYŁ BUDZIK MOJEGO MĘŻA 😲 a Natalia zaczęła wołać tata kto to ,kto to i tyle miałam spania 🙂wolne czy nie i tak pobudka o tej samej porze 😉 zazdroszczę wam pobudek o 8-8,30 😉 jednak wole jak zasypia już o 19 tej 😉 🙃

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

PAtryk wczoraj poległ przed 21 a w nocy ok 3ciej obudzil sie - wyspany i uprowadzał mi moje poduszki - zrobilam mu herbatki i na szczescie zasnal
i pospał do 8.30 prawie

Sobota mija Nam leniwie ale miło bo trochę można "odpoczac"
Patryk pospal od 14 do 16, ja posprzatalam troche i podlogi pomylam

U Nas jest wywalanie wszystkiego i chowanie - szukamy potem np butelki albo sandalka
bo schowa do szafki albo na polke odlozy

Teraz u Nas jest etap roznych "kryjowek" - chowa sie w rozne katy, na sile pcha w zakamarki
a jak sie gdzies przyblokuje to potem ryk

emiliaeem - no no to chyba Olouś bije Patryka w ilosci zabawek - hehe bo u Nas
3 pełne pudła i na podłodze jeszcze
a bawi sie moze max polowa z tego

MajaCh - ano ciekawe jak fryzurka bedzie wygladac jak w domu ulozysz, bo wiadomo fryzjer ma swoje
sposoby a potem w domu juz tak nie wychodzi...

Gosiaczek - ciesze sie ze czujesz sie juz lepiej
udanego wyjazdu

Kasia321 - pytalas o "tesciow" a wiec - odkad urodzil sie Patryk to przychodzili jego odwiedzic, obejrzec
- srednio raz na miesiac - na 2-3 godz na kawe, i my jak zaprosili to szlismy, no i na urodziny
i swieta - ale atmosfera "oficjalna" i zawsze siedzimy jakbysmy kije polkneli i chcemy stamtad szybko zwiewac
- beznadziejna atmosfera

emilia1 - oby Natalka jakos sie przestawila i pozniej wstawala
widze ze ona wczesniej zasypia to i wczesnie sie budzi

• Mamusie
Cześć Babeczki.

U mnie weekend edukacyjny, dziś pierwszy egzamin z fizykoterapii miałam, zaliczony na pewno,nie wiem czy na 4 czy 5 😜 Zakuwałam jak głupia ☺️ 🙂

Poza tym kupiliśmy sobie stół i krzesła do kuchni- kolor czarny oczywiście 😜 A w dodatku tak wczoraj pilnowaliśmy fug,że wszystko na zaschło i drapaliśmy 45m2 😮 szpachelkami 🤪 Po 24 zlądowaliśmy dopiero do domu, wykąpałam się i padłam w ręcznikach jak betka,a dziś rano obudziłam się na golasa 🤪 Mąż na podłodze 😁 A Olek jak nietoperz zwisał głową z łóżka (dzięki Bogu,że nie spadł...) Jak my to uczyniliśmy? Nie wiem ☺️

A zaraz lecimy na piwko 😜 Spokojnej niedzieli i przespanej soboty 😜 😉

• Mamusie
Natalia dopiero zasnęła 😉 coś popłakiwała przez moment , ale chyba już śpi 🙂 dziś miała dużo wrażeń, byliśmy u babci i na koniec wjechaliśmy do lidla, a dla Natalii market to raj 😁 😁 Mąż tnie komara , a ja zajadam chipsy i pije drinka 😉

Maja zapomniałam napisać ,że wyglądasz rewelacyjnie w tej fryzurce 🙂

emiliaeem nakręcić was z rana i do śmiechu warte hehhehe 😜

mcda ładny ten płaszczyk

wercia takie leniwe soboty też są mile 😉 co do kryjówek to ja zauważyłam ,że Natalia od dłuższego czasu chodzi w kąt siku i kupę . A jak chcę ją posadzić na nocnik to sztramuje się i za nic na świecie nie usiądzie , wyrywa się i biegnie w kąt 😮 🥴

• Mamusie
dziewczyny pomóżcie, szukam obrazu do salonu, ściany będą jasny popiel, kanapa czerwona skóra, znalazłam coś takiego ale nie mogę się zdecydować 😞
http://modne.artforma.eu/index.php?option=detail&number=F000484F10040
http://modne.artforma.eu/index.php?option=detail&number=F002859F10040
http://modne.artforma.eu/index.php?option=detail&number=F002909F10040
http://modne.artforma.eu/index.php?option=detail&number=F002779F10040

• Mamusie
Wojownik zasnal

emiliaeem
- w takim razie zyczymy 5 a moze nawet i 6 -tki z egzaminu 🙂

emilia1
- ciesz sie ze Natalia lubi markety, Patryk od poczatku ich nienawidzi, po 5 minutach zaczyna sie szol 🤢

McDa
- hmmm tak patrze na te obrazy i mnie najbardziej podoba sie ten ostatni ale ja osobiscie wybralabym cos innego moze cos bardziej kontrastowego
albo zamiast kwiatkow cos takiego
http://allegro.pl/hit-120x80-mega-wybor-modne-obrazy-kostki-do-gry-i2685803046.html

Ale to Ty decydujesz i Tobie ma sie podobac...

• Mamusie
McDa mam ten sam problem,ale ja wymyśliłam,że damy w salonie nasze zdjęcia 3 w szarości. (salon biało-czarny) 🙂 Pomyśl o Waszych fotkach z wyodrębnionym czerwonym akcentem, dziś u fotografa można czynić cuda ze zdjęciami 🙂 A i indywidualny fajny charakter nadadzą... Obraz 1 wg mnie, chociaż od róży bym jednak stroniła... ☺️

• Mamusie
Emiliaeem ja będę miała ten obraz Paulinki w wymiarach 150x100 tylko on bedzie na sciance która trosze dzieli salon od jadalni tylko od strony jadalni, widoczny zaraz po wejsciu do domu 🙂 zastanawialam sie czy nie dac go w salonie ale boje sie ze ten brąz bedzie sie gryzł z popiele... sorki za bledy ale pisze jedna reka, Paulina siedzi na mnie 😁
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/833/img2126edit.jpg/][IMG]http://img833.imageshack.us/img833/7024/img2126edit.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
McDa na szarej ścianie szaro-czerwony obraz się zleje 🙂 A Paulinki zdjęcie w sam raz 🙂 Wczoraj przeglądałam Twoje agu i o tym samym pomyślałam 🙂 I zdjęcie Paulinki będzie lepiej wyglądało w salonie niż od razu z wejścia... Tak mi się wydaje... ☺️

Poza tym dziś miałam praktyki i było oczyszczanie twarzy... Gdyby dziś był Haloween cała grupa bez przebrania mogłaby spokojnie straszyć 🤪 Gęby czerwone jak poziomki 😁

Olusiński padł,więc idę poleniuchować 😜

Miłego wieczorku 😘

• Mamusie
EMILIAEEM dziś o tym samym pomyślałam i znalazłam jeszcze taki http://www.printtown.pl/tryptyki/150x50cm/?album=62&gallery=817 w 6 rzędzie pierwszy od lewej (na czarnym tle) albo ta Paulinka, może masz rację, zamówiłam dziś ten jej obraz w wymiarach 120x80, jak przyjdzie to przymierzę i zobaczę 🙂

• Mamusie
jejku ale mam do nadrobienia.

Wróciliśmy już od mojego brata, byliśmy na cmentarzu u mamy. Długi weekend szybko zleciał.

Wasze dzieciaki prześliczne, aż napatrzeć się nie mogę jak rosną.

emiliaeem Oluś wygląda bosko z kitą 🤪

wercia jaki pomocnik z tego Patryczka, ciekawe czy mu tak zostanie? 🙂

anjaP Lila jest boska, podobna do taty się zrobiła.

MajaCh pozytywna zmiana, ślicznie Ci w tych włoskach 😘

emilia Lenuśka też krzyczy jak czegoś jej nie dam i płacz jaki. Śliczne ma włoski 🤪

U nas dobrze, Lence wyszły dwie górne czwórki, paluszki pcha niemiłosiernie.
Kupiliśmy jej nowe zabawki m.in. MULĘ z ikei, kolcki drewniane, myszkę do ciągnięcia drewnianą, liczydło. Ale najbardziej nadal kocha jeździk 🙂
Ja nadal szukam pracy - tragedia 😞

• Mamusie
no i mamy 2000 stron 🙂

Tedit na miesiąc wypożyczyłabym Ci moją pracę 🙂 bo mi teraz czasu brakuje z każdej strony, nie wiem co robić, taką mam listę zadań;( no i zaniedbuję przy tym Paulinkę, mam wyrzuty sumienia, ale mam nadzieję że jak już się przeprowadzimy to to nadrobimy 🙂
no i życzę powodzenia w znalezieniu pracy! (tak na marginesie to w jakim fachu szukasz??)