Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Emiliaeem wanna 140x140 a chciałam jeszcze większą 🙂 łazienka duża bo 10m2 więc trzeba było zapełnić 🙂 wrzucę zdjęcie jak będzie blat i umywalki... no i zastanawiam się nad kolorem dodatków: czerwień, fiolet czy turkus....

a Paulinka uwielbia teledysk PSY-gangam style 🙂 nie wiem co w nim widzi ale jak leci to nawet się nie rusza, zahipnotyzowana nim... 🙂

lece do wyrka, dobrej nocki!

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Mcda Olek też dziś tego słuchał 😁 Ale chyba bardziej mnie wkurzało niż Jego interesowało 😉
Co do łazienki to się okazuje,że moja m2 większa 🙂 Ale ma słabe rozstawienie,więc ograniczone pole manewru, a szkoda ☺️ Wanna 90x140 i jeszcze ściety róg na zestaw podtynkowy,więc metrażu ubywa.
A w Twojej to chyba bym zaszalała z turkusem 🙂 Czerwień oklepana,a fiolet mało wyrazisty wg mnie. Zresztą co kto lubi 🙂 Ja mam często dziwny gust (co widać po mojej kuchni 🙂 ) Na Twoich płytkach chyba zacieków z wody nie będzie widać, ja mam glazurę z wysokim połyskiem i znów będzie mnie czekała pani szmatka 🙃

kiniek maxio i wy jesteście niesamowici..z was poniekąd biorę przykłąd ☺️

a to hity Marcela http://www.youtube.com/watch?v=FdbTBO4mYwI

http://www.youtube.com/watch?v=tDftqSaFB2E

http://www.youtube.com/watch?v=m-k4SZR6ihM

Hej Kochane,

ano Maksio chyba bardzo szybko nawykł do usztywnień, problem się pojawi jak nosio zaswędzi, wtedy przychodzi i trze o mamy kolano, czasem się meczy żeby brzusio podrapać bo nie sięga,a najbardziej mnie za serce chwyta jak łódki do mycia zdejmiemy a on i tak drapie się na prostą rękę jakby je nadal miał 😞

Emiliaeem, Megan no to Maksiak lubi to samo, Niedźwiedzia w dużym niebieskim domu też ogląda mega chętnie, no i lubi gumi misie, kaczuszki też z mini mini - to go zawsze zatrzyma, ale ja osobiście już mu puszczam czasem pełnometrażowego Kubusia Puchatka, nawet 20 minut siedzi i ogląda ciągiem 🙂 a ja lubie jak to leci w tle,bo akcje w Winnim mnie rozwalają czasem 🤪

Jesienna chandra mnie dopada pomału, niech spadnie śnieg wreszcie ,niech się zacznie zachrzan wokół-świąteczny w sklepach, bo się nie odbije od smutnego nastroju :/

• Mamusie
Witam w ten pochmurny dzień 😉

Lence się pozmieniało i od dwóch dni wstaje o 8 a spała do 9 nawet do 9.30 😮

McDa jeśli te płytki masz grafitowe/czarne to proponuję czerwień a jeśli są brązowe to turkus a jeśli chcesz fiolet to raczej taki jaśniutki 😜 no ale i tak sama zdecydujesz 🙃 Ty masz większą łazienkę niż ja kuchnię no ale to uroki mieszkania w bloku 😉

emiliaeem Lenka też uwielbiała tą bajkę ale jej już przeszło teraz interesuje ją tylko piosenka tytułowa i ta na dobranoc 🙂 a ogólnie uwielbia wszystkie piosenki z mini mini 😁 nawet te co megan podała 😉

a ja dzisiaj robię zapiekanki 🙂 siostra do mnie przychodzi po południu bo mam ją ufarbować a potem na solarium, na zakupy i do kina z mężem idziemy na Bond słyszałam że fajny 🙂

Miłego 😘

• Mamusie
Gosiaczek płytki grafitowo-szare (ale ten szary bardzo jaśniutki)

Emiliaeem mi też się turkus bardzo podoba, tylko musze męża przekonać, on chce czerwone 🙂 u nas łazienka ustawna, bo kwadratowa prawie, zostanie dużo miejsca pustego 🙂 a płytki mat specjalnie wybrałam, bo przy wannie wyglądałyby tragicznie 🙂 przy 220 m2 muszę patrzeć praktycznie 🙂 nie dam rady wszystkiego codziennie sprzątać 🙂

a ja mam dziś gości i nie wiem co zrobić na kolację, bo oni w piątki mięsa nie jedzą 😞

• Mamusie
McDa no to czerwony (intensywny) ładnie będzie pasował 🙂 ale pewnie turkus i fiolet też 😉 a co do turkusu to mi się zawsze taka sypialnia marzy brązowo turkusowa 🤪
Co do kolacji to ilu masz tych gości? może ten ser pleśniowy na mixie sałat ja robiłam to dla 6 osób z grzankami czosnkowymi 😉

a ja już jedno pranie rozwiesiłam, na zapiekanki podszykowałam, posprzątałam kuchnie i w szafkach no i WC teraz Lenka śpi a ja buszuję po necie szukam natchnienia co do prezentów 🙃

• Mamusie
Megan wpadłam dziś do fryzjerskiego i takiego rozstrojenia dostałam,że wykupiłabym chyba wszystko,żeby pomóc moim kłakom 😞 Ale ostatecznie zdecydowałam się na serum zakwaszające włosy z filtrem uv i tą Latte w małej puszcze na wypróbowanie. 🙂 Troszkę się zmieszałam jak dużą puchę Latte znalazłam na półce z kosmetykami biosilka 🥴 Ten biosilk wg mnie totalnie do kitu ☺️ Dziś rozpoczynam intensywną regenerację 🙂

Kinia przyzwyczajenie minie na szczęście 🙂 Maksik jest malutki,więc szybko się odzwyczai 🙂 Aby usztywniania zupełnie zdjęli 🙂 Ja po ciąży chyba z pół roku osłaniałam brzuch,żeby się w niego nie uderzyć 😁 Tak się z nim związałam 😆 Co do deprechy- u mnie na porządku dziennym. 🙃 Takie głupie myśli po głowie chodzą,że nawet rozważałam pogaduchę z terapeutą... ☺️ Mąż nie może już słuchać moich herezji 🙃
A wczoraj w dodatku przeżyłam koszmarnego stresa. Byliśmy na budowie z Olusiem, mąż napalił w piecu,więc w kuchni i salonie ciepełko od podłogówki, Mały szalał, pilnowała Go moja najmłodsza siostra. W pewnym momencie odkręcam głowę, a Olek dosłownie kilka cm od niezabezpieczonego kontaktu 😲 Setne sekundy nas dzieliły,a Mały władowałby paluchy pod prąd 😞 Nogi zrobiły się waciane, dosłownie,a serce czułam w gardle. Siostrę myślałam,że rozniosę w drobny mak! Mąż pozagradzał te miejsca płytami,a ta mała franca poodstawiała, bo myślała,że niepotrzebne.

Gosiaczek kino! 🤪 Wieki nie byłam... ☺️ Strasznie mało czzasu spędzamy teraz z mężem... Ja w domu zOlusiem, on na pełnych obrotach w pracy... Ale wczoraj Go dopadłam 🙃 Czekałam,aż wróci do 2 w nocy 🙂 Mordka Mu się uśmiechała jak wszedł a ja nie spałam 😉

Poza tym byłam w UP, do marca mam spokój, nie będą mnie wzywać 🙃 A do maja przysługuje zasiłek. W przyszłym roku idę już do pracy... Mam dość siedzenia w domu ☺️

• Mamusie
emiliaeem najważniejsze że nic się nie stało i skończyło się na strachu 🙂 Co do wieczoru no to mąż na pewno był zadowolony 😜 mój ostatnio nie ma ze mnie pożytku jakaś przemęczona jestem ale po części wina to tej pogody i słabego sypiania w nocy 🤢 Chyba muszę się wziąć za siebie 😉
Co do pracy tez zamierzam po wychowawczym iść na zasiłek a potem do pracy bo czasem tez już mam dosyć siedzenia w domu a co to za przyjemność pracowania w domu żadna bo cały dzień z dzieckiem a wieczory przy projektach 🥴

Emiliaeem z kontaktem to i ja zjeżyłam włos kilka razy ..mamy większość zabezpieczoną a te co nie są ,to właśnie poprzystawiałam,ale młody jest sprytny i cierpliwy, także na dłużej niż 5 minut nie mogę go spuścić z oka 🤢 bo babranie się w donicy z drzewem naszym, czy obrywanie lisków z kwiatków, otwieranie szafek albo rozsmarowywanie kremów po całym domu to już norma 🙃

Z odżywek to ja się nie wypowiadam, jak jest bardzo źle to bawię się w żółtka jaj albo oliwę z oliwek na ciepło ,ale to bardziej dla skóry głowy niż samych włosów ☺️

• Mamusie
Witam

Wczorajszy wieczór udany film fajny według mnie to najlepszy Bond z udziałem Daniela Craiga dużo akcji ale i ciekawa fabuła więc polecam jak ktoś lubi dużo akcji 😉 choć sam Craig słabo wyglądał jakby był zmęczony a raczej przemęczony 🤢
Siostra została z Lenką i położyła ją spać a ja jakoś tak dziwnie się czułam to pierwszy raz gdy nie kładłam jej spać 😉 Jakoś ciężko mi tą pępowinę od Lenki odciąć 😜

tedit to powodzenia na drugim etapie 😉

megan podziękuj mężowi za miłe słowa, a co do wędzarki fajna spawa moja babcia tez miała 🙂

emiliaeem trzymam trzymam daj znać jak Ci poszło 🙂

A ja już pranko rozwiesiłam i poodkurzałam 🙂 Jak mąż wróci z pracy to wybieramy się na drugie urodziny siostrzenicy więc pewnie wrócimy późno.

emilia a ty gdzie się podziewasz???

Miłego dnia 😘

• Mamusie
Dobry 😉

Anatomia zdana na 4 🙂 Póki co najlepsza ocena w grupie 😜
Babka okropnie wymagająca, w sumie mogłam napisać więcej,ale kartki mi zabrakło, i dopisywanie wyszło by zbyt chaotycznie... Ale i tak jestem zadowolona 🙂

Zmykam do Tosiulka, tak się we mnie wtulił jak wróciłam 😆

Jutro praktyki 🙂 Miłej niedzieli...

• Mamusie
no i urodzinki udane było wesoło, trochę się przejadłam 😮 ale takie pyszności były ☺️ Lenka już słodko śpi 🙂 i ja tez zaraz idę lulu 😉

megan no widzisz jednym się podoba (mi bardzo 😜 ) innym nie to tak jak z tym filmem "Saga zmierzch przed świtem część 1" niektórym znajomym się podobał a mnie zamulił, ciekawa jestem jaka jest część 2??? choć pewnie jaka by nie była to i tak obejrzę skoro widziałam wszystkie części 😁
a i jeszcze ostatnio oglądałam "Resident Evil: Retrybucja" jak dla mnie porażka mimo że widziałam wszystkie części to pierwsza najlepsza 😉
emiliaeem no to gratuluję zdolna bestia z Ciebie 😉

Dobranoc 😘

• Mamusie
witam
ja też obżarta po urodzinach, aż mi brzuch pęka, mała zasnęła dopiero o 22 jak wracaliśmy 🙂 a wczoraj mieliśmy gości i poszła spać o północy! jej rekord, nie wiem jak to zrobiła, ale za to dziś po
poludniu spała całe 2 godziny!!! też rekord 🙂

Gosiaczek też byliśmy na bondzie i podobało nam się, ale mąż stwierdził że poprzedni był lepszy (pewnie dlatego że było więcej pościgów, a on kocha samochody) 🙂

Emiliaeem Ty kujonie 🤪 🤪 🤪 oby tak dalej!!

Tedit trzymam kciuki!

zmykam spać bo jutro rano znów na kurs 🙂 ale jeszcze 3 weekendy i koniec 🙂

hej 🙂 jestesmy od kilku dni u moich rodzicow jest fajnie tylko,ze mnie scielo znow z nog i kosci polamane ZNOW po prostu mysle,ze zejde niedlugo taki mam slaby organizm nie wiem czemu 😞 gardlo zawalone jeszcze ehhh ale Zuza ma sie dobrze 😁 bryka jak wariat po protu ciagle w iegu ciagle ma cos do zrobienia...
Niestety nie jestem pewna czy bede miala czas Was nadrobic . postaram sie wchodzic czesto jak Ziazia mi da bo jest fajnie ale mama musi byc w zasiegu wzroku...
Emiliaeem 😁 wyczytalam ,ze egz. na 4 😁 gratuluje 😁 madra mamusia 🙂
Zycze Wam kochane milej niedzielki 🙂

• Mamusie
hej jestem 🙂 podczytuję na bieżąco wieczorkiem w telefonie, ale nie mam siły pisać 🙂

U nas po staremu Natalia daje czadu ja po pracy czekam do godz 19 i razem n Natalia idę spać ☺️ Dziś mam wolne to zaglądam 🙂 Natalia śpi a ja relaksuje sie przy kawuni i ciasteczku 😉

gosiaczek jak tak czytam o której wstaje Lenka to jestem w szoku aż zazdroszczę. Natalia wciąż chodzi spać między 19 a 20 i wstaje o 5-6 🤪 mój kochany ranny ptaszek 🙂

emiliaeem piękna kuchnia i gratuluję 4 🙂 Nie poznałam cie na FB w tych włosach 🤪 wyglądasz na 16 lat 😉 ładnie chodź w blond wyglądałaś z pazurem 😉

monia66 słyszałam ,że w poniedziałek urodziłaś gratuluję oby synek zdrowo rósł. Nie chcę zawracać ci dupy sms ami , więc jeśli dojdziesz do siebie to napisz jak tam Wiki zniosła rozstanie i w ogóle co u was 🙂

maja zdrówka 🙂 będzie dobrze 😉

mcda no to ładne rekordy ma Paulinka, śliczną masz łazienkę i super wannę 🙂

tedi 3mam kciukasy 😉

kinga Oj Maks naprawde dużo przeszedł i jesteście oboje dzielni i ma śliczna buzię a te oczy cudne 🙂

megan śliczne zdjęcia , a mąż prawdę napisał 😉

wercia zdrówka 🙂