Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Emiliaeem obstawiam ze juz masz za soba szczęśliwe rozwiazanie!

Macda Paula bedzie super siostra, pamietam jej filmiki jak lalkami sie bawiła. No i ma super podejście.
Ostatnio mnie strasznie wzdelo kilka dni temu i Lili sie strasznie zainteresowała mówi mi "mama jest guba" a maz mowi ze za duzo zjadam. A ona ze w brzuchu jest bebe, a mowię ze nie, ale spytałam czy chce? Ona zaczęła skakać i krzyczec oui,oui,oui!!!
W razie wpadki mamy z mężem zielone swiatlo 😉
Po wszystkim zastanawialiśmy sie skąd ona wie ze ze dzidzus jest w brzuchu , nie mówiłam jej o tym i nie mamy znajomych ciężarówek. Podejrzewam ze ze szkoły.

MajaCh wzruszające , dzieci to wielkie niespodzianki.
Ja jeszcze nie słyszałam słowa kocham od mojej córy, bo mniej mowi niż wasze ale nie ma dnia ani nawet godziny kiedy jestesmy razem zeby nie przyszła do mnie uśmiechnęła sie do mnie, rozkosznie zrobiła oczy ze shreka i rzuciła sie na szyje. Serce mało nie wyskoczy z wruszenia i radości.

Moja Lila jest teraz na etapia wszystko sama, sama sie ubiera i rozbiera, zdejmuje ,zakłada ,zapina buty, na denerwuje sie przy tym ale nie pozwoli sobie pomoc, za to jaka dumna jak to zrobi. Otwiera drzwi do domu i zamyka przy wyjściu z domy i pod żadnym pozorem ja nie moge tego zrobic bo zamknie otworzy wyjdzie i jeszcze raz zamknie i jeszcze sie obrazi do tego. Myje sie tez sama , nawet włosy na głowie łącznie z plukaniem piany.

Wercia a co ciebie i twojego rozbójnika ?

Gosiaczek a moja tez gada z moim mężem przez telefon zawsze zabiera mi telefon jak słyszy ze tata dzwoni, buzia sie jej nie zamyka ,po swojemu taki monolog mu wykłada a moj w szkoku bo nigdy do głosu nie daje mu dojść. Nawet tez troche mu opowiada co było w szkole. Jeszcze gorzej jest jak rozmawiam przez bluetooth w aucie ,Lila skutecznie wtedy mnie zagłusza , wyraża sie cała najaglasniejsza tonacja jaka z siebie moze wydobyć.
Fajnie ze ćwiczysz, ja przestałam, hehehe. Nie żartuje ale teraz miałam pól tygodnia przerwy bo mi czasu brakowało. Zabiegana po pracy , syn na wycieczke jedzie w tym tygodniu, trzeba było lekarza odwiedzić. Zrobic zakupy. Przy okazji i siebie w gory wypasarzylismy juz chyba kompletnie. Do tego te upały, i nieprzespane noce . Troche jeszcze tego było . Mam nadzieje ze nie straciłam duzo ale musze to troche nadrobić.
Ja cwicze od jakiegoś czasu przewaznie z mel b. Powiem ze wyciska ze mnie 7poty i Zawsze mam zakwasy bo staram sie robic codziennie cos innego.
Ostanio siostra mi polecila bo stosuje juz od jakiegos czasu na sobie olej kokosowy. No i kupiłam sobie w tym tygodniu w bio sklepie i karzdy balsam do ciała przy tym nadaje sie tylko do kosza, moja skóra po trzech dniach stosowania jest tak gładka i tak nawilzona jak u mojej córy, nigdy tak nie miałam. Naprawde polecam . Dzis kupie jeszcze jedne pudełko i bede go używać w kuchni. Zobaczymy.
A wy moze juz stosujecie coco , jak nie to polecam.

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
emiliaeem to czekamy 🙂

anjaP ja stosuję olej kokosowy w kuchni juz jakiś czas ale piszesz ze się nim smarujesz bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ☺️
Co do ćwiczeń to ja różnie trochę z Chodakowską, rowerek, steper, skakanka i jak narazie ćwiczę codziennie jak nie uda mi się w ciągu dnia to wieczorkiem.
A Lenka przeciwieństwo Lily czasem ma napady ze sama ale często jest że mama pomaga a mama różnie raz pomoże a raz udaję ze nie mam czasu że coś robię i twedy sama próbuje 😉

• Mamusie
Emiliaeem ja nie wiem moze wez zrob przemeblowanie w domu. Cos to ci moze przyspieszy 😉

Gosiaczek Kuiplam sobie kolejne wiadro kokosowego oleju i dzis smazylam na nim krokiety . Podobno odchudza i jest tez najzdrowszy z oleji.
Smaruje NIM cialo, zamiast balsamiu i dzis robilam sobie pierwszy raz maseczke na wlosy. On do wszystkiego podobno jest idealny.
Dzis jeszcze nie cwiczylam , znowu pol dnia sprzatalam ,pol gotowalam à kolejne pol (duzo mam tych polowek w ciagu dnia) bylam na zakupach po skarpet u klapki na wycieczke nowe bo wszystkiego ten mij Syn ma talie zwarte ze wstyd. I to maily byc 5 minutowe zakupay Alex muj 2 godzin spedzil w media markt i kabelkow do auta szukal. Wrocilam po 20h glodna jak wilk . Teraz obrzarta musze jeszcze troche odczekac zanim zaczne cwiczyc,ale za jakies 15 minut tez sie troche spoce.

• Mamusie
anjaP ja mam ten http://www.bdsklep.pl/bio-planete-200ml-olej-kokosowy-extra-virgin-bio,id-44286?gclid=CIG26JKQ-r4CFcoBwwodhK0Akg#tab_1 i właśnie szperam po internecie i rzeczywiście on jest na wszystko ja go dodaję do różnych dań 🙂 i jak dla mnie jest świetny aż muszę pomyśleć o innym jego zastosowaniu 😉
Mam nadzieję ze uda Ci się poćwiczyć 😉

• Mamusie
NIC sie udalo 😉po prostu silne postanowienie 😉, teraz tylko prysznic.
À czym ty masz olej pachnacy kokosem, bo ja niestety nie. http://www.newagewebwinkel.be/contents/nl/d1331_Kokosolie.html - moj .
Trudno go dostac pochodze jeszcze po innych bio sklepach , moze sie w ktoryms uda kupic!

• Mamusie
witam
Emiliaeem trzymam kciuki żeby szybko się zaczęło i szybko skończyło 🙂 a może już jest po 😉

Anja no Paulinka już by chciała, czasem mi mówi wycągnij już dzidziusia z brzuszka, już jest duży hehe ale pewnie jak przyjdzie co do czego to zmieni zdanie bo to mały zazdrośnik 😉 ale jak jesteśmy u kogoś z małym dzzieckiem to ona go ciągle głaska, przynosi zabawki i chce nosić! i to jest najgorsze, tłumacze że jeszcze za mała to ona uparcie swoje: przecież jestem dorosła, już mogę nosić dzidziusie 😉

Gosiaczek też słyszałam o oleju kokosowym że dobry do ciała, włosów i kuchni 😉 ja uwielbiam kokos więc w kuchni bym wykorzystała natomiast mój mąż niecierpi kokosu i wyczuje go wszędzie;(

ja szperam po allegro i szukam karimat na plaże, torby plażowej, trampoliny na urodziny Paulinki, ahh wydam dużo kasy 😉 dziś byliśmy w decathlonie i kupiliśmy tylko buty do pływania do naszej trójki, mąż okulary do nurkowania i poszło 150 zł... a za 3 tyg już będziemy się plażować 😉 🤪 🤪

• Mamusie
McDa ten olej kokosowy można jeść łyżeczką taki łagodny i smaczny oczywiście nie sam ja wcinam z jabłkiem 😜 albo z innym owocem 😉
Z tego co pamiętam jedziecie na Chorwację a można wiedzieć gdzie? bo i może nam się uda w tym roku do Chorwacji pojechać tylko siostra musi dać znać czy dadzą rade 😉

Byliśmy z Lenką w kinie na "Czarnoksiężnik z Oz: Powrót Dorotki" i obejrzała całą bajkę nawet była zawiedziona że się skończyła i trzeba wyjść, a jak tańczyła na kwestiach śpiewanych 😁 no i te jej komentarze i 100 pytań gdzie dlaczego z kim? a ja ją tylko uciszaam i tłumaczyłam że nie oglądałam tej bajki i też nie wiem gdzie dlaczego z kim 😉szkoda że w kinie jest tak ciemno bo fajny filmik bym nagrała 😜

• Mamusie
McDa u mnie dalej cisza! 🤢 My kupiliśmy teraz trampolinę dla Olka taką 305 cm, zapłaciliśmy 500 zł,ale to już po zniżce, bo u znajomego w sklepie 🙂 Olek jest przeszczęśliwy, w ciągu dnia tak się wyskacze,że pada jak mucha na wieczór 🙃 U nas naprawdę zdaje egzamin 🙂 O wiele bardziej niż samochód na akumulator, za który zapłaciliśmy 740 zł! Szał był na początku,a teraz stoi w garażu 🙃 A dzięki trampolinie Olek nabrał takiej odwagi,że fika koziołki jak szalony, czego absolutnie się nie spodziewałam,bo On z tych ,,boidudków" 😉

• Mamusie
emiliaeem i tego wam właśnie zazdroszczę Lenka też uwielbia trampolinę w zeszłym roku mogłaby z niej nie schodzić i w tym roku tez staram sie z nią chodzić w miarę możliwości jak najczęściej bo mamy taką jedną dużą na osiedlu tzn. należy do restauracji wiec dobre i to 😜
emiliaeem no to może jakieś skakanie na piłce mycie okien itp 😉

• Mamusie
Emilieem to poskacz na tej trampoline troche!

Macda ja BAM bezmakowy i bezapachowy olej , moja siastra Co ja zapach kokosa wyczuwa na odleglosc i zaraz ja wykreca od tego , uzywa tez bezzapachowego i twierdzi ze jedyna alternatywa jego stosowania.

I dzis mam ch..... Dzien. Popsulam chba wszystkiego co moglam popsoc i jeszcze sie tak podarlam z mezem ze az walizki mu za drzwi wystawilam. O malo sobie zycia nie ropi.... normalnie jestem stuknieta . I wszystko dlatego ze okres mi sie zbliza!

• Mamusie
AnjaP gdybym miała pewność,że łożysko się nie odklei to skakałabym pod chmury 😉 Okna pomyte, podłogi wyczyszczone, na mnie nic! nie działa! 🤢 Jestem cały czas aktywna- przeciwieństwo do ciąży z Olkiem i doopa 🥴 Lekarz mówi,ze taki organizm 🙃 Zaraz zabieram się za lewatywę, Mąż mi wiezie właśnie Enemę... ☺️ Jak się nie zasram po pachy i zdążę do szpitala to będę się uważać za szczęściarę!!! Trzymajcie kciuki! 😉

• Mamusie
Emiliaeem musisz przestać chcieć i odpuścić bo przypuszczam że stres Cię trzyma... tak to jest że jak się chce to nie ma;( ja pamiętam z Paulą jak czekałam na ten dzien, nie mogłam się doczekać, byłam tak spuchnięta że japonek nie umiałam ubrać, mąż cały ostatni miesiąc nie mógł wypić piwa bo mówiłam że pewnie dziś pojedziemy a tu cisza, dopiero jak mój brat postawił na awans w pracy, mąż stwierdził że i tak nie pojedziemy, ż codziennie mamy jechać i nic więc się napił, a ja wściekła jak nie wiem, nie pamiętam kiedy się tak pokłóciliśmy i w nocy mi wody odeszły 😉 musieliśmy przeczekać 2 godz żeby mąz mógł jechać autem 😉 i o 5 rano pojechaliśmy 😉 potem to już była chwila 😉 także musisz odpuścić, ja wtedy się modliłam żeby noc przespać i żeby się nie zaczęło więc było odwrotnie 😉 🤪
co do trampoliny Paula też uwielbia, gdzie tylko widzi to wrzask, a poza tym to mały skoczek, uwielbia skakać po łóżkach, więc mam nadzieję że przestanie jak się wyszaleje na trampolinie 😉 chcemy kupić taką ok 350 cm bo mąż też się nastawia na skakania i ja w przyszłym roku 😉 podobno fajnie spala kalorie 😉 więc cała rodzina będzie zadowolona z prezentu 😉

Gosiaczek my wracamy do miejscowości gdzie bylismy z mężem (jeszcze wtedy nie mężem) pierwszy raz wspólnie na wyjeździe do Biograd na Moru, wtedy nam się bardzo podobało, plaże żwirkowe ale ładne szerokie z dużą ilością zielonej roślinności i skały więc na prawdę ładnie to wyglądało a dodatkowo można było się schować w cieniu co dla nas w tej sytuacji jeste bardzo ważne (ze względu na paulę i mnie 😉 na plaży słoneczko i cień do wyboru do koloru 😉 piękny port jachtowy (jeden z większych w chorwacji, piękne zachody słonca na tle tego portu więć ślicznie, wzdłuż morza knajpki z muzyczką, piękna roślinność i jest jedna piaszczysta plaża (trochę autem trzeba na nią pojechać bo w takim lasku ale na pewno raz pojedziemy 😉 mam nadzieje ze teraz tam będzie jeszcze piękniej 😉 🤪 napisze za miesiąc jak było 😉

Czesc 🙂
Anja ja tez wojny takie ze swoim tocze jak juz tocze 🙂
A tutaj ja mam linka naszego tescowego olejku http://www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=256412443
Nie uzywalam ale kupie 🙂
Czytam Was napisze wiecej jak wroce z pracy.

• Mamusie
hej 🙂

czytam was na bieżąco , ale weny twórczej brak na pisanie 🙂 u nas wszystko ok Natalia zdrowa, przeszło jednodniowa jelitówke miała temperaturę i lekkie rozwolnienie . pogoda dopisuje wiec cały dzien u babci w ogrodzie 🙂

emiliaeem dziś sa twoje urodziny wiec zycze ci szybkiego porodu, a może dzidziuś zrobi niespodziankę i będziecie razem obchodzić urodziny 🙂 🙂 🙂 😘

Tak piszecie o tym oleju kokosowym , a ja właśnie tez o nim czytałam. mam maskę kokosowa do włosów, ale wyczytałam ze nie sluzy do włosów puszących sie więc kupiłam maskę do włosów WAX i jest super do moich włosów. a co do oleju to na alegro jest tego mnóstwo i w różnych cenach. nie wiem czy ten za 12 zl jest tak samo dobry jak ten drozszy. oczywiście jest napisane 100 % olej kokosowy 😉 http://allegro.pl/olej-kokosowy-balsam-do-ciala-500-ml-nawilzajacy-i4300402083.html http://allegro.pl/olej-kokosowy-bioplanete-400ml-nierafinowany-bio-i4301830675.html http://allegro.pl/olej-kokosowy-900ml-extra-virgin-zimnotloczony-hit-i4299740829.html a ten jest bezzapachowy http://allegro.pl/ktc-olej-kokosowy-czysty-100-bezapachowy-500ml-i4302308086.html

• Mamusie
Witam

Pogoda super bo ciepło ale bez upałów wreszcie pogoda dla mnie od razu lepiej się ćwiczy 🙂

Co do oleju kokosowego to ja kupuję w sklepie ze zdrową żywnością bo np. tutaj na stronie jest po 24 zł 200ml a u mnie w sklepie 400ml kosztuje 27. Poza ty ten co ja kupuję http://www.bdsklep.pl/bio-planete-200ml-olej-kokosowy-extra-virgin-bio,id-44286?gclid=CIG26JKQ-r4CFcoBwwodhK0Akg#tab_1 jest nierafinowany tłoczony na zimno Extra Virgin i te podobno są najzdrowsze można poczytać w necie no i oglądałam kiedyś program Wiem co jem i tam tez była o tym mowa 😜 to tyle mojego wymądrzania się ☺️ 😉
tu możecie sobie poczytać http://www.zdrowylink.pl/odzywanie-dla-zdrowia/zdrowe-i-toksyczne-tlusciochy/rafinowane-czy-nierafinowane

McDa i my jedziemy do Chorwacji miejscowość Novi Vinodolski juz nie mogę sie doczekać 😉 To jakieś 200km od waszej miejscowości ale z tego co wyczytałam plaże jak u Was no i najważniejsze że dużo pozytywnych opini 🙃

Emilia Maja fanie ze jesteście 🙂

• Mamusie
Gosiaczek a mieliśmy jechać do Crikvenicy to bardzo blisko od Novi vinodlski 😉 ale nie znaleźliśmy apartamentu 5 os z klimatyzacjami w sypialni 😉 bo klima to był warunek męża 😉 kiedy jedziecie??
ja już odliczam 🙂

byłam dziś u lekarza i zaczął się 12 tydzien, dzidziuś machał rączkami i nóżkami jak szalony także jestem przeszczęśliwa 😉 za tydzien prenatalne, mam nadzieję że będzie wszystko dobrze 😉

• Mamusie
McDa zazdroszczę i podziwiam ja jestem z tych "boi dudków" i w ciąży bym nie pojechała 🤢 Co do Chorwacji jedziemy 19-26 lipca i na szczęście klima jest my szukaliśmy 6 osobowych apartamentów a wy kiedy jedziecie pewnie z tydzień wcześniej?
Najbardziej przeraża mnie podróż ale napewno wyjedziemy 18 lipca koło 22 co by dzieci przespały większą część podróży 😉

Zmykam Dobranoc 🙂

• Mamusie
Gosiaczek my jedziemy 3 lipca wieczorem bo pobyt mamy od 4 do 11, udało nam się tak załatwić, bo większość turnusów jest od soboty do soboty a my 12 lipca musimy wrócić na wesele do koleżanki 😉 ja się też boję trochę, nie będę wylegiwać na słońcu, a dla mnie to na prawdę będzie odpoczynek ze względu na to że jedziemy z moimi rodzicami i bratem także nie licząc mnie 🙂 4 osoby dorosłe do pilnowania jedej Paulinki 😉 a ja będę leniuchować 😉 pytałam wczoraj lekarki czy są jakieś przeciwskazania to mówiła że jedynie jak się mówi że nie zaleca się wyjazdów to chodzi o podróż i większe ryzyko wypadku, sam pobyt bez zastrzeżen, powiedziała że teraz jej siostra w 8 miesiącu jest na chorwacji 😉 tak późno bym się bała, ale ja już będę miała 14 tydzien, więc to największe zagrożenie minie, mam nadzieję że nic się nie wydarzy.... 🙂 ja też boję się podróżny i mam nadzieję że drogę prześpi, na mapach pokazuje 9-10 godzin więc zobaczymy, pomyśleć że 2 lata temu jechaliśmy nad nasze morze 15 godzin! to była męczarnia!!!

Emiliaeem nie odzywasz się, to znaczy że urodziłaś??? 🙂

• Mamusie
emiliaeem po prostu małemu dobrze w brzuszku jest i nie spieszy się na ten świat ale skorzystaj z rady emili też kiedyś o tym słyszałam 😜

Co do podróżowania w ciąży to ja nie mam nic przeciwko temu też wiele kobiet widziałam z takimi brzuchami na wakacjach zagranicznych że ho ho ja po prostu pisze że za bardzo bym sie bała i nie zdecydowałabym się bo w innym wypadku może bym już zaszła a tak wiecznie coś mnie powstrzymuje ☺️ 😉

Nic zmykam na zakupy trzeba kupić lodówkę samochodową 😜