Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
a ja jesli chodiz o tne kombinezon moglma wziasc wiekszy bo mojemu juz nogi sie nie miesza prawie tylko rekawki sa za duze a tak to nawet fazjny jest na jesien bo na wiosne juz napewno go nie zalozy a na zime coz trzeba bedzie inny kupic jak narazie jeszcze nie korzystam z spiworka wozkowego jak dla mnie maly bykby za bardzo ogrzany

• Mamusie
ja mam śpiworek był w komplecie ale on jest do spacerówki ,ale ja mam go w gondolce nie jest za gruby jest taki na polarku , a co do rozmiaru 74 to ja też nóżek nie zakrywam bo wydaje mi się taki na styk 😉 a roz 80 to chyba byłby jednak za duży , na zimę mam troszkę grubszy kombinezon , a na wiosnę to może zamówię taki tyko większy roz bo naprawdę jest super 🙂

Natalia się znów przebudziła , mąż ją wozi 🤢

Edytko u nas w dzień nie ma czegoś takiego jak drzemki, młody w sumie śpi po 1,5h po każdym jedzeniu, więc mamy karmienia mniej więcej 6,9,12,15,18,21 no i ostatnio około 2 i 4.. po każdym dziennym karmieniu, bawimy się około 40 minut, a potem zazwyczaj zasypia do następnego karmienia, czasem tylko sypia po 40 minut i się budzi połobuzować,ale generalnie w dzień sypia około 5-7 godzin, czasem ciągiem śpi w dzień 6 ... to tak różnie, w nocy za to tak jak mówię od 21 do 2-3 a czasem do 1, potem je i śpi 3h zazwyczaj i znów się budzi ... poprzestawiał się po szpitalu 🤢

Dziś jadł "Ziemniaczki z dynią" i to mu średnio podeszło, marcheweczka zdecydowanie ładniej szła 🤔 no nic będziemy szukać dalej ciekawych smaków

Dobrej nocki życzę Mamusie

• Mamusie
Witam

Jej ta pogoda mnie dobija niech wyjdzie słońce.

tedit co do pracy naszych facetów no cóż takie życie mój pracuje u siebie i dla siebie wiec od 7 do 18 go nie ma 😞 a dzień wolny czy urlop to jakaś porażka, ostatnio wziął sobie dzień wolny no i co ciągle na telefonie wisiał i z klientami gadał wiec się wkurzyłam że jak ma tak wyglądać jego wolne to niech już lepiej do pracy idzie. No ale nie mogę narzekać bo jak już jest to pomaga i zajmuje się małą 🙃

Emilia może to jakiś skok rozwojowy wiesz czytałam że może trwać tydzień a potem się unormuje 😉

Idę moja terrorystka mnie wzywa 😁

Jaka tu dziś cisza... aż dziwnie

U nas nocka znośnie przeszła, tylko jedna pobudka na jedzenie o 1wszej, ale od rana malec markotny jakiś, martwię się czy się nie rozłoży, w końcu przetrwał chorobę taty i mamy... ale ile można 🤨 a w czwartek ma mieć szczepienie ...no zobaczymy. Teraz od 2h śpi, jak się obudzi to jemy obiadek .
Pogoda faktycznie niefajna, pochmurno, zimno ...no cóż typowa jesień , j ana pogodę będę narzekać koło lutego, jak już będę miała serdecznie dość zimna i ponurych widoków za oknem 😉

dziendobry 🙂
Mcda swietna jest Paulinka!!
Emilia moja tez niedopija mleka, ma jakies dziwne jazdy, a i probowalysmy jabluszka i zdecydowanie pewniejsza jest marchewka , po jabluszku bylo duuuuzo gazow.......i bolal brzuszek od nich troszke. I mala zaliczyla pierwsza kapiel z mamusia w wielkiej wannie 🙂 bardzo sie podobalo dzidzi 🙂
Kupilam jej mikolajkowy stroj wczoraj 🙂 i sobie buciory 🙂

• Mamusie
hej...coś ostatnio czasu brak, własny dom to nie to samo co 60 m w bloku. Dużo więcej sprzątania a jeszcze domek w Wiśle to w każdy weekend goście...

Mała wczoraj po raz pierwszy dostała herbatę malinową z dziką różą z hippa. Niby po czwartym miesiącu, ale nic małej nie było 🙂 Wręcz się cieszyła nowym smakiem 🙂
W ogóle to masakra bo dzisiaj zauważyłam, że jej wychodzą ząbki...Ma takie 2 białe plamki na dolnych dziąsłach...nawet jej je dotykałam to ma twarde...Dzwoniłam do pediatry się pytać i ku mojemu zaskoczeniu jest to możliwe i kazała mi zacząć smarować maścią na ząbkowanie, nakładając ją na smoczek i czekać bo po 2-4 tyg powinnam zobaczyć 2 małe ząbki 🙂

Jak nadrobię to co napisałyście to popiszę jeszcze coś...
Miłego dnia...

• Mamusie
Gosiaczek u nas z pracą to samo...a najgorsze jest to, że ja z dnia na dzień czuję się coraz fatalniej...Od poniedziałku do piątku mojego męża nie ma od 8 do 19 czasami nawet później a jak wraca to albo od razu zaraz za nim na chatę ładują mi się jego koledzy, albo jest już tak zmęczony, że wypije piwko, posiedzi na kompie i idzie spać...

Pisałyście kiedyś o sexach...u nas od urodzenia małej NIC ☺️ Mój połóg trwał 9 tygodni a jak się skończył to okazało się, że mój mąż zapomniał jak się to robi ... Pod koniec ciąży ( od ok 7 miesiąca ) też nic nie działaliśmy bo mąż bał się o małą...

W ogóle ostatnio mam doła...coś się przestało kleić. Mąż cały czas w pracy, ja sama, jeszcze teraz w obcym mieście ( w zasadzie wiosce ) bez koleżanek, bez rodziny, po prostu sama...Dobrze, że ta mała szybko się rozwija...i czekam z utęsknieniem na jej pierwsze słowa...może chociaż ona będzie miała dla mnie trochę czasu...

Dobra nie narzekam uciekam...mała się budzi i muszę obczaić te jej ząbki 🙂

• Mamusie
Lenka zasnęła o 14.40 i jeszcze śpi no po prostu pobije rekord w spaniu w dzień 😜

majaaa no nie zazdroszczę tej sytuacji, co do samotności to masz Michalinke więc napewno nie pozwala się mamie nudzić no ale spotkania ze znajomymi też są potrzebne, z mężem musisz rozmawiać powiedz mu co Ci na sercu leży 😉
Co do kolegów mojego męża jeśli ma ochotę się z nimi spotkać na piwku nie ma sprawy ale poza domem tak ustaliliśmy i tak jest, co do sexu u nas od weekendu rewelacja mnie już nic nie boli i jest naprawdę dobrze ☺️ a mój to po prostu seksoholik i ciężko mu było no ale w końcu się doczekał ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
majaa mam tak samo jak Ty i Kiniek same w obcym mieście. Poznałam co prawda kilka koleżanek ale to nie to samo co rodzina....Co do ząbków to szybko się pojawiają. Teraz to będziesz musiała chować paluszki i to swoje hehe 🙂

A sex...mnie boli i w czwartek idę do gina, niech coś poradzi bo mamy ochotę a ja nie mogę 😞
Z kolegami mężul się spotyka owszem ale tak jak Gosiaczka poza domem.

Kinia z tym spaniem to może te skoki rozwojowe. Bo moja też się ost. budzi o 2 jak wcześniej 4-5. Masakra...

U nas zimno ale i tak spacer 2h bez dwóch zdań. Kupiliśmy też pampki nr 3 bo 2 - ki już za małe. Tylko zużyję tą resztkę co mam w dzień a na noc już 3 lecą.

• Mamusie
hej my już po spacerku, mała jak zasnęła po jedzonku o 12 to na spacerze cały czas spała wypiła mleczko po 4h i aż 150 🤪 nadrabia wczorajszy dzień 😁 i śpi dalej normalnie rekord spania 4 h 🙂

Ja też całymi dniami sama bez męża , też się przeprowadziłam co prawda nie zmieniałam miasta tylko osiedle , ale tez jest mi ciężko poprzednio znałam wszystkich w bloku w ciąży przesiadywałam na kawce piętro wyżej u kumpeli ,a teraz żeby do niej iść to 20 min i trzeba się ubierać a nie wyjść w kapciach 🤪

• Mamusie
Czesc mamusie 🙂
My juz po chrzcinach i impra udala sie,oj dzialo dzialo sie..Ale nie bede wnikac,najwazniesze ze mala juz po i byla bardzo grzeczna.Co prawda popopludniu byla juz bardzo zmeczona,ale dala rade do konca.Zdjec mamy bardzo malo bo tyle sie dzialo ze kto by tam mial czas robic fotki a szkoda bo malo pamiatek teraz mamy 🥴Ale cos mam to zaraz Wam pokaze.
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/810/dsc04980i.jpg/][IMG=http://img810.imageshack.us/img810/4702/dsc04980i.jpg][/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Mam jeszcze z mezem i dziecmi ale niezbyt udane,takie rozmazane.
Tedit jak ten czas leci a mala rosnie to juz cztery miesiace 🙂
Wercia a od czasu porodu mialas juz okres?karmisz piersia jeszcze?Jesli chodzi o ten kombinezon z polaru to juz robi sie zimno i nie wiem czy warto go kupowac,moze lepiej cos cieplejszego.Ja dzis ogladalam kurteczki ze spodniami ocieplane bo to jest wygodne,a jednoczesciowy juz mamy taki gruby 🙂

Tedit zdrowka dla malenstwa!!!!!! 🙂
Maja nie zazdroszcze, nie dopuscilabym do takiej sytuacji....sa granice..ale to Wasz zwiazek,wasze wybory i decyzje.
Moja smieszka ciagle piszczy juz mnie uszy bola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
Cześć Kobietki 🙂

Ja dalej u Mamci koczuję 😉 Mój Oluś coś kicha często i nosek mu się zatyka 🤨 Narazie odciągam giluchy,ale jak jutro będzie gorzej, gonimy do doktora. Co by wirus mocniej nie zaatakował. 🥴

Majaaa koniecznie gadaj z mężem. Albo wóz albo przewóz! Życie obok siebie żadnego z Was nie uszczęśliwi.
Mi osobiście seksu chce się średnio, gorzej ze Staruszkiem 🥴 Z braku laku na dziunie mi ruszy 😉 😁 A tak na poważnie, dalej zbiera mnie na bełty jak pomyślę o seksie poporodowym 😮 🤢

Ramonka fajnie,że imprezka się udała 🙂 Mów co się działo, z ciekawości popadamy 😜

Edytko pokaż Pannicę swoją 🙂 Cztery miesiące to już poważny wiek 😉 Nowe żarełko i takie tam 😁 Najlepszego dla Lenusi 😘 I smacznej marchewki 😉

Emiluś czasem fajnie i w kapciach pośmigać po mieście 🙂

Asiulka Kobitki Cię zamęczyły? 🙃

• Mamusie
Tedit 100 lat dla Lenki, zgadzam się z Emialeem, wrzuć jakieś foty Szkraba 🙂

Majaaa koniecznie pogadam z mężem, ja tak jak Emiliaeem na samą myśl o bólu mi się odechciewa, ale z drugiej strony wiem że muszę kilka razy "pocierpieć" żeby potem znów było fajnie 🙂 i już jest coraz lepiej 🙂 więc powodzenia!!

MajaCh Twoja Zuzka jest cudowna, te foty na FB ma powalające!!! 🙂

• Mamusie
Emiliaeem impreza udana,bo z kobietami z rodziny popijalysmy sobie czerwone winko i tak nam zasmakowalo ze moj maz musial jechac do sklepu po jeszcze dwa 🙃Ale ze nas bylo sporo to tak mocno nie uderzylo nam na glowy.Najlepsze bylo co sie przytrafilo jednemu z naszych gosci,ale moze nie bede tak pisac na forum bo ktos mogl by sie czuc urazony z tego nie che 🤪W kazdym razie bylo grubo...Jedzenia malo co zostalo,bo kazdemu z gosci wyszykowalam poczestunek do domu.Maz dal na koniec kazdej z Pan po rózyczce,bo zamówilam duzy bukiet na stół.Ach bylo milo i mysle ze wszyscy byli zadowoleni 🙂
No ale widze ze zdjecie nie dodalo mi sie oj,szkoda to dodam dopiero jutro ponownie jak zasiade na stacjonarny komputer,bo teraz to maz tam mnie nie dopusci..oj temat rzeka 😁
Emiliaeem jak tam sprzedaz kiecki slubnej?moja kiecka w koncu wylodowala pod nozyczkami i córcia starsza ma strój aniolka do szkoly z niej uszyty..Tyle ze ja nawet nie myslalam o tym ze moze ja sprzedac..
No nic uciekam juz dobranoc,

Tedit obejrzalam malutka na facebooku jaka ona jest kochana 🙂
Ramonka fajnie,ze chrzciny udane ,bardzo pomyslowo z tymi rozami sama bym chciala byc gosciem na takich chrzcinach gdzie jedzenie sie pakuje na wyprawke 😁 i jeszcze kwiatuszek , no miodzio 🙂
Moje dziecko po raz kolejny zasnelo samo na kanapie, trzeba ja przeniesc do lozeczka 🙂 Ciesze sie bo ostatnio zasypiala tylko na rekach ,a teraz sama i bez placzu 🙂 Dziewczyny jak po weekendzie??

• Mamusie
moja Natalia po 4,5 godz wypiła 150 ml mleczka i usnęła w wózku bo w łóżeczku było wiercenie i marudzenie 😞 ale najważniejsze że śpi zaraz ją przełożę i oby pospała do 2 giej 🙂

Ramonka super ,że chrzciny się udały 🙂

MajaCaf śliczne zdjęcia małej naFB

Emilia jak bym pedałowała w kapciach przez miasto z wózkiem to by mi jeszcze małą zabrali bo by pomyśleli że wariatka 🤪