Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Dziewczyny 🤪 Oglądałyście Trudne sprawy??? 😁 😁 😁
Co za odcinek 🙃 🤪

Gosiaczek ale ktoś samochodem porysował Wasze autko, czy tak po prostu jakimś narzędziem? Jak AC macie to luuuz... My mieszkamy na zamkniętym osiedlu i póki co takie rewolucje się nie nadarzają... Aczkolwiek licho nie śpi 🙂

Monia(Mamo Wiktorynki) a Ty w policji pracujesz??? 🙂 Bo napisałaś komisariat...

Olek póki co dobrze znosi szczepionkę, ruszamy na zakupy,więc zajrzę później 😘

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Witam

Oskarek spi juz od godziny nocka byla w sumie u niego przespana ale nie dla mnie ja jakos sie przyzwyczailam chodzic pozno spac i jak on mi robi pobudke o 5:30 to ja mam dosc dzis tak zrobil dostal mleko ale za zadne skarby nie chcial spac tylko sie bawic a wiec ja zgasilam lampke polozylam go do siebie i ja zasnelam a on chyba tez pospiewal sobie i usnol spalismy do 8

Nio a dzis co ja sie przy kapieli na niego nadenerwowalam zreszta 1 raz moja mama tez bo nie dla sie umyc tylko sie wiercil i nogami chlapal cale lozko moje bylo mokre musialam koc zmienic nio i nauczyl sie pluc ehh lobuz ale kochany

Emiliaeem a co bylo w Trudnych sprawach bo mialam ogladac ale przelaczyam na cos innego i zapomnialam potem cos ciekawego??

Milego wieczorku mamusie :*

• Mamusie
Witam 🙂

Lenka już słodko chrapie a ja znowu sama siedzę bo mąż z Katowic, ze szkolenia wraca 😞

emiliaeem Oluś to kawał chłopa 🙂 No cóż cycuś to cysuś. Ja już nie karmię 1,5 msc ale Lenkę jeszcze nic nie "złapało".
Auta, ach te auta. Mój to chce kupić szarana, rodzinny. Wielki jak cholera...teraz mamy passata, a mi się marzy passat cc 😁

gosiaczek a ile ona razy zdawała?

darka nie denerwuj sie, dzieciaki tak mają 🙂

NO I 3 DNI WOLNEGO Z MĘŻULEM 🤪

• Mamusie
Lenka już śpi w łóżeczku u siebie w pokoju wiec ja na tydzień przeniosę się do niej bo jakoś tak boję się.

emiliaeem no niestety ktoś specjalnie porysował jakimś narzędziem, pod pracą 😠 no ale mamy AC więc ubezpieczenie pokryje bo w serwisie powiedzieli ze malowanie wyniesie od 10 do 15 tyś, blink: wiesz samochód to rzecz nabyta tylko szkoda mi nerwów męża bo to oczko w jego głowie no i tyle teraz latania i załatwiania 😞

tedit ona zdała za 11 razem ale i tak nie wiem jak to możliwe ona nawet tyłem z podwórka wyjechać nie umie 😲

Gosiaczek a bym sie wkur........la , nie dziwie sie Twojemu mezowi, rzecz nabyta nie nabyta, nie rob innemu co Tobie niemile, trzeba szanowac cudza wlasnosc jakby nie bylo...masakra
Zuzu juz spi musialam ja budzic na kapiel i to po 20 stej az , wiec wycackana, najedzona mlesiem z kleikiem malinowym i troche sie posmiala, polozylam ja do lozeczka ,a ona wydala dzwiek ulgi i od raz oczy zasnela!!!! szok tak szybko 🙂 Wymeczyla sie piskami z dzidziusiem, polaczylismy sie na skypie wczesniej i tak ziewala i dalej piszczala do niego hehe, a on razem z nia bo taaaak ja kocha 🙂 To az smieszne , Zuzia ssie palucha ,dziadzius tez ja przedrzeznia heheh

• Mamusie
Witam
Ja tak na szybciutko, dzisiaj niestety nie miałam za wiele czasu na pisanie
Trochę Was poczytałam

McDa87 - pisałaś o sinieniu na twarzy córeczki to ja Ci powiem że mój tak miał po porodzie przez parę dni sine pod noskiem aż do brody czasem ale mu to przeszło i teraz nic takiego mu się nie przytrafiło więcej
Podobno miał to z niedojrzałego jeszcze do końca układu krążenia z racji tego że wcześniak
Czeka Nas wizyta u kardiologa jeszcze bo miał wg wypisu stwierdzony "przeciek międzyprzedsionkowy na poziomie otworu owalnego" - podobno ma to zniknąć ok 5 m-ca a jak nie to operacja 😞 😞 😞
poniżej fotka na której Patryk ma 2 dni, może dostrzeżesz to jego sinienie bo akurat mu trochę wyszło - pod noskiem ma

[URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=60cf1dc57ae16b82][IMG]http://images50.fotosik.pl/1211/60cf1dc57ae16b82m.jpg[/IMG][/URL]

Czytam książkę a właściwie to staram się bo wiadomo jak z czasem... "Zła Matka" - jak dla mnie to super 🙃

Nic znikam
Dobranoc

• Mamusie
Witam z rana 🙂

Natalka wczoraj po kąpieli szybko zasnęła 😁 spała w dzień też ładnie bo po 2 godz od 2-4 i 5-7 odsypiała chorobę i bałam się że w nocy nie będzie spała, ale jak zasnęła ok 21 to na lekarstwo o 1 ja obudziłam i dałam jej mleczko i ładnie spała do 6.30 .Mleczko ,zmiana pampersa , czyszczenie noska i ogląda z tatą Polsat play 🙂

ja też sobie sciągłam język niemowląt ale czytam na duuuze raty jestem na stronie 11tej 🤪 niestety nie mam czasu na więcej 😉

ania a twoja maluda to bardzo wcześnie ci zasypia 🤨 z tego co piszesz to ok 19 i przesypia czy cała noc jak tak wcześnie zaśnie ?

No nic trzeba korzystać z dnia wolnego bo jutro mąż znów do pracy 😠 miłego dnia 😘

wercia wcześniej pytałam się ciebie o ten garnuszek za 25zł ta licytacja trwa chyba teraz jeszcze 3 dni i pozniej ten facet ma garnuszki za 35 zł i nie wiem czy to są te same bo z tego co ja widzę to tylko kolorami i ceną się różnią ?

McDc87 ja bym jednak poszła zapytać się lekarza 😘

Witam Was 🙂
Wercia jaki maluszek byl boszzzzz 🙂 oby wszystko bylo dobrze..
Emilia ja tez mam sciagniety jezyk niemowlat ale mi sie w slajdach wyswietla i mnie nerwuje to heh bo musze kombinowac nad kazda strona i powiekszac itd. jeszcze nie zaczelam czytac ale z reka na sercu - zaczne dzis 🙂
Zuzia spi,a ja nie moge i zauwazylismy nowy powolny zwyczaj, mala budzi sie na szame w nocy okolo 1-3 potem razem z taty budzikiem!!!! o 5.30 znow cos pojesc i spi dalej troszke, teraz ja zostawilam w wielkim lozu moim 😁 tam pachnie mama i tata to moze pospi dluzej 😜
Milego dzionka babeczki 🙂

• Mamusie
Witam

I znowu dzisiaj na szybko bo wolne ma maż to trochę chcemy ponadrabiac naszych wiecznych (wrrrrr) zaległości

emilia1
- ups przepraszam pominęłam Twój wpis o garnuszku
Ja tak patrzę na te aukcje i wydaje mi się że są identyczne te gary i nawet te kolory, tylko dlaczego ta cena taka dziwaczna
http://allegro.pl/garnuszek-klocuszek-ruch-idealny-na-kazda-okazje-i1909208183.html
http://allegro.pl/garnuszek-klocuszek-ruch-idealny-na-kazda-okazje-i1909208236.html

Popatrzcie jeszcze dziewczyny to może coś wypatrzycie = różnicę
Ja z racji kryzysu finansowego u Nas wybiorę chyba ten tańszy i jeszcze namówię Mum moją na prezenta żeby kupiła ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusie
emilko Martynka ostatnio wieczorem usypia mi w godzinach 17:30-19:00 (zależy czy ją kąpię lub czy przeciągam na siłę) zwykle o 18:00 już jest tak śpiąca, że ledwo co funkcjonuje. Najczęściej to przeciągam ją tak jeszcze z pół godziny, kąpie i po kąpieli 5 min a ona śpi.

Tyle, że od zmiany czasu zawsze budzi się w nocy ok 1:00-2:00 zje i dalej śpi...a potem rano o 6:00 gada sobie gdzieś do 7:00...(ja w międzyczasie robie mężowi kanapeczki, myje i ubieram się) no i o tej 7:00 - 7:30 wstajemy.. Musze się z nią trochę pobawić, ponosić i koło 9:00 znowu zasypia..(to taka dłuższa drzemka jest).
Raz ostatnio zdarzyło się, że usnęła po 17:00 i spała do 5 rano 😮 (ale to przy moim mężu akurat, jak ja byłam w szkole).

Zanim zmienili czas to było super..bo o 19:00 kąpiel, spanie i budziła się dopiero koło 6:00 rano, jadła i jeszcze spała do 8:00.
A teraz to się jej jakoś tak dziwnie poprzestawiało, i nie potrafimy wrócić do tego co było wcześniej. Próbuje jej w nocy smoka dawać ale to rzadko kiedy zadziała..trzeba dać jeść i już. Tyle, że po jedzonku zaraz usypia.
Pewnie ma na to wpływ to, że ona teraz przez dzień bardzo dużo śpi.
Może to jakiś skok rozwojowy hmmm... 🤔 sama nie wiem.
W ogóle to moje dziecko to chyba po prostu ranny ptaszek jest..a nie nocny Marek 😜 hehe

a tak poza tym to w stresie żyje czy aby w kolejnej ciąży nie jestem... 🤢 czekam na okres a jego brak 🤢 robiłam dzisiaj test..no i negatywny.. 🙃 jakoś tak gorzej się czuje..słabo..zawraca mi się w głowie, brzuch pobolewa mnie tak jak na okres i tak mnie czasem dziwnie mdli.... 😮 ( z tym, że jak byłam w ciąży z Martynką to zupełnie inne oznaki były..nic z tego co powyżej) 😮 Mam nadzieje, że to po prostu zwykłe przemęczenie, stres i brak witamin.

• Mamusie
aniu to masz wieczorem super 🙂 ja się ciesze jak zaśnie ok 21 🙂

maja ja mam takie duże litery w języku niemowląt ,że mogę leżeć w łóżku a laptop na stole hehehe

wercia ja albo ślepa jestem 🤪 albo naprawdę różnica tylko w cenie 🤢 zostało 3 dni wiec jutro zamawiam ten za 25 zł 😉

Ania witam w klubie hehehhe, po pierwsze Zuzia tez wcina jak szalona w nocy i nie ma bata na nia, budzi mnie ssanie raczki wiec robie jej mlesio ona wyzlopie odbije i od raz kima dalej, potem rano refresh. Po drugie ciaza hehehe, ja przedwczoraj robilam test, tyle,ze ja nie czekam na okres ale maz mi powiedzial,ze pachnie mi z buzi metalicznie - czyli tak jak na poczatku ciazy z Zuzia. No nie, nie bedzie miala jeszcze rodzenstwa..

• Mamusie
Witam

Nocka koszmarna Lenka ciągle mi się przebudzała dopiero od 3 do 7 ładnie pospała, mnie cały dzień głowa boli a w domu tyle roboty, na szczęście mieszkanko posprzątane obiad naszykowany i sterta prania poprasowana 😉 Spacerek też zaliczony ale takie zimno że po czapkę musiałam się wrócić. Teraz można odpocząć 😜

MajaCh zgadzam sie wiesz tylko ja teraz zachodzę w głowę dlaczego ktoś ten samochód porysował albo mąż się komuś naraził albo to przez sprawy związane z firmą 🤨

wercia82 ja żadnej różnicy w tych zabawkach nie wiedzę jak dla mnie są identyczne, choć ta różnica w cenie daje do myślenia 😮

• Mamusie
Witam was wieczorkiem

Moj juz spi od jakies 15 minut a ja dzis na obiadek z mama przyszykowalysmy sobie golabki chodza po mnie od czasu porodu mam jeszcze zamrozone druga polowe na kiedy indziej

Co do tych garnuszkow wedlug mnie chyba jest to samo a mam okulary wiec bardziej slepa chyba juz nie bede tylko ze one nie maja tego znaczka Fisher Price i moze dlatego a ze facet ma ich wiecej to chce sie pozbyc w ogole zauwazylam u niego ze ma firmowe zabawki o wiele tansze widac mu sie to oplaca mam nadzieje ze jeszcze beda za jakies 2-3 tyg bo wtedy dopiero malemu kupie moj budzet sie wykancza na karcie zostalo malo a trza jeszcze ten cholerny mandat zaplacic wrr nio i ta mate bardzo chce jak i dla Oskarka i dla Aski nio to mam 500 zl w plecy

Zimno dzis bylo i mamie sie dupy nie chcialo wystawiac wiec i maly nie byl na dworze jakos to przezyjemy

Dobranoc kobitki wprawdzie spac nie ide nio ale.... zajrze dopiero jutro wiecxorem

jezzzuuuuuuuuuu mój maly cały dzień przepłakał jakś masakra do tego w nocy nie mogłam spać jeszcz przed godzina padałam na ryjek a czuje że znów nocy nie prześpię...ja jutro podjadę po ta zabawkę :-D kupiłam kilka słoiczków po 4 miesiącu :-D kurde ten czas tak leci szybko ehhhh

• Mamusie
Witam rankiem 🙂:*

Martynka jednak nie będzie miała rodzeństwa 🤪 mamusia dostała dzisiaj okres 😎 ufff...

Tej nocy lekka zmiana..Martynka wczoraj usnęła u babci o 18:30..nie obudziła się nawet jak ją ubieraliśmy ... wieźliśmy do domku ... ani jak ją potem rozbieraliśmy i kładliśmy spać 😮 i o dziwo w nocy nie jadła..dałam jej tylko raz smoka..i obudziła się na jedzonko o 5 i później dopiero o 7 😮 i teraz przed chwilką usnęła znowu ..hmm.. żeby tak już zostało.. ehhh: ☺️ marzenie ☺️ może kiedyś się ziści.. hehehe.. w końcu przed zmianą czasu było nawet lepiej 🙂

Miłego dnia dziewczynki :* buziaki :*:*

• Mamusie
Dziewczyny odkryłam Amerykę 🤪 🤪

Jeden garnuszek klocuszek kosztuje 25 zł + przesyłka (najtańsza - list polecony ekonomiczny) wychodzi 35 zł
Drugi garnuszek klocuszek kosztuje 35 zł i przesyłka jest gratis[color=red][/color] (ta listem poleconym ekonomicznym) !!!

więc właściwie wychodzi na to samo 🙃 🙃

😎

buziaki :*