Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Gosiaczek mi tez sie nie wyswietlily Anjii zdjecia ale juz ok swietne sa, Lila to nie wiem w sumie do kogo bardziej podobna bo synus MAMA definitywnie 😁
A Lenka ma taka pogodna buzie, Lila to rozrabiak widac kombinatorium na buzi 😁
musze rzeczy na ebayu powystawiac a tak mi sie chce......ahhh tam
ogladalyscie historyczny skok? 😁 ja siiiii ah jakie emocje heh

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziekujem!
Asia w tych nizinach i ja wychowana, ale naprawdę pod Białowieżę cie sprowadzono.

Emilaeem masz racje Lila to drugi Adaś. No i wiadomo ze jednego ojca mają 😁 😁 A poważnie to podobno do dziadka męża podobni, ale ja tego nie potwierdzam.

gosiaczek, oj ja zdarza się często ze posty ratami pisze - z doskoku ,Siła wyższa przy niej nie mogę sobie posiedzieć . Zdjęcia niedawno dokleiłam jak ta moja " siła" poszła spać i druga tez . Teraz z puszka" desperado "w reku mam czas. Kochanie z "zywcem" i padem w ręku na zmianę ,próbuje ratowac naszą planetę przed inwazją obcych i gilga mnie po stopach od czasu do czasu. Jakies końskie zaloty mu w glowie 😁 . Ja spokojnie oblukałam Facebooka, odpisałam znajomym. I ,myślałam ze po wczorajszej imprezce pójdę spać dziś jak niemowlę ,ale nawet mi powieka nie drgnie , Poranne kawy 3 mnie trzymają ,chyba? Piękne zbliżenia Leny, jak ona fajnie oczy mruży, takie szparki ma śliczne.

ECH MAJA ROZSZYFRUJESZ 😉 Nie ogadałam, kto to i gdzie skakal

😁 a powystawialam troche na ebayu uffff jeszcze tylko prysznic i lozeczko 😁 ale mi sie podoba taki klosz.......chyba jej do pokoju kupie 🙂
http://www.ebay.co.uk/itm/Pink-15-5-Hot-air-paper-balloon-hanging-light-shade-for-children-Kids-Nursery-/160898094558?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET&hash=item25764615de&_uhb=1
tylko bardziej podoba mi sie ten niebieski ale dla dziewczynki niby rooooz, choleka nie wiem poczekam na meza.....

• Mamusie
hej hej i ja witam 🙂

Wczoraj nadrobiłam zaległości a dziś coś naskrobię 😁

na samym początku powitam Asiulke śliczne
te twoje gwiazdeczki, super ,że znów skrobiesz 😉

kinga buziaczki dla Maksia zuch chłopak no i ciebie też podziwiam zresztą wiesz 😉

gosiaczek oj dobrze ,że wózeczek się odnalazł 🙂 i uważaj żeby nie wchodziła do niego bo ja musiałam oba wózki schować 😉

reszta dziewczyn pamiętam o was i super fotki powstawiałyście 😉 i zdrówka dla chorowitków

u nas po staremu Natalia zasypia już o 19 a nawet przed. Dzis spała do 7,23 ale obudziła się coś koło 2 wyspana i z 40 min wariowała 😉Ja też ostatnio mam bóle migrenowe, a dziś to chyba głowa od zatok mnie boli jeden ciul ból ten sam 😜 🤢 😁

• Mamusie
I ja witam

Lenka właśnie zasypia więc ja do Was zaglądam bo Lenka nie daje mi już siedzieć przy laptopie 🤢

emilia
oby ból głowy szybko minął a co do wózka no to dzisiaj próbowała w nim usiąść wiec też go jej zabrałam 😉 no i ładnie o 19 Ci zasypia moja to tak 20 albo koło 21 ale ważne ze wraca do samodzielnego zasypiania 😜

Maja fajne lampy 😉

• Mamusie
Hej dziewczynki!

Od razu witam nasze mamusie "podwójne" Asiulę i Kinię. Stęskniliśmy się bardzo, co widać 🙂
Dzieciaki powyrastały Wam. Dziewczyny jak maliny a Maksio - chłop jak dąb 🤪

gosiaczek muszę przyznać, że Lenka jest bardzo fotogeniczna 🤪
A mam ją stroi jak nie wiem, to samo Anja, Lilę 🤪 Śliczne laseczki.

My weekend bez męża ale źle nie było, w sobotę imprezka u znajomych 🙂 Lenka brała się za kieliszki.

A w ten weekend Praga, już nie mogę się doczekać!
Teraz siedzę i czekam, aż "czort" zaśnie bo od 40 min wojuje w łóżeczku. Padnięta na amen ale co tam, poszaleje jeszcze.

Ja biorę się za książkę tak mnie strasznie wciągnęła.
Co powiecie o tych butach? BOTKI

Miłego 😘

• Mamusie
Lenka padła o 13 😉 a ja siedzę i rozkminiam program do obróbki zdjęć 😜
tu zdjęcie Lenki w stylu starego zdjęcia 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/834/dsc0066ao.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img834/4519/dsc0066ao.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

tedit buciki super ale jakby to mój mąż powiedział "a gdzie obcas" 😜 a do Pragi tylko na weekend do kogoś czy taka wycieczka? kurcze zazdroszczę 😉

• Mamusie
Ja tylko na chwilę. Nie mam za bardzo czasu
Zaczęła mi się szkoła i pisanie pracy
a poza tym mała znowu zaziębiona

Gosiaczek Pytałaś o buty Bartek. Ja kupiłam Sabince teraz ale jesienne i już zimowych nie kupię. Ale tylko dlatego że buty przemakają. Poza tym są ok. Stópka się nie poci i są wyprofilowane, Na jesień może być ale zimowe nie powinny przemakać. Koleżanka z pracy też na to narzeka, a ona ma chłopca i zimowe buty miał ciąge przemoczone.

Wszystkie zdjęcia super 🙂

Gosiaczek sliczne te zdjecia, po prostu sliczne 🙂
Tedit buciki eleganckie jak dla mnie ale dosc klasyczne.
A ja Wam powiem,ze wlasnie polozylam Zuzie w jej pokoju, zlozylam lozeczko wieksze i co....mala spi. Wytlumaczylam jej przytulajac ,ze teraz bedzie miala swoje miejsce i ze my jestesmy obok i jak mnie zawola jak sie obudzi to przyjde, a ona pyta - tata? ja ,ze taka tez przyjdzie jak go zawola to sie usmiechnela i polozylam ja do lozeczka i poszlam do naszej sypialni do starego jej wyrka wlozyc wielka koldre w razie wu,ze w nocy nie bedzie chciala tam byc no i pozniej zajrzalam do niej ,a ona nie spala tylko tak sobie lezala cos tam gadala i sie usmiechala szok jaka szczesliwa jestem ,ze tak spokojnie to przyjela....ale nie mowie hop jutro moze bede plakac :P A no najwazniejszego nie napisalam,ze to jej pierwszy raz w jej pokoju.

• Mamusie
Tilii dzięki za odpowiedz co do bucików w takim razie na pewno ich nie kupię 😉
Zdrówka dla Sabinki 😘

tedit oj super oczywiście czekam na relacje z wycieczki i na zdjęcia. My z mężem tez tam kiedyś się wybierzemy 😜 Program to PhotoScape bardzo prosty 😉

Maja napisz jutro jak Zuzi minęła noc w jej pokoiku 😉 i zobacz co znalazłam http://allegro.pl/czapeczka-czapka-wiazana-z-warkoczem-i-kwiatkami-i2706684088.html chyba też ją zamówię jasną albo szarą 😜

a tu zdjęcia z telefonu jakość taka sobie ale po przerobieniu wyglądają całkiem całkiem jak zdjęcia mojej babci 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/823/img0550xz.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img823/6449/img0550xz.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/23/img0572fm.jpg/][IMG]http://imageshack.us/a/img23/1626/img0572fm.jpg[/IMG][/URL]

DOBRANOC 😘

• Mamusie
Witam!
ja już po weekendzie, było super ale za krótko 😞

Anja zupełnie jakbym o Paulince czytała, taka sama „egoistka” i też Wercia uważam że pewne cechy są wrodzone, ale można trochę to wychowaniem poprawić, ja np. nie wiem skąd u Paulinki tyle agresji, nie widzi tego u nikogo w domu, my jesteśmy w miarę spokojni… mówię w miarę bo też czasem się zdenerwuję i nakrzyczę na nią, tym bardziej że ostatnio strasznie uparta się robi i MUSI być tak jak Ona chce, w sklepie np. ostatnio jak chciałam jej kurtkę ubrać zabrałam jej znicza którym się bawiła to zaczęła piszczeć w niebogłosy (zawsze tak robi jak się wkurza gdzieś od 2-3 tyg) położyła się na podłodze i prężyła, nie dała się dźwignąć, ludzie patrzą na mnie jakbym jej nie wiadomo co robiła, a po prostu zabrałam jej zabawkę żeby kurtkę ubrać, potem pisk zamienia się we wrzask i płacz… i rzuca się, nigdy wcześniej tego nie robiła, teraz jej się zdarza, kilka razy już mi tak zrobiła, ale na szczęście tylko raz w miejscu publicznym…
I Lilka ma słodki płaszczyk! Pięknie w nim wygląda!

Agapurka szkoda że taka diagnoza, oby to przeszło… a zdjęcia super i włoski widze się udały! I ta figurka, pozazdrościć….

Emiliaeem piękne foty, piękna mamusia i syneczek! Chudzielec 🤪

Kiniek nareszcie! Super że wróciliście i że na razie koniec z operacjami, niech mały troszkę odpocznie! No i gratuluje postępów.. mnie z kolei rozbraja i u Paulinki jak chodzi i puka do innych pokoi gdzie ktoś jest i czeka aż otworzą, a jak są otwarte to najpierw zamyka a potem puka 🤪

Asiula super że jesteś, wpadaj częściej żebyś tej deprechy nie dostała śliczne dziewczynki, rosną!

Gosiaczek i Lenka boska, ta czapeczka-cudo!

Ale Was wzięło na zdjęcia, to może i ja jutro z weekendu wstawię 🙃 Paulinka się wymoczyła za wszystkie czasy, z wody wychodzić nie chciała… ale na Krupówkach mi się chyba przeziębiła bo zmarznęła mi tam (lodowate rączki miała) i jeszcze córka znajomych miała katarek a piły z jednej butelki no i dziś w nocy ją dopadło, bidulka męczy się z zapchanym noskiem, w nocy była chyba co 15 min pobudka, o 5 dałam jej Ibum to przespała się do 7… teraz odpukać godzinkę już śpi… tylko dwa razy na spaniu zawołała mama i spi dalej 🙃 kochana! no i ładnie się bawiła z koleżanką, miała momenty agresji że ciągle ją popychała, ale za chwile znów się ładnie bawiły, tylko ciągle ją chciała karmić i chodziła za nią z butelką albo jedzeniem i wpychała jej do buzi 🙂 fajnie to wyglądała, Karolinka ucieka a Paulina za nią z butelką i tutu tutu tutu 🤪

zmykam spać, do jutra! 🙂

• Mamusie
Witam!
ja już po weekendzie, było super ale za krótko 😞

Anja zupełnie jakbym o Paulince czytała, taka sama „egoistka” i też Wercia uważam że pewne cechy są wrodzone, ale można trochę to wychowaniem poprawić, ja np. nie wiem skąd u Paulinki tyle agresji, nie widzi tego u nikogo w domu, my jesteśmy w miarę spokojni… mówię w miarę bo też czasem się zdenerwuję i nakrzyczę na nią, tym bardziej że ostatnio strasznie uparta się robi i MUSI być tak jak Ona chce, w sklepie np. ostatnio jak chciałam jej kurtkę ubrać zabrałam jej znicza którym się bawiła to zaczęła piszczeć w niebogłosy (zawsze tak robi jak się wkurza gdzieś od 2-3 tyg) położyła się na podłodze i prężyła, nie dała się dźwignąć, ludzie patrzą na mnie jakbym jej nie wiadomo co robiła, a po prostu zabrałam jej zabawkę żeby kurtkę ubrać, potem pisk zamienia się we wrzask i płacz… i rzuca się, nigdy wcześniej tego nie robiła, teraz jej się zdarza, kilka razy już mi tak zrobiła, ale na szczęście tylko raz w miejscu publicznym…
I Lilka ma słodki płaszczyk! Pięknie w nim wygląda!

Agapurka szkoda że taka diagnoza, oby to przeszło… a zdjęcia super i włoski widze się udały! I ta figurka, pozazdrościć….

Emiliaeem piękne foty, piękna mamusia i syneczek! Chudzielec 🤪

Kiniek nareszcie! Super że wróciliście i że na razie koniec z operacjami, niech mały troszkę odpocznie! No i gratuluje postępów.. mnie z kolei rozbraja i u Paulinki jak chodzi i puka do innych pokoi gdzie ktoś jest i czeka aż otworzą, a jak są otwarte to najpierw zamyka a potem puka 🤪

Asiula super że jesteś, wpadaj częściej żebyś tej deprechy nie dostała śliczne dziewczynki, rosną!

Gosiaczek i Lenka boska, ta czapeczka-cudo!

Ale Was wzięło na zdjęcia, to może i ja jutro z weekendu wstawię 🙃 Paulinka się wymoczyła za wszystkie czasy, z wody wychodzić nie chciała… ale na Krupówkach mi się chyba przeziębiła bo zmarznęła mi tam (lodowate rączki miała) i jeszcze córka znajomych miała katarek a piły z jednej butelki no i dziś w nocy ją dopadło, bidulka męczy się z zapchanym noskiem, w nocy była chyba co 15 min pobudka, o 5 dałam jej Ibum to przespała się do 7… teraz odpukać godzinkę już śpi… tylko dwa razy na spaniu zawołała mama i spi dalej 🙃 kochana! no i ładnie się bawiła z koleżanką, miała momenty agresji że ciągle ją popychała, ale za chwile znów się ładnie bawiły, tylko ciągle ją chciała karmić i chodziła za nią z butelką albo jedzeniem i wpychała jej do buzi 🙂 fajnie to wyglądała, Karolinka ucieka a Paulina za nią z butelką i tutu tutu tutu 🤪

zmykam spać, do jutra! 🙂

• Mamusie
Witam

Nocka ok pobudka o 4 a potem wstała o 7.30 🤢 teraz zasypia 😉

McDa no tak weekend ma to do siebie ze jest za krótki 😁 ale super ze fajnie było a twoja Paulinka to rzeczywiście ma charakterek 😜

Pogoda taka fatalna że szok pochmurno a mnie spać się chce 🤢

Miłego 😘

• Mamusie
Dzieńdobry!

Ja to o nockach nie pisze bo póki co każda taka sama - pare pobudek w nocy...non stop

Co do charakterków , to sądze że teraz nasze dzieciaczki wydają nam sie "charakterne" bo są na tym etapie rozwoju,że wiedzą iż pewnym gestem, zachowaniem można mamusi pokazac,że coś mi nie pasuje i można coś nie raz tym wyprosić 😁
Filip nie raz ma rogi wielgachne. Napina sie zaciska piąstki i tupie nóżkami ze złości, ewentualnie czymś rzuca.
Ładnie mówił am am, robił indiańca, i wogole a teraz znowu cisza, nic od niego usłyszeć nie moge.
Dzisiaj usłyszałam fajną rzecz,że dziecko nie musi uczyć sie wszystkiego i rozwijac wg. schematu i my nie musimy go uczyć na siłe pewnych rzeczy bo w tym czasie sie "powinno" - powinnismy uczyć dziecko bycia dobrym człowiekiem...

No tak ale każda z nas cieszy sie gdy widzi postepy .. 🙂

😁 nocka spokojna bardzo sie ciesze 🙂 i co dzidzia obudzila sie w nocy wody napic i tak jak jej tlumaczylam,zeby nie krzyczala tylko niech mame zawola i slysze "mama" szok ,czyzby mnie zrozumiala 😁 no i tak 3 razy sie przebudzala zeby siorbnac wody i spala do 7.30 😉 wspaniale jestem zaskoczona naprawde 🙂
Gosiaczek ta wlasnie czapeczka juz do mnie leci bog wie kiedy dotrze ale juz wyslana ...ide musze pokrowiec od fotelika wyprac bo czekolada goruje... :*
aaa i ksiazke zamowilam juz doszla 50 twarzy Greya. Wieczorem zaczynm bo meczyk jakis podobno Polska Anglia gra wiec czas dla siebie bede miala 🙂

• Mamusie
Hej Dziewczyny!!!

Ja jak zwykle ostatnio z doskoku 😞 😞 😞

Szykujemy sie do zimy - czyli zakupy kombinezonow i butow i calej reszty
A wszystko dla Patryka a my jak dziady w starociach 😜 😜 😜 chociaz nie do konca bo ostatnio zakupilam 2 bluzki i dzinsy dla siebie

Bylismy dzis na kontroli w klinice okulistycznej - ech niestety minus byl w jednym oczku - powinien miec przynajmniej +2 w tym wieku a mial 0 i -0,25 do tego juz widoczny ma astygmatyzm ( po mnie) wiec kontrola we wrzesniu nastepnego roku Nas czeka

A poza tym mamy 14-tego zabka

Maz ma wolne i... probujemy sie zegrac jakos, ja juz swoj plan dnia mam i jak na razie to mi maz przeszkadza w Nim 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A maz tez tylko od rana do wieczora telefony i robienie przelewow...
Pogoda dzis beznadziejna, ciagle pada

Postaram sie naskrobac do kazdej z Was

Teraz napisze do Gosiaczka w sprawie butow z Bartka - my szukamy dobrych butow i w koncu chyba zdecydujemy sie na Bartka
Mamy z niego sandalki i sa super - po domu Patryk w nich chodzi
Ogladalismy w CCC - nic "zdrowego"
W Deichamanie z Elefanten-a tez nic co by bylo zgodne z naszymi zaleceniami

Nasz typ:

http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/21121/t-119290e4.html

• Mamusie
Lenka już śpi a ja oglądam TV, mąż poszedł z kolegami na mecz 🤢 wiec ja pewnie położę się wcześniej 😉

wercia no no już 14 gratulujemy 🙂 a co do bucików to ja też słyszałam że są dobre z tym że przemakają zobaczę jeszcze w ecco, może jakieś wyprzedaże jessienn0/wiosennych będą mieć no i Tkmaxie widziałam fajne skórzane ale rozmiaru brak 😠

No i głowa do góry ocieplenie idzie max do 20 stopni ma być i słonecznie 🤪 oby się sprawdziło 😉

• Mamusie
witamy, Wyspane obie. Mąż mnie obudził budzikiem o 6h30 ale zasnęłam znowu .Synek bez krzyku po cichu wyszedł do szkoły. Lilcia odbyła ze mną wieczorną pogadankę, i proszę zrozumiała ze jak mama ma wolne to trzeba długo spać i do 9 jak nigdy obie dusiłyśmy kora .
Wniosek rozmowa działa cuda .

ale wolny tylko poranek, o 14 mam być w atelier ale tylko omówić kilka spraw zwianych z czwartkiem, bo będę sama pracowała cały dzień. Wezmę Lilkę ze sobą do wózka, przy okazji zrobimy sobie spacer . O 17h jest szczepienie Lili na ospę. Jeszcze musimy zaraz do apteki szczepionkę odebrać bo wczoraj zamówiłam. 😞 ojjj będze' płacz

• Mamusie
Witam wieczorkiem

Nockę miałam fatalną Lenka jęczała cały czas i już wiem co było przyczyną nadchodzący katar kichała cały dzień. Byłyśmy u mojej mamy a tam już z nosa zaczęło jej lecieć 🥴 Teraz śpi nasmarowana żeby się wygrzała, kropelki zapuściłam i dałam Ibufen oby jutro było lepiej bo taka ładna pogoda ma być i szkoda w domu siedzieć 🤢

emiliaeem mam nadzieję że Olii Cie nie zamęczył 😉

anjaP jak tam Lila po szczepieniu?

No no ale tu cisza 😮

• Mamusie
no i widzę że nie tylko ja teraz mam urwanie głowy 🙂

Paulinka też dostała katarek, zaraziła się od córki znajomych bo piły z jednego kubka, nie dało się im wyrwać... dwie noce masakra, średnio ze 3 razy na godz. pobudka, dziś już trochę lepiej ale ma głosik zmieniony i jutro idę z nią do lekarza... chodzi bidulka słaba no i jest nieznośna... jak Olek 🙂