Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No Zuzia juz pije krowie od kilku miesiecy nic jej nie jest ale to kolejne podejscie bo wczesniej miala sraaaaake ....
Gosiaczek w maju ostatnio bylismy zaraz po chrzcie Zuzy ale ona rosnie .....zdziwia sie jaka maja duza wnusie juz 🙂

• Mamusie
No i Patryk nie spal w koncu dzisiaj caly dzien 🙃
Polegl przed 21
Za to zrobil demolke w mieszkaniu - rozpizdziel na calego, u Nas to teraz porzadek w miare jest tylko rano i wieczorem 🙃

Ale sa i pozytywy - moge juz odkurzac z Patrykiem - nie ryczy juz glosniej niz odkurzacz, a wrecz pomaga, chce odkurzac, trzyma rurki do zmiany
a nie no, ryczy czasem jak mu zabieram juz rure z reki 😜
No i odkurzam tylko rano poki nie ma wszystkiego na podlogach 🙃
Jego zastawe i reszte co w zmyware nie wejdzie juz tez myje i obiad ugotuje a on wtedy demoluje
Przedtem niewiele moglam zrobic bo od razu ryczal

Nowe slowo to bamba (banan)

Śnieg sypie nadal

Maz wrocil dzis z firmy w ok nastroju, juz sama nie wiem co mu po glowie chodzi 🤔

Co do mleka to ja jakos boje sie dac jak na razie "krowie" moze dlatego ze sama nie przepadam za mlekiem (wszystko tylko nie samo mleko) no i my tylko kartonowe wiadomo pijemy - hehe krow brak

Musze zrobic budyn na probe na krowim
Kupilam kiedys ten budyn z Gerbera w sloiczku dla dzieci, ale jak lubie sloiczkowe jedzenie to ten budyn okazal sie paskudny - sztuczny strasznie i jakis taki aromatyzowany 🤨

McDa - no prosze, spotkania na calego, dobrze tak sie rozerwac od czasu do czasu 🙂

Gosiaczek - ja tez tak z mlekiem robie, mam budyn kupiony ale sie boje na tym "biedronkowym" mleku robic

MajaCh
- szykujcie sie szykujcie Pl czeka 😜

• Mamusie
😁 😁 😁 Wercia [BAMBA] w języku Olkowym to też banan 😁 🤪 Wcina go obowiązkowo raz dziennie,więc słówko papuguje od dobrych dwóch miesięcy 🙂 A jak fajnie się złożyło,że obaj wymawiają podobnie 🙂
,,Mama i Tata= bytabyta" 😁 i nauczył się naśladować gąskę ,,gągą" 😜 Poza tym dziadzio pokazał Wnusiowi małego kurczaczka, który wg Olka jest ,,Beee", dotykał go nieśmiało jednym palcem i trząchał się jakby Mu zimno było 😁

Poza tym to dobry wieczór 🙂

U nas też zimno jak diabli i śnieżnie,więc ze spaceru nici 🙃 Szalał Chłopisko cały Boży dzień po domu,a że jesteśmy u rodziców,więc cała chata ludzi i jest kogo terroryzować 🙂

MajaCh
dla rodziców prawdziwa radość, moa Siostra cioteczna siedzi na stałe w Anglii z dziećmi (2,5letnia córa, półroczny syn) i jak dają halo przyjazdu jej mama skacze jak kura na grzędzie, bo doczekać się nie może 🙂 Moja Mama dwa dni Olka nie widzi i usycha z tęsknoty,a mowa Zuzy dziadkowie 🙃

McDa ja próbowałam podać Małemu kaszkę manną na krowim mleku,ale nie chciał zupełnie jeść 🤨 Mi z kolei gładko wchodziła 😉 😜 myślę,że nic nie będzie. Olek ofutrolił w niedzielę kotleta z piersi kurczaka smażonego, umazał się w tłuszczu i łykał kawałami tak Mu smakował 🙂 On jest zahartowany ostro, bo jak siedzimy na wsi, każdy Go karmi od siebie jak małpę w zoo,i niby krzyczę na nich,żeby się opanowali,ale co rusz widzę plamy na ubrankach po czekoladzie, dżemach, etc. A najlepsze jest to,że jak mówię chociażby mamie,że pilnuję Olkowi diety, ponieważ jest ciężki, to ona zaraz wymyśla,że schudł,że Mu się klatka zapada 😁 I krzyczy,ze Go wychowuję ,,na jogurtach i parze" 😁

zmykam w kimkę 🙂 dobranoc 😘

• Mamusie
Mam dziś dzień wolny od pracy także ślicznie się melduję 😉 🙂

U nas bez zmian Natalia zasypia po 19 tej wstaje po 5 😉 Nadaje jak najęta ,a broi za trzech 😁 Ma jedna drzemkę około 2 godzinna , ale o rożnych porach .Dziś śpi od 10 tej 🙂

gosiaczek ślicznie Lenka pozuje jak prawdziwa modelka, czapka i kurtka śliczne 🙂

emiliaeem i Mcda oby przeprowadzka minęła szybko i bezinteresownie miłych zakow i szybkiego wydawania kasiory hehhe

maja zapraszamy do PL ubierzcie sie ciepło bo tu zimno brrr

wercia u mnie wczoraj było zaszronione wszystko ale sniegu jeszcze brak 😉

Któraś sie pytała o wit D3 ja nie daje tak jak tedi pisała daje jej mleko i inne produkty zawierające tą witaminę 😉 Lekarz mi mówił że podawać do roku 🙂

• Mamusie
Halo halo Dziewczyny!!!

U Nas dzisiaj wietrznie wiec kisimy sie w domu 🥴

Patryk spi - nawet dzisiaj w miare dobrze pospal

Ja skonczylam prasowac mega kupe jego ciuchow 🙃

Dzis łobuzowania kolejny dzien,
Jak wkladalam wypranie ciuchy do szafek to sie wzial i wywalac zaczal
wiec jedne wkladalam a on wywalal inne 🙃

Poza tym Patryk od jakiegos czasu bierze smiatek i lopatke i zamiata i to czy na sieni czy w domu
Ale oprocz zamiatania lizal potem lopatke i czesal sie smiatkiem wiec mu zabronilam
i ukrylam - oczywiscie wybadal gdzie to jest i przy okazji wywalil posegregowane smieci do wyrzucenia
( mamy pojemniki wiec segregujemy smieci) wiec se segragowalam od nowa 😜 😜 😜

emiliaeem - hehe to mamy bananowy klub, ktos jeszcze dolacza???? 😁 😁 😆
u Nas tez jeden banan na dzien musi zostac zjedzony 🙂
widze ze Oli ma swojskie zycie na wsi 😆

emilia1
- korzystaj z wolnego dnia 🙂
Natalka widzę łobuzerna jak nasze chłopaki

• Mamusie
Ja jestem a Was nie ma 🤨

Lenka była tak zmęczona że od razu po kąpieli poszła spać dobrze że o 19 dałam jej kaszkę bo znowu po kąpieli by nic nie zjadła jak wczoraj, chyba tak będą robiła kaszka o 19 a kąpiel ok 20 i lulu 😉

wercia my tez kisimy się w domu no cóż może jutro na spacerro pójdziemy 😜

A ja myślę kupić Lence jeszcze kożuszek, czy któraś kupowała??? czy one rzeczywiście są takie ciepłe???

😁 Czapeczka z Chin doszla, Zuzia wyglada w niej cudnie 😁 - taki fajny ma czapa kroj ale moja rozbojnica nie da sie uchwycic na zdjeciu......w domu ja sciaga jak zakladam ,a na zewnatrz mi ucieka ,moze jutro 😁
Ide spac bo maz juz w lozku ksiazke o samolotach oglada niedawno mu fajna znalazlam o concordach 😁 - z obrazkami hehehe
dobranoc :*

• Mamusie
wercia my jak wróciliśmy z Londynu to Lence tak się poprzestawiało że zasypiała najpóźniej 21.30 no ale trzeba było ją usypiać na sobie a teraz widzę że wraca do samodzielnego zasypiania i dzisiaj o 20 już spała wczoraj zasnęła o 19.30 🙂
Co do kożuszków to ja nie mam zdania choć widziałam na dziewczynce która wyglądała w nim przesłodko 😜

Maja czekam na zdjęcie 🙂 Na Lenkę mam sposób zakładam jej czapkę i mówię "jej jak ślicznie wyglądasz" i ona wtedy idzie do lusterka i się przegląda a ja wtedy mam czas na robienie zdjęć 😁

• Mamusie
szybkimi ruchami palców po klawiaturze Witami się z Wami Kobietki. Ostatni tydzień lenistwa , czerpie z niego ile się da zwłaszcza kiedy chodzi o Lilę . Od 6 listopada startuje szkoła i nauka no i praca oczywiście. nie będę się rozpisywać zbytnio , tak w skrócie wam tylko powiem ze Lila woła mama ,zwłaszcza jak jej z pola widzenia zniknę, lub czym się zajmę innym niż nia.Zaraz woła mama i na ręce lub kolana. Ma tez takie naloty ze z znienacka przytula mi się do nogi, potem oczka jak kota ze szreka ☺️ mały wstyd i ucieka.Rozkosznie to wygląda.
Wczoraj pomyliła mnie w sklepie z inna panią i jej do nogi się uczepiła. mamy czasem sie z czego pośmiać. uciekam pod prysznic.miłego wieczoru
ps, nowe zdjecia

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/339/ostatniozaktualizowaneyg.jpg/][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/3990/ostatniozaktualizowaneyg.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/22/desktop2ks.jpg/][IMG]http://img22.imageshack.us/img22/9793/desktop2ks.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/40/img9493u.jpg/][IMG]http://img40.imageshack.us/img40/3638/img9493u.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
witam

Anja słodka Lila jak zwykle i jak zwykle modnie ubrana 🙂

Emiliaeem mówisz że bał się Olek małego zwierzątka hehe, Paulinka niedawno jeszcze bała się kota a teraz.... trzeba go przed nią chować bo łapie za ogon, wkłada mu rączkę do pyska, przyciska do podłogi i mówi "bam" (chce żeby się przewrócił) 🤪 no i próbuje go dźwigać na głowę więc krótko mówiąc chce go wykończyć 🤪 pieron mały!

Emilia zazdroszczę tej dwugodzinnej drzemki, u nas jest sukces jak spi godzinę (a tak z przerwą, przebudzi się zawsze po pół godz i jak zdążę szybko przybiec z herbatką albo dać jej smoka to czasem zaśnie jeszcze na chwile), dziś np.wstała przed 7, spała od 10.30 do 11.30 no i o 19.30 zasnęła ale i tak walczyła i pół godz ją uspypiałam;( a wczoraj spała pół godz za cały dzień ale o 18 musiałam ją iść kąpać bo już nie miała siły nawet stać... po kąpieli wypiła mleczko i znów biegała do 20, ja poprostu nie wiem skąd ona bierze tyle siły, a cały dzień biega, nawet do zabawy się usiądzie...

a wczoraj to wiecie co zrobiła, nie miałam czasu się z nią bawić, chodziła za mną z książeczką i chciała żebym jej czytała, to po chwili: zawołała mama, popatrzyłam na nią to ona usiadła na podłodze, powiedziała bam i zaczęła płakać (oczywiście udawać) ! cwaniara mała 🤪 ostatnio w ogóle jak jej czegoś nie dam to histeria i potrafi płakać 15 minut! uparciuch!

i dostała taką zabawkę http://allegro.pl/s-e-edu-zolw-albert-mowi-uczy-bawi-klocki-i2725455137.html powiem Wam że jest super i jestem pod wrażeniem bo odgaduje zwierzaczki (nie wszystkie bo np. lwa i małpki nie umiała) ale pozostałe tak, zabawka pyta: gdzie jest świnka, jak naciśnie świnkę to mówi brawo, jesteś znakomity, to jest świnka, a jak naciśnie co innego, to mówi nie poddawaj się, spróbuj jeszcze raz, znajdź świnkę 🙂 i wierszyki fajne ale na razie ją nie interesują 🙂

Gosiaczek mi też się podobają bardzo kożuszki ale nie wiem czy sa ciepłe;(

Wercia i tak jesteś dobra, bo u mnie często to nawet rano i wieczorem bałagan że hej, same zabawki wszędzie, już czasem nie mam sił i czasu żeby posprzatać, mąż się śmieje że po co jak i tak spimy w innym pokoju a rano tam paula pierwsza wchodzi i robi od razu bajzel 🙂 coś w tym prawdy jest ale mnie to strasznie wkurza! tylko mam jeszcze problem taki że nawet jak posprzątam to tam i tak wygląda jakby był bałagan bo mało miejsca i wszystko upchane;(

😁 dziendobry 😁
Mcda swietna zabawka , ja bardzo lubie takie edukacyjne ,ktore zachecaja i ucza jednoczesnie 😁 Ja lubie podkreslam,Zuzia ma inne gusta 😁
AnjaP wiesz co jak widze Lile to widze podobienstwo miedzy Zuzia ,a nia, buzia ,wlosy roznia sie oczami jedynie i ksztaltem i kolorem.
Kurde musze sprobowac taaaak zaloze Zuzi czape i powiem,zeby dala Zuzi buziaka bo wtedy ona idzie do lusterka Zuzie calowac 😁
Wiecie co mam niemaly problem..mamy nierozmiarowe schody i nie moge znalezc bramki zabezpieczajacej w odpowiednim rozmiarze, musze sprawdzic jeszcze te lindama siateczkowe ale boje sie ja na gorze zamontowac skoro ona taka elastyczna...a juz tyle ich sie przewinelo. Niby w cm ok ale jak kupuje ,wypakuje przymierzam, zawsze jakis prog zawadzi, zawsze kurde cos. I zaraz pakuje i oddaje do sklepu, u nas na szczescie nie robia problemu ze zwrotami i od raz przyjmuja ,a kase oddaja nawet tego samego dnia na konto.

• Mamusie
witam 🙂

na poprawę humorku z rana 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/4/53069541866121152260316.jpg/][IMG]http://img4.imageshack.us/img4/3648/53069541866121152260316.jpg[/IMG][/URL]

hehe dobre ale zarazem smutne, że tak może kiedyś być... 🤪

• Mamusie
Witam

Ale mi Lenka z rana zrobiła niespodziankę obsrała się na całego ze do wanny musiałam ją zanieść i wykąpać 🤪 Smrodu było że ho ho i prania 🤢

McDa Lenka też kocha zwierzątka i żadnego się nie boi choć nie jest to do końca dobre zwłaszcza jak Leci do obcych piesków z rączkami 🥴 Zabawka świetna 🙂 Co do kożuszka to jak uda mi się wylicytować to Lenka będzie miała a jak nie to trudno przeżyjemy 🙃

anjaP Lila jak zawsze słodka i duża albo tak na zdjęciach wychodzi 😉

Maja to jaką masz szerokość tych schodów?

• Mamusie
Witam i Ja

Pogoda calkiem niezla i slonecznie takze dzisiaj wybralismy sie na spacer

Przy okazji dzis "wlamalam sie na plac zabaw" 🤪
odkrylismy ze nasz plac zabaw zamkneli na 4-ry spusty - a dokladniej 2 z 3 bramek byly zamkniete, Patryk tak mnie ciagnal ze
w koncu 3-cia bramka jeszcze poszlismy na plac zabaw i jak wychodzilismy to sprzatajacy park patrzyli na mnie jak na przestepce 🙃 🙃 🙃
ale nic nie gadali tylko od razu ta 3-cia furtke zamkneli

hehe mam nadzieje ze mnie nie zwina kiedys o 22 bo tam kamery sa 😜 😜 😜 🙃

Ja upieklam juz babeczki na jutro do kawy i jeszcze mam zamiar ciasto orzechowe kupic ale...
kurdeee braklo mi 1 jajka - normalnie moje szczescie, a tu oczywiscie jak na zlosc nikt z jajkami po bloku nie chodzi a jak nie mam czasu to laza i dzwonia

Apropo zwierzatek - to u Nas ich niezbyt wiele - czyli psy, koty i ptaszki

Ja sie boje bo Patryk ma pieski zabawki no i wiadomo miski itp i on sie do nich przytula
I ostatnio u mojej Mamy tez sie chcial do psa przytulac - a pies humorzasty no i nie przyzwyczajony takze warczal

anjaP
- wykorzystuj na maxa ostatnie chwile
a Lila jaka sliczniusia i jaka duza, a zajada widze tak jak Patryk

McDa
- juz mi nie mow o tym balaganie - hehe
ciagle balagan, a ze metraz u Nas maly to ciagle wyglada jak na zagracony odpustowy kram
a wszystkiego dopelniaja 2 suszarki z wiecznym praniem w "salonie"

fajne te obrazki, juz niedlugo nasze dzieci pewnie będą to przerabiac

MajaCh
- powodzenia w szukaniu bramki. oby szybko udalo sie cos znalezc

Gosiaczek
- no to rzeczywiscie "niespodzianka" z rana