Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam

Niewyspana przez Eurowizję późno poszłam spać ale przynajmniej dobrze się czuję po tych drinkach choć gardło mnie boli 🤢
Dlatego ja nie lubię oglądać takich konkursów bo jak dla mnie to wszystko ustawiane a szkoda 🥴 Mąż mnie namówił bo bardzo lubi tą piosenkę i wierzył że uda się nam wysoko zajść a o brodatym to już cały internet huczy i niektóre komentarze są prześmieszne.

anjaP już zapisuję przepis napewno zrobię my dzisiaj też koktajlowo z pomarańczy, cytryny, banana, szpinaku, avocado, siemia lnianego i pestek słonecznika oraz odrobiny mleka albo jogurtu naturalnego żeby nie był za gęsty (ja dodałam mleka sojowego bo takie miałam w lodówce) i naprawdę smaczne wyszło 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Gosiaczek nam pomaga syropek pneumolan, jest naprawde dobry na zatoki, jak ma bardzo zapchany nosek to przyklejam na noc plasterek aromactiv jeszcze no i inhalacje solą fizjologiczną albo czyms mocniejszym ale to za zleceniem lekarza, sama nic opróc soli do nebulizatora nie podaję.... no i caly czas wyciągam jej katar końcówką do odkurzacza-KATAREK, moze cos Ci pomoze 😉

• Mamusie
Gosiaczek a może Zyrtec albo Alertec? Mi pediatra teraz kazała podawać Małemu przez 2 tyg.,ale oba są na receptę, warto byłoby skonsultować.
Do nebulizacji to tak naprawdę tylko roztwór tej soli, my mamy Berodual, Nebbud, oba na receptę,ale to sterydy, które rozszerzają oskrzela, nic innego bardzo nie znam na katarek.

• Mamusie
ja jeszcze miałam do nebulizatora raz mucosolvan do inhalacji ale on też jest na receptę, sama go nie podaje, tylko te sól. ale jak powiesz lekarzowi że masz nebulizator to Ci przepisze pewnie co uważa za słuszne, bo przez inhalacje więcej się wchłonie niż psikaniem do noska.... odkąd mój lekarz wie że kupiłam nebulizaor to prawie przy każdym kaszlu lub katarku mówi czym najlepiej inhalować, jak drobne przeziębienia to sól, jak coś poważniejszego to krople na receptę....

• Mamusie
Hej!!!

Witam
Pogoda fatalna u Nas, od poniedzialku nawet nie dalo sie wyjsc na spacer
Ciagle pada deszcz a teraz jeszcze dodatkowo wieje wiatr, no i ciagle o zalaniach mowia.

PAtryk zdrowy, chociaz ostatnio lobuzerski bardziej, czesto wyje o byle co.
Ostatnio ma faze "Mikolaja" i ciagle o Nim mowi, nosi torbe na prezenty
a w niej rozne zabawki i jezdzi tez z nia na motorku jezdziku.
Zdjec nadal nie mam, bo laptop w naprawie ale postaram sie wkleic.
Juz coraz blizej 3-cie urodziny, Patryk mowi ze bedzie mial 8 lat i koniec

Ja dzisiaj mialam kolejny raz zabieg usuniecia polipa z macicy i znowu narkoza
Tym razem odczulam narkoze inaczej, jakbym poszla spac, nawet jakies pierdoly
mi sie snily, za to poprzednim razem film kompletnie mi sie urwal i juz mnie za chwile budzili.
Tym razem krwawilam mocniej, no i w domu troche pospalam dluzej - ze 4 godziny, przy wrzaskach Rozbojnika, na szczescie pilnowala go moja Mum takze po mnie przynajmniej nie skakal.
Bol po do wytrzymania, obywam sie bez srodkow przeciwbolowych.

Tak piszecie o tych nebulizatorach - czy oplaca sie je kupowac?
Aha i mialam pytac dziewczyn ktore posylaja dzieci do prywatnych przedszkoli
- czy u Was jest wpisowe? i ile wynosi?

Gosiaczek
- oj co do kataru to niewiele doradze - o ile sobie da to wyciagamy frida i psikamy Nasivinem

twoje ostatnie zdania to normalnie znowu jakbym siebie czytala
"jak pisałam u mnie juz wiek to ze już tyle z Lenką siedzę w domu
i jak drugie bedzie znowu bedzie trzeba posiedzieć a gdzie moje życie.
Poza tym są takie sytuacje które mnie psychicznie wykańczają
i wtedy nachodzą mnie rożne myśli."
i wiek, i sytuacje - wole juz milczec bo jak sie poskarzylam to uslyszalam glupie rzeczy...

McDa- ano wlasnie, bez obrazy oczywiscie ale zauwazylam ze w malych miejscowosciach tak wlasnie jest - ludzie mieszkaja blisko siebie i sobie pomagaja, wspieraja, a tutaj miejskie sobkowanie kazdy uprawia 😜
albo oczywiscie za kase jakas opieka trzeba zalatwiac
pisze tak bo w koncu na wies jezdze ponad 30 lat i widze jak rozne jest to zycie, potem sobie ludzie mysla, ze sie cos wyolbrzymia ale bardzo duzo robi sie samemu bez pomocy a z pomoca kilku osob jednak mozna "robote" bardziej rozlozyc

no i te blokowe klity - ha pewnie salony ludzie maja wieksze niz te mieszkanka - ale coz takie zycie.

Czy ten katarek do odkurzacza jest mocniejszy od fridy? pamietam jak babka z rehabilitacji go polecala

anjaP-
ech, daze ciagle abysmy zyli tym wlasnie "Wlasnym zyciem" wychodzi to jako tako mysle 🙂
no ale wiadomo ze "rodzinna" firma niestety wiaze,
a co do relacji to tak samo - zero glebszego wchodzenia.

I koniec - jak to Patryk mowi 😜

• Mamusie
Witam

Dzięki dziewczyny Lenka już dobrze choć kaszle a glutki od czasu do czasu wydmucha 😉 Mnie natomiast gardło boli a jutro idziemy na wesele dobrze że Lenki nie bierzemy bo pogoda paskudna 😠

wercia w naszym przedszkolu wpisowe 200zł ale w każdym przedszkolu inne np. 300- 400zł 🤢

Hej Kochane
cisza tu niespotykana 😮 nie ma się, co prawda ,co dziwic bo mamy lato pełną gębą 🙂 u nas za to dalszy ciąg meblowania, tym razem na tapecie- sypialnia. Max ma tak dużo ciuchów ,że nie miałam już gdzie tego trzymać i musiałam kilka mebli dokupić 🙂
Poza tym zakupy na dzień dziecka już za mną, miałam nielichy problem co tu nabyć, ale że ostatnio na topie u łobuza są interaktywne zabawki to dostanie cały zwierzyniec :] córa standardowo książki, no i już zaklepałam prezent na urodziny bo to pomału trzeba ogarniać temat - tym razem laptop dziecięcy ,na jego wiek ,a Wy macie jakieś plany ? a może też już kupujecie ?
Z nowinek rozwojowych, to jakiś fajerwerków nie ma, Maksiak wreszcie zaczyna składać zdania pomalutku ,pomalutku do przodu, po pracy z logopedką zaczyna poznawać kilka literek, wciąż paluchem pokazuje na naszych ubraniach jak jakieś pozna , no i na chwilę obecną jest dzika fascynacja nakładką na sedes zamiast nocnikiem, niby sukces ,bo jak pierwszy raz zobaczył rok temu to aż spazmów dostał ze złości hehe no i nie mam żadnych więcej newsów 😉
Miłego dnia

• Mamusie
Cześć Mamusie! 🙂

Wszystkiego dobrego z okazji naszego święta 🤪 🙂

Ja jeszcze w dwupaku,ale ledwie się taczam ☺️ Upały sprawy nie ułatwiają, najchętniej schowałabym się do zimnej piwnicy 🙂

McDa jak się u Was sprawy mają? 🙂 Cały czas trzymam kciuki i myślę! 🙂

Oluś od rana buszuje po dworku 🙂 Na Dzień Dziecka i urodziny chcemy Mu kupić trampolinę. Oczywiście jak zasłuży, chociaż ,,kulwa mać" zdarza się już naprawdę sporadycznie 🙂
Teraz jest na etapie kompletowania wyprawki do przedszkola tak więc ,,Olo musi kupić pleciak, sel do lwania, kawanosy i palówki, kledki i falby" 😁 Ser do rwania i kabanosy to podstawa,żeby nie zgłodniał przypadkiem 🙂
Codziennie pyta czy już urodziłam i przytula się do brzucha 🙂 Poza tym rozrabia jak większość trzylatków 🙂 Nogi zdążył pościnać na kostce, partyzant jak się patrzy 😉 I tylko w ,,piłę" ładuje 🙂

Zmykam, bo burza idzie 🤢

• Mamusie
Witam Witam

Kiniek oj tak pogoda super choć ja akurat nie najlepiej znoszę taką pogodę 🤢 ale lepsze to niż zimno 😉

To i ja się pochwalę u nas sukces z kupką wreszcie woła i robi na sedes bo już był etap że majteczki prałam nie ukrywam ze dieta jest i nawet podaje je leki na kupki a jak się już wszystko unormuje to je odstawię i zobaczymy. No i gada dużo nawet w pewnych momentach mnie zaskakuje 😜

emiliaeem no to kochana daj znać jak tylko mały się pojawi. U nas urodziny w dwóch turach bo to okres wakacyjny i nie wszystkim pasuje w jednym terminie a i my myślimy w lipcu na wakacje 🙂 Co do prezentów to sama nie wiem co jej kupimy w sumie to już dostała hulajnogę i rowerek biegowy 😜 a goście niech sobie radzą ja nie wnikam 😆

kiniek moja uwielbia koniki pony marzy jej się Cadense no i tak naprawdę kocha księżniczki Disneya i najlepiej to by chciała wszystkie zabawki które widzi w reklamach wiec goście powinie w coś trafić 🙃

A u mnie dieta ok waga tez ale z ćwiczeniami ciężko ostatnio chorowałam, wesele i grill nie sprzyjają odchudzaniu 🤢

McDa a co tam u Ciebie? o reszcie też pamiętam 😉

Dobranoc

• Mamusie
witam witam
miło że mnie wzywacie 😉

u mnie wszystko ok, w najlepszym porządku 😉 w czwartek zobaczyłam pierwszy raz serduszko także mi ulżyło 😉 dzidzia ma już cały centymetr hehe
troche męczą mnie mdłości, ale to jak jestem głodna więc cały czas jem żeby nie rzygać 🤪 poza tym tylko senność, zmęczenie i lekki ból piersi, no i wypryski mi się porobiły na twarzy wrrrr.... jutro zaczyna się 9 tydzień więc odliczam do końca 12 żeby odetchnąć, cały czas biorę luteinę ale lekarka mówiła że widzi nic niepokojącego... i przez to że poroniłam należą mi się darmowe badania prenatalne, bo większe ryzyko że może być jakaś choroba genetyczna także do tych badań jeszcze będę się stresować ale potem (bo przecież musi być ok) sobie odbiję bo właśnie zarezerwowałam apartament w chorwacji od 4 lipca 🤪

wczoraj byłam na dniu matki w żłobku, aż się popłakałam jak dzieci "pięknie" wystepowały, oczywiście wszystkie mówiły wierszym szeptem Pani do ucha, albo wcale, tylko jeden chłopczyk powiedział na środku 🤪 🤪

Emiliaeem oj kulasz się kulasz, ale już niedługo 😉 i tak jesteś w dobrej sytuacji bo z Olkiem to połowe lata się kulałaś 😉

Gosiaczek no gratulacje dla Lenki, teraz będzie już tylko lepiej 😉

McDa to super wiadomości, oby tak dalej ! gratulacje po raz drugi 😉

Gosiaczek u nas kupsko na razie tylko w nocnik, jeszcze nie etap sedesowania, ostatnio musiałam odświeżyć wiedzę o rozwoju dzieciaków w naszym wieku i nawet znalazłam pocieszający fakt, że chłopcy mają prawo jeszcze przez 3ci rok życia pieluchować na noc, bo szczerze mówiąc już się zastanawiałam ile to jeszcze będzie trwało , bo w nocy mamy pielucho majty jeszcze bo młody nie dotrzymuje :]
O ćwiczeniach nic mi nie mów coś mi waga skoczyła, choć tego jakos bardzo nie widzę nie wiem o co chodzi, najgorsze że im większą robię sobie presję że źle mi z tym i muszę mniej jeść tym głodniejsza chodzę 🤢 choć słodyczy zero to jednak ciśnie mnie na tłuste rzeczy, sery czy masło 🤢 nie mam pojęcia jak się ogarnąć :/

Pogoda się zepsuła i ja od razu podziębiona, dziś mi domownicy wracają, tatusiek ze szkolenia, a młoda z Zielonej Szkoły, i dobrze bo już zbyt mi ciążył spokój w domu 🙂

Emiliaeem koniecznie daj znać po rozpakowaniu, o fotce nie zapomnij dla ciotek 😉

• Mamusie
McDa super!!! 🙃 Oby tak dalej! 🙂

U mnie w dalszym ciągu cisza...
Faktem jest,że Olkiem taczałam się do połowy lata,ale miałam luz, mogłam spać do oporu, zero obowiązków, a teraz??? ,,Mamo jeść, mamo pić, maaaamooo" ☺️

Olek z kolei jest na etapie ,,samoobsługi siusiaka" 🙂 Nie pozwala się wysadzić na nocnik, bo musi sam 🙂 No i skutki widać... Nim zdąży zdjąć gatki, parę kropli w majteczki wpadnie,ale dzielnie macha rękę i tłumaczy ,,to nić" 😁
Na noc z pampersa korzysta, konsultowałam się z pediatrą i mnie uspokoiła, do 4,5 roku ma czas, tylko gdzie ja takie wielkie pamperochy znajdę, jak już teraz ledwie się w 6 mieści! 🤪 😁 Kupy w pampersa nie zrobi za nic w świecie. Nawet jak miał biegunkę w nocy to się budził i zrywał do kibelka 🙂 Ale siku to zupełnie inna bajka 😉

Tu wcina ,,albuzia"

O dietach nawet nie wspominajcie! ☺️ Czuję się co najmniej jak smok wawelski 🤢 O wakacjach też mogę pomarzyć ☺️

• Mamusie
Kiniek, Emiliaeem spokojnie, ja też jeszcze Pauli daję pampersy na noc bo zdarza jej się posikać, co prawda już 2 tyg pampers suchy ale tak już było kilka razy, jak nie dałam to jak na złość się posikała 😉 staram się przed samym spaniem nie dawać jej pić i dać ją sikać to uda jej się wytrzymać ale teraz w lato nie wiem jak będzie jak w upały będzie na pewno dużo piła, ale na razie się nie przejmuje bo kupuje jej dady 4 😉 także do 6 jeszcze daleko 😉 hehe

Emiliaeem aż miło popatrzeć na to jak wcina, ja na coś takiego poczekać będę musiała jeszcze ze 2 lata, a czytałam na forach rozszczepikowych ,że i 4ro-latki bywają karmione łyżką i jedzą tylko określone rzeczy :/ wszystkim mi się dławi ,że aż mu oczy wyłażą ,więc wciąż tylko kasza na mleku i na szczęście daje sobie wkroić każdy owoc, no i makaron z sosem , warzywa w tym (wrzucam dosłownie wszystko, żeby tylko było różnorodnie) i głównie wołowina . W życiu zjadł może kromkę chleba , w sumie na siłę , parówki lubił ale mu się odwidziało ,także u nas taki widok jest wprost wyczekiwanym cudem 🤢

McDaA z siusianiem spokojna jestem, raczej umordowana 😁 moja Ewcia w wieku 18 miesięcy nie korzystała z pieluch, także jest i różnorodność jakaś 🙃

• Mamusie
Kinia Maks i tak zrobił ogromne postępy od narodzin, więc przy Nim mój Olek wypada blado 😉 Że o Tobie nie wspomnę! Dla mnie jesteś wzorem (o czym zresztą niejednokrotnie wspominałam!), masz w sobie tyle siły i determinacji, tyle praktycznego i zdrowego rozsądku, o czym przekonałam się i w postach i w wiadomościach, że ukłon posyłam po same kostki 🙂 Kiedyś Maksio na kolanach będzie dziękował za taką mamę! A w nagrodę nie zje małego kawałka a całe 5 kg arbuza na raz łyżką! Tego Wam życzę z całego serca 🙂 😘

Co do jedzenia to mój Olek wciąga wszystko co wygląda na mięso i nawinie się pod rękę 🙂 Ze słodyczy lubi 7days'y, ciastka Hit i chipsy, najlepiej te grube i dużo 🙃 Na resztą reaguje ,,Fu, śmieldzi".
A dzisiaj w sklepie jaki numer nam wykręcił 😁 Pojechaliśmy z nudów na lody, zrobiliśmy małe zakupy, stoimy w kolejce do kasy,a On do kasjerki ,,To jeśt mój lód" po czym złapał mnie za rękę i dodał ,,a to moja sieksi dupka" 🤪 😁 😁 😁 😮 Zakodował chyba jak Mąż wczoraj zażartował do mnie w ten sposób, bo udzielił mi się ,,wielorybi" nastrój i szukałam potwierdzenia ,,jako takiej" swojej atrakcyjności ☺️ Syn stanął na wysokości zadania 😁 Aczkolwiek później się zreflektował, jak nakładałam sobie hennę na brwi. Najpierw patrzył uważnie i pytał co robię, później próbował rozmazać mi farbę na twarzy,a jak Go postraszyłam,że zaraz narysuję Mu takie same czarne włosiska na dupce i usiłowałam Go pocałować, złapał mnie za rękę i powiedział ,,Nie lusiaj Olusia, maś bzidką moldę" 😁

A i zapomniałam Wam napisać jak wczoraj tłumaczył co chce 🙂 Wstał z drzemki i mówi do mnie ,,Mamusiu daj mi pieldocha" 😁 Ja oczy na Niego i pytam co to jest ten ,,PIELDOCH" 😮 Więc On na tyle ile potrafi tłumaczy ,,No taki pieldoch, Olo pomasiuje"... Ja ni w ząb nie pojmuję o co chodzi, wzięłam Go za rękę, poszliśmy do zabawek,a On od razu złapał wiaderko z ciastoliną Play-Doh i zadowolony ,,O to! O to Olo ściał" 😁 😁 😁 Ryłam sama do siebie jak głupia 😁

Poza tym czasami podglądam Go jak bawi się zwierzątkami i wymyśla dialogi 🙂 I jak tylko zobaczy,że się przypatruję strasznie się zawstydza 🙃

A mnie od południa pobolewa ząb 🤢 W sumie dentystka próbuje Go jeszcze uratować,ale wątpię czy się uda ☺️ Dobrze,że to 6,więc po wyrwaniu nie będzie widać ,,spacji" jakby co ☺️ Chyba prawdą jest stwierdzenie,że każda ciąża kosztuje nas jeden ząb ☺️ Boli 😞 🥴

Zmykam ,,pracować" nad swoją szyjką ☺️ Trzymajcie się dzielnie 😉

• Mamusie
Witam

Dziewczyny co do pampersów to ostawiłam już ponad miesiąc temu a co do nocy jak zobaczyłam że rano pamper suchy a ona wołała z łóżeczka że siusiu (mimo ze miała pampersa) to już wiedziałam że to dobry czas i jak narazie sucho do rana trzyma a czasem miedzy 2-3 w nocy (choć rzadko) woła siku 😉 Cały czas pod prześcieradłem ma podkład bo wiem ze może się kiedyś posikać 😉

McDa super zazdroszczę ja już widzę swoje podejście i niestety z takim moim "podejściem" ciężko będzie postarać się o drugie zwłaszcza że wiecznie jest "coś" i w moim przypadku najlepsza byłaby wpadka 🤢

emiliaeem jak już pisałam nie raz Olii ma świetne teksty a ty to niezła laska jesteś i nie ważne czy w ciąży czy po 🙂

Kiniek najważniejsze że robi u nas był taki problem z kupą że ja już normalnie załamywałam się a teraz robi codziennie woła i siada na kibelku no i jaka radość przy tym zarówno jej jak i moja 🙂 I uważam że każde dziecko dorasta do pewnych rzeczy i sytuacji indywidualnie 😉

Emiliaeem normalnie założyłabym Wam funklub 😁 popłakałam się ze śmiechu przy tekstach Olka 😁 genialnego masz syna, spisuj te texty bo przez lat Ci umkną a są warte spisania, powinnaś założyć zeszyt mądrości Olusia 🙂
Dziękuję Ci z tyle miłych słów, czy ja wiem czy ja taka jestem jak piszesz, ja wciąż się trzęsę ze zrobię dużo błędów i zapłacą za to moje dorosłe już dzieci, bo błędy wychowawcze ciężko odkręcić 🤢 staram się na mój babski rozum jakoś to ogarniać , a Maksiak jest uroczy i gdyby nie te problemy jedzeniowe i w mowie to byłby wzorowo rozwijający się no prawie trzylatek 🙂 Ale jestem z niego dumna, boję się bardzo kolejnych operacji a przecież czeka nas planowo jeszcze 4 🤢 z czego ta ostatnia najbardziej pożądana i najgorsza . Trzęsę się też nad jego relacjami społecznymi, wiadomo przecież że dzieci różnie reagują a rodzice rzadko uczą jak reagować się powinno więc czeka nas parę cięższych chwil eh no już się pożaliłam to pora na weselsze tematy 🙂 Jak tam z Waszymi planami wakacyjnymi ? jakieś dalekie podróże? tzn Emiliaeem to wiem ,że w krainie pieluchowa siedzi 😉 my najpewniej drugie już z rzędu przekiblujemy w domu i co najwyżej parę wypadów nad morze, bo blisko .

Gosiaczek mądrze rzeczesz 🙂 każde drobne osiągnięcie naszych maluchów cieszy podwójnie 🙂

• Mamusie
A sie tematy znalazły , kilka dni temu zagladalam to cisza była jak makiem zasiał.

Macda ty sie tak nie stresuj. Łuzik, bedzie dobrze. Jeszcze raz gratulacje!

Kinia ja tez zapisuje Ciebie do grona moich autorytet.Imponuje mi twój podejście do problemów z jakimi muśnięcie sie zmierzyć z Maxem . No i nas wspomagalas ,wspomagasz swoimi radami , profesjonalnymi radami, za ktore ci dziekuje i pewnie dziewczyny sie dołącza. Trzymam mocno paluchy ze przy waszej dalszej walce o zdrowie Maksa MOC CIE NIE OPUŚCI.

Emiliaeem Olko mistrz, powala na kolana ze śmiechu.
Ps. U nas sie zaczął etap przeklinania , i diablica moja ze szkoły przyniosła bo klnie po francusku PITA MERD. I to zawsze całe gardło , drze sie na cały regulator.
A ostanio w slepie byliśmy, mialam krótko spodniczke i dosc obsciłą zreszta to nieważne, ale mój maz sie napatrzec nie mog i mnie ukradkiem po tym tyłku dotykał , nie umknelo to jednak uwadze naszej córki która po tym mnie przy kasie w kolejce pełnej ludzi zaczęła podszczypywac i głaskać. A jeszcze ja w tej minowie ☺️.

Ostatnio tez przewróciła sie na sia suszarka z mokrymi ubraniami, lecę do niej jak jak wariatka serce bije jak by wyskoczyć chciało a ona głowę spod tej suszarki wystawia i mowi -żyje żyje banan na gębie. Śmiałam sie i beczalam jednocześnie.

Co do sikania to u nas to jakos to naturalnie sie zmienia. Na noc cały czas zakładamy jej pampersa , ale wstaje prawie codziennie z suchym. Ostatnia paczkę kupowałam pod koniec marca, dwie trzy noce na jednym pampersidel przesypia . I wola ,wstaje w nocy nawet sama na siku. Teraz jej kupie tylko same podkłady na prześcieradło zeby juz odwyczajona przez te wakacje.

Apropo wakacji MACDA Chorwacja była tez u nas w planach, nawet koperta oszczędnościowa przez pól roku była założona, a wyszo na to ze sentyment miał na nas mocniejszy wpływ i odwiedzimy Karkonosze . Dwa tygodnie temu zamówiłam apartament, wiec sie nie spotkamy na kamienijstej płazy.

A cwiczenia, mają moc i ja tez dzięki nim mam sie bardzo dorze . I juz sobie dnia nie wyobrażam bez wylania troche potu. Nie cwicze tylko w środy i niedziele.
Wczoraj robiłam zdjecia porównawczej jeszcze sie musie pomierzyć, ale widac ze juz jest dobrze. Moze wkleję kilka zdjeć i powiecie czy sie nic se nie ubzduralam i czy jakieś efekty sa ?
I dieta tez stosuje ale moje utrapienie słodycze, czasem nie moge sie oprzeć. Od tego sie nieodwyczaje.

Rok temu
[IMG]http://i62.tinypic.com/2zs0bjb.jpg[/IMG]

Wczoraj
[IMG]http://i60.tinypic.com/2kkl08.jpg[/IMG]
[IMG]http://i62.tinypic.com/2ugdoq1.jpg[/IMG]

A to wczorajsze padniecie na kanapie godzina 19h 30 [IMG]http://i62.tinypic.com/33e223d.jpg[/IMG]

AnjaP dziękuję za miłe słowa i od Ciebie ☺️ co do zdjęcia już na tym sprzed roku wyglądasz świetnie 😮 !! zdjęcie tez bardzo ładne ,takie klimatyczne 🙂
Karkonosze... mmm , mi też się marzą góry, ale z komfortu własnej psychiki poczekam do Maksowych 4rtych urodzin z takimi wyprawami. liczę po cichu, że z jedzeniem się coś zmieni i zyskamy większa swobodę 🙂

Dziś mam pracowity dzień, już okno umyte i wypucowana cała kuchnia, przychodzi monter rolet ,więc żeby obciachu nie było , za to nie mogę domyć kup musich z szyby :/ już w necie szukałam porad czym to świństwo zmyć i przetestowałam herbatę , sok z cebuli, klasyczne płyny do szyb i .. cóż , dupa 🤢 może znacie jakieś sposoby ? 🤨

• Mamusie
Kinia nie ma za co, sama prawdziwe odczucia! Dzis ziElnone swiatki wiec mam wolne , ale zeby jakos to spożytkować w sposób praktyczny czyli sprzątanie mieszkania - no nie chce mi sie . Za to probilam rachunki z rana Zrobiłam śniadanie i pranie ,wieczorem tylko poprasuje i wczesniej obiad wymyślę.
Troche sie po lenie jeszcze , potem płac zabaw o 6 godzina cwiczen
Ps nie nam sposobu na musie kupy