Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Emilciu dziękuję za radę, masuję się regularnie 😁 😉

Jutro już muszę stawić się w szpitalu, okropnie przeżywam rozłąkę z Olkiem! ☺️ Trzymajcie za nas kciuki, dam znać, jak będziemy już razem 🙂

Wercia ucałuj Rozbójnika!!! 😘 😘 😘 To już 3 lata 🤪 🤪 🤪 Zdrówka dla Niego! I samych radości z dzieciństwa 😉 🙂

• Odpowiedzi 16,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Gosiaczek_m

2854

• emilia1_m

1680

• McDa87_m

1834

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Emiliaeem jesteśmy z Tobą mentalnie, powinnaś to wręcz czuć 😁 będziemy parły z Tobą ! 😉 daj znać koniecznie jak już będzie pierwsza fotka Maluszka 😁 no i przeżycia z drugiego razu :]

Wercia buziak dla Patryczka ! 🙂 Zdrówka jak najwięcej tak jak Emiliaeem mówi i wspaniałych prezentów :]

Czesc kochane 🙂 Dolaczam do Zyczen Dla Patryka 🙂 Moc usmiechow i mase prezentow 🙂

Apropos....macie pomysly co zrobic na kinder party? W niedziele wyprawiam Zuzi urodziny, bedzie tort z ksiezniczkami,dla doroslych BBQ a dla dzieci...? napewno jakies przekaski,typu paluszki,ciasteczka...kanapek oni nie jedza wiec co??? :/ ? W lody musze sie zaopatrzyc bo goraco. Podsunce mi jakis pomysl prosze.

Emilia 🙂 Powodzenia 🙂

Maju sałatka owocowa, zabawne koreczki, dzieciaki uwielbiają takie rzeczy 🙂 mini burgery z malutkich bułeczek z kawałkiem jakiegoś kotlecika i odrobinką warzyw (byle kolorowo) . byle lekko strawnie żeby Ci żaden maluch nie upiększył dywanu tym co zjadł 🙂
My jak zawsze w rodzinnym gronie, tort od mistrza cukiernictwa tym razem , ale za to z figurkami z Kubusia ,więc będzie szał, prezenty już naszykowane, rodzinka zaproszona ,więc u nas ,że tak powiem - gotowe :]

• Mamusie
I ja się dołączam do życzeń 🙂 Buzki od nas 😘

Maja no nic dodać nic ująć Kiniek i ja skorzystam z tych pomysłów u nas imprezy dwie z racji że znowu nie wszystkim pasował jeden termin ale plus taki że pierwsze robimy 28 czerwce a druga tura 5 lipca 🙂 Lence tylko muszę to jakoś wytłumaczyć żeby nie myślała ze ma dwa razy urodziny 😜 U nas też sama wszystko szykuję więc bedzie dietetycznie hehe 😉 żartuję 😁

a tu moje Kochanie z ukochaną lalą najbardziej w niej kocha te dłuugie włosy 🙂
[URL=https://imageshack.com/i/ns0gdaj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/856/0gda.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
Emilieem najprawdopodobniej jest juz rozpakowana, przynajmniej tak wnioskuje po wpisie na jej tablicy fb!
Gratulacje ! Mam nadzieje ze czujecie sie dobrze i poród nie był męczący i bolesny!

Lenka jak perełka, Gosiaczek jest bardzo ale to bardzo podobna do ciebie .

• Mamusie
Cześć Mamuśki!

Sebuś przyszedł na świat 19.06 o 22.15 🙂 Ważył 4020g i 59 cm długości 🙂 Dostał 6 pkt. ponieważ poddusił się pępowinką i opił zielonymi!!! 😠wodami! Już jesteśmy w domku, taki z Niego dzielny rycerz 🤪 🙂
Poród porównywalny- Olkiem umierałam przy rozwieraniu szyjki, Sebusiem- przy partych 😞 Całość 8h10min. Dupa Jasio,że drugi szybciej! 😠
Olek wniebowzięty, tuli Małego, całuje, póki co jest szał 🤪 😁 Ja obolała,ale szczęśliwa. Znajdę chwilkę to wstawię zdjęcie 🙂 😘

• Mamusie
Emiliaeem gratulacje!! to kawał chłopa z Ciebie wyszlo!! wywoływali Ci poród czy sama akcja się zaczęła? domyślam się że bolało skoro Ty taka chudzinka i tak duże dziecko musiałaś urodzić, ja pewnie mam dupe 3 razy większą a moja paula ważyła naszczęście 2780 😉 więc pewnie ból nieporównywalny.... ale zazdroszczę że masz to już za sobą 😉 i najważniejsze że Olek szczęściwy 😉

Emiliaeem waga godna podziwu 😁 cięższy nawet od Maksia a ja przy partych przy nim darłam japiszcze ,że mnie uciszała położna ☺️ także rozumiem w pełni. Mi wstyd się przyznać ,bo z Ewka koło 20 pierwsze delikatne skurcze o 2 w nocy trafiłam z partymi na oddział, 2:10 była Ewa, z Maksem .... od około 20 do 1 w nocy męczyłam się nad rozwarciem o 1:33 był Maks ... nigdy nie zliczałam wszystkich godzin od pierwszych skurczów, zazwyczaj liczyłam od momentu trafienia na oddział 🙃 w każdym razie mega gratulacje małego olbrzyma 😁 buziaczki dla Was, na zdjęcie czekamy z niecierpliwością ,ale teraz spokojnie zajmuj się maluszkiem 😉

My dziś mieliśmy imprezę urodzinową trzylatka naszego 🙂 na razie tylko prezenty od babci, oczywiście autobus zrobił furore i sam tort ,a raczej figurki Kubusia i kłapoucha z niego. Jutro dostanie naszą działkę 🙂

• Mamusie
Hej 🙂

Mama na pełny etat,więc czasu mało... ☺️ Doba powinna mieć ze 12h więcej 😉
Sebuś śpioszek, jest bardzo grzeczny póki co 🙂
Olek troszkę zaczyna się nam buntować,ale złochy i fochy staramy się gasić w zarodku 🙂 Poza tym leci dzień za dniem... W tonach pampersów, kupek i jedzenia 😁

Z tym porodem pytałyście... W zasadzie akcja rozkręciła się sama, o 3.30 obudziły mnie pierwsze skurcze... I tak miałam się stawić w szpitalu,więc o 8 wystartowaliśmy. Na miejscu okazało się,że mam 2! 😁 cm rozwarcia ☺️ Ale lekarz stwierdził,że wszystko wskazuje na to,iż jeszcze w czwartek urodzę 🙂 I w zasadzie do godz. 14 ciepałam na lekkich skurczach co 8 min., co dało wynik 6 cm 🙂 O 17 zabrali mnie na porodówkę, weszłam pod prysznic i tam do 9 cm zleciało znośnie... Bolało, bo bolało. Ale wiedziałam już co i jak,więc świadomie walczyłam z bólem, zresztą położna pokazała jak oddychać, jak bujać biodrami, jak skakać na piłce (Olkiem nie chciałam współpracować, bo nie mogłam znieść bólu) ☺️ No i poczułam parte... Które ustały niestety,więc Mąż miał stymulować brodawki,ale z marnym efektem 😞 Więc poszła oksytocyna, która akcję wznowiła i przy czwartym podejściu udało się wycisnąć Sebusia 🙂 Gdyby nie położna- nie dałabym rady! Ból był przeokropny 😮 Czułam rozrywanie w każdym centymetrze kanału rodnego! Założyli mi 13 szwów i wyłyżeczkowali żywcem! 😞 Mdlałam z bólu,ale było mi obojętne byleby Mały przeżył 🤢 Nawet nie dali mi Go na brzuch, był siny i nie płakał... Trochę spanikowałam i zaczęłam krzyczeć,żeby Go ratowali,ale położna (chwała Ci Panie za nią!) skutecznie mnie uspokajała. Pediatra patrząc na wzrost skali w 1, 3, 5 i 10 min. stwierdziła,że Mały poddusił się w ostatniej chwili i gdyby nie sprytna położna, mogłoby być o wiele gorzej.

Malutki ładnie ssie cyca, mi waga leci w dół 🙃 Już nie mogę się doczekać kiedy będzie chodził 🙃 😁

Żuczek 🙂

McDa a jak Ty się czujesz? 🙂

• Mamusie
Witam

Zabiegana jak to przed imprezą urodzinową 🙂 same wiecie no i w dodatku ćwiczenia czasem to zastanawiam się co robię nie tak bo efekty marne pewnie to winna mojej słabości do słodyczy ☺️ 😠

anjaP umieszczę zdjęcie jutro ale jakoś efekt marny w porównaniu do Ciebie 🤨 pocieszam się ze na wakacje jadę dopiero 18 lipca a do wesela jeszcze więcej czasu.

emiliaeem najważniejsze ze już po wszystkim i mały jest zdrowy no i powiem Ci bardzo ale to bardzo podobny do brata 😁

Czesc 🙂
Emiliaeem GRATULUJE 🙂 rzeczywiscie widze podobienstwo do braciszka 🙂!!
Kinia i Wercia najlepsze zyczenia dla dzieci 🙂
U nas urodziny wspaniale sie udaly,znaczy impreza bo prawidlowo 3lipca urodziny .
Gosiaczek , Zuzia tez ma Roszpunke ale inna sukieneczke ma , widziala ja na zdjeciu u Lenki i mowila "Tez Ciem taka lale" i nastepnego dnia dostala od Wujka ulubionego 🙂 trafil w 100% dostala tez lali glowe wielkosci jej samej glowy do czesania z zestawem spinek, suszarka itd. mase slodkosci i tablice do pisania na krede. Prezenty bardzo trafione,nie powiem 🙂 Tort byl sliczny,zrobiony przez moja znajoma,smaczny 🙂 to najwazniejsze,Anglicy zachwyceni imreza i tortem bo u nich wszystko jest jalowe....
U mnie troche sie chyba zmieni bo jak Wam pisalam,ten sezon sie skonczyl i zdaje sie ,ze bede zmieniac prace, jak sie uda napisze 🙂 ale jestem dobrej mysli bo 5 minut drogi od domu. I od 9-do popoludnia jak bede chciala wiec moge full time 🙂

Emiliaeem najważniejsze że już po i że oboje jesteście zdrowi 😉 Maluszek wspaniały ☺️

My dzis startujemy do Warszawy ,jutro ślub kumpeli . Można powiedzieć ,że to moje jedyne 2 noce bez Maksa z jednej strony już tęsknie, z drugiej staram się docenić chwilkę wytchnienia .
Lecę pakować dalej, znając życie i tak o czymś zapomnę 🤨

Gosiaczek łączę się w bólu słabości do słodyczy ☺️

Maju powodzenia z pracą! super ,że impreza się udała 😉

• Mamusie
witam
ja zaczynam waaaakaaacje 😉 to uwielbiam najbardziej w pracy nauczyciela 🤪

Emiliaeem jeju jaki słodki Sebuś, cudne maleństwo!!! i jeszcze raz gratulacje i podziw za ciężki poród! nawet sobie nie wyobrażam bo paula miała zaledwie 2780 g 🙂

ja dziś byłam na prenatalnych i dzidziuś ma juz prawie 7 cm, większy niż z terminu miesiączki, z okresu mam termin na 8 stycznia a z usg na 2! już się boje że przyjdzie mi rodzić 4 kg 😉 ale najważniejsze że wszystko ok, serduszko bije, maluszek się wierci jak paulinka jak miałam z nią prenatalne, nie szło uchwycić bo cały czas uciekała 😉 wszystkie parametry prawidłowe, jeszcze gdzieś za 2 tyg dostanę wyniki z krwi na ryzyko jakiś chorób genetycznych, ale ryzyko zespołu downa mam mniejsze niż z Paulinką także dziś mi ulżyło... luteine mówił że mogę jeszcze brać do powrotu z wakacji.... także muszę jeszcze zajechać do mojej lekarki po recepte bo mi się kończą a w czwartek wyjeżdżamy 🤪 🤪

szkoła pożegnana na długo, luz psychiczny i idę spać bo dziś w nocy cały czas się budziłam ze stresu i głowa mi pęka;(

Gosiaczek czekam na zdjęcie, efekt na pewno powalający! u mnie w drugą stronę 😉

• Mamusie
Witam

Ja ledwo żywa ale zajrzeć musiałam tym bardziej że obiecałam zdjęcie ale to na koniec.
Ja już wszystko mam u nas będzie motyw Barbie bo Lenka lubi 🙂 lubi też Pony ale z dodatkami był problem 🤢 Jutro połowę dnia spędzę w kuchni a drugą przy stole i w kuchni 😁 mam jeszcze sporo prasowania ale dam radę mąż nie idzie do pracy to i mi pomoże wystarczy że Lenke zabierze na plac zabaw 😉

Kiniek i MajaCh najważniejsze że imprezy udane a dzieciaczki zadowolone. Myślę że Lenka z prezentów bedzie zadowolona co nieco do mnie przeciekło no i bardzo zadowolona z motywu Barbie mam nadzieję ze tort się spodoba jej i mi i oby był dobry bo to najważniejsze 😉

Maja trzymam kciuki 😜

Kiniek skąd ja to znam 😉 udanej zabawy do rana 🙃

McDa i super najważniejsze że dziecko prawidłowo rośnie no i nie ma to jak wakacje. A efekt może i byłby powalający gdyby nie te słodycze ☺️ 😠

a tu moja "metamorfoza" choć nie nazwałabym tego dałam zdjęcie z wakacji 2013r choć wtedy źle nie wyglądałam (bo wtedy też się odchudzałam i ćwiczyłam) najgorzej wyglądałam jeienią/zimą 2013 ale nie mam zdjęcia a szkoda 🤢 dwa kolejne z dzisiaj przed treningiem i jakoś dolna część brzucha mnie załamuje 🤢 anjaP jeszcze dużo pracy przede mną żeby osiągnąć taki efekt jak ty 🤢 😉

[URL=https://imageshack.com/i/nplkidj][IMG]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/853/lkid.jpg[/IMG][/URL]

Dobranoc

• Mamusie
Gosiaczek Ty chudzino jaka Ty jesteś laska i jeszcze się odchudzasz... jak ja bym walnęła tu swoje zdjęcie to bym się na tej stronie nie zmieściła, jak mogłam to mi się nie chciało ćwiczyć a teraz chętnie bym poćwiczyła.... ale na przyszłe wakacje obiecuję że będę zgrabniejsza 😉 od lutego ostro się biorę za siebie i myślę że karmienie mi w tym pomoże 😉

ja powoli sprzatam, obiadek a potem gdzieś pojadę z Paulinką bo nie chce mi się siedzieć w domu 😉

• Mamusie
McDa trala la la la 😜 A ja już niedługo wracam do ćwiczeń 🙃 🤪 Od porodu zgubiłam 10 kg 🙂 Jeszcze ze 4 niech spadnie i później wracam do moich 50 kg 🙃 Które niestety wysiłkiem i litrami potu muszę uzyskać, bo figura nie ta sama ☺️ Ale cyc daje ogromne możliwości 🙃 Teraz będę karmić do zerówki 😁

Gosiaczek jak dla mnie wyglądasz super 🙂 (żeby nie tego,że ja jakaś lewa, nie?) 😉 Z Anią macie zupełnie inne figury,więc o taki sam efekt będzie trudno,ale jest moc! Ja też będę miała taki brzuch 😜 Tylko ładniejszy, bo ozdobiony koronką z rozstępów 😉 😁

• Mamusie
Emiliaeemhaha ja też postanowiłam sobie że będę karmić do zerówki 🤪 🤪 dopóki karmiłam paulinkę figura super (i tak nie taka jak Gosiaczka bo nie ćwiczyłam ale dla mnie zodowalająca) w ciąży przytyłam 15 kg po 8 miesiącach po porodzie miałam -25 kg także było dobrze 😉 niestety jak skończyłam karmić do tego pojawiły się te cholerne problemy z moją tarczycą i spowrotem + 13 kg (przez 2 lata) postanowiłam sobie że będę karmić ile dam rady a potem muszę zrobić wszystko żeby historia się nie powtórzyła.... byle te hormony unormować a po porodzie znów będą szalały;( no i też mam ozdobiony brzuch rozstępami;(

• Mamusie
Emieem , ślicznego masz synka! Sie wzruszam jak widzę takie maleństwa. Mozna powiedzieć za czasem se mysle ze nawet świadomie zdecydowała bym sie na trzecie, ale gdybym miała większy dom i mozliwosc pomocy ze strony bliskich, a tego teraz w tej chwili naprawde mi czasem brakuje. Uroczo nawalas swoje ozdoby na brzuszku.

Gosiaczek. No jest super ! co chcesz! Sie nie porównuj do mnie po miesiącu cwiczen bo ja juz od lutego staram sie w miarę możliwości regularnie ćwiczyć. Po takim samym czasie postawisz zdjęcie moje obok swojego i przyrownasz. 😉 W lutym startowałam z waga 49,7 prawie 50 teraz dwa kilo mniej 47,8 nigdy tak nie wazylam mało, przy wzroście metr 168 . Dla mnie najważniejsze jest teraz to zeby nie chudnąc ale zeby było widac mięśnie.Ciagle nie rezygnuje z mazrzen a sportowej sylwetce ale naprawde nie wiem kiedy to osiągnę. Zwłaszcza ze brak mi naprawde czasu na cwiczenia, a te ostatnie tygodnie były dosc wyczerpujące i zajmujące , bo zmęczenie moze jeszcze bym jakos przemogla gdym nie wracała do domu o godzinie 19 i to codziennie i pózniej nawet (nadrabialam godziny przed wakacjami) Teraz bede z dziećmi czesciej siedzial w domu, liczę tu na moja wysoka aktywność sportowa i odrobie ten ostatnio stracony czas. Jednak narazie mam stres bo Lila 3 dni w tygodniu bedzie ze mna chodziła do pracy, juz dawno jej ze soba nie brałam a to dobry gagatek sie teraz zrobił, wiec moze byc ciekawie? Mam możliwość pracy w domu jeszcze ale nie zawsze, ciekawe jak to bedzie?
Ps .Gosiaczek u mnie tez miłość do słodyczy, a od kilku dni chodzą za mnia śliwki w czekoladzie i nie mam kiedy do polskie sklepu jechac. Nawet dzis is prosiłam mojego zeby zajechał po pracy do sklepu i kupił ziemniaki plus śliwki i czekoladę ale specjalnie zapominal o czekoladzie i śliwkach. Czasem jak skręcam w dział ze słodyczami a jestem z nim na zakupach aż wstyd przed innymi bo drze sie na mnie ze cwicze i ciastka wpier.... . Zeby siary mi nie robił to nie kupuje przynajmniej.
I ostatnio zrobiłam ciasto z bita śmietana i malinami, pyszne i wiecie co moj zrobił jak chciałam sobie jeszcze kawałek ukrócić - robryzgal je na podłodze i to z premedytacja.
Moze dzięki niemu uda mi sie wyleczyć uzależnienie od słodyczy, niech pilnuje!

Dziewczyny my tez 19 -ego w trasę. Śmiejemy sie ze wycieczka dla nas tez bedzie zagraniczna bo z Belgii do Polski 😉 Tak wszystkich ta Chorwacja porywa w tym roku my tez mielismy jechac , chyba troche mi jednak szkoda ze w ostatniej chwili zdecydowaliśmy o wyjeździe w gory. Ale tez nam sie tęskni na szlakami , dawno juz nie mielismy okazji jechac i juz odliczamy dni . Ale Chorwacja piękna , moze lepiej ze w tym roku nie jade bo jak za rok bede chciała pojechać to będziecie mogły mi polecić cudowne miejsca 🙂

U nas dzis leje od kilku godzin, nic sie nieche przez to pogodę

Czesc 🙂 Nawet nie wiecie jak ja lubie Was czytac 🙂
Gosiaczek masz fantastyczna figure,naprawde!! ale dobrzeze wymagasz od siebie wiecej ,o to chodzi 🙂
Ja dzis zabieram mala do kina pierwszy raz odkrylam,ze graja w weekendy seanse dla dzieci 🙂 bedzie kolezanka z dziecmi wiec bedzie fajnie 🙂