Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tosia też już śpi 🙂 a na kąpanko ją przebudziłam po 18 bo chyba by spała tak jak wczoraj....
idę się już kładę miałam spięcie z małżem i nawet w necie nie chce mi się siedzieć
DOBRANOC Oby się obyło bez kolek

• Mamusie
a ja troszke przechwalilam mala, z godzinke musialam ja ponosic brzuszkiem do dolu i go pomasowac ale na szczescie puscila kilka baczkow, troszke musiala przy tym poplakac ale teraz juz grzecznie spi 🙂 🙂 🙂i przed chwila szwagierka przyniosla butelke antykolkowa dr brown`s. sprawdzimy czy w naszym przypadku tez bedzie widac jakies efekty 🙂

widze ze w avatarkach same nowe zdjecia 🤪 wszystkie cudne!
Dobranoc spokojnej nocki wszystkim zycze! 😘 😘 😘

A ja dopiero teraz mogłam was spokojnie doczytać 😉
Dziewczynki pogrążone w objęciach Morfeusza, małż gapi się w tv-pudełko a ja szybciutko do was klikam.
Jak czytam ile wasze dzieci śpią to aż wierzyć mi się nie chce. Byłyśmy dziś z Hanką na 3-godzinnym spacerze - spała ładnie (tylko z jedną przerwą na noszenie na rączkach 😉 ), ale poza tym to może miała ze 2-3 drzemki po 20 minut 😞
Ale tak ogólnie to Hanka dość pogodna jest - płacze jak jest głodna albo jak zrobi kupę. No i jak ją zapakuję w rożek i chcę ją nosić w pozycji leżącej (zawsze mam nikłą nadzieję,że może uśnie - wtedy ja ją cyk do łóżeczka) - chyba po prostu moja Hanka nie znosi patrzenia w sufit 🙂
Ehhh, jeszcze bym z wami popisała, ale mi się oczy zamykają więc zmykam do łóżka.
Trzeba korzystać z okazji, nigdy nie wiadomo kiedy będzie pobudka.
Ale jeszcze jedno - Oliwka i Tymek są cudowni.
Oliweczka - uśmiechnięta ślicznotka 🙂
A Tymuś jaką ma czarniutką czuprynkę - boski jest 😘
Kornelka - ten syrop się nazywa Fluconazin. Tak jak ci napisałam, Aphtin u nas się nie sprawdził, Hanulka na następny dzień miała kolejne pleśniawki na języczku. Ale może Rysiowi pomoże - trzymam kciuki

Dzień Dobry 🙂
Ale jestem dzisiaj wypoczęta. Synek wczoraj zasnął o 20 i pierwsza pobudka na cycusia była o 24 druga o 4,50 no i potem o 7. Teraz co prawda nie śpi i albo maltretuje moje piersi albo na rączkach. Ale i tak jest kochany 🙂 Odłożyłam go do łóżeczka i coś tam kwęka ale na razie nie płacze wiec mogę spokojnie dopić kawusię i coś tam porobić w domku.
Fotki Waszych szkrabów cudowne 🙂 W ogóle nasze dzieciaczki takie śliczne. ehhh a jak ładnie rosną. 😜

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
U nas nie było co prawda tak cudownie jak u Magdy,choć Julka standardowo obudziła się tylko o 4 na jedzenie, ale miała spore problemy z zasypianiem. I cały czas męczy ją gorączka, oj odchorowuje to szczepienie. A Maja jeszcze drzemie, Emilka w szkole. Och kocham te moje robaczki 😜 😜 😜

A propo chrzcin, to ja się wogóle nie śpieszę hehe. Tak mnie wczoraj naszło, że chyba zrobimy je dopiero w maju 😜 😜 😜

Witajcie 🙂

U nas noc beznadziejna. Tosia obudziła się o 1 i do 3 nie spała-kolki 😞 Później przed 4zjadła cycusia po 5 jęczała a o 6.30 zrobiła mega kupkę, zieloną i wodnistą 😞 I się zastanawiam czy biszkopty mogły być przyczyną bolącego brzucha i kolki?? zjadłam ich na wieczór z 10 kurde sama nie wiem. Zapisuję wszystko co jem i tylko one mi podpadają no bo chyba nie krupnik czy suchary?? ech
Madzia Szymuś pieknie wyglądał 🙂
A ja dzisiaj pierwszy raz nie wstałam z moimi tylko wzięłam Tosiulka do siebie i jeszcze się kimnęłam i chyba nie był to dobry pomysł bo czuję jakby walec po mnie przejechał.
U niuni nie widzę poprawy 😞 mam wrażenie że tego kataru więcej się zrobiło i taki gęsty jest i jeszcze pokaszluje Antoninka 😞
Marta zdrówka dla Julki niech jej te gorączki przejdą już

dzien dobry 🙂
u nas nocka ładna 😜 pobudka na cyca o 0.30 i 4. pozniej mamusia wzieła synusia do wyrka, Ksawier pogadał z tatusiem do 5.30 az tatus pojechał do pracy, a my poszliśmy spac dalej i spalismy do 9.15 😜 teraz Ksawier ciągnie cyca i męczy się z kupką...

duzo zdrówka zycze dla wszystkich chorych dzieciaczków... my dziś tez do apteki lecimy - po wit. c, bo Ksawier coś za czesto kicha...

Cześć wszystkim,
Hania kima w huśtawce, więc troszkę z wami poklikam.
U nas nocka jak zwykle udana, pobudka przed 5 na jedzonko i spanko do 8 🙂
Madalena - ja dopiero dziś zauważyłam twojego małego eleganta ☺️ Super ubranko!!! To pewnie zdjęcie z chrzcin, prawda? Słodziak z twojego Szymka.
Hih, Marta, rzeczywiście nie spieszysz się z chrztem. A ja myślałam, że to ja zwlekam. Nawet fajnie to sobie wymyśliłaś - w maju pewnie będzie ładna pogoda, więc nie będziesz musiała martwić się w co ubrać Julę.
Ehh, Hanka stęka, chyba koniec drzemki.
Ponosimy się troszkę, potem jedzonko i idziemy na spacer. Dziś u nas słonecznie i dość ciepło - trzeba wykorzystać taką pogodę.
Oby cała jesień była taka jak dziś.

• Mamusie
dzien dobry!
nasza nocka tez minela pieknie.pobudka przed 2 ( godzinke trwala bo lilka jak sie najadla to na rozmowy ja naszlo, ja mowilam ze idziemy spac a ona prosto w oczy mi sie patrzyla i z usmiechem na ustach mowila slodziutkie aaaguuu 🤪 😁 😁)pozniej o 7 i spi do teraz ale juz sie krecic zaczyna wiec chyba zaraz bedzie wolala butelke 🙂 🙂

co do tej butelki dr brownsa to ja jestem bardzo zadowolona, zadnych babelkow i polykania powietrza 🙂 🙂 🙂tylko na opakowaniu bylo napisane ze zapobiega odbijaniu...ale Lilka i tak beka jak stary chlop 🙂

a chrzciny ja planuje jak Lilka bedzie miala kolo roczku...wiec chyba najmniej mi sie spieszy 😁

Dzien dobry 😘
czekamy na polozna 🙂 Norberta do tej pory katar meczy.Dziewczyny ja wam wspolczuje tych chorob u maluszkow bo sami przez to przeszlismy i wiemy jakie to meczace 🙂
DUZO ZDROWKA DLA WAS 😘 😘 😘 😘
u nas nocka nawet nawet,co prawda pobudki co2-2,5 godz ale bez placzu tylko butla i lulu.
paninka czytalam ze przy tej butelce trzeba troche poczekac na rezultaty.

• Mamusie
justyna wiem ze trzeba poczekac 🙂, ale juz po pierwszym karmieniu byla zadowolona, widac roznice miedzy ta a zwykla butelka 🙂 przed chwila byla kupa bez stekania 🤪Lilka czerwona jak burak sie zrobila i po wszystkim, nawet sie nie skrzywila 😁 😁 nie wiem czy to dzieki butli moze u norberta sprobuj przez nia karmic

jo-aneczka napisał(a):

Madalena - ja dopiero dziś zauważyłam twojego małego eleganta ☺️ Super ubranko!!! To pewnie zdjęcie z chrzcin, prawda? Słodziak z twojego Szymka.

A dziękujemy 🙂 Tak właśnie się prezentował na chrzcie 😉 Na sierpnioweczkach wstawiłam całą rodzinkę w komplecie 🙂

• Mamusie
czesc dziewczyny.

U mnie noc przespana 🙂 nie jest zle 🙂
Za to w dzien malo spi moja kruszynka, bo na dole remontuja pokoj i walą w ściany i skrobia cos ehh

madalena ty tez ladnie sie prezentowalas 🙂 fajna mialas sukienke czy to bluzka nie wiem ale w sam raz do karmienia. Ja to nie wiem w co sie ubiore.

• Mamusie
Magdalena tylko pogratulowac takiego p[rzystojniaka.
My chrzciny planujemy chyba w lipcu bo raczej beda duze ok 50 osob i musimy skorzystac z pomocy kucharki. Zreszta jak wroce w marcu do pracy to bedzie sajgon i bede musiala poczekac do zakonczenia roku 🙂Moja mala obudzila sie o 2, 4.30 i 6 i od 6 nie spi. co chwila je robi kupe , pije herbatke i tak na okraglo. Jejku myslalam ze takie maluchy wiecej spia. Ona potrafi nie spac po 6-7 godz. Masakra bo nie mam czasu dl siebie ani dla domu ani nie moge na forum posiedziec bo cigle cos chce.

cześć dziewuszki 🙂
Nocka super- bałam się jak to będzie po szczepieniu, ale było ok 🙂 Szymek zasnął o 20 potem wstał o 0:40 i w okolicach 4. Rano pogadał ze mną i teraz znów śpi.

Magdalena- piękna rodzinka 🙂