Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

_Evelina_ napisał(a):
Magdalena chyba juz zrzucialas z procentem kilogramy z czasow ciazy 🙂
U mnie imieniny sa na ponad 30 osob. Zabawowa rodzinka plus jeszcze prae osob od meza i sie uzbiera.Ale same najblizsze osoby. Rodzice chrzestni moi meza i Wiktorii, rodzenstwo i juz jest tyle osob.

ojjj zrzuciłam 😞 i wiesz nawet mi ich trochę szkoda. Bo znowu chuda i blada jestem 😞

Witam!!

Nie wiem, co ostatnio pisałyście i raczej już nie nadrobię.... u nas nastąpiły trudne dni... Jagoda prawie cały czas płacze, kokosi sie i wierci, siedzi na cycu a jak już uśnie to śpi może max z 30 minut..... już nie wiem co robić... jestem wyczerpana .... a najgorsze, że nie wiem co jest.... Zdrowa jest bo lekarz ją badał w sobotę, więc nie mam pojęcia o co chodzi...

Mam nadzieję, że u was wszystko w porządku... ja korzystam z tego, że maleństwo śpi AŻ 10 minut, może chociaz zdążę pranie rozwiesić 🤢 🤢 🤢

_Evelina_ napisał(a):
Lydzia jesli mozna spytac to ile placilas sa ta cudna sesje. I czy dostaliscie plytke czy tez wywolane zdjecia?

Znajoma dopiero się szkoli więc płaciłam tylko 30 zł (wyszło ponad 30 fotek) a zdjęcia wysłała mi na maila

• Mamusie
Cześć dziewczyny u nas nooc straszna 😞 Mały budził się co chwile przez ten zapchany nos 😞
Normalnie jak tylko zbliżam cokolwiek w okolice jego noska to płacze w niebogłosy 😞 Aż mi się zaniósł raz i szlochał potem z godzine ;( Boże a ja płakałam razem z nim. Jak wygralismy z kolką to nowy problem.
Więc rano zadzwoniłam do lekarza i kazała mi przyjąć ( inna niż poptrzednio) Więc poszliśmy, osłuchała go i oskrzela czyste na szczęście 🙂
Ale dała mi jakąś multiwitamine w kropelkach. I tu pytanko do Magdaleny bo nie wiem czy podawać mu bo na pudełku nie pisze od ilu miesiecy tylko ponizej roku. A witaminy przeciez tez mozna przedawkowac i jakos boje sie bo pytałam o wit C a ona mi to przepisała i dopiero zobaczyłam w aptce że to multiwitamina. A tam jest wit A, wit D2, tyamina, wit B1, B2, B6., wit C. Myślisz że to nie zaszkodzi? Bo ja nie ufam tym lekarzom tutaj. W gazecie pisało że nie mogą sprawdzić szkół aż 40procent lekarzy z inych krajów a bardzo często zdarza sie ze szkoła była kupiona Np lekarze z Indii i Pakistanu a ona nie była angielką tylko właśnie z jednego z takich krajów wiec się boję 🥴 🥴 🥴 🥴

lydziaa84 napisał(a):
Magdalena ile twój Szymek już waży, bo kawał chłopa z niego 🙂

ostatnio na szczepieniu 08 września przekroczył magiczne 5 kg a teraz to nie wiem. Chyba w poniedziałek wybiorę się z nim do położnych na ważenie 🙂 Bo ciekawość mnie zżera ile tych kilogramów mojego szczęścia już jest 🙂

brunia86 napisał(a):
Cześć dziewczyny u nas nooc straszna 😞 Mały budził się co chwile przez ten zapchany nos 😞
Normalnie jak tylko zbliżam cokolwiek w okolice jego noska to płacze w niebogłosy 😞 Aż mi się zaniósł raz i szlochał potem z godzine ;( Boże a ja płakałam razem z nim. Jak wygralismy z kolką to nowy problem.
Więc rano zadzwoniłam do lekarza i kazała mi przyjąć ( inna niż poptrzednio) Więc poszliśmy, osłuchała go i oskrzela czyste na szczęście 🙂
Ale dała mi jakąś multiwitamine w kropelkach. I tu pytanko do Magdaleny bo nie wiem czy podawać mu bo na pudełku nie pisze od ilu miesiecy tylko ponizej roku. A witaminy przeciez tez mozna przedawkowac i jakos boje sie bo pytałam o wit C a ona mi to przepisała i dopiero zobaczyłam w aptce że to multiwitamina. A tam jest wit A, wit D2, tyamina, wit B1, B2, B6., wit C. Myślisz że to nie zaszkodzi? Bo ja nie ufam tym lekarzom tutaj. W gazecie pisało że nie mogą sprawdzić szkół aż 40procent lekarzy z inych krajów a bardzo często zdarza sie ze szkoła była kupiona Np lekarze z Indii i Pakistanu a ona nie była angielką tylko właśnie z jednego z takich krajów wiec się boję 🥴 🥴 🥴 🥴

brunia a jak się ta multiwitamina nazywa??

Wiesz trudno mi jest coś więcej powiedzieć. W Polsce nie zalecają jakiś dodatkowych witamin dla niemowlaków. Tylko witamine k i d a ta wit. C to przy przeziębieniach. Ja osobiście bym nie podawała.

• Mamusie
madalena20 napisał(a):
Wiesz trudno mi jest coś więcej powiedzieć. W Polsce nie zalecają jakiś dodatkowych witamin dla niemowlaków. Tylko witamine k i d a ta wit. C to przy przeziębieniach. Ja osobiście bym nie podawała.

Dziękuję 🙂 Ja tez tak myslałam. Nie bedę mu tego dawała bo przecież karmię mm i tam są już witaminy.
A tak przy okzajii to mały elegancik z tego Twojego synusia 🙂 Cudeńko 🙂

Madalenka - zdjęcia na sierpnióweczkach są śliczne 🙂
I twoja ruda fryzurka tak się odróżnia, po prostu cudnie 🙂
A Kubuś w tym garniturku wygląda jak prawdziwy dżentelmen 😁 😁 😁
No a twoja figura... pozazdrościć. I ty narzekasz? 😮 ? 😮?????

Dziewczynki - wysyłajcie do Magdy nowe fotki. Ja co jakiś czas wchodzę na sierpnióweczki z nadzieją na nowe zdjęcia a tu posucha 😉
A na forum dajcie znać, że coś nowego wrzucacie do Madaleny.

Brunia - jak dla mnie to zapraszam na nasza stronkę. Niech się również inne dziewczyny wypowiedzą.

Zmykam na spacer, pa,pa

Hmm nawet jeszcze maleństwo śpi... Poczytałam trochę i jak zobaczyłam, ile wasze dzieciaki śpią, to przeżyłam szok...... Matko ile ja bym dała za 4 godzinki snu moje malutkiej (bez płaczu i wiercenia)... ech... mam nadzieję, że jej się poprawi.. No i dalej nie umiem jej nauczyć jedzenia co 2 godziny... budzi się ok 30 minut po zaśnięciu i jedzeniu i płacze w niebogłosy, bo... chce cyca...
A jeszcze mam pytanko, bo piszecie, że wasze dzieciaczki budzą się w nocy na jedzenie i dalej śpią.. a podczas jedzenia nie robią kupki??? Bo moja jak juz się obudzi na jedzenie, to w jego trakcie zaśnie ale po chwili zrobi kupkę i jak ją przewijam, to ona się wybudza i już jest po spaniu....

• Mamusie
Witajcie Kobitki i maluszki 🙂
Jak ja wam zazdroszczę tych przespanych nocek 🤔 Chyba Patusia napisała, że jaj mała spi od 5-7 godzin 🤢 😮 Jejku kiedy ja tyle prześpię bez przerwy 🥴 🥴 🥴
Mam dzisiaj mego doła............ 😞 😞 😞 😞 😞 😞 Jutro mamy wesele znajomych a ja nie mam się w co ubrac, ciuchy ciążowe na mnie za duże a moje sprzed ciąży za małe 😠 😠 😠 😠 😠 😠 Pie.....e 10kg nie chce mi zejść, wyglądam jak jakaś matrona 😠 😠 😠 😠 😠 Masakra!!!!!! Dziewczynki, czy Wam juz całkiem znikły brzuszki ciążowe, bo ostatnio spotkałam znajomą która widziałam poprzedni raz w czerwcu, teraz jak mnie zobaczyła to zapytała czy znowu jestem w ciąży 😮 😮 😮 😲 😲 😲 😠 😠 😠

Magdalenka Szymus pieknie wygląda w tym garniturku, taki mały mężczyzna. 😁 😁 😁

My z Tosią wietrzymy się na dworku ale wiatr wieje mocny 😞 ja ubrana jak na Syberię haha
Madzia śliczne zdjęcie i jak Jo-aneczka zauważyła super kolor i fryzurka Ślicznie wyglądasz 🙂
Aniołku mi jeszcze zostało 5kg 😞 i brzuszek też jeszcze mam i coś czuję że nieprędko go zgubię. W ciuchy sprzed ciąży się już mieszczę ale nie wszystkie bo ogólnie to np niektóre jeansy miałam w rozm 32
Brunia współczuję Ci serdecznie i ja się zgadzam żebyś do nas dołączyła na sierpnióweczki ale niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą 😉 I zdrówka dla synka
Jo-aneczka czy na macierzyńskim dalej sama opłacasz składki na ubezp zdrowotne? i czy kasiore już dostałaś??

Poloznej jak nie bylo tak nie ma 😠 czlowiek sobie zaplanuje cos i d... 😠
Norbert cos usnac nie moze,probowalam mu dac 120 ale gdzie tam...90 i koniec,za 2 godz powtorka bedzie.
aniolek ja dalej mam oponke,wsysa sie co prawda ale baaaaardzo powoli.Nie zadreczaj sie wygladem,napewno nie jest az tak zle wkoncu dla siebie jestesmy zawsze bardziej krytyczni.Moze pomysl o majtasach wyszczuplajacych? moze poprawia ci humor? 🙂
foga mnie tez zwala z nog ile dziecko potrafi przespac 😞 mi sie marzy chociaz tylko 3 godziny snu,nie wiecej 😞
brunia co do sierpnioweczek to nie widze problemu ale ostateczna decyzja nalezy do madaleny 😜
myslalam ze chociaz ubranka malego w recach przepiore i nic...chyba juz nie zasnie 😞
daniela pewnie noc odsypia 😞 albo znowu walczy z kolka 😞