Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum dla mam

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Mojemu lecą krokodyle 🙂 I jeszcze zauważyłam że ma takie mokre te oczka, jakby same łzawiły ale to raczej od tych kanalików zapchanych. Jak płacze to lecą mu prawdziwe i wtedy policzki ma mokre, łzy na ubranie lecą. Od początku tak ma, już w szpitalu mu leciały najprawdziwsze łezki ale teraz już taką beksą nie jest 🙂 Oooo teraz dopiero się budzi na dobre i będzie śniadanko 🙂
moniq Marysia duuuuza panna 🙂

• Odpowiedzi 18,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• ann5353_m

1287

• Kornelka7_m

1085

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej 🙂
Siehankowa myślę, że jeżeli żadne z was dwojga nie odczuwa żadnych skutków choroby nie będąc nigdy leczona, to Ksawierek również ich nie odczuję. Szczególnie przy zastosowaniu odpowiednich lekarstw 🙂 Ciągle postępuje też rozwój medycyny.
Poza tym jeżeli choroba jest dziedziczna, to jedno z was musiało ją przejąć od swoich rodziców. Więc jeżeli oni czują się dobrze to kolejny dowód, że Ksawierkowi nic złego nie będzie 🙂

madalena20 napisał(a):
siehankowa życzę Wam z całego serca, żeby wszystko ułożyło się po Waszej myśli i żeby Ksawierek zdrowo i beztrosko rósł 🙂
A powiedz, czy od tej wątroby możliwe jest, że Ksawier tak szybko przybiera na wadze??

nie, waga nic do tego nie ma 😉 wage po tatusiu odziedziczył 😁 mój m. tez był taki "bobasowaty" 😜 a ksawier jest po prostu duzy - rozmiar 68 jest juz na niego na styk 😉 i nawet w klinice wszyscy dawali mu jakies 5-6 miesięcy 😁

dziewczyny a jak to jest z wprowadzaniem glutenu i pokarmów stałych przy karmieniu piersią? bo niby po 4.miesiącu? ale jak to patrzeć- zaraz jak zacznie się 4.miesiąc czy jak się skończy, czyli koło 5.miesiąca? 😉

• Mamusie
siehankowa napisał(a):
dziewczyny a jak to jest z wprowadzaniem glutenu i pokarmów stałych przy karmieniu piersią? bo niby po 4.miesiącu? ale jak to patrzeć- zaraz jak zacznie się 4.miesiąc czy jak się skończy, czyli koło 5.miesiąca? 😉
Siehankowa jak chcesz w sumie, ale może nie na początku 4 mc. Ja wprowadziłam Majce jak tylko skończyła 4 miesiąc, tzn. 20 grudnia skończyła 4 miesiace, a w Wigilie dostała pierwszą zupkę z łyżeczką kaszy mannej 🙂

A tak wogóle Dzień dobry 🙂

Niestety nie mam jak Was doczytać. Majeczka bardzo mamowa jest dziś 😮 😮 😮

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Siehankowa jak chcesz w sumie, ja wprowadziłam Majce jak tylko skończyła 4 miesiąc, tzn. 20 grudnia skończyła 4 miesiace, a w Wigilie dostała pierwszą zupkę z łyżeczką kaszy mannej 🙂

A tak wogóle Dzień dobry 🙂

Niestety nie mam jak as doczytać. Majeczka bardzo mamowa jest dziś 😮 😮 😮

dzięki marta 🙂 ja właśnie też myslałam żeby tak blizej 4.miesiąca, ale wolałam się doradzić 😉 ojoj, to już bardzo niedługo 🤪

• Mamusie
Agusiak- bardzo dziękuję za odpowiedz i chętnie zobaczę w praktyce jak to wygląda. Wiec jeżeli propozycja spotkania jest nadal aktualna to czekam na info
Paninka
– co do ilości mleka mm w miarce to z punktu widzenia chemika różnica w gęstości i treściwości pokarmu może być znacząca. Przez tą malutką wypukłą górkę na każdej miarce.
- jakoś nie zwracałam uwagi czy mały używa w równym stopniu obu rączek, jedno wiem na pewno jego prawy kciuk musi być na pewno smaczniejszy 🤪 🤪 🤪
- śliczne zdjęcia 😁 😁 😁
- przyjemnego zwiedzania marketu 😜 😜 😜 😜
- ja u mojego jeszcze łez nie widziałam, ale on też bardzo rzadko płacze

Inez
obrazek z miarką świetny 🤪 🤪 🤪
– mam nadzieję że Tymonek zlitował się nad rodzicami i już lepiej sypia 😉 😉 😉 😉

aneczka trzymajcie sie, zdrówka Filipkowi życzę i mam nadzieję że już jest dobrze
Kornelka
– twój post o zakupach „tego” mnie rozwalił poprawa humoru z rana gwarantowana 🤪 🤪 🤪 (a było i to potrzebne) PS. Zawsze zostają sklepy internetowe z dostawą do domu :P 😜 😜 😜
- a może spróbuj zmniejszyć rozmiar zdjęcia, wtedy będzie się krócej wgrywało

madalena20
– trzymaj się, każda z nas ma czasami gorsze dni i ja też liczę na to że jutro będzie lepsze
- śliczny ten Twój synek w tygrysku

Justyna – jak czytam co wyrabiają ci Książa na wsi, to krew mnie zalewa 😠 😠 😠 i cieszę się ze mieszkam w dużym mieście i zawsze mogę iść do parafii obok i poszukać innego księdza
Diviana
– współczuję i życzę ci dużo siły, mój mały jest bardzo spokojny a itak tylko czekam kiedy m wróci z pracy i się nim trochę zajmie. Dobrze że choć o Ciebie dba. A gości z dwulatkiem współczuję.
- jak tak czytam o twoim m. to przypomina mi się jedna para ze szpitala, gdzie właśnie m. robił dla żony wszystko poza opieką nad dziećmi. Córkami zainteresował się jak już chodziły i zaczynały mówić, a teraz są oczkiem w głowie tatusia. A tobie życzę aby Twój M. szybciej zakochał się w Ali
-rysuneczek nadzwyczaj prawdziwy... 🤢 🤢 🤢

Marta – tobie to tylko pogratulować dobrze wychowanych dzieci i a nam zostaje się modlić, a by nam też się udało tak wychować
siehankowa cieszę się, że jesteście już w domu i życzymy wam dużo zdrówka. A geny choroby możecie mieć oboje tylko u żadnego z was się nie objawiły i spotkały się dopiero u Ksawiera wywołując chorobę. Najważniejsze że wiecie co mu jest i nie myśl o najgorszym, bo tylko będziesz się nakrecać. A waga imponująca
daniela
– śliczna kiecka i rozmiaru tylko pozazdrościć
- Gabrysi życzymy zdrówka i powrotu do szkoły bez kaszlu, a Tobie wszystkich takich nocek jak dzisiejsza 😁 😁 😁

mapa – mój mały laktatorek średnio o 10 minutach przy cycku już śpi, ale on ma takie ssanie że przez kolejne 10 minut ssie jak smok, więc ja go nawet nie próbuje budzić , bo on przy cycu spędza góra 30 minut
moniq1984 – jak śliczna Marysia na zdjęciach
KarolciK – Słońce moje zdrówka dla Julki i dużo siły dla Ciebie

Dawno temu pisałyście o spaniu maluszków w ciągu dnia, wydaje mi się że tak jak pisała Pati123 nie ma na to żadnej regóły. Mój potrafi spać po pół godziny miedzy karmieniami, a innym razem cztery i raczej pozwalam mu spać tylko czasem go budzę jak potrzebuję gdzieś wyjść. A moja rodzina twierdzi że jak dziecko śpi to rośnie.

Ja w domu zdecydowanie mam małego śpiocha który wczoraj zjadł o 21 pomarudził do 22.30 a następnie obudził się o 6 na karmienie, zjadł i spał do 10 po czym obudził się i zrobił awanturę o cycka jak bym go głodziła. Czasami boję się czy na pewno wszystko w porządku z tym jego spaniem??? (ale przynajmniej ja jestem wypoczęta)
A mój mały od wczoraj od południa nie robił kupy (a normalnie tak 3-4 dziennie) a jak spał to się mocno prężył i płakał przez sen, a ja nie wiem jak mu pomóc 😠 😠 😠

I udało się doczytać 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 (z młodym już przy cycku 😜 😜 😜 )

dzięki ann 🙂 no on taki silny chłopak jest 😉 i wszyscy w klinice włącznie z lekarzami stwierdzili ze jest bardzo dobrze rozwinięty i bystry jak na swój wiek 😉 (ale się pochwaliłam 😜 )
paloma, wpatrzony w mamusie 😜

• Mamusie
Paninka napisał(a):
Paloma21 ja tez czasem sie zastanawiam czy to normalne ze Lilka tyle spi 🤪 🤪 a co do miarki to mam wage jubilerska i bede wazyc ( tak z ciekawosci ) jak ta miarka powinna wygladac 😁 😁 😁

siehankowa bardzo dobrze masz sie czym chwalic 🤪 🤪Ksawier jest sliczny!!!!

😁
Skąd ty ją zdobyłaś?

• Mamusie
Paninka napisał(a):
Paloma21 ja tez czasem sie zastanawiam czy to normalne ze Lilka tyle spi 🤪 🤪 a co do miarki to mam wage jubilerska i bede wazyc ( tak z ciekawosci ) jak ta miarka powinna wygladac 😁 😁 😁

też jestem ciekawa wiec czekam na wnioski z obserwacji 🤪 🤪 🤪

• Mamusie
ann5353 napisał(a):
Paninka napisał(a):

siehankowa bardzo dobrze masz sie czym chwalic 🤪 🤪Ksawier jest sliczny!!!!

😁
Skąd ty ją zdobyłaś?

m. sobie zamowil...bo odkad Lila sie urodziła lata na te treningi mma kupił sobie wielki wór odzywki ( nazywa sie MUTANT MAS 🤪 🤪 🤪 ) i zamierza przytyc ( teraz wazy jakies 58kg - jak dobry szczur wyscigowy) i sobie wazy nia odpowiednia ilosc tej odzywki...wogole nakrecil sie na to ze szok...

• Mamusie
Paloma21 napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/442/dsc9952.jpg/][IMG]http://img442.imageshack.us/img442/9803/dsc9952.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
a ja pochwalę się moim słoneczkiem z jego pierwszej randki z Lenką KarolciK 🤪

Śliczna para 🤪 🤪 🤪